ADO Den Haag in het seizoen 2020/21 (mannen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
ADO Den Haag – seizoen 2020/21
Naam Haaglandse Football Club
Alles Door Oefening Den Haag
Bijnaam De Residentieclub
FC Den Haag
Opgericht 1 februari 1905
Plaats Vlag van Nederland Den Haag
Stadion Cars Jeans Stadion
Capaciteit 15.000
Eigenaar Vlag van China United Vansen
Algemeen directeur Vlag van Nederland Mohammed Hamdi
Trainer Vlag van Servië Aleksandar Ranković (t/m nov. 2020)
Assistent Vlag van Nederland Richard Knopper (t/m nov. 2020)
Vlag van Italië Michele Santoni
(Hoofd)sponsor Cars Jeans
Venéco
Looije Verpakkingen
Begroting € 15.000.000
Competitie Eredivisie
KNVB beker
Thuis
Uit
Tweede uittenue
Geldig voor 2020/21
Chronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Het seizoen 2020/21 is het 116e jaar in het bestaan van de Haagse voetbalclub ADO Den Haag. In de zomer van 2020 maakte het kunstgrasveld plaats voor een hybride-grasveld en werd Aleksandar Ranković de nieuwe hoofdtrainer van het Haagse mannenvoetbalelftal. Zijn assistenten waren Richard Knopper en Michele Santoni. Dit seizoen had te maken met de naweeën van de coronacrisis: het seizoen begon later dan gepland, de oefenduels voorafgaand aan het seizoen waren alleen tegen profclubs en tijdens de officiële wedstrijden waren niet maximaal drie maar vijf wissels toegestaan. Vanwege onder meer een slechte seizoenstart werd Aleksandar Ranković al vroeg in het seizoen (direct na speelronde 8) ontslagen en vervangen door Ruud Brood. Ook assistent-trainer Richard Knopper vertrok en werd vervangen door Adrie Bogers. Echter konden zij niet voorkomen dat ADO Den Haag degradeerde uit de Eredivisie en het hieropvolgende seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2007/08 in de Eerste Divisie zou uitkomen. Het seizoen werd nog wel gekenmerkt door het behalen van de kwartfinale van het bekertoernooi, onder meer door een goal van doelman Luuk Koopmans, en een thuisoverwinning op Feyenoord.

Samenvatting seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Voorafgaand aan het seizoen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Vanwege de coronacrisis werd het voorgaande seizoen niet afgemaakt. ADO Den Haag stond na 26 speelronden op een 17e plaats op de ranglijst; uiteindelijk zou die plek degradatie betekenen. Eind april besloot minister-president Mark Rutte alle evenementen tot 1 september 2020 te verbieden. Hierdoor besloot de KNVB om het voetbalseizoen vroegtijdig te beëindigen, zowel voor de jeugd- als de vrouwen- en de mannencompetities. Na weken overleg werd besloten om ADO Den Haag niet te laten degraderen. De nummers 1 en 2 uit de Keuken Kampioen Divisie (SC Cambuur en De Graafschap) spanden een kort geding aan. Desondanks besloot de rechter de KNVB te volgen in het besluit om zelf te mogen bepalen of er wel of niet sprake hoeft te zijn van promotie en degradatie. Het betekende een (voorlopig) besluit dat ADO Den Haag ook dit seizoen in de Eredivisie mocht uitkomen.
  • Verschillende spelers kregen geen vernieuwd contract aangeboden. Hieronder vielen Elson Hooi, Dion Malone, Tomáš Necid, Jordan Spence, Mats van Kins, Keyennu Lont en de verhuurde spelers Hennos Asmelash en Thijmen Goppel.
  • Verschillende jeugdspelers kregen en/of verlengden hun contract in Den Haag. Ook vonden er veel wisselingen plaats in het beloftenteam. Vorig seizoen speelde Jong ADO Den Haag, een elftal tot 23 jaar, in de Derde Divisie. Vanwege een besluit van de KNVB komt het beloftenteam dit seizoen uit in de Onder-21-competitie van betaald voetbalteams.
  • Op 12 mei werd Emilio Estevez Tsai vastgelegd. De Taiwanese middenvelder kwam over van het Canadese York9 FC en tekende een contract voor een jaar, met een optie op nog een seizoen.
  • Op 26 mei verliet Thom Haye Den Haag alweer. De middenvelder kwam een half jaar uit voor ADO en werd daarna verhuurd aan NAC Breda. Die club nam hem definitief en transfervrij over.
  • Op 2 juni tekende Kees de Boer een tweejarig contract in Den Haag. De jonge middenvelder, die in de jeugd uitkwam voor AFC Ajax, kwam over van Swansea City AFC.
  • Op 11 juni kwam Peet Bijen transfervrij de gelederen versterken. De verdediger, die tot dan toe zijn hele carrière uitkwam voor FC Twente, tekende een contract voor twee seizoenen met een optie op nog een jaar.
  • Op 22 juni versterkte Samy Bourard de gelederen. De Belgische middenvelder kwam transfervrij over van FC Eindhoven en tekende voor twee seizoenen. De transfer had al weken eerder moeten plaatsvinden. Doordat de makelaar van Bourard niet tijdig had ingegrepen bij de contractonderhandelingen, werd zijn contract in Eindhoven automatisch verlengd. FC Eindhoven kon hierdoor alsnog een tranfersom vragen, wat uiteindelijk niet gebeurde. Als tegemoetkoming liet ADO twee spelers op huurbasis naar Brabant vertrekken, namelijk: Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans.
  • Op 29 juni tekende Jong ADO-speler Jamal Amofa zijn eerste profcontract, met een duur tot 2021 met een optie voor nog een seizoen.
  • Op 30 juni tekende Hans Segers een eenjarig contract als de nieuwe keeperstrainer van ADO. Hij volgde Raymond Mulder, die werd doorgeschoven naar het beloftenelftal.

Juli 2020[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 1 juli tekende aanvaller Amar Ćatić een contract in Den Haag. De Nederlander, die vanwege zijn roots uitkomt voor Bosnië en Herzegovina, kwam over van PSV en tekende voor drie seizoenen, met een optie op nog een jaargang. Diezelfde dag werd voormalig journalist en assistent-trainer Taco van den Velde aangesteld als de nieuwe hoofdscout, en tevens dataspecialist.
  • Op 17 juli transfereerde Boy Kemper van AFC Ajax naar ADO. De linksbenige verdediger tekende een contract voor drie seizoenen.
  • Op 20 juli vond de eerste training van dit seizoen, met de nieuwe staf en spelersgroep, plaats. Vanwege het groeiende gras in het Cars Jeans Stadion werd uitgeweken naar het Prinses Irene Sportpark in Katwijk, wat tevens aangesteld werd als de nieuwe trainingsaccommodatie. Diezelfde dag tekende Jong ADO-speler Benjamin Reemst een profcontract voor een seizoen in Den Haag.
  • Van 26 juli tot 1 augustus belegde ADO een trainingskamp in Mierlo.
  • Op 31 juli speelde ADO de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Op een snikheet kunstgrasveld, het was overdag 35 graden, bleven de 22 ingezette spelers tegen eerstedivisionist MVV Maastricht steken op 0-0.

Augustus 2020[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 4 augustus werd Andrei Rațiu overgenomen van het Spaanse Villarreal CF. De vleugelverdediger, die ook als aanvaller uit de voeten kan, werd voor een jaar gehuurd met een optie tot koop.
  • Op 8 augustus speelde ADO een oefenwedstrijd tegen Almere City FC, verdeeld over 2 teams die telkens een uur tegen elkaar speelden. ADO won in totaliteit met 1-2 door doelpunten van Amar Ćatić en Sem Steijn.
  • Op 14 augustus maakte Tom Beugelsdijk een transfer naar Sparta Rotterdam. Robin Polley, eveneens verdediger, vertrok net als vorig seizoen op huurbasis naar FC Dordrecht. Het aflopende contract van Polley werd wel verlengd tot de zomer van 2022.
  • Op 15 augustus vond het oefenduel met NAC Breda geen doorgang. Nadat eerder al een speler en staflid van ADO positief hadden getest op het coronavirus, kwamen daar ditmaal drie spelers en een staflid bij.
  • Op 20 augustus tekende aanvaller Vicente Besuijen een driejarig contract in Den Haag. De rechtsbuiten, tevens jeugdinternational van het Nederlands Elftal, kwam over van AS Roma.
  • Op 22 augustus speelde ADO gelijk in het derde oefenduel van de voorbereiding. Tegen Vitesse werd het op de nieuwe Haagse grasmat 2-2.
  • Op 24 augustus werd verdediger Dehninio Muringen, net als eerder Robin Polley, voor een seizoen verhuurd aan FC Dordrecht. Diezelfde dag werd Jonas Arweiler verwelkomt. De Duitse spits werd voor een jaar gehuurd van FC Utrecht. Daarnaast werd José Pascual Alba Seva, alias Pascu, vastgelegd. De Spaanse middenvelder kwam transfervrij over van Valencia CF Mestalla en tekende voor een seizoen met een optie op nog twee.
  • Op 27 augustus verscheurden ADO en 'Haags clubicoon' Lex Immers zijn doorlopende contract. De middenvelder kwam niet voor in de plannen van de staf en drukte met zijn salaris te zwaar op de begroting. In twee periodes bij ADO Den Haag wist hij in 269 wedstrijden (in alle competities) 52 doelpunten te maken.
  • Op 29 augustus wist ADO in het vierde oefenduel knap te winnen van AZ. De fonkelnieuwe spits Jonas Arweiler maakte de enige treffer.
  • Op 31 augustus tekenden twee spelers een contract bij ADO. Vleugelaanvaller Ricardo Kishna keerde voor de tweede keer terug in Den Haag. Hij tekende een prestatiecontract voor een seizoen, nadat zijn contract afliep bij SS Lazio. Ook werd de Belg Dante Rigo voor een jaargang gehuurd van PSV.

September 2020[bewerken | brontekst bewerken]

Oktober 2020[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 2 oktober werd een nieuwe aanwinst gepresenteerd: Dario Del Fabro kwam tijdelijk over van Juventus FC. De 25-jarige centrale verdediger werd voor een seizoen gehuurd.
  • Op 3 oktober boekte ADO Den Haag de eerste overwinning van het seizoen. Tegen VVV-Venlo was debutant David Philipp in blessuretijd de grote matchwinner door de 1-2 te maken.
  • Op 5 oktober, Transfer Deadline Day (in de meeste Europese landen), verkaste middenvelder Danny Bakker op huurbasis naar Roda JC Kerkrade.
  • Op 7 oktober werd het contract van verdediger Jamal Amofa verlengd tot 2022, met een optie op nog een seizoen.
  • Op 8 oktober werd de transfervrije spits Nikos Karelis binnengehaald. De Griek kwam over van Brentford FC en tekende een contract voor een seizoen, met een optie op nog een jaargang.
  • Op 18 oktober verloor ADO de thuiswedstrijd tegen een sterk Vitesse met 0-2.
  • Op 25 oktober pakte ADO Den Haag, in de eerste gespeelde zondagavondwedstrijd, een punt tegen AZ: 2-2.
  • Op 29 oktober wist ADO knap te winnen in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi. Spectaculair was de rake kopbal van doelman Luuk Koopmans in blessuretijd, waardoor ADO in eigen stadion op 1-1 kwam. De Hagenaars versloegen Sparta Rotterdam uiteindelijk na strafschoppen.

November 2020[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 1 november verloor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen PSV met 4-0.
  • Op 4 november werd bekendgemaakt dat assistent-trainer Michele Santoni en spitsentrainer Rick Hoogendorp (tijdelijk) werden teruggezet naar de beloften. Deze keuze werd gemaakt vanwege een slechte samenwerking met hoofdtrainer Aleksandar Ranković.
  • Op 5 november tekende Gianni Zuiverloon een contract bij ADO. De verdediger, die al tussen 2013 en 2016 in Den Haag onder contract stond, kwam over van Kerala Blasters FC en tekende een contract voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar.
  • Op 7 november verloor ADO voor de zesde maal in acht competitiewedstrijden: FC Twente was te sterk met 2-4.
  • Op 8 november maakte de club bekend dat afscheid werd genomen van hoofdtrainer Aleksandar Ranković en assistent Richard Knopper. Twee dagen later werden hun opvolgers bekendgemaakt: Ruud Brood en Adrie Bogers.
  • Op 10 november stond verdediger Daryl Janmaat op het Haagse trainingsveld. De voormalig ADO-speler trainde mee om weer fit te worden.
  • Op 12 november speelde ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd eindigde in 0-0. Verdere details werden niet bekendgemaakt.
  • Op 21 november werd ADO Den Haag vrijgeloot voor de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. Dit vanwege het ongelijke aantal overgebleven clubs, nadat alle amateurploegen vanwege corona-maatregelen uit het toernooi werden gehaald.
  • Op 22 november maakte Ruud Brood zijn debuut als hoofdtrainer van ADO Den Haag. Het werd een dag om snel te vergeten: directe concurrent Sparta Rotterdam strafte de vele Haagse fouten genadeloos af: 6-0.
  • Op 28 november nam ADO Den Haag revanche en pakte het thuis knap een punt tegen SC Heerenveen. David Philipp maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen, Ricardo Kishna maakte na drie jaar afwezigheid zijn rentree.

December 2020[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 6 december wist ADO Den Haag knap een punt te pakken tegen FC Utrecht. Vlak voor tijd bezorgde Michiel Kramer voor blije Haagse gezichten.
  • Op 10 december werd het contract van beloften-speler Xander Severina verlengd tot de zomer van 2023.
  • Op 13 december speelde ADO Den Haag voor de derde maal op rij met 1-1 gelijk. Ditmaal in de 'degradatiekraker' in Drenthe tegen FC Emmen.
  • Op 20 december wist ADO Den Haag niet te stunten tegen koploper AFC Ajax. In Den Haag werd het 2-4.
  • Op 23 december verloor ADO Den Haag opnieuw. PEC Zwolle was met 0-2 te sterk. Hierdoor gingen de Hagenezen op een degradatieplek de winterstop in.
  • Op 29 december tekende Daryl Janmaat een contract tot de zomer van 2023 bij ADO Den Haag. De verdediger keerde na avonturen in Nederland en Engeland terug in de Hofstad.
  • Op 31 december haalde ADO eveneens Marko Vejinović binnen. De Nederlands-Servische middenvelder ontbond zijn contract bij Arka Gdynia en tekende een contract tot de zomer van 2023 in Den Haag.

Januari 2021[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 9 januari werd het contract van Ravel Morrison in goed overleg ontbonden. De middenvelder speelde maar vijf wedstrijden in het shirt van ADO Den Haag. Diezelfde dag wist ADO de eerste wedstrijd na de korte winterstop te winnen. Dankzij een doelpunt van Boy Kemper werd RKC Waalwijk met 0-1 verslagen en steeg de Haagse club naar de zestiende plaats op de ranglijst.
  • Op 11 januari maakte ADO Den Haag bekend dat linksback Juan Familia-Castillo tot het eind van het seizoen werd gehuurd van Chelsea FC.
  • Op 13 januari leed ADO Den Haag een pijnlijke nederlaag in het degradatieduel tegen VVV-Venlo: 1-4.
  • Op 16 januari wist ADO net niet te stunten tegen AZ. In de 89ste minuut werd het 2-1 voor de Alkmaarders.
  • Op 18 januari werd Tomislav Gomelt vastgelegd. De Kroatische middenvelder tekende een contract tot het einde van dit seizoen, nadat hij transfervrij vertrok bij het Italiaanse FC Crotone.
  • Op 19 januari verloor ADO Den Haag van Vitesse in de achtste finale van het KNVB Bekertoernooi met 2-1.
  • Op 20 januari tekende Martin Fraisl een contract tot het einde van dit seizoen in Den Haag. De Oostenrijkse doelman was net daarvoor vertrokken bij het Duitse SV Sandhausen.
  • Op 23 januari speelde ADO Den Haag gelijk in het degradatieduel tegen hekkensluiter FC Emmen: 0-0.
  • Op 25 januari tekende Youness Mokhtar een contract bij ADO tot het einde van dit seizoen. De aanvaller kwam transfervrij over van Columbus Crew, waarmee hij kampioen werd in de Verenigde Staten.
  • Op 26 januari verloor ADO kansloos van FC Groningen: 3-0.
  • Op 28 januari werd Bobby Adekanye aan de selectie toegevoegd. De vleugelaanvaller werd tot het eind van dit seizoen gehuurd van SS Lazio.
  • Op 29 januari vertrokken drie spelers uit Den Haag. De gehuurde Roemeen Andrei Rațiu werd teruggehaald door Villarreal CF, vanwege problemen bij de Spaanse club op de rechtsbackpositie. De contracten van de Taiwanees Emilio Estevez Tsai en de Griek Nikos Karelis werden in goed overleg ontbonden. Rațiu kwam twaalf duels in actie, Karelis elf. Estevez Tsai speelde alleen twee duels voor de Onder-21 in het Haagse shirt.
  • Op 31 januari pakte ADO een punt tegen Sparta Rotterdam: 1-1. Middenvelder Tomislav Gomelt maakte zijn eerste goal in Nederland.
  • Tevens vertrok dataspecialist Taco van den Velde bij ADO Den Haag om met Bert van Marwijk een rol te spelen in de staf van het elftal uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Februari 2021[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 1 februari (Transfer Deadline Day) werd spits Evan Rottier verhuurd aan TOP Oss. Middenvelder Dante Rigo kwam niet meer aan speeltijd toe en werd teruggestuurd naar PSV.
  • Op 2 februari verlengden Jong ADO-verdedigers Jonathan Mulder en Michael Mulder hun aflopende contracten tot de zomer van 2022.
  • Op 6 februari keerde Abdenasser El Khayati terug in Den Haag. De middenvelder ontbond zijn contract bij Qatar SC en tekende een contract voor een half jaar bij de club waar hij tussen 2017 en 2019 al speelde. El Khayati ging spelen met rugnummer 10. Hierdoor kreeg Ilay Elmkies voortaan rugnummer 17, die hiervoor rugnummer 10 droeg.
  • Op 7 februari werd de wedstrijd tegen Willem II afgelast, vanwege hevige sneeuwval. Het duel werd ingehaald op 24 februari.
  • Op 9 februari vertrok middenvelder Samy Bourard uit Nederland. De Belgische middenvelder transfereerde voor een bedrag van €300.000 naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC. Tevens stopte Martin Jol in zijn rol als technisch manager. Hij ging zich in een andere functie onder andere richten op de realisatie van een topsportaccommodatie in het Haagse Zuiderpark voor zowel de mannen- als vrouwentak van ADO Den Haag.
  • Op 13 februari pakte ADO Den Haag knap een punt tegen PSV, de nummer 2 op de ranglijst. Michiel Kramer zorgde met een omhaal in blessuretijd voor de 2-2.
  • Op 20 februari leed een zwak ADO Den Haag de dertiende nederlaag in 21 competitiewedstrijden. Tegen Fortuna Sittard werd het 2-0.
  • Op 24 februari eindigde de degradatiekraker tussen Willem II (16e) en ADO Den Haag (17e) in een gelijkspel. Het duel bomvol penalty's, rode kaarten en fouten van de scheidsrechter resulteerde in 1-1.
  • Op 27 februari maakten ADO en RKC Waalwijk (15e) er ook geen spektakel van. In Den Haag werd het 0-0.

Maart 2021[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 6 maart verloor ADO, ondanks vele kansen, van SC Heerenveen met 3-0.
  • Op 13 maart verloor ADO opnieuw een wedstrijd, en daarmee ook het uitzicht op de ploegen boven de degradatiestreep, na een 1-2 nederlaag met Heracles Almelo.
  • Op 21 maart kwam ADO Den Haag op de laatste plaats in de competitie te staan na een 5-0 nederlaag tegen koploper AFC Ajax.
  • Op 30 maart werden de aflopende contracten van Ricardo Kishna en Jong ADO-speler Benjamin Reemst met een jaar verlengd.

April 2021[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 4 april verloor ADO vrij kansloos met 1-4 van FC Utrecht. Jonas Arweiler maakte de Haagse goal.
  • Op 9 april wist ADO Den Haag knap een punt te pakken bij hoogvlieger Vitesse: 0-0.
  • Op 22 april vond een kort geding plaats tussen ADO Den Haag en de aandeelhouder United Vansen, vanwege een achterstallige betaling van 2,1 miljoen euro en een naderend tekort en faillissement. De Hagenezen werden in het gelijk gesteld. Ondertussen zocht United Vansen een andere partij om de aandelen aan te verkopen.
  • Op 25 april verloor ADO, ondanks een goede start, vrij kansloos van Fortuna Sittard met 0-3.

Mei 2021[bewerken | brontekst bewerken]

  • Op 2 mei verraste ADO Den Haag vriend en vijand door Feyenoord met 3-2 verslaan. Door deze overwinning, tevens de eerste thuiszege van het seizoen, pakten de Hagenezen de laatste strohalm om degradatie te voorkomen.
  • Op 9 mei zette ADO de stijgende lijn voort. PEC Zwolle werd opzij gezet met 0-1, door een doelpunt van Bobby Adekanye.
  • Op 13 mei werd in de 33ste speelronde degradatie uit de Eredivisie een feit. ADO Den Haag verloor met 1-4 van Willem II.
  • Op 16 mei, in de laatste speelronde, ging ADO opnieuw onderuit: FC Twente was met 3-2 te sterk.
  • Op 31 mei werd het grasveld van ADO Den Haag bekroond met een derde plaats in de VVCS Veldencompetitie, met een score van 3,82.

Selectie en staf ADO Den Haag[bewerken | brontekst bewerken]

Selectie ADO Den Haag 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Land Positie Bij ADO sinds Tot E. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd B. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd T. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd
1 Luuk Koopmans Vlag van Nederland Nederland Doelman Zomer 2019 2023 19 0 0 0 0 2 1 0 0 0 21 1 0 0 0
2 Milan van Ewijk Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2019 2022 33 1 5 0 0 1 0 0 0 0 34 1 5 0 0
3 Peet Bijen Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2022 6 0 0 0 0 1 0 0 0 0 7 0 0 0 0
4 Boy Kemper Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2023 26 1 2 1 0 2 0 0 0 0 28 1 2 1 0
5 Juan Familia-Castillo Vlag van Nederland Nederland Verdediger Winter 2020/21 2021 16 0 3 0 0 1 0 1 0 0 17 0 4 0 0
8 John Goossens Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Winter 2017/18 2021 24 2 1 0 0 2 0 0 0 0 26 2 1 0 0
9 Jonas Arweiler Vlag van Duitsland Duitsland Aanvaller Zomer 2020 2021 25 3 1 0 0 1 0 0 0 0 26 3 1 0 0
10 Abdenasser El Khayati Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Winter 2020/21 2021 11 2 1 0 0 0 0 0 0 0 11 2 1 0 0
12 Cain Seedorf Vlag van Nederland Nederland Verdediger Winter 2020/21 2021 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0 0 0 0
14 Kees de Boer Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Zomer 2020 2022 20 0 3 0 0 1 0 0 0 0 21 0 3 0 0
15 Dario Del Fabro Vlag van Italië Italië Verdediger Zomer 2020 2021 19 0 1 0 0 2 0 0 0 0 21 0 1 0 0
17 Ilay Elmkies Vlag van Israël Israël Middenvelder Zomer 2020 2021 9 0 1 0 0 1 0 0 0 0 10 0 1 0 0
18 David Philipp Vlag van Duitsland Duitsland Aanvaller Zomer 2020 2022 15 2 1 0 0 2 0 0 0 0 17 2 1 0 0
19 Shaquille Pinas Vlag van Suriname Suriname Verdediger Zomer 2017 2021 27 3 5 0 0 2 0 1 0 0 29 3 6 0 0
20 Vicente Besuijen Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2020 2023 30 1 5 0 0 1 0 0 0 0 31 1 5 0 0
21 Bilal Ould-Chikh Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2019 2021 14 0 1 0 0 2 0 0 0 0 16 0 1 0 0
22 Robert Zwinkels Vlag van Nederland Nederland Doelman Zomer 2005 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
23 José Pascual Alba Seva Vlag van Spanje Spanje Middenvelder Zomer 2020 2021 13 0 1 0 0 0 0 0 0 0 13 0 1 0 0
24 Bobby Adekanye Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Winter 2020/21 2021 14 2 1 0 0 0 0 0 0 0 14 2 1 0 0
25 Jamal Amofa Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2022 6 0 1 0 0 2 0 0 0 0 8 0 1 0 0
26 Sem Steijn Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Winter 2019/20 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
27 Xander Severina Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Winter 2020/21 2023 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0
27* Yahya Boussakou Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2018 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
28 Silvinho Esajas Vlag van Nederland Nederland Verdediger Winter 2020/21 2021 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0
28* Maarten Rieder Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Zomer 2019 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
29 Michiel Kramer Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2019 2021 29 6 5 0 0 1 0 1 0 0 30 6 6 0 0
30 Youness Mokhtar Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Winter 2020/21 2021 10 0 1 0 0 0 0 0 0 0 10 0 1 0 0
31 Ricardo Kishna Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2020 2022 16 0 1 0 0 0 0 0 0 0 16 0 1 0 0
33 Amine Essabri Vlag van België België Aanvaller Zomer 2020 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
34 Amar Ćatić Vlag van Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina Aanvaller Zomer 2020 2023 14 0 2 0 0 1 1 0 0 0 15 1 2 0 0
35 Youri Schoonderwaldt Vlag van Nederland Nederland Doelman Zomer 2020 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
36 Jonathan Mulder Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2022 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0
43 Lassana Faye Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2021 12 0 1 0 0 0 0 0 0 0 12 0 1 0 0
51 Gianni Zuiverloon Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2020 2021 8 0 1 0 0 0 0 0 0 0 8 0 1 0 0
53 Daryl Janmaat Vlag van Nederland Nederland Verdediger Winter 2020/21 2023 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0
88 Marko Vejinović Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Winter 2020/21 2023 17 0 7 0 0 0 0 0 0 0 17 0 7 0 0
90 Martin Fraisl Vlag van Oostenrijk Oostenrijk Doelman Winter 2020/21 2021 15 0 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 0 0 0
95 Tomislav Gomelt Vlag van Kroatië Kroatië Middenvelder Winter 2020/21 2021 10 1 0 0 1 0 0 0 0 0 10 1 0 0 1

Verhuurde spelers[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Land Positie Bij ADO sinds Contract tot E. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd B. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd T. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd
17 Danny Bakker Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Winter 2012/13 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
x Hugo Botermans Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2020 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
x Mike Havekotte Vlag van Nederland Nederland Keeper Zomer 2020 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
x Lorenzo van Kleef Vlag van Nederland Nederland Middenvelder Zomer 2019 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
5 Aaron Meijers Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2012 Zomer 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
x Dehninio Muringen Vlag van Nederland Nederland Verdediger Zomer 2019 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
x Robin Polley Vlag van Ghana Ghana Verdediger Zomer 2018 Zomer 2021 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
24 Evan Rottier Vlag van Nederland Nederland Aanvaller Zomer 2020 Zomer 2022 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Tussentijds vertrokken spelers[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Land Positie Bij ADO sinds Contract tot E. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd B. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd T. Voetbal Kreeg geel Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood Weggestuurd
11 Samy Bourard Vlag van België België Middenvelder Zomer 2020 Zomer 2022 17 3 3 0 0 2 0 0 0 0 19 3 3 0 0
17 Nikos Karelis Vlag van Griekenland Griekenland Aanvaller Zomer 2020 Zomer 2021 9 0 0 0 0 2 0 0 0 0 11 0 0 0 0
5 Ravel Morrison Vlag van Engeland Engeland Middenvelder Zomer 2020 Zomer 2021 4 0 1 0 0 1 0 0 0 0 5 0 1 0 0
6 Dante Rigo Vlag van België België Middenvelder Zomer 2020 Zomer 2021 11 0 0 0 0 1 0 0 0 0 12 0 0 0 0
7 Andrei Rațiu Vlag van Roemenië Roemenië Verdediger Zomer 2020 Zomer 2021 10 0 0 0 0 2 0 0 0 0 12 0 0 0 0

Spelers per positie[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Geboortedatum Doelman Verdediging Middenveld Aanval
GK RA CV LA VM AM RV LV SP
Luuk Koopmans 18 november 1993 x
Robert Zwinkels 4 mei 1983 x
Martin Fraisl 10 mei 1993 x
Youri Schoonderwaldt 13 maart 2000 x
Mike Havekotte (*v) 12 september 1995 x
Daryl Janmaat 22 juli 1989 x x
Milan van Ewijk 8 september 2000 x
Cain Seedorf 19 januari 2000 x x
Robin Polley (*v) 28 december 1998 x x
Shaquille Pinas 19 maart 1998 x x
Peet Bijen 28 januari 1995 x
Dario Del Fabro 24 maart 1995 x
Gianni Zuiverloon 30 december 1986 x x
Jamal Amofa 25 november 1998 x x x
Silvinho Esajas 8 juli 2002 x
Dehninio Muringen (*v) 1 februari 1999 x
Boy Kemper 21 juni 1999 x x
Juan Familia-Castillo 13 januari 2000 x x x
Lassana Faye 15 juni 1998 x
Jonathan Mulder 2 januari 2002 x x x
Aaron Meijers (*v) 28 oktober 1987 x x x x
Marko Vejinović 3 februari 1990 x x
Kees de Boer 13 mei 2000 x x
José Pascual Alba Seva 2 april 2000 x x
Tomislav Gomelt 7 januari 1995 x x
Sem Steijn 12 november 2001 x x
Lorenzo van Kleef (*v) 26 januari 2001 x x
Danny Bakker (*v) 16 januari 1995 x x
Abdenasser El Khayati 7 februari 1989 x
John Goossens 25 juli 1988 x x x
Ilay Elmkies 10 maart 2000 x x
Maarten Rieder 29 september 1999 x x
Vicente Besuijen 10 april 2001 x x x
David Philipp 10 april 2000 x x x
Bilal Ould-Chikh 28 juli 1997 x x
Amar Ćatić 21 januari 1999 x x x
Xander Severina 12 april 2001 x x
Yahya Boussakou 4 maart 2000 x x
Amine Essabri 11 september 2001 x x x
Ricardo Kishna 4 januari 1995 x x
Youness Mokhtar 29 augustus 1991 x x x
Bobby Adekanye 14 februari 1999 x x x
Michiel Kramer 3 december 1988 x
Jonas Arweiler 10 april 1997 x
Evan Rottier (*v) 11 februari 2002 x
Hugo Botermans (*v) 2 maart 2000 x

Transfers[bewerken | brontekst bewerken]

Zomer 2020: aangetrokken:

Winter 2020/21: vertrokken:

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Functie Naam Bij ADO sinds Contract tot
Hoofdtrainer (1) Vlag van Servië Aleksandar Ranković Zomer 2020 November 2020
(2) Vlag van Nederland Ruud Brood November 2020 Zomer 2022
Assistent-trainer (1) Vlag van Nederland Richard Knopper Zomer 2020 November 2020
(2) Vlag van Nederland Adrie Bogers November 2020 Zomer 2022
Assistent-trainer Vlag van Italië/Vlag van Nederland Michele Santoni Zomer 2020 Zomer 2022
Keeperstrainer Vlag van Nederland Hans Segers Zomer 2020 Zomer 2021
Spitsentrainer Vlag van Nederland Rick Hoogendorp Zomer 2009 Zomer 2022
Loop- en hersteltrainer Vlag van Nederland John Nieuwenburg Zomer 2016 Zomer 2023
Verzorger Vlag van Portugal/Vlag van Nederland Dino Nunes Zomer 2007
Materiaalman/Logistiek Vlag van Nederland Rob Ravestein
Teammanager Vlag van Nederland Dave Sietaram Zomer 2020
Fysiotherapeut Vlag van Nederland Edwin Coret Zomer 2003
Vlag van Nederland Mike Kerklaan Zomer 2020
Inspanningsfysioloog Vlag van Nederland Ajey Raghosing Zomer 2020
Clubarts Vlag van Nederland Bas Bulder Zomer 2015
Video-analist Vlag van Nederland Koen Berkheij Zomer 2020
Spelersbegeleider Vlag van Nederland Philip Nijgh Zomer 2009
Perschef Vlag van Nederland Koen Jans Oktober 2019
Hoofdscout & dataspecialist Vlag van Nederland Taco van den Velde Zomer 2020 Januari 2021

Directie[bewerken | brontekst bewerken]

Functie Naam Bij ADO sinds Contract tot
Eigenaar Vlag van China Wang Hui / Felix Wu Januari 2015
Algemeen directeur Vlag van Nederland/Vlag van Marokko Mohammed Hamdi Augustus 2019
Financieel directeur Vlag van Nederland Jachin Wildemans Januari 2020
Commercieel manager/directeur Vlag van Nederland Gert-Jan Bunt Maart 2020
Technisch manager/directeur nnb.
Manager Stadion, Veiligheid & Wedstrijdorganisatie (1) Vlag van Nederland Marcel van der Holst Maart 2021
(2) Vlag van Nederland Leo Vellekoop Maart 2021 Zomer 2021
Tevens actief in een adviserende rol Vlag van Nederland Martin Jol Januari 2020
Voorzitter Raad van Commissarissen Vlag van Nederland Frans van Steenis April 2020

Statistieken ADO Den Haag in het seizoen 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Clubtopscorers 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Doelpunten Assists
Eredivisie KNVB Beker Totaal Eredivisie KNVB Beker Totaal
1. Michiel Kramer 6 0 6 2 0 2
2. Jonas Arweiler 3 0 3 2 0 2
3. Samy Bourard 3 0 3 1 0 1
4. Shaquille Pinas 3 0 3 0 0 0
5. John Goossens 2 0 2 3 0 3
6. Abdenasser El Khayati 2 0 2 1 0 1
7. Bobby Adekanye 2 0 2 0 0 0
8. David Philipp 2 0 2 0 0 0
9. Vicente Besuijen 1 0 1 3 1 4
10. Milan van Ewijk 1 0 1 3 0 3
11. Amar Ćatić 0 1 1 0 0 0
12. Tomislav Gomelt 1 0 1 0 0 0
13. Boy Kemper 1 0 1 0 0 0
14. Luuk Koopmans 0 1 1 0 0 0
15. Kees de Boer 0 0 0 2 0 2
16. Lassana Faye 0 0 0 1 0 1
17. Bilal Ould-Chikh 0 0 0 0 1 1
18. José Pascual Alba Seva 0 0 0 1 0 1
19. Marko Vejinović 0 0 0 1 0 1
20. eigen doelpunt tegenstander 2 0 2 / / /

Doelmannen 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Eredivisie KNVB Beker
Wedstrijden Doelpunten tegen De nul gehouden Strafschoppen niet in doel Wedstrijden Doelpunten tegen De nul gehouden Strafschoppen niet in doel
1. Luuk Koopmans 19 44 2x 0/4 2 3 0/0
2. Martin Fraisl 15 32 3x 1/3 0 0 0/0
3. Robert Zwinkels 0 0 0x 0/0 0 0 0/0
4. Youri Schoonderwaldt 0 0 0x 0/0 0 0 0/0

Eindstand ADO Den Haag in Nederlandse Eredivisie 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Stand Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Doelpunten voor
Doelpunten tegen
Gele kaarten
2× Geel > Rood
Kreeg voor de tweede keer geel en dus rood
Rode kaarten
18e 34 4 10 20 22 29 76 57 1 1

Stand, punten en doelpunten per speelronde 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Speelronde 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22* 23* 21* 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Trainer Aleksandar Ranković Ruud Brood
Punten per speelronde 0 0 0 3 0 1 0 0 0 1 1 1 0 0 3 0 0 1 0 1 1 0 1 1 0 0 0 0 1 0 3 3 0 0
Punten na speelronde 0 0 0 3 3 4 4 4 4 5 6 7 7 7 10 10 10 11 11 12 13 13 14 15 15 15 15 15 16 16 19 22 22 22
Stand na speelronde 15e 15e 16e 14e 16e 15e 15e 16e 16e 16e 17e 17e 17e 17e 16e 16e 17e 16e 16e 17e 17e 17e 17e 17e 17e 17e 18e 18e 18e 18e 18e 18e 18e 18e
Goals per speelronde 0 0 2 2 0 2 0 2 0 1 1 1 2 0 1 1 1 0 0 1 2 0 1 0 0 1 0 1 0 0 3 1 1 2
Goals na speelronde 0 0 2 4 4 6 6 8 8 9 10 11 13 13 14 15 16 16 16 17 19 19 20 20 20 21 21 22 22 22 25 26 27 29
Doelsaldo na speelronde -2 -3 -5 -4 -6 -6 -10 -12 -18 -18 -18 -18 -20 -22 -21 -24 -25 -25 -28 -28 -28 -30 -30 -30 -33 -34 -39 -42 -42 -45 -44 -43 -46 -47

Thuis/uit-verhouding 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenstander Ajax AZ FC Emmen Feyenoord Fortuna Sittard FC Groningen sc Heerenveen Heracles Almelo PEC Zwolle PSV RKC Waalwijk Sparta Rotterdam FC Twente FC Utrecht Vitesse VVV-Venlo Willem II Punten totaal
ADO thuis 2 - 4 2 - 2 0 - 0 3 - 2 0 - 3 0 - 1 1 - 1 1 - 2 0 - 2 2 - 2 0 - 0 1 - 1 2 - 4 1 - 4 0 - 2 1 - 4 1 - 4 9
ADO uit 5 - 0 2 - 1 1 - 1 4 - 2 2 - 0 3 - 0 3 - 0 2 - 0 0 - 1 4 - 0 0 - 1 6 - 0 3 - 2 1 - 1 0 - 0 1 - 2 1 - 1 13
Punten 0 1 2 3 0 0 1 0 3 1 4 1 0 1 1 3 1 22

Toeschouwersaantallen 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenstander Ajax AZ FC Emmen Feyenoord Fortuna Sittard FC Groningen sc Heerenveen Heracles Almelo PEC Zwolle PSV RKC Waalwijk Sparta Rotterdam FC Twente FC Utrecht Vitesse VVV-Venlo Willem II Totaal
ADO thuis 0* 0* 0* 0* 939
(0*)
3.378
(0*)
0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 4.317
ADO uit 0* 0* 0* 13.000
(0*)
0* 0* 0* 2.700
(0*)
0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* 0* -

(*: Bij deze wedstrijden mochten er geen (uit)supporters aanwezig zijn.)

Kaarten per speelronde 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Speelronde 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 22* 23* 21* 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
Gele kaarten per duel 1 1 1 1 2 2 1 0 2 0 4 1 0 1 2 3 0 2 2 4 0 1 0 2 1 6 0 2 6 1 3 2 2 1
Gele kaarten in totaal 1 2 3 4 6 8 9 9 11 11 15 16 16 17 19 22 22 24 26 30 30 31 31 33 34 40 40 42 48 49 52 54 56 57
Rode kaarten per duel 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Rode kaarten in totaal 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
Scheidsrechter per duel Eij Mak Hig Nij Mar Lin Kam Die Blo Mak Eij Man Nij Oos Göz Laa Kui Nij Die Bla Boe Nij Mul Kam Kui Mar Lin Hig Kam Nij Boe Man Kam Hig

(* 2× geel wordt in dit schema gezien als één rode kaart.)

Eredivisie-doelpunten per kwartier 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Minuut 0-15 16-30 31-45 46-60 61-75 76-90
Haags Kwartiertje
Totaal
ADO 6 4 2 2 8 7 29
Tegenstander 7 12 13 14 13 17 76
Totaal 13 16 15 16 21 24 105

Strafschoppen 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Penalty's Penalty's gescoord Penalty's gemist Penalty's totaal Gescoord door: Gemist door:
(Gepakt door:)
ADO Den Haag 4 1 5 3: Shaquille Pinas, 1: Abdenasser El Khayati 1: Abdenasser El Khayati (Arijanet Murić)
Tegenstander 6 1 7 2: Giorgos Giakoumakis (VVV), 1: Steven Berghuis (Feyenoord), Luciano Narsingh (FC Twente), Mike Trésor (Willem II), Eran Zahavi (PSV) 1: Philipp Max (PSV, nvt.)

Bekertoernooi 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Ronde Eerste kwalificatieronde Tweede kwalificatieronde Eerste ronde Tweede ronde Achtste finale Kwartfinale Halve finale Finale
Thuis nvt. nvt. ADO Den Haag / Vitesse
Uit nvt. nvt. Sparta Rotterdam / ADO Den Haag
Uitslag nvt. nvt. 1 - 1 (5 - 3ns) (vrijgesteld) 2 - 1

Statistieken aller tijden voor ADO (huidige selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

# Naam Wedstrijden Doelpunten
Competitie Beker Play-offs Europa Totaal Competitie Beker Play-offs Europa Totaal
1. Vlag van Nederland Aaron Meijers 237 11 2 0 250 7 0 0 0 7
2. Vlag van Nederland Danny Bakker 176 5 2 0 183 10 0 0 0 10
3. Vlag van Nederland Robert Zwinkels 155 14 3 0 172 0 0 0 0 0
4. Vlag van Nederland Michiel Kramer 100 4 0 0 104 31 0 0 0 31
5. Vlag van Nederland/Vlag van Marokko Abdenasser El Khayati 88 3 2 0 93 32 3 3 0 38
6. Vlag van Nederland/Vlag van Suriname Gianni Zuiverloon 88 3 0 0 91 3 0 0 0 3
7. Vlag van Suriname/Vlag van Nederland Shaquille Pinas 76 5 0 0 81 6 0 0 0 6
8. Vlag van Nederland John Goossens 67 5 0 0 72 5 0 0 0 5
9. Vlag van Nederland Milan van Ewijk 45 1 0 0 46 1 0 0 0 1
10. Vlag van Nederland Luuk Koopmans 39 3 0 0 42 0 1 0 0 1
11. Vlag van Nederland Daryl Janmaat 29 1 6 0 36 2 0 1 0 3
12. Vlag van Nederland/Vlag van Colombia Vicente Besuijen 30 1 0 0 31 1 0 0 0 1
13. Vlag van Nederland/Vlag van Marokko Bilal Ould-Chikh 27 2 0 0 29 0 0 0 0 0
14. Vlag van Nederland Boy Kemper 26 2 0 0 28 1 0 0 0 1
15. Vlag van Duitsland Jonas Arweiler 25 1 0 0 26 3 0 0 0 3
16. Vlag van Nederland Kees de Boer 20 1 0 0 21 0 0 0 0 0
17. Vlag van Italië Dario Del Fabro 19 2 0 0 21 0 0 0 0 0
18. Vlag van Nederland/Vlag van Suriname Ricardo Kishna 18 0 0 0 18 0 0 0 0 0
19. Vlag van Duitsland David Philipp 15 2 0 0 17 2 0 0 0 2
20. Vlag van Nederland/Vlag van Dominicaanse Republiek Juan Familia-Castillo 16 1 0 0 17 0 0 0 0 0
21. Vlag van Nederland/Vlag van Servië Marko Vejinović 17 0 0 0 17 0 0 0 0 0
22. Vlag van Bosnië en Herzegovina Amar Ćatić 14 1 0 0 15 0 1 0 0 1
23. Vlag van Oostenrijk Martin Fraisl 15 0 0 0 15 0 0 0 0 0
24. Vlag van Nederland/Vlag van Nigeria Bobby Adekanye 14 0 0 0 14 2 0 0 0 2
25. Vlag van Spanje José Pascual Alba Seva 13 0 0 0 13 0 0 0 0 0
26. Vlag van Nederland/Vlag van Senegal Lassana Faye 12 0 0 0 12 0 0 0 0 0
27. Vlag van Kroatië Tomislav Gomelt 10 0 0 0 10 1 0 0 0 1
28. Vlag van Israël Ilay Elmkies 9 1 0 0 10 0 0 0 0 0
29. Vlag van Nederland/Vlag van Marokko Youness Mokhtar 10 0 0 0 10 0 0 0 0 0
30. Vlag van Nederland/Vlag van Ghana Jamal Amofa 6 2 0 0 8 0 0 0 0 0
31. Vlag van Nederland Peet Bijen 6 1 0 0 7 0 0 0 0 0
32. Vlag van Ghana/Vlag van Nederland Robin Polley 2 2 0 0 4 0 0 0 0 0
33. Vlag van Nederland/Vlag van Suriname Cain Seedorf 3 0 0 0 3 0 0 0 0 0
34. Vlag van Nederland Mike Havekotte 2 0 0 0 2 0 0 0 0 0
35. Vlag van Nederland Lorenzo van Kleef 2 0 0 0 2 0 0 0 0 0
36. Vlag van Nederland/Vlag van Suriname Silvinho Esajas 2 0 0 0 2 0 0 0 0 0
37. Vlag van Nederland/Vlag van Curaçao Xander Severina 2 0 0 0 2 0 0 0 0 0
38. Vlag van Nederland/Vlag van Marokko Yahya Boussakou 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0
39. Vlag van Nederland/Vlag van Israël Jonathan Mulder 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0
40. Vlag van Nederland/Vlag van Suriname Dehninio Muringen 1 0 0 0 1 0 0 0 0 0

Uitslagen ADO Den Haag[bewerken | brontekst bewerken]

Juli/Augustus 2020
[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenwedstrijd MVV Maastricht
(Keuken Kampioen Divisie)
0 - 0
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie MVV Maastricht:
(T: Darije Kalezić)
vr. 31 juli 2020
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Maastricht
Stadion De Geusselt
Toeschouwers:
Besloten
Scheidsrechter:
Laurens Gerrets
Wedstrijdverslagen:
Verslag ADO
Verslag Omroep West
Delrock 47'
Gustings 75'




OPSTELLING 1e HELFT:
Koopmans - Van Ewijk, Beugelsdijk, Bijen, Meijers - Boussakou, Immers Aanvoerder, Goossens, Bourard - Kramer, Rottier

WISSEL:
43' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Boussakou Blessure

OPSTELLING 2e HELFT:
Schoonderwaldt - Polley, Muringen, Bakker, Pinas Aanvoerder - Rieder, De Boer, Steijn, Ould-Chikh - Ćatić, Bourard

WISSEL:
70' Groene pijl naar boven Rottier Rode pijl naar beneden Bourard

OPSTELLING 1e HELFT:
Chesneau - Martina, Mares, Heerings, Plezier - Guezen, Van Acker, Schroijen - Stavitski, Duin, Zamouri

OPSTELLING 2e HELFT:
Cymer - Van Bommel, Mares, Cavcic, Plezier - Zeegers, Kleinen, Deom - Delrock, Kostons, Visser

WISSELS:
70' Groene pijl naar boven Gustings Rode pijl naar beneden Mares
70' Groene pijl naar boven Schenk Rode pijl naar beneden Plezier

Afwezig: Falkenburg, Kemper (blessure)
Opmerkelijk: MVV speelde met een vracht aan spelers die op proef waren. ADO liet veel jeugdspelers minuten maken op de dag waar in Zuid-Limburg de 35 graden werd aangetikt. Hierdoor werden halverwege beide speelhelften drinkpauzes ingelast. Kai Heerings hield eerder deze zomer zijn conditie op peil bij ADO, later trainde hij mee bij MVV.

Oefenwedstrijd
(2x 60 min.)
Almere City FC
(Keuken Kampioen Divisie)
1 - 2
(0 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Almere City FC:
(T: Ole Tobiasen)
za. 8 augustus 2020
Aanvangstijd: 17:00 uur
Plaats: Almere
Yanmar Stadion
Toeschouwers:
700
Scheidsrechter:
Erwin Blank
Wedstrijdverslagen:
Verslag ADO
Verslag Omroep West


Receveur (Reemnet) 103'
0 - 1
0 - 2
1 - 2
31' Ćatić (Kemper)
72' Steijn

OPSTELLING 1e UUR:
Zwinkels - Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper - Boussakou, Immers Aanvoerder, Goossens, Bakker - Ćatić, Bourard

OPSTELLING 2e UUR:
Havekotte - Polley, Beugelsdijk, Amofa, Meijers Aanvoerder - Rieder, De Boer, Steijn, Estevez Tsai - Falkenburg, Rottier

WISSEL:
105' Groene pijl naar boven Essabri Rode pijl naar beneden Falkenburg

OPSTELLING 1e UUR:
Etemadi - Van Vlerken, Helstrup, Mirani Aanvoerder, Lesquoy - Bensabouh, Emmers, Koolwijk - Alhaft, Verheydt, Kaandorp

WISSEL:
41' Groene pijl naar boven Breedijk Rode pijl naar beneden Helstrup

OPSTELLING 2e UUR:
Woud - Hammouti, Breedijk, Bouwense, Blackson - Tunga, Receveur Aanvoerder - Aninkora, Goselink, Bouyaghlafen - Gauna

WISSELS:
90' Groene pijl naar boven Reemnet Rode pijl naar beneden Gauna

Afwezig: Kramer, Muringen, Ould-Chikh (onduidelijk)
Opmerkelijk: ADO speelde deze oefenwedstrijd wederom op een zomerse dag met 35 graden op de thermometer. In dit duel maakten de ploegen gebruik van een extra lange wedstrijd, waarin twee ploegen een uur lang (met na 45 minuten een kwartier pauze) tegen elkaar speelden.

Oefenwedstrijd ADO Den Haag 2 - 2
(1 - 2)
Vitesse
(Eredivisie)
Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Vitesse:
(T: Thomas Letsch)
za. 22 augustus 2020
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
1.000
Scheidsrechter:
Kevin Blom
Wedstrijdverslagen:
ADO, Omroep West, FOX Sports
Bijen (Meijers, vt.) 7'




Kramer (pen.) 73'
1 - 0
1 - 1
2 - 1


2 - 2

12' Tannane (pen.)
24' Darfalou (Dasa)
69' Openda
72' Tannane

BASISOPSTELLING:
Zwinkels - Amofa, Bijen, Pinas - Van Ewijk, De Boer, Immers, Bourard, Meijers Aanvoerder - Kramer, Falkenburg

WISSELS:
17' Groene pijl naar boven Bakker Rode pijl naar beneden Immers Blessure
60' Groene pijl naar boven Rațiu Rode pijl naar beneden Amofa
60' Groene pijl naar boven Kemper Rode pijl naar beneden Meijers

OPSTELLING NA 75 MIN:
Schoonderwaldt - Rațiu, Rieder, Bakker, Kemper - Reemst, Steijn - Boussakou, Essabri, Besuijen - Rottier

BASISOPSTELLING:
Houwen - Doekhi, Bazoer, Hájek - Dasa, Bruns, Bero, Tannane, Manhoef - Darfalou, Openda

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Rasmussen Rode pijl naar beneden Doekhi
76' Groene pijl naar boven Broja Rode pijl naar beneden Foor
84' Groene pijl naar boven Cornelisse Rode pijl naar beneden Bazoer
86' Groene pijl naar boven Huisman Rode pijl naar beneden Bruns
86' Groene pijl naar boven Serghini Rode pijl naar beneden Tannane
86' Groene pijl naar boven Hernández Rode pijl naar beneden Openda

Afwezig: Muringen (bezig met transfer), Ćatić, Goossens, Koopmans, Ould-Chikh (onduidelijk)
Opmerkelijk: Voor het eerst in ruim 7 jaar speelde ADO weer een thuiswedstrijd op natuurgras. Vanwege de coronamaatregelen mochten zo'n 1.000 toeschouwers naar binnen. De club maakte niet bekend welke spelers mogelijk positief hadden getest op corona en welke spelers een lichte blessure hadden.

Oefenwedstrijd ADO Den Haag 1 - 0
(1 - 0)
AZ
(Eredivisie)
Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie AZ:
(T: Arne Slot)
za. 29 augustus 2020
Aanvangstijd: 17:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
1.100
Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Wedstrijdverslagen:
ADO, Omroep West
Kemper
Van Ewijk
Arweiler (M. Kramer) 45'
Bourard



1 - 0






Evjen

BASISOPSTELLING:
Zwinkels - Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper - Rațiu, De Boer, Goossens, Bourard - Arweiler, M. Kramer Aanvoerder

WISSELS:
62' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Goossens
70' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Van Ewijk
70' Groene pijl naar boven Meijers Rode pijl naar beneden Bourard
76' Groene pijl naar boven Bakker Rode pijl naar beneden Pinas
76' Groene pijl naar boven Falkenburg Rode pijl naar beneden Arweiler
80' Groene pijl naar boven Boussakou Rode pijl naar beneden Kemper
87' Groene pijl naar boven Amofa Rode pijl naar beneden De Boer

BASISOPSTELLING:
Bizot - Svensson, Leeuwin, J. Kramer, Wijndal - Clasie, Midtsjø, Koopmeiners Aanvoerder - Gudmundsson, Boadu, Reijnders

WISSELS:
52' Groene pijl naar boven Evjen Rode pijl naar beneden Gudmundsson
62' Groene pijl naar boven De Jong Rode pijl naar beneden Svensson
62' Groene pijl naar boven Sugawara Rode pijl naar beneden Wijndal
62' Groene pijl naar boven De Wit Rode pijl naar beneden Midtsjø
62' Groene pijl naar boven Druijf Rode pijl naar beneden Boadu

Afwezig: Ćatić, Koopmans, Ould-Chikh (onduidelijk)
Opmerkelijk: Gelijktijdig speelde ADO Den Haag Onder 21 de eerste competitiewedstrijd. Hierdoor zaten verschillende jeugdspelers niet bij deze wedstrijdselectie.

September 2020
[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenwedstrijd Sparta Rotterdam
(Eredivisie)
1 - 1
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Sparta Rotterdam:
(T: Henk Fraser)
vr. 4 september 2020
Aanvangstijd: 14:00 uur
Plaats: Rotterdam
Spartastadion Het Kasteel
Toeschouwers:
Nvt.
Scheidsrechter:
Michael Eijgelsheim
Wedstrijdverslagen:
ADO, Omroep West
Smeets 27'
Auassar 45'

Fortes 88'
Martis 90+2


0 - 1
1 - 1



74' Kramer (pen.)


BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper - Rigo, De Boer, Goossens, Bourard - Arweiler, Kramer Aanvoerder

WISSELS:
31' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Goossens Blessure
70' Groene pijl naar boven Amofa Rode pijl naar beneden Van Ewijk
70' Groene pijl naar boven Bakker Rode pijl naar beneden Arweiler
83' Groene pijl naar boven Meijers Rode pijl naar beneden Kemper
83' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Rigo
83' Groene pijl naar boven Falkenburg Rode pijl naar beneden Kramer

BASISOPSTELLING:
Van Leer - Fortes, Beugelsdijk, Heylen, Pinto - L. Duarte, Smeets, Auassar Aanvoerder, D. Duarte - Thy, Rayhi

WISSELS:
58' Groene pijl naar boven Vriends Rode pijl naar beneden Heylen
58' Groene pijl naar boven Faye Rode pijl naar beneden Pinto
58' Groene pijl naar boven Abels Rode pijl naar beneden Smeets
58' Groene pijl naar boven Gravenberch Rode pijl naar beneden Thy
77' Groene pijl naar boven Mijnans Rode pijl naar beneden Auassar
77' Groene pijl naar boven Emegha Rode pijl naar beneden Rayhi
82' Groene pijl naar boven Martis Rode pijl naar beneden L. Duarte
90' Groene pijl naar boven Soares Fonseca Rode pijl naar beneden Fortes

Afwezig: Rațiu (Roemenië O21), Essabri (België O19), Ćatić, Ould-Chikh (onduidelijk)
Opmerkelijk: ADO Den Haag bleef deze oefenperiode knap ongeslagen.

Eredivisie
1e speelronde
Heracles Almelo 2 - 0
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Heracles Almelo:
(T: Frank Wormuth)
zo. 13 september 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Almelo
Erve Asito
Toeschouwers:
2.700
Scheidsrechter:
Sander van der Eijk
Assistenten:
De Vries, Kleinjan, Hensgens
VAR:
Nagtegaal, Fikkert
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate


Vloet (Van der Water) 48'
Bijleveld 68'
Van der Water (De la Torre) 70'


1 - 0

2 - 0
18' Kemper
25' Bourard



72' Kemper

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen, Pinas, Kemper - Rațiu, Rigo, De Boer, Bourard - Arweiler, Kramer Aanvoerder

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Amofa, Bakker, Goossens, Ćatić, Besuijen, Ould-Chikh, Rottier

WISSELS:
56' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Rațiu
63' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Rigo
63' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Bourard
74' Groene pijl naar boven Amofa Rode pijl naar beneden Arweiler

BASISOPSTELLING:
Blaswich - Breukers, Pröpper Aanvoerder, Knoester, Hardeveld - Bijleveld, Vloet, Kiomourtzoglou - Van der Water, Szöke, Burgzorg

RESERVEBANK:
Brouwer, Bucker, Rente, Schoofs, Agca, De la Torre, Cijntje, Amissi, Bakış

WISSELS:
62' Groene pijl naar boven Bakış Rode pijl naar beneden Szöke
62' Groene pijl naar boven De la Torre Rode pijl naar beneden Burgzorg
83' Groene pijl naar boven Cijntje Rode pijl naar beneden Vloet
90' Groene pijl naar boven Agca Rode pijl naar beneden Bijleveld

Afwezig: Meijers (schorsing), Kishna (niet wedstrijdfit)
Opmerkelijk: Peet Bijen, Boy Kemper, Andrei Rațiu, Dante Rigo, Kees de Boer, Samy Bourard, Jonas Arweiler, Amar Ćatić en Jamal Amofa maakten hun ADO-debuut. Vanwege de coronacrisis mochten Eredivisieploegen dit seizoen vijf spelers wisselen, maar nog wel in maximaal drie wisselbeurten (de rust uitgezonderd). Ook waren er hierdoor minder supporters toegestaan in de stadions.

Eredivisie
2e speelronde
ADO Den Haag 0 - 1
(0 - 1)
FC Groningen Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie FC Groningen:
(T: Danny Buijs)
zo. 20 september 2020
Aanvangstijd: 12:15 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
3.378
Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Assistenten:
Diks, Steegstra, Vos
VAR:
Blank, Ketting
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate


Kramer 49'
0 - 1


23' Pinas (eigen goal)
45' Dammers

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye - Rațiu, Rigo, Goossens - Ould-Chikh, Kramer Aanvoerder, Besuijen

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Amofa, Bakker, De Boer, Elmkies, Bourard, Philipp, Ćatić, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Elmkies Rode pijl naar beneden Rațiu
58' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Besuijen
58' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Ould-Chikh
67' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Elmkies Blessure
83' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Faye

BASISOPSTELLING:
Padt - Dankerlui, Dammers, Itakura, Van Hintum - Van Kaam, Matusiwa Aanvoerder - Hrustić, Lundqvist, El Hankouri - Strand Larsen

RESERVEBANK:
Bertrams, De Boer, Miguel, Poll, El Messaoudi, Jakobsen, Suslov, Joosten, Postema

WISSELS:
71' Groene pijl naar boven El Messaoudi Rode pijl naar beneden El Hankouri
71' Groene pijl naar boven Suslov Rode pijl naar beneden Lundqvist
83' Groene pijl naar boven Poll Rode pijl naar beneden Hrustic
89' Groene pijl naar boven Joosten Rode pijl naar beneden Strand Larsen

Afwezig: Kemper (schorsing), Kishna (niet wedstrijdfit)
Opmerkelijk: Lassana Faye, Vicente Besuijen en Ilay Elmkies maakten hun ADO-debuut.

Eredivisie
3e speelronde
Feyenoord 4 - 2
(1 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Feyenoord:
(T: Dick Advocaat)
zo. 27 september 2020
Aanvangstijd: 12:15 uur
Plaats: Rotterdam
De Kuip
Toeschouwers:
13.000
Scheidsrechter:
Dennis Higler
Assistenten:
Van Dongen, Balder, Martens
VAR:
Blom, Kleinjan
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate

Geertruida (Berghuis, c.) 27'
Haps 36'
Fer 53'
Senesi 57'

Berghuis (pen.) 71'

Narsingh (Berghuis) 84'
0 - 1
1 - 1


2 - 1
2 - 2
3 - 2

4 - 2
11' Arweiler (De Boer)




69' Pinas (pen.)

81' Pinas

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen Aanvoerder, Pinas, Faye - De Boer, Rigo, Bourard - Ćatić, Arweiler, Besuijen

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Amofa, Kemper, Bakker, Goossens, Pascu, Ould-Chikh, Kramer

WISSELS:
58' Groene pijl naar boven Rațiu Rode pijl naar beneden Ćatić
78' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Besuijen
78' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Arweiler
90' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Rigo
90' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden De Boer

BASISOPSTELLING:
Bijlow - Nieuwkoop, Geertruida, Senesi, Haps - Toornstra, Fer, Kökcü - Berghuis Aanvoerder, Boženík, Linssen

RESERVEBANK:
Marsman, Ten Hove, Johnston, Burger, João Carlos Teixeira, Narsingh

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven João Carlos Teixeira Rode pijl naar beneden Kökcü
46' Groene pijl naar boven Narsingh Rode pijl naar beneden Linssen
85' Groene pijl naar boven Burger Rode pijl naar beneden Boženík

Afwezig: Kishna, Morrison (niet wedstrijdfit), Elmkies, Philipp, Steijn (blessure)
Opmerkelijk: In de 67ste minuut miste Jonas Arweiler een strafschop. Feyenoord-doelman Justin Bijlow stond op het moment van de penalty echter niet op de doellijn, waardoor de strafschop opnieuw moest worden genomen en uiteindelijk werd binnengeschoten door Shaquille Pinas. Daarnaast was Peet Bijen voor het eerst aanvoerder van de Haagse equipe, maakte José Pascual Alba Seva (alias 'Pascu') zijn ADO-debuut en scoorde Jonas Arweiler zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag.

Oefenwedstrijd ADO Den Haag 1 - 0
(0 - 0)
FC Utrecht
(Eredivisie)
Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie FC Utrecht:
(T: John van den Brom)
ma. 28 september 2020
Aanvangstijd: 14:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
Nvt.
Scheidsrechter:
Stijn van Zuilichem
Wedstrijdverslagen:
ADO, VI
Rațiu (Seedorf) 51'
1 - 0

BASISOPSTELLING:
Zwinkels - Rațiu, Amofa, Bakker, Kemper - Pascu, Morrison, Goossens Aanvoerder - Ould-Chikh, Rottier, Boussakou

WISSELS:
31' Groene pijl naar boven Noordanus Rode pijl naar beneden Rottier
46' Groene pijl naar boven Rieder Rode pijl naar beneden Morrison
46' Groene pijl naar boven Seedorf Rode pijl naar beneden Boussakou
68' Groene pijl naar boven Mulder Rode pijl naar beneden Amofa
75' Groene pijl naar boven Bozkurt Rode pijl naar beneden Goossens

BASISOPSTELLING:
Nijhuis - Troupée, Van der Maarel Aanvoerder, Bergström, Guwara - Van den Berg, Velanas, Emanuelson - Arzani, Lonwijk, Elia

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Janssen Rode pijl naar beneden Arzani
59' Groene pijl naar boven El Barjiji Rode pijl naar beneden Van den Berg
59' Groene pijl naar boven Huizing Rode pijl naar beneden Lonwijk
67' Groene pijl naar boven Akmum Rode pijl naar beneden Elia

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Elmkies, Philipp, Steijn (blessure) en de spelers met (veel) speeltijd in het duel tegen Feyenoord.

Oktober 2020
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
4e speelronde
VVV-Venlo 1 - 2
(1 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie VVV-Venlo:
(T: Hans de Koning)
za. 3 oktober 2020
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Venlo
Covebo Stadion - De Koel -
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Assistenten:
Van de Ven, Frijn, Bos
VAR:
Van de Graaf, Ozinga
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Gelmi 3'

Giakoumakis (John) 5'
Linthorst 52'


0 - 1
1 - 1


1 - 2

3' Pinas (pen.)


53' Van Ewijk
90+3' Philipp (Besuijen)

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen Aanvoerder, Pinas, Faye - De Boer, Rigo, Bourard - Ćatić, Arweiler, Besuijen

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Del Fabro, Kemper, Goossens, Elmkies, Philipp, Ould-Chikh, Kramer

WISSELS:
63' Groene pijl naar boven Elmkies Rode pijl naar beneden Bourard
74' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Arweiler
80' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Ćatić

BASISOPSTELLING:
Kirschbaum - Dekker, Gelmi, Kum Aanvoerder, Schmitz - Machach, Linthorst, V. van Crooij - Hupperts, Giakoumakis, John

RESERVEBANK:
D. van Crooij, Verbong, Swinkels, Schäfer, Van Dijck, Post, S'rifi, Nabbe, Essanoussi, Roemer, Bastiaans, Arias

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven D. van Crooij Rode pijl naar beneden Kirschbaum Blessure
62' Groene pijl naar boven Swinkels Rode pijl naar beneden Machach
68' Groene pijl naar boven Bastiaans Rode pijl naar beneden Hupperts
81' Groene pijl naar boven Arias Rode pijl naar beneden John

Afwezig: Bakker (bezig met transfer), Kishna, Morrison (niet wedstrijdfit)
Opmerkelijk: David Philipp maakte zijn ADO-debuut en scoorde daarbij een belangrijk doelpunt in blessuretijd. Hij vierde dit in stijl door een ooievaar na te doen. Door strengere coronaregels werden vanaf deze wedstrijd een aantal maal zelfs helemaal geen toeschouwers toegelaten in de stadions.

Oefenwedstrijd FC Dordrecht
(Keuken Kampioen Divisie)
3 - 4
(2 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie FC Dordrecht:
(T: Harry van den Ham)
di. 13 oktober 2020
Aanvangstijd: 15:00 uur
Plaats: Dordrecht
Riwal Hoogwerkers Stadion
Toeschouwers:
Nvt.
Scheidsrechter:
?
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag
Suray 3'

Suray 11'

Bajunovic (vt.) 76'
1 - 0
1 - 1
2 - 1
2 - 2
3 - 2
3 - 3
3 - 4

8' Kramer (pen.)

68' Ould-Chikh

89' Kemper
90' Karelis (Severina)

BASISOPSTELLING:
Schoonderwaldt - Rațiu, Del Fabro, M. Mulder, Kemper - Pascu, Morrison, Goossens Aanvoerder - Philipp, Kramer, Ould-Chikh

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven J. Mulder Rode pijl naar beneden M. Mulder
61' Groene pijl naar boven Steijn Rode pijl naar beneden Goossens
61' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Kramer
63' Groene pijl naar boven Seedorf Rode pijl naar beneden Del Fabro
70' Groene pijl naar boven Severina Rode pijl naar beneden Ould-Chikh
77' Groene pijl naar boven Reinders Rode pijl naar beneden Morrison

BASISOPSTELLING:
?

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Elmkies (Israël) en de basisspelers in het duel tegen VVV.

Eredivisie
5e speelronde
ADO Den Haag 0 - 2
(0 - 1)
Vitesse Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Vitesse:
(T: Thomas Letsch)
zo. 18 oktober 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Richard Martens
Assistenten:
Dobre, Lapar, Blank
VAR:
Nijhuis, De Nas
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate




Philipp 70'

Morrison 90'
0 - 1




0 - 2

32' Broja
45' Tannane
45' Tannane
65' Rasmussen

71' Broja (Dasa)

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen Aanvoerder, Pinas, Faye - De Boer, Rigo, Bourard - Ćatić, Arweiler, Besuijen

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Del Fabro, Kemper, Goossens, Elmkies, Morrison, Pascu, Philipp, Kramer, Karelis

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Morrison Rode pijl naar beneden Bourard
55' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Faye
55' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Besuijen
68' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Ćatić
78' Groene pijl naar boven Elmkies Rode pijl naar beneden Rigo

BASISOPSTELLING:
Pasveer Aanvoerder - Dasa, Rasmussen, Bazoer, Hájek, Wittek - Tronstad, Tannane, Huisman - Openda, Broja

RESERVEBANK:
Houwen, Bayazit, Cornelisse, Vroegh, Touré, Delaveris, Darfalou, Buitink

WISSELS:
71' Groene pijl naar boven Touré Rode pijl naar beneden Openda
78' Groene pijl naar boven Buitink Rode pijl naar beneden Huisman
78' Groene pijl naar boven Darfalou Rode pijl naar beneden Broja
88' Groene pijl naar boven Delaveris Rode pijl naar beneden Bazoer

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Ould-Chikh, Steijn (onduidelijk)
Opmerkelijk: Ravel Morrison en Nikos Karelis maakten hun ADO-debuut. Bij zowel ADO Den Haag als Vitesse werden corona-bestemmettingen vastgesteld, waardoor bij de Hagenaars opnieuw drie spelers (waarvan 1 uit het beloftenelftal) niet bij de selectie zaten.

Eredivisie
6e speelronde
ADO Den Haag 2 - 2
(0 - 1)
AZ Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie AZ:
(T: Arne Slot)
zo. 25 oktober 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Allard Lindhout
Assistenten:
Schaap, De Nas, Gerrets
VAR:
Higler, Fikkert
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate

De Boer 47'

Van Ewijk (Goossens) 64'

Kramer (Van Ewijk) 87'
Besuijen 90+3'
0 - 1


1 - 1
1 - 2
2 - 2

33' Gudmundsson (De Wit)

60' De Wit

66' Karlsson


BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Bijen Aanvoerder, Pinas, Faye - De Boer, Rigo, Goossens - Philipp, Arweiler, Ćatić

RESERVEBANK:
Zwinkels, Rațiu, Del Fabro, Kemper, Elmkies, Morrison, Bourard, Pascu, Besuijen, Ould-Chikh, Kramer, Karelis

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Ćatić
59' Groene pijl naar boven Elmkies Rode pijl naar beneden De Boer
71' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Arweiler
82' Groene pijl naar boven Morrison Rode pijl naar beneden Goossens
82' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Philipp

MOTM in het stadion: Milan van Ewijk

BASISOPSTELLING:
Bizot - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjø, De Wit, Koopmeiners Aanvoerder - Stengs, Gudmundsson, Karlsson

RESERVEBANK:
Krul, Evora, Leeuwin, Velthuis, Gullit, De Jong, Goudmijn, Kunst, Barasi

WISSELS:
82' Groene pijl naar boven Leeuwin Rode pijl naar beneden Gudmundsson

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Steijn (onduidelijk)
Opmerkelijk: Verdediger Milan van Ewijk maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Middenvelder John Goossens speelde zijn 50ste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag.

KNVB Beker
Eerste ronde
ADO Den Haag 1 - 1 (5* - 3)
(0 - 1, 1 - 1)
Sparta Rotterdam Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie Sparta Rotterdam:
(T: Henk Fraser)
wo. 28 oktober 2020
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Siemen Mulder
Assistenten:
Ketting, Weterings, Gansner
Wedstrijdverslagen:
Verslag ADO
Verslag FCUpdate



Pinas 73'
Kramer 83'


Koopmans (Ould-Chikh, c) 90+4'


Kramer

Karelis

Pinas

Goossens

Ould-Chikh

0 - 1





1 - 1
Verlenging:
Penalty's:
1 - 0
1 - 1
2 - 1
2 - 2
3 - 2
3 - 2
4 - 2
4 - 3
5 - 3
31' Vriends
39' Gravenberch (Mijnans)
67' Gravenberch


90' Beugelsdijk
90+2' Engels




Heylen

Abels

Gemiste strafschop Vriends

Engels

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Rațiu, Bijen Aanvoerder, Del Fabro, Pinas, Kemper - Elmkies, Rigo, Morrison - Philipp, Kramer

RESERVEBANK:
Zwinkels, Van Ewijk, Amofa, Faye, De Boer, Goossens, Bourard, Pascu, Ćatić, Ould-Chikh, Karelis, Arweiler

WISSELS:
15' Groene pijl naar boven Amofa Rode pijl naar beneden Bijen Blessure
59' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Rigo
59' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Philipp
79' Groene pijl naar boven Van Ewijk Rode pijl naar beneden Rațiu
79' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Kemper
95' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Morrison Blessure

MOTM in het stadion: Luuk Koopmans

BASISOPSTELLING:
Okoye - Abels, Vriends Aanvoerder, Beugelsdijk, Pinto - Mijnans, L. Duarte, Harroui, Meijers - Gravenberch, Thy

RESERVEBANK:
Van Leer, Fabrie, Fortes, Heylen, Vianello, Burger, D. Duarte, Engels, Emegha

WISSELS:
65' Groene pijl naar boven D. Duarte Rode pijl naar beneden Meijers
79' Groene pijl naar boven Fortes Rode pijl naar beneden Mijnans
79' Groene pijl naar boven Emegha Rode pijl naar beneden Gravenberch
79' Groene pijl naar boven Engels Rode pijl naar beneden Thy
105' Groene pijl naar boven Burger Rode pijl naar beneden Harroui
112' Groene pijl naar boven Heylen Rode pijl naar beneden L. Duarte

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Besuijen (onduidelijk)
Opmerkelijk: Wederom werd bij ADO Den Haag een corona-besmetting vastgesteld. Verdediger Dario Del Fabro maakte zijn ADO-debuut. Een wonderbaarlijk kopdoelpunt, diep in blessuretijd, van doelman Luuk Koopmans bezorgde ADO de verlenging en uiteindelijk de overwinning in dit bekerduel. Logischerwijs maakte Koopmans dus zijn eerste ADO-doelpunt. De laatste ADO-doelman die in een officiële wedstrijd scoorde, was Martin Hansen (ADO-PSV, augustus 2015). Aanvoerder Peet Bijen liep een enkelblessure op.

November 2020
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
7e speelronde
PSV 4 - 0
(1 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie PSV:
(T: Roger Schmidt)
zo. 1 november 2020
Aanvangstijd: 16:45 uur
Plaats: Eindhoven
Philips Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Assistenten:
Dobre, Van de Ven, Pérez
VAR:
Van der Laan, Diks
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Zahavi (pen.) 16'
Teze 37'
Madueke (Zahavi) 51'

Thomas (Ledezma) 84'
Madueke (Max) 90+2'
1 - 0

2 - 0

3 - 0
4 - 0



80' Karelis


BASISOPSTELLING:
Koopmans - Rațiu, Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Faye - Rigo, Goossens, Bourard - Philipp, Kramer Aanvoerder

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Amofa, Kemper, De Boer, Elmkies, Pascu, Ćatić, Ould-Chikh, Karelis, Arweiler

WISSELS:
45' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Rațiu Blessure
60' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Bourard
60' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Kramer
77' Groene pijl naar boven Elmkies Rode pijl naar beneden Goossens
77' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Faye

BASISOPSTELLING:
Mvogo - Thomas, Teze, Boscagli, Mauro Júnior - Götze, Sangaré, Fein, Ihattaren - Malen, Zahavi Aanvoerder

RESERVEBANK:
Unnerstall, Luis Felipe, Max, Kjølø, Ledezma, Saibari, Madueke

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Max Rode pijl naar beneden Ihattaren
46' Groene pijl naar boven Madueke Rode pijl naar beneden Malen
74' Groene pijl naar boven Ledezma Rode pijl naar beneden Mauro Júnior
86' Groene pijl naar boven Luis Felipe Rode pijl naar beneden Thomas
88' Groene pijl naar boven Saibari Rode pijl naar beneden Götze

Afwezig: Kishna (niet wedstrijdfit), Bijen, Morrison (blessure), Besuijen (onduidelijk)
Opmerkelijk: Het fluiten van scheidsrechter Jochem Kamphuis, voor een overtreding waarna PSV een strafschop kreeg, werd na afloop van de wedstrijd fel bekritiseerd. Assistent-trainer Michele Santoni en spitsentrainer Rick Hoogendorp werden tijdelijk overgeplaatst naar het beloftenelftal, vanwege een slechte relatie met hoofdtrainer Aleksandar Ranković.

Eredivisie
8e speelronde
ADO Den Haag 2 - 4
(0 - 1)
FC Twente Selectie ADO Den Haag:
(T: Aleksandar Ranković)
Selectie FC Twente:
(T: Ron Jans)
za. 7 november 2020
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Rob Dieperink
Assistenten:
Fikkert, Frijn, Van der Laan
VAR:
Blom, Van Vlokhoven
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate


Pleguezuelo (eigen doelpunt) 76'

Bourard (Kramer) 86'


0 - 1
0 - 2
1 - 2

2 - 2
2 - 3
2 - 4
41' Menig (Černý)
49' Danilo

80' Oosterwolde

88' Danilo
90+4' Van Leeuwen (Ilić)

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Rațiu, Van Ewijk, Del Fabro, Pinas Aanvoerder, Kemper - Elmkies, Rigo, Philipp - Karelis, Arweiler

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Amofa, M. Mulder, Faye, De Boer, Goossens, Pascu, Bourard, Ćatić, Ould-Chikh, Kramer

WISSELS:
58' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Elmkies
58' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Philipp
66' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Rațiu
66' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Karelis
75' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Arweiler

BASISOPSTELLING:
Drommel - Ebuehi, Pleguezuelo, Pierie, Oosterwolde - Roemeratoe, Brama Aanvoerder, Bosch - Černý, Danilo, Menig

RESERVEBANK:
De Lange, Van der Gouw, Hilgers, Smal, Selahi, Staring, Zerrouki, Van Leeuwen, Ilić, Rots, Lamprou, Dervişoğlu

WISSELS:
86' Groene pijl naar boven Smal Rode pijl naar beneden Oosterwolde
86' Groene pijl naar boven Ilić Rode pijl naar beneden Bosch
86' Groene pijl naar boven Dervişoğlu Rode pijl naar beneden Černý
90+2' Groene pijl naar boven Van Leeuwen Rode pijl naar beneden Menig

Afwezig: Kishna, Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Morrison (blessure), Besuijen (onduidelijk)
Opmerkelijk: Hoofdtrainer Aleksandar Ranković werd amper een half jaar na zijn aanstelling, een dag na deze nederlaag, ontslagen. Ook assistent-trainer Richard Knopper vertrok per direct. Om die reden keerden assistent-trainer Michele Santoni en spitsentrainer Rick Hoogendorp weer terug in de staf van ADO Den Haag. Onder de nieuwe hoofdtrainer, Ruud Brood, speelde ADO in het vrije interlandweekend een oefenwedstrijd tegen Feyenoord die eindigde in 0-0.

Eredivisie
9e speelronde
Sparta Rotterdam 6 - 0
(1 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Sparta Rotterdam:
(T: Henk Fraser)
zo. 22 november 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Rotterdam
Spartastadion Het Kasteel
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Kevin Blom
Assistenten:
Brondijk, Inia, Rozendal
VAR:
Kooij, Steegstra
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Smeets 24'

Thy (Abels) 43'
Mijnans (Pinto) 53'
Harroui (Smeets) 56'
Thy (D. Duarte) 59'

Engels (Meijers) 80'
Engels 85'


1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0

5 - 0
6 - 0

24' Pinas




78' Pascu


BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Del Fabro, Pinas Aanvoerder, Faye - Elmkies, Morrison, Rigo - Besuijen, Karelis, Bourard

RESERVEBANK:
Zwinkels, Amofa, M. Mulder, J. Mulder, Kemper, Goossens, Pascu, Ćatić, Philipp, Ould-Chikh, Kramer, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Morrison
72' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Elmkies
72' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Besuijen
72' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Karelis

BASISOPSTELLING:
Okoye - Abels, Vriends Aanvoerder, Heylen, Pinto - Mijnans, Auassar, Smeets, Harroui, D. Duarte - Thy

RESERVEBANK:
Van Leer, Fabrie, Fortes, Beugelsdijk, Burger, Meijers, L. Duarte, Kharchouch, Gravenberch, Engels, Emegha

WISSELS:
68' Groene pijl naar boven L. Duarte Rode pijl naar beneden Harroui
68' Groene pijl naar boven Meijers Rode pijl naar beneden Pinto
73' Groene pijl naar boven Gravenberch Rode pijl naar beneden Smeets
73' Groene pijl naar boven Engels Rode pijl naar beneden Thy
79' Groene pijl naar boven Beugelsdijk Rode pijl naar beneden Heylen

Afwezig: Kishna, Zuiverloon (niet wedstrijdfit), De Boer (ziek), Bijen, Rațiu (blessure)
Opmerkelijk: Het debuut van hoofdtrainer Ruud Brood werd een drama, met de grootste nederlaag voor ADO in jaren.

Eredivisie
10e speelronde
ADO Den Haag 1 - 1
(1 - 1)
SC Heerenveen Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie SC Heerenveen:
(T: Johnny Jansen)
za. 28 november 2020
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Danny Makkelie
Assistenten:
Diks, Steegstra, Teuben
VAR:
Bijl, De Vries
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Philipp (Pascu) 13'


1 - 0
1 - 1


16' H. Veerman (Drešević)
28' H. Veerman

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye - Pascu, Elmkies, Pinas Aanvoerder - Besuijen, Kramer, Philipp

RESERVEBANK:
Zwinkels, Wentges, Rațiu, Amofa, M. Mulder, De Boer, Goossens, Rigo, Bourard, Kishna, Karelis, Arweiler

WISSELS:
28' Groene pijl naar boven Kishna Rode pijl naar beneden Philipp Blessure
79' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Pascu
79' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Kramer
87' Groene pijl naar boven Rațiu Rode pijl naar beneden Pinas Blessure

MOTM in het stadion: Ricardo Kishna

BASISOPSTELLING:
Mulder - Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg - Kongolo, J. Veerman, Drešević - Nygren, H. Veerman Aanvoerder, Van Bergen

RESERVEBANK:
Bekkema, Kroesen, Akujobi, Hajal, Sjopov, Driouech, Smit

WISSELS:
65' Groene pijl naar boven Hajal Rode pijl naar beneden Drešević
69' Groene pijl naar boven Driouech Rode pijl naar beneden Nygren

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Ćatić, Morrison, Ould-Chikh (blessure)
Opmerkelijk: Na 1.168 dagen speelde Ricardo Kishna, na zeer lang blessureleed en een periode bij Lazio Roma, weer een officiële wedstrijd voor ADO Den Haag. Shaquille Pinas viel uit met een enkelblessure, waaraan hij geopereerd moest worden.

December 2020
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
11e speelronde
FC Utrecht 1 - 1
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Utrecht:
(Interim: René Hake)
zo. 6 december 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Utrecht
De Galgenwaard
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Sander van der Eijk
Assistenten:
Balder, Van de Ven, Cantineau
VAR:
Van Boekel, Vandeursen
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate


Hoogma (Van der Maarel) 13'
Dalmau 56'
Dalmau 66'
Gustafson 71'





1 - 0



1 - 1


14' Faye
34' Elmkies




85' Kramer (De Boer)
90' Bourard
90+2' Besuijen

BASISOPSTELLING:
Koopmans Aanvoerder - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye - Pascu, Elmkies, De Boer - Besuijen, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Zwinkels, Rațiu, Amofa, M. Mulder, Goossens, Rigo, Morrison, Bourard, Ćatić, Ould-Chikh, Karelis, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Elmkies
61' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Kishna
78' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Pascu

BASISOPSTELLING:
Paes - Van der Maarel Aanvoerder, Bergström, Hoogma, Warmerdam - Ramselaar, Van Overeem, Gustafson, Van de Streek - Kerk, Mahi

RESERVEBANK:
Nijhuis, Oelschlägel, Troupée, Janssen, St. Jago, Guwara, Emanuelson, Elia, Boussaid, Dalmau, Sylla

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Dalmau Rode pijl naar beneden Van Overeem
78' Groene pijl naar boven Guwara Rode pijl naar beneden Ramselaar
78' Groene pijl naar boven Elia Rode pijl naar beneden Mahi
83' Groene pijl naar boven Janssen Rode pijl naar beneden Kerk

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Philipp, Pinas (blessure)

Eredivisie
12e speelronde
FC Emmen 1 - 1
(0 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Emmen:
(T: Dick Lukkien)
za. 12 december 2020
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Emmen
De Oude Meerdijk
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jeroen Manschot
Assistenten:
De Vries, Polman, Dröge
VAR:
Kooij, Schaap
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate


De Leeuw 52'
Araujo (Bijl) 72'
0 - 1


1 - 1
6' Besuijen (Faye)
42' De Boer


BASISOPSTELLING:
Koopmans Aanvoerder - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye - Pascu, Besuijen, De Boer - Ould-Chikh, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Amofa, M. Mulder, Goossens, Rigo, Morrison, Bourard, Ćatić, Karelis, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Kramer
59' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Kishna
67' Groene pijl naar boven Rigo Rode pijl naar beneden De Boer
67' Groene pijl naar boven Rațiu Rode pijl naar beneden Ould-Chikh

BASISOPSTELLING:
Wiedwald - Van Rhijn, Araujo, Bakker, Cavlan - Bijl, De Leeuw Aanvoerder, Ben Moussa, Peña - Kolar, Laursen

RESERVEBANK:
Telgenkamp, Van der Lei, Veendorp, Görgülü, Chacón, Tibbling, Bernadou, Jansen, Caciano, Avdijaj

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Bernadou Rode pijl naar beneden Ben Moussa
72' Groene pijl naar boven Avdijaj Rode pijl naar beneden Van Rhijn
82' Groene pijl naar boven Veendorp Rode pijl naar beneden Bakker
86' Groene pijl naar boven Chacón Rode pijl naar beneden Kolar
86' Groene pijl naar boven Jansen Rode pijl naar beneden Laursen

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Elmkies, Philipp, Pinas (blessure)
Opmerkelijk: Na 12 minuten werd de wedstrijd werd de wedstrijd gestaakt, vanwege aanhoudende mist en afgestoken vuurwerk buiten het stadion. Rechtsback Milan van Ewijk speelde zijn 25ste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag. Vicente Besuijen scoorde zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Eredivisie
13e speelronde
ADO Den Haag 2 - 4
(0 - 4)
AFC Ajax Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie AFC Ajax:
(T: Erik ten Hag)
zo. 20 december 2020
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Assistenten:
Schaap, Kleinjan, Nagtegaal
VAR:
Ruperti, Dobre
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate




Kramer (Bourard) 49'
Bourard (Kramer) 70'
0 - 1
0 - 2
0 - 3
0 - 4
1 - 4
2 - 4
20' Tadić (Klaiber)
22' Huntelaar (Blind)
30' Labyad (Antony)
32' Huntelaar (Antony)


BASISOPSTELLING:
Koopmans Aanvoerder - Van Ewijk, Amofa, Del Fabro, Kemper, Faye - Pascu, Besuijen, De Boer - Ould-Chikh, Kramer

RESERVEBANK:
Zwinkels, Rațiu, M. Mulder, J. Mulder, Goossens, Rigo, Bourard, Philipp, Ćatić, Kishna, Karelis, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven J. Mulder Rode pijl naar beneden Kemper
46' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Ould-Chikh
61' Groene pijl naar boven Rigo Rode pijl naar beneden Pascu
61' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Besuijen
82' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Kramer

BASISOPSTELLING:
Onana - Klaiber, Schuurs, Blind, Tagliafico - Klaassen, Labyad, Gravenberch - Antony, Huntelaar, Tadić Aanvoerder

RESERVEBANK:
Stekelenburg, Scherpen, Rensch, Martínez, Álvarez, Ekkelenkamp, Taylor, Jensen, Promes

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Martínez Rode pijl naar beneden Tagliafico
46' Groene pijl naar boven Taylor Rode pijl naar beneden Gravenberch
46' Groene pijl naar boven Promes Rode pijl naar beneden Antony
84' Groene pijl naar boven Ekkelenkamp Rode pijl naar beneden Huntelaar

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Elmkies, Morrison, Pinas (blessure)
Opmerkelijk: Jonathan Mulder maakte als linksback zijn Eredivisie-debuut.

Eredivisie
14e speelronde
ADO Den Haag 0 - 2
(0 - 0)
PEC Zwolle Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie PEC Zwolle:
(T: John Stegeman)
wo. 23 december 2020
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Ingmar Oostrom
Assistenten:
Honig, Brondijk, Bijl
VAR:
Blank, Steegstra
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate



Ould-Chikh 87'
0 - 1

0 - 2

51' Van Duinen (Van Wermeskerken)
75' Kersten
84' Leemans (Nakayama)

BASISOPSTELLING:
Koopmans Aanvoerder - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye - Pascu, Besuijen, De Boer - Bourard, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Zwinkels, Rațiu, Amofa, J. Mulder, Goossens, Rigo, Morrison, Philipp, Ould-Chikh, Ćatić, Karelis, Arweiler

WISSELS:
28' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden De Boer
57' Groene pijl naar boven Morrison Rode pijl naar beneden Kishna
65' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Pascu
65' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Bourard

BASISOPSTELLING:
Zetterer - Van Wermeskerken, Van Polen Aanvoerder, Kersten, Paal - Clement, Strieder, Huiberts - Reijnders, Ghoochannejhad, Van Duinen

RESERVEBANK:
Mous, Hauptmeijer, Lam, Nakayama, Doué, Chirino, Leemans, Lagsir, Drost, Pherai, Van den Belt

WISSELS:
65' Groene pijl naar boven Leemans Rode pijl naar beneden Clement
74' Groene pijl naar boven Drost Rode pijl naar beneden Ghoochannejhad
83' Groene pijl naar boven Nakayama Rode pijl naar beneden Strieder
83' Groene pijl naar boven Lam Rode pijl naar beneden Huiberts

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Bijen, Elmkies, Pinas (blessure)
Opmerkelijk: ADO Den Haag ging op een zeventiende plek in de Eredivisie-ranglijst de winterstop in, een plaats die aan het einde van het seizoen rechtstreekse degradatie zou betekenen.

Januari 2021
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
15e speelronde
RKC Waalwijk 0 - 1
(0 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie RKC Waalwijk:
(T: Fred Grim)
za. 9 januari 2021
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Waalwijk
Mandemakers Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Serdar Gözübüyük
Assistenten:
Van Zuilen, Balder, Dröge
VAR:
Van den Kerkhof, Ozinga
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate

Anita 19'


0 - 1



17' Kemper (Goossens)

52' Kramer
58' Goossens

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Janmaat Aanvoerder, Pinas, Kemper - Bourard, Vejinović, Goossens - Besuijen, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Amofa, Del Fabro, De Boer, Rigo, Pascu, Philipp, Ould-Chikh, Karelis

WISSELS:
52' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Kishna
67' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Bourard
90' Groene pijl naar boven Del Fabro Rode pijl naar beneden Goossens
90' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Besuijen

BASISOPSTELLING:
Lamprou - Bakari, Meulensteen Aanvoerder, Touba, Quasten - Azhil, Anita, Van der Venne - Efmorfidis, Stokkers, Daneels

RESERVEBANK:
Vaessen, Grim, Gaari, Nieuwpoort, Lutonda, Wouters, Mulder, Augustijns, Sow, Min, Damașcan

WISSELS:
60' Groene pijl naar boven Sow Rode pijl naar beneden Efmorfidis
77' Groene pijl naar boven Lutonda Rode pijl naar beneden Quasten
77' Groene pijl naar boven Min Rode pijl naar beneden Azhil
84' Groene pijl naar boven Damașcan Rode pijl naar beneden Van der Venne

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Arweiler, Ćatić, Elmkies, Faye (mogen vertrekken), Bijen (blessure)
Opmerkelijk: Marko Vejinović maakte zijn ADO-debuut. Boy Kemper maakte zijn eerste Eredivisie-doelpunt. Deze overwinning was de eerste onder leiding van hoofdtrainer Ruud Brood.

Eredivisie
16e speelronde
ADO Den Haag 1 - 4
(0 - 1)
VVV-Venlo Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie VVV-Venlo:
(T: Hans de Koning)
wo. 13 januari 2021
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jannick van der Laan
Assistenten:
Van Dongen, Goossens, Ruperti
VAR:
Blom, Beijer
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Pinas 5'



Kemper 44'

Bourard 65'

Familia-Castillo 67'



0 - 1



0 - 2
1 - 2


1 - 3
1 - 4

6' Giakoumakis (pen.)
35' John
42' V. van Crooij

58' Giakoumakis (Post)

67' Dekker

68' Giakoumakis (Roemer)
86' Giakoumakis (pen.)

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Janmaat Aanvoerder, Pinas, Kemper - Goossens, Vejinović, Familia-Castillo - Besuijen, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Rațiu, Amofa, Del Fabro, De Boer, Rigo, Pascu, Bourard, Philipp, Ould-Chikh, Karelis

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Kishna
62' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Kemper
62' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Goossens
62' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Besuijen
70' Groene pijl naar boven Del Fabro Rode pijl naar beneden Janmaat Blessure

BASISOPSTELLING:
Kirschbaum - Dekker, Gelmi, Roeffen, Guwara - Machach, Post Aanvoerder, Janssen - V. van Crooij, Giakoumakis, John

RESERVEBANK:
D. van Crooij, Verbong, Swinkels, Kum, Schäfer, Schmitz, S'rifi, Essanoussi, Roemer, Hupperts, Ćorić, Arias

WISSELS:
60' Groene pijl naar boven Roemer Rode pijl naar beneden John
72' Groene pijl naar boven Kum Rode pijl naar beneden Dekker
72' Groene pijl naar boven Swinkels Rode pijl naar beneden Machach
88' Groene pijl naar boven Arias Rode pijl naar beneden Giakoumakis

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Arweiler, Ćatić, Elmkies, Faye (mogen vertrekken), Bijen (blessure)
Opmerkelijk: Juan Familia-Castillo maakte zijn ADO-debuut. Bilal Ould-Chikh speelde zijn 25ste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag.

Eredivisie
17e speelronde
AZ 2 - 1
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie AZ:
(T: Pascal Jansen)
za. 16 januari 2021
Aanvangstijd: 21:00 uur
Plaats: Alkmaar
AFAS Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Björn Kuipers
Assistenten:
Van Roekel, Zeinstra, Vos
VAR:
Lindhout, Ketting
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate

Aboukhlal (Midtsjø) 72'
Aboukhlal 89'
0 - 1
1 - 1
2 - 1
58' Kramer


BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo - Bourard, Vejinović Aanvoerder, Goossens - Rațiu, Kramer, Besuijen

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, Pinas, Amofa, De Boer, Rigo, Pascu, Philipp, Ould-Chikh, Kishna, Karelis, Arweiler

WISSELS:
56' Groene pijl naar boven Pinas Rode pijl naar beneden Familia-Castillo
72' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Bourard
72' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Besuijen
80' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Kramer

BASISOPSTELLING:
Bizot - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjø, Stengs, Koopmeiners Aanvoerder - Gudmundsson, Boadu, Karlsson

RESERVEBANK:
Verhulst, Bakker, Leeuwin, Letschert, Gullit, Clasie, Evjen, Reijnders, Oosting, Goudmijn, Aboukhlal

WISSELS:
63' Groene pijl naar boven Letschert Rode pijl naar beneden Hatzidiakos
63' Groene pijl naar boven Reijnders Rode pijl naar beneden Martins Indi
63' Groene pijl naar boven Evjen Rode pijl naar beneden Gudmundsson
63' Groene pijl naar boven Aboukhlal Rode pijl naar beneden Karlsson

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Ćatić, Elmkies, Faye (mogen vertrekken), Bijen, Janmaat (blessure/rust)

KNVB Beker
Achtste finale
Vitesse 2 - 1
(1 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Vitesse:
(T: Thomas Letsch)
di. 19 januari 2021
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Arnhem
GelreDome
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Dennis Higler
Assistenten:
Polman, Nanninga, Blank
Wedstrijdverslagen:
ADO Den Haag, Omroep West, FCUpdate
Openda (Tannane) 25'

Bero (Openda) 71'

1 - 0

2 - 0
2 - 1

54' Familia-Castillo

81' Ćatić (Besuijen)

BASISOPSTELLING:
Koopmans Aanvoerder - Rațiu, Amofa, Del Fabro, Pinas, Kemper - Bourard, Goossens, Familia-Castillo - Besuijen, Ould-Chikh

RESERVEBANK:
Zwinkels, Schoonderwaldt, M. Mulder, J. Mulder, De Boer, Rigo, Pascu, Philipp, Ćatić, Karelis, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Bourard
61' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Familia-Castillo
61' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Ould-Chikh
71' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Amofa
83' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Besuijen

BASISOPSTELLING:
Pasveer Aanvoerder - Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek - Bruns, Tannane, Bero - Openda, Darfalou

RESERVEBANK:
Houwen, Bayazit, Cornelisse, Hájek, Oroz, Manhoef, Vroegh, Huisman, Touré, Gong, Broja, Buitink

WISSELS:
58' Groene pijl naar boven Bruns Rode pijl naar beneden Touré
58' Groene pijl naar boven Tannane Rode pijl naar beneden Huisman
58' Groene pijl naar boven Darfalou Rode pijl naar beneden Broja
75' Groene pijl naar boven Hájek Rode pijl naar beneden Bazoer
80' Groene pijl naar boven Buitink Rode pijl naar beneden Openda

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Elmkies, Faye (mogen vertrekken), Bijen, Van Ewijk, Janmaat, Kishna, Kramer, Vejinović (blessure/rust)
Opmerkelijk: ADO Den Haag werd, na een ronde te zijn vrijgesteld, in de achtste finales van het bekertoernooi uitgeschakeld. Aanvaller Amar Ćatić maakte zijn eerste doelpunt voor ADO.

Eredivisie
18e speelronde
ADO Den Haag 0 - 0
(0 - 0)
FC Emmen Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Emmen:
(T: Dick Lukkien)
za. 23 januari 2021
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Assistenten / VAR:
Strijker, Van Vlokhoven, Smit / Teuben, Van Kampen
Wedstrijdverslagen:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 40%-60% / xG: 0,76 - 1,12
Kishna 86'
Kramer 90+2'




BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, Gomelt, Goossens - Rațiu, Kramer, Besuijen

RESERVEBANK:
Fraisl, Pinas, Amofa, De Boer, Pascu, Bourard, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Kishna, Karelis

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Bourard Rode pijl naar beneden Gomelt
70' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Rațiu
74' Groene pijl naar boven Kishna Rode pijl naar beneden Besuijen

BASISOPSTELLING:
Telgenkamp - Bijl, Araujo, Bakker, Cavlan - Tibbling, Ben Moussa, De Vos - Peña, De Leeuw Aanvoerder, Frei

RESERVEBANK:
Wiedwald, Van der Lei, Van Rhijn, Veendorp, Görgülü, Vlak, Bernadou, Jansen, La Torre, Avdijaj, Laursen

WISSELS:
75' Groene pijl naar boven Jansen Rode pijl naar beneden De Vos
81' Groene pijl naar boven Laursen Rode pijl naar beneden Ben Moussa
83' Groene pijl naar boven Veendorp Rode pijl naar beneden Bijl

Afwezig: Zuiverloon (niet wedstrijdfit), Arweiler, Elmkies, Faye, Rigo (mogen vertrekken), Bijen, Janmaat (blessure)
Opmerkelijk: Tomislav Gomelt maakte zijn ADO-debuut. Voor de twaalfde thuiswedstrijd op rij kwam ADO Den Haag niet tot een winst, een negatief clubrecord.

Eredivisie
19e speelronde
FC Groningen 3 - 0
(2 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Groningen:
(T: Danny Buijs)
di. 26 januari 2021
Aanvangstijd: 21:00 uur
Plaats: Groningen
Euroborg
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Rob Dieperink
Assistenten / VAR:
Bleumink, Bodde, Gansner / Van der Laan, Koopman
Wedstrijdverslagen:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 56%-44% / xG: 1,63 - 0,57
Lundqvist (vt.) 18'

Strand Larsen (Gudmundsson) 43'
Da Cruz (El Hankouri) 68'

1 - 0

2 - 0
3 - 0


38' Bourard


76' Ćatić

BASISOPSTELLING:
Koopmans - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, Bourard, Goossens - Rațiu, Kramer, Besuijen

RESERVEBANK:
Fraisl, Zuiverloon, Pinas, Amofa, De Boer, Pascu, Gomelt, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Kishna, Karelis

WISSELS:
39' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Van Ewijk Blessure
54' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Bourard
73' Groene pijl naar boven Pinas Rode pijl naar beneden Kemper Blessure
73' Groene pijl naar boven Gomelt Rode pijl naar beneden Goossens
73' Groene pijl naar boven Karelis Rode pijl naar beneden Kramer

BASISOPSTELLING:
Padt - Leal, Itakura, Van Hintum Aanvoerder, Gudmundsson - Lundqvist, Da Cruz, D. van Kaam - Suslov, Strand Larsen, El Hankouri

RESERVEBANK:
Bråtveit, De Boer, Dankerlui, Te Wierik, Dammers, J. van Kaam, Schreck, Joosten, Slor, Dallinga

WISSELS:
71' Groene pijl naar boven Schreck Rode pijl naar beneden Da Cruz
71' Groene pijl naar boven Da Cruz Rode pijl naar beneden Suslov
71' Groene pijl naar boven J. van Kaam Rode pijl naar beneden El Hankouri
86' Groene pijl naar boven Slor Rode pijl naar beneden Gudmundsson
86' Groene pijl naar boven Dallinga Rode pijl naar beneden Strand Larsen

Afwezig: Mokhtar (niet speelgerechtigd), Arweiler, Elmkies, Faye, Rigo (mogen vertrekken), Bijen, Janmaat (blessure)
Opmerkelijk: Dit was de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen waarin rechtsback Milan van Ewijk niet de 90 minuten volmaakte.

Eredivisie
20e speelronde
ADO Den Haag 1 - 1
(1 - 0)
Sparta Rotterdam Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Sparta Rotterdam:
(T: Henk Fraser)
zo. 31 januari 2021
Aanvangstijd: 16:45 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Erwin Blank
Assistenten / VAR:
De Vries, Weterings, Cantineau / Pérez, Ozinga
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 47%-53% / xG: 1,12 - 1,40

Gomelt (Goossens, c.) 45'

Del Fabro 73'
Familia-Castillo 77'
Pinas 78'
Besuijen 90+3'

1 - 0
1 - 1
36' Heylen

68' Kharchouch (Thy)

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, Gomelt, Goossens - Adekanye, Kramer, Mokhtar

RESERVEBANK:
Koopmans, Zuiverloon, Pinas, De Boer, Pascu, Bourard, Besuijen, Philipp, Ćatić, Kishna, Arweiler

WISSELS:
59' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Adekanye
70' Groene pijl naar boven Pinas Rode pijl naar beneden Goossens
72' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Mokhtar

BASISOPSTELLING:
Okoye - Abels, Beugelsdijk, Heylen, Pinto - Mijnans, Auassar Aanvoerder, Smeets, Harroui - Thy, Engels

RESERVEBANK:
Van Leer, Fabrie, Fortes, Vianello, Meerstadt, Burger, Meijers, L. Duarte, Kharchouch, Gravenberch, Emegha

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Fortes Rode pijl naar beneden Mijnans
46' Groene pijl naar boven Gravenberch Rode pijl naar beneden Smeets
65' Groene pijl naar boven L. Duarte Rode pijl naar beneden Auassar
65' Groene pijl naar boven Kharchouch Rode pijl naar beneden Engels

Afwezig: Elmkies, Faye, Rigo (mogen vertrekken), Bijen, Janmaat, Ould-Chikh (blessure)
Opmerkelijk: Martin Fraisl, Bobby Adekanye en Youness Mokhtar maakten hun ADO-debuut. Tomislav Gomelt maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Het duel tegen Willem II op zondag 7 februari kreeg geen doorgang, vanwege hevige sneeuwval. Het duel werd ingehaald op woensdag 24 februari.

Februari 2021
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
22e speelronde*
ADO Den Haag 2 - 2
(1 - 0)
PSV Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie PSV:
(T: Roger Schmidt)
za. 13 februari 2021
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Pol van Boekel
Assistenten / VAR:
Van Dongen, Van de Ven, Bos / Cantineau, Nanninga
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 28%-72% / xG: 0,63 - 5,68

Adekanye (Van Ewijk) 27'



Kramer (Arweiler) 90+3'

1 - 0
1 - 1

1 - 2
2 - 2
21' Gemiste strafschop Max

51' Malen (Vertessen)
67' Sangaré
76' Malen

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Amofa, Del Fabro, Pinas, Kemper -, Gomelt, Mokhtar, Goossens - Adekanye, Kramer Aanvoerder

RESERVEBANK:
Koopmans, Zuiverloon, Familia-Castillo, De Boer, Pascu, Besuijen, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Zuiverloon Rode pijl naar beneden Gomelt
57' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Mokhtar
69' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Adekanye
82' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Amofa
82' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Kemper

MOTM in het stadion: Martin Fraisl

BASISOPSTELLING:
Mvogo - Teze, Boscagli, Baumgartl, Max - Vertessen, Rosario Aanvoerder, Sangaré, Thomas - Malen, Zahavi

RESERVEBANK:
Unnerstall, Delanghe, Dumfries, Obispo, Fein, Van Ginkel, Gutiérrez, Ihattaren, Mauro Júnior, Piroe

WISSELS:
61' Groene pijl naar boven Ihattaren Rode pijl naar beneden Vertessen
75' Groene pijl naar boven Dumfries Rode pijl naar beneden Baumgartl
75' Groene pijl naar boven Mauro Júnior Rode pijl naar beneden Thomas
85' Groene pijl naar boven Gutiérrez Rode pijl naar beneden Zahavi

Afwezig: El Khayati (niet speelgerechtigd), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat, Kishna, Vejinović (blessure)
Opmerkelijk: Door de koude weersomstandigheden werd dit duel twee uur vervroegd. Michiel Kramer zorgde met een omhaal in blessuretijd voor de Haagse gelijkmaker. Bobby Adekanye maakte zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag. Martin Fraisl werd in verschillende media uitgeroepen tot beste keeper/speler van de week. De Oostenrijker verrichtte maar liefst 12 reddingen dit duel, tot dan toe het meeste aantal reddingen van een keeper in een Eredivisiewedstrijd in dit seizoen. Voor de veertiende keer op rij wist ADO Den Haag geen thuiswedstrijd te winnen in de Eredivisie. Wel bleef de Haagse equipe voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen in eigen stadion.

Eredivisie
23e speelronde*
Fortuna Sittard 2 - 0
(1 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Fortuna Sittard:
(T: Sjors Ultee)
za. 20 februari 2021
Aanvangstijd: 21:00 uur
Plaats: Sittard-Geleen
Fortuna Sittard Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Assistenten / VAR:
Nanninga, Frijn, Hensgens / Kooij, Schaap
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 48%-52% / xG: 1,80 - 0,29
Semedo (Seuntjens) 26'

Polter 79'
1 - 0

2 - 0

65' Van Ewijk

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, El Khayati, Goossens - Adekanye, Kramer, Mokhtar

RESERVEBANK:
Koopmans, Zuiverloon, Amofa, De Boer, Pascu, Gomelt, Besuijen, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Kishna, Arweiler

WISSELS:
66' Groene pijl naar boven Gomelt Rode pijl naar beneden Vejinović
66' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Mokhtar
72' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden El Khayati
72' Groene pijl naar boven Kishna Rode pijl naar beneden Adekanye
83' Groene pijl naar boven Ould-Chikh Rode pijl naar beneden Goossens

BASISOPSTELLING:
Van Osch - Tirpan, Angha, Janssen, Cox - Rienstra Aanvoerder, Flemming, Tekie - Semedo, Polter, Seuntjens

RESERVEBANK:
Koșelev, Wehking, Essers, Rota, Van Beijnen, Van den Buijs, Moutoussamy, Emmanouilidis, Verlinden, George, Hansson, Kastrati

WISSELS:
74' Groene pijl naar boven Hansson Rode pijl naar beneden Semedo
83' Groene pijl naar boven Koșelev Rode pijl naar beneden Van Osch Blessure
88' Groene pijl naar boven Rota Rode pijl naar beneden Tirpan
88' Groene pijl naar boven Van den Buijs Rode pijl naar beneden Tekie
88' Groene pijl naar boven George Rode pijl naar beneden Polter

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat, Pinas (blessure)

Eredivisie
21e speelronde*
Willem II 1 - 1
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Willem II:
(T: Željko Petrović)
wo. 24 februari 2021
Aanvangstijd: 16:30 uur
Plaats: Tilburg
Koning Willem II Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Siemen Mulder
Assistenten / VAR:
Honig, Krijt, Teuben / Bos, Groot
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 54%-46% / xG: 1,67 - 1,10
Heerkens 37'

Trésor (pen.) 48'
Peters 60'

Peters 75'
Owusu 90+6'


1 - 0

1 - 1



42' Gomelt


62' Pinas (pen.)


BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper - Vejinović Aanvoerder, Gomelt, El Khayati - Adekanye, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Del Fabro, Amofa, Familia-Castillo, De Boer, Pascu, Goossens, Besuijen, Philipp, Ould-Chikh, Mokhtar, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Del Fabro Rode pijl naar beneden Kishna
58' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Zuiverloon Blessure
58' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden El Khayati
58' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Adekanye

BASISOPSTELLING:
Murić - Owusu, Holmén, Peters Aanvoerder, Heerkens - Spieringhs, Pavlidis, Llonch - Nunnely, Wriedt, Köhlert

RESERVEBANK:
Brondeel, Van den Berg, Van Beek, Van der Heijden, Köhn, Smeulers, Selahi, Sağlam, Trésor, Zuijderwijk, Romeny

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Trésor Rode pijl naar beneden Köhlert
62' Groene pijl naar boven Köhn Rode pijl naar beneden Heerkens Blessure
79' Groene pijl naar boven Van Beek Rode pijl naar beneden Pavlidis
85' Groene pijl naar boven Selahi Rode pijl naar beneden Llonch
85' Groene pijl naar boven Romeny Rode pijl naar beneden Nunnely

Afwezig: Ćatić, Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat (blessure)
Opmerkelijk: Scheidsrechter Siemen Mulder floot een ongelukkige wedstrijd. Over een afgekeurde goal van Willem II, een niet-toegekende strafschop voor ADO Den Haag na een charge op Ricardo Kishna, de toegekende strafschop aan Willem II en de rode kaart voor de thuisclub werd lang nagepraat. Gianni Zuiverloon viel uit met een enkelblessure. Voor het eerst sinds november 2014 was er een Eredivisie-wedstrijd waarin een thuis- en uitploeg zowel een penalty als een rode kaart kregen.

Eredivisie
24e speelronde
ADO Den Haag 0 - 0
(0 - 0)
RKC Waalwijk Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie RKC Waalwijk:
(T: Fred Grim)
za. 27 februari 2021
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Assistenten / VAR:
Schaap, De Nas, Martens / Gerrets, Van Dongen
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 54%-46% / xG: 1,19 - 0,18
Amofa 22'

Vejinović 81'




40' Touba

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Amofa, Pinas, Kemper - Vejinović Aanvoerder, El Khayati, Goossens - Adekanye, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Del Fabro, Familia-Castillo, De Boer, Pascu, Besuijen, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Mokhtar, Arweiler

WISSELS:
65' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Adekanye
65' Groene pijl naar boven Mokhtar Rode pijl naar beneden Kishna
83' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Goossens
87' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Kemper Blessure
87' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden El Khayati

BASISOPSTELLING:
Lamprou - Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten - Van der Venne, Anita, Tahiri Aanvoerder - Daneels, Oosting, John

RESERVEBANK:
Vaessen, Grim, Gaari, Nieuwpoort, Lutonda, Mulder, Azhil, Sow, Min, Ngonge, Stokkers

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Azhil Rode pijl naar beneden Oosting
62' Groene pijl naar boven Stokkers Rode pijl naar beneden John
81' Groene pijl naar boven Sow Rode pijl naar beneden Tahiri
88' Groene pijl naar boven Mulder Rode pijl naar beneden Danneels

Afwezig: Gomelt (schorsing), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat, Zuiverloon (blessure)

Maart 2021
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
25e speelronde
SC Heerenveen 3 - 0
(1 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie SC Heerenveen:
(T: Johnny Jansen)
za. 6 maart 2021
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Heerenveen
Abe Lenstra Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Björn Kuipers
Assistenten / VAR:
Van Roekel, Zijlstra, Rozendal / Blank, Dobre
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 53%-47% / xG: 2,77 - 1,06
De Jong 8'
Bochniewicz 44'
Van Bergen 67'
H. Veerman 78'
J. Veerman (Hajal) 89'
1 - 0


2 - 0
3 - 0






90' Arweiler

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Amofa, Pinas, Kemper - Vejinović Aanvoerder, El Khayati, Goossens - Adekanye, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Del Fabro, Familia-Castillo, Pascu, Besuijen, Philipp, Mokhtar, Arweiler

WISSELS:
51' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Kemper Blessure
61' Groene pijl naar boven Besuijen Rode pijl naar beneden Adekanye
79' Groene pijl naar boven Mokhtar Rode pijl naar beneden Goossens
79' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Kishna

BASISOPSTELLING:
Mulder - Van Hecke, Drešević, Bochniewicz, Kaib - Schöne, Halilović - Van Bergen, De Jong, J. Veerman - H. Veerman Aanvoerder

RESERVEBANK:
Harush, Bekkema, Van Ottele, Floranus, Woudenberg, Kongolo, Hajal, Batista Meier, Nygren, Van der Heide

WISSELS:
65' Groene pijl naar boven Woudenberg Rode pijl naar beneden Kaib
65' Groene pijl naar boven Kongolo Rode pijl naar beneden Halilović
74' Groene pijl naar boven Nygren Rode pijl naar beneden Van Bergen
74' Groene pijl naar boven Hajal Rode pijl naar beneden De Jong

Afwezig: Gomelt (schorsing), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, De Boer, Ćatić, Janmaat, Ould-Chikh, Zuiverloon (blessure)

Eredivisie
26e speelronde
ADO Den Haag 1 - 2
(0 - 0)
Heracles Almelo Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Heracles Almelo:
(T: Frank Wormuth)
za. 13 maart 2021
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Richard Martens
Assistenten / VAR:
Bleumink, Ketting, Oostrom / Perez, Ozinga
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 52%-48% / xG: 1,00 - 1,45
Familia-Castillo 37'

Vejinović 58'
Fadiga (eigen doelpunt) 68'
Van Ewijk 71'

Adekanye 75'

Mokhtar 90+3'
Kramer 90+3'



1 - 0

1 - 1

1 - 2



40' Azzaoui



72' Bakış (Azzaoui)

83' Vloet (Pröpper)


BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Amofa, Pinas, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, El Khayati, Goossens - Besuijen, Kramer, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Del Fabro, J. Mulder, De Boer, Gomelt, Pascu, Adekanye, Philipp, Ćatić, Mokhtar, Arweiler

WISSELS:
63' Groene pijl naar boven Gomelt Rode pijl naar beneden Vejinović
63' Groene pijl naar boven Mokhtar Rode pijl naar beneden El Khayati
63' Groene pijl naar boven Adekanye Rode pijl naar beneden Kishna
81' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Goossens
89' Groene pijl naar boven Del Fabro Rode pijl naar beneden Familia-Castillo

BASISOPSTELLING:
Blaswich - Fadiga, Rente, Pröpper Aanvoerder, Quagliata - De la Torre, Vloet, Schoofs - Azzaoui, Bakış, Burgzorg

RESERVEBANK:
Brouwer, Bucker, Breukers, Knoester, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Bijleveld, Kutucu, Szöke

WISSELS:
81' Groene pijl naar boven Kiomourtzoglou Rode pijl naar beneden Azzaoui
81' Groene pijl naar boven Kutucu Rode pijl naar beneden Bakış
90' Groene pijl naar boven Knoester Rode pijl naar beneden De la Torre
90' Groene pijl naar boven Szöke Rode pijl naar beneden Burgzorg

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat, Kemper, Ould-Chikh, Zuiverloon (blessure)
Opmerkelijk: Spits Michiel Kramer speelde zijn 100ste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag.

Eredivisie
27e speelronde
AFC Ajax 5 - 0
(4 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie AFC Ajax:
(T: Erik ten Hag)
zo. 21 maart 2021
Aanvangstijd: 18:45 uur
Plaats: Amsterdam
Johan Cruijff ArenA
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Allard Lindhout
Assistenten / VAR:
Polman, Strijker, Van der Laan / Nijhuis, Van Vlokhoven
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 74%-26% / xG: 3,81 - 0,07
Rensch (Neres) 11'
Brobbey (Rensch) 21'
Álvarez 32'
Tadić (Rensch) 43'
Klaassen (Neres) 68'
1 - 0
2 - 0
3 - 0
4 - 0
5 - 0





BASISOPSTELLING:
Fraisl Aanvoerder - Van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Familia-Castillo - Gomelt, El Khayati, De Boer - Adekanye, Kishna, Besuijen

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Amofa, Kemper, Goossens, Pascu, Philipp, Ould-Chikh, Ćatić, Mokhtar, Severina, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Kemper Rode pijl naar beneden Familia-Castillo
46' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Adekanye
71' Groene pijl naar boven Goossens Rode pijl naar beneden Gomelt
71' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden El Khayati
77' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Kishna

BASISOPSTELLING:
Stekelenburg - Rensch, Álvarez, Martínez, Tagliafico - Gravenberch, Klaassen, Blind - Neres, Brobbey, Tadić Aanvoerder

RESERVEBANK:
Scherpen, Kotarski, Klaiber, Schuurs, Ekkelenkamp, Labyad, Kudus, Idrissi, Traoré

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Idrissi Rode pijl naar beneden Tadić
54' Groene pijl naar boven Schuurs Rode pijl naar beneden Álvarez
54' Groene pijl naar boven Labyad Rode pijl naar beneden Klaassen
54' Groene pijl naar boven Traoré Rode pijl naar beneden Brobbey
79' Groene pijl naar boven Kudus Rode pijl naar beneden Tagliafico

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Bijen, Janmaat, Kramer, Vejinović, Zuiverloon (blessure)
Opmerkelijk: Doelman Martin Fraisl werd de zevende speler die dit competitieseizoen aanvoerder was bij ADO Den Haag. Vicente Besuijen speelde zijn 25ste officiële wedstrijd voor ADO. Op 25 maart speelde ADO een oefenwedstrijd tegen AZ. Het duel ging met 0-2 verloren, door twee treffers van Tijjani Reijnders.

April 2021
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
28e speelronde
ADO Den Haag 1 - 4
(0 - 3)
FC Utrecht Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Utrecht:
(T: René Hake)
zo. 4 april 2021
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Dennis Higler
Assistenten / VAR:
Goossens, Kleinjan, Vos / Mulder, Beijer
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 45%-55% / xG: 0,42 - 3,59



Vejinović 66'
Arweiler (Van Ewijk) 72'

De Boer 75'
0 - 1
0 - 2
0 - 3

1 - 3
1 - 4

10' Kerk (Maher)
16' Van Overeem (Boussaid)
43' Boussaid


74' Maher (Benamar)

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Seedorf, Van Ewijk, Pinas, Kemper - Gomelt, Besuijen, Vejinović Aanvoerder - Adekanye, Kishna, Severina

RESERVEBANK:
Koopmans, Esajas, Familia-Castillo, J. Mulder, De Boer, Goossens, Pascu, Philipp, Ould-Chikh, Ćatić, Arweiler

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Arweiler Rode pijl naar beneden Gomelt
46' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden Adekanye
46' Groene pijl naar boven De Boer Rode pijl naar beneden Severina
77' Groene pijl naar boven Esajas Rode pijl naar beneden Seedorf
81' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Kemper

BASISOPSTELLING:
Oelschlägel - Ter Avest, Benamar, Janssen Aanvoerder, Warmerdam - Van Overeem, Ramselaar, Maher - Mahi, Kerk, Boussaid

RESERVEBANK:
Paes, Nijhuis, Van der Maarel, Troupée, Bergström, Gustafson, Van de Streek, Emanuelson, Elia, Dalmau, Sylla

WISSELS:
35' Groene pijl naar boven Sylla Rode pijl naar beneden Mahi Blessure
45' Groene pijl naar boven Van de Streek Rode pijl naar beneden Ramselaar Blessure
75' Groene pijl naar boven Van der Maarel Rode pijl naar beneden Ter Avest
75' Groene pijl naar boven Gustafson Rode pijl naar beneden Van Overeem
75' Groene pijl naar boven Dalmau Rode pijl naar beneden Boussaid
82' Groene pijl naar boven Bergström Rode pijl naar beneden Benamar

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Amofa, Bijen, Del Fabro, El Khayati, Janmaat, Kramer, Mokhtar, Zuiverloon (blessure/corona)
Opmerkelijk: Vanwege de vele blessuregevallen maakten Cain Seedorf, Xander Severina en Silvinho Esajas hun Eredivisie-debuut. Met het inbrengen van Esajas gebruikte ADO Den Haag 37 spelers dit seizoen. Het betekende een Eredivisie-record, dat ADO afpakte van FC Utrecht (36 gebruikte spelers in het seizoen 2014/15). FC Utrecht kreeg een extra wisselmogelijkheid vanwege de hoofdblessure van Bart Ramselaar. Hierdoor mocht de uitploeg zes maal wisselen, dit gebeurde voor het eerst bij een competitiewedstrijd van ADO Den Haag.

Eredivisie
29e speelronde
Vitesse 0 - 0
(0 - 0)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Vitesse:
(T: Thomas Letsch)
vr. 9 april 2021
Aanvangstijd: 20:00 uur
Plaats: Arnhem
GelreDome
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Assistenten / VAR:
Van de Ven, Strijker, Dröge / Lindhout, Dobre
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 72%-28% / xG: 1,38 - 0,33

Tannane 23'

Tronstad 38'












20' Besuijen

35' Vejinović

57' Philipp
60' Pinas
65' Zuiverloon
90' Kemper

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper - Pascu, Vejinović Aanvoerder, De Boer - Besuijen, Arweiler, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Esajas, Familia-Castillo, Goossens, Gomelt, Philipp, Severina

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Philipp Rode pijl naar beneden Kishna
74' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Pascu

BASISOPSTELLING:
Pasveer Aanvoerder - Dasa, Oroz, Bazoer, Rasmussen, Wittek - Tronstad, Tannane, Bero - Openda, Broja

RESERVEBANK:
Houwen, Bayazit, Cornelisse, Hájek, Vroegh, Bruns, Huisman, Touré, Darfalou

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Vroegh Rode pijl naar beneden Wittek
61' Groene pijl naar boven Darfalou Rode pijl naar beneden Tronstad
83' Groene pijl naar boven Bruns Rode pijl naar beneden Openda
83' Groene pijl naar boven Huisman Rode pijl naar beneden Broja
90+4' Rode pijl naar beneden Vroegh Blessure

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Adekanye, Amofa, Bijen, Ćatić, Del Fabro, El Khayati, Janmaat, Kramer, Mokhtar, Ould-Chikh (blessure/corona)

Eredivisie
30e speelronde
ADO Den Haag 0 - 3
(0 - 1)
Fortuna Sittard Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Fortuna Sittard:
(T: Sjors Ultee)
zo. 25 april 2021
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
939
Scheidsrechter:
Bas Nijhuis
Assistenten / VAR:
Polman, Vandeursen, Gerrets / Oostrom, Kleinjan
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 53%-47% / xG: 1,62 - 2,16



Vejinović 61'


0 - 1
0 - 2

0 - 3
30' Cox
39' Flemming (Hansson)
48' Polter (Flemming)

77' Tekie

BASISOPSTELLING:
Fraisl - Van Ewijk, Zuiverloon, Kemper, Familia-Castillo - Vejinović Aanvoerder, El Khayati, De Boer - Besuijen, Arweiler, Kishna

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Esajas, Goossens, Gomelt, Pascu, Adekanye, Philipp, Ćatić, Severina, Kramer

WISSELS:
59' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden De Boer
62' Groene pijl naar boven Adekanye Rode pijl naar beneden Kishna

BASISOPSTELLING:
Velthuizen - Rota, Rienstra Aanvoerder, Van den Buijs, Cox - Moutoussamy, Seuntjens, Flemming - Verlinden, Polter, Hansson

RESERVEBANK:
Wehking, Hendriks, Essers, Van Beijnen, Amiot, Emmanouilidis, Tekie, El Ablak, Semedo, George, Kastrati

WISSELS:
5' Groene pijl naar boven Amiot Rode pijl naar beneden Van den Buijs Blessure
46' Groene pijl naar boven Tekie Rode pijl naar beneden Verlinden
76' Groene pijl naar boven Emmanouilidis Rode pijl naar beneden Seuntjens
76' Groene pijl naar boven Semedo Rode pijl naar beneden Hansson
87' Groene pijl naar boven El Ablak Rode pijl naar beneden Moutoussamy Blessure

Afwezig: Pinas (schorsing), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Amofa, Bijen, Del Fabro, Janmaat, Mokhtar, Ould-Chikh (blessure/corona)
Opmerkelijk: Deze wedstrijd viel onder een pilot van de KNVB. Maximaal 1.700 toeschouwers werden toegestaan in het stadion, zodra zij een 'negatieve coronatest' konden aanleveren. Uiteindelijk zaten er 939 toeschouwers in het Cars Jeans Stadion. Voor de 18de keer op rij wist ADO Den Haag een thuiswedstrijd in de competitie niet te winnen. Dit was een evenaring van het Eredivisie-record.

Mei 2021
[bewerken | brontekst bewerken]

Eredivisie
31e speelronde
ADO Den Haag 3 - 2
(2 - 1)
Feyenoord Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Feyenoord:
(T: Dick Advocaat)
zo. 2 mei 2021
Aanvangstijd: 12:15 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Pol van Boekel
Assistenten / VAR:
Bleumink, Brondijk, Martens / Gerrets, De Groot
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 40%-60% / xG: 1,65 - 1,36

Arweiler (Besuijen) 13'
Besuijen 15'

El Khayati (pen.) 30'

El Khayati (Besuijen) 60'

Van Ewijk 88'


Kramer 89'

0 - 1
1 - 1


2 - 1

3 - 1
3 - 2





3' Boženík (Kökçü)


30' Senesi

33' Toornstra

70' Jørgensen (Haps)

89' Pratto
89' Boženík

90+5' Toornstra

BASISOPSTELLING:
Fraisl Aanvoerder - Van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper - De Boer, El Khayati, Goossens - Adekanye, Arweiler, Besuijen

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Familia-Castillo, J. Mulder, Gomelt, Pascu, Philipp, Ćatić, Mokhtar, Severina, Kramer

WISSELS:
61' Groene pijl naar boven Mokhtar Rode pijl naar beneden Adekanye
61' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Arweiler
79' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden El Khayati
79' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Besuijen

MOTM in het stadion: Abdenasser El Khayati

BASISOPSTELLING:
Bijlow - Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia - Toornstra, Fer Aanvoerder, Kökçü - Linssen, Boženík, Sinisterra

RESERVEBANK:
Marsman, Ten Hove, Spajić, Haps, Diemers, El Bouchataoui, João Carlos Teixeira, Jørgensen, Pratto

WISSELS:
29' Groene pijl naar boven João Carlos Teixeira Rode pijl naar beneden Linssen Blessure
46' Groene pijl naar boven Haps Rode pijl naar beneden Malacia
46' Groene pijl naar boven Diemers Rode pijl naar beneden Kökcü
46' Groene pijl naar boven Jørgensen Rode pijl naar beneden Sinisterra
81' Groene pijl naar boven Pratto Rode pijl naar beneden Fer

Afwezig: Vejinović (schorsing), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Amofa, Bijen, Del Fabro, Janmaat, Kishna, Ould-Chikh (blessure)
Opmerkelijk: Pas in de 31ste speelronde wist ADO voor het eerst een thuisoverwinning te boeken in de competitie. Verdediger Boy Kemper speelde zijn 25ste officiële wedstrijd voor ADO. Abdenasser El Khayati maakte zijn 32ste Eredivisiedoelpunt voor ADO en werd daarmee (en zijn 33 assists) de meest waardevolle ADO-speler van de 21ste eeuw.

Eredivisie
32e speelronde
PEC Zwolle 0 - 1
(0 - 1)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie PEC Zwolle:
(Interim: Bert Konterman)
zo. 9 mei 2021
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Zwolle
MAC³PARK stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jeroen Manschot
Assistenten / VAR:
Strijker, Ribbink, Rozendal / Teuben, Walton
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 67%-33% / xG: 0,55 - 0,43

Bajselmani 19'
Paal 76'


0 - 1




12' Adekanye (Arweiler)


84' El Khayati
90' Ćatić

BASISOPSTELLING:
Fraisl Aanvoerder - Van Ewijk, Zuiverloon, Pinas, Kemper - De Boer, El Khayati, Goossens - Adekanye, Arweiler, Mokhtar

RESERVEBANK:
Koopmans, Janmaat, Seedorf, Esajas, Familia-Castillo, J. Mulder, Vejinović, Gomelt, Pascu, Philipp, Ćatić, Severina

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Janmaat Rode pijl naar beneden Kemper
64' Groene pijl naar boven Vejinović Rode pijl naar beneden De Boer
64' Groene pijl naar boven Ćatić Rode pijl naar beneden Adekanye
74' Groene pijl naar boven Seedorf Rode pijl naar beneden Arweiler
87' Groene pijl naar boven Familia-Castillo Rode pijl naar beneden Mokhtar

BASISOPSTELLING:
Mous - Bajselmani, Lam Aanvoerder, Nakayama, Paal - Van den Belt, Saymak, Strieder - Drost, Tedić, Clement

RESERVEBANK:
Hauptmeijer, Van Drenth, Van den Berg, Doué, Chirino, Lagsir, Pherai, Manuel, Ghoochannejhad

WISSELS:
62' Groene pijl naar boven Manuel Rode pijl naar beneden Strieder
62' Groene pijl naar boven Pherai Rode pijl naar beneden Drost
62' Groene pijl naar boven Ghoochannejhad Rode pijl naar beneden Tedić
83' Groene pijl naar boven Doué Rode pijl naar beneden Bajselmani

Afwezig: Besuijen, Kramer (schorsing), Elmkies, Faye (niet bij selectie), Amofa, Bijen, Del Fabro, Kishna, Ould-Chikh (blessure)
Opmerkelijk: Spits Jonas Arweiler speelde zijn 25ste officiële wedstrijd voor ADO. Voor het eerst sinds augustus 2019 won ADO Den Haag twee competitiewedstrijden op rij.

Eredivisie
33e speelronde
ADO Den Haag 1 - 4
(0 - 3)
Willem II Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie Willem II:
(T: Željko Petrović)
do. 13 mei 2021
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Den Haag
Cars Jeans Stadion
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Jochem Kamphuis
Assistenten / VAR:
Van Dongen, Jansen, Vos / Martens, Zijnstra
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 61%-39% / xG: ?


El Khayati Gemiste strafschop 38'

Van Ewijk 45'
Kramer (Vejinović) 69'



Vejinović 88'
0 - 1
0 - 2

0 - 3

1 - 3
1 - 4



5' Pavlidis (Trésor)
22' Pavlidis (Nunnely)

40' Wriedt


71' Nunnely (Wriedt)
73' Selahi
75' Murić

BASISOPSTELLING:
Fraisl Aanvoerder - Van Ewijk, Janmaat, Zuiverloon, Pinas - De Boer, El Khayati, Goossens - Adekanye, Arweiler, Besuijen

RESERVEBANK:
Koopmans, Seedorf, Kemper, Familia-Castillo, Vejinović, Gomelt, Pascu, Philipp, Ćatić, Mokhtar, Kramer

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Vejinović Rode pijl naar beneden De Boer
46' Groene pijl naar boven Mokhtar Rode pijl naar beneden Adekanye
46' Groene pijl naar boven Kramer Rode pijl naar beneden Arweiler
58' Groene pijl naar boven Kemper Rode pijl naar beneden Janmaat
67' Groene pijl naar boven Gomelt Rode pijl naar beneden Goossens

BASISOPSTELLING:
Murić - Owusu, Van Beek, Holmén Aanvoerder, Köhn - Saddiki, Trésor, Llonch - Nunnely, Wriedt, Pavlidis

RESERVEBANK:
Brondeel, Van den Berg, Peters, Heerkens, Van der Avert, Spieringhs, Selahi, Sağlam, Zuijderwijk, Köhlert

WISSELS:
62' Groene pijl naar boven Selahi Rode pijl naar beneden Trésor Blessure
68' Groene pijl naar boven Köhlert Rode pijl naar beneden Saddiki Blessure
74' Groene pijl naar boven Heerkens Rode pijl naar beneden Llonch

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Amofa, Bijen, Del Fabro, Kishna, Ould-Chikh (blessure)
Opmerkelijk: Deze nederlaag zorgde voor de definitieve degradatie van ADO Den Haag uit de Eredivisie.

Eredivisie
34e speelronde
FC Twente 3 - 2
(2 - 2)
ADO Den Haag Selectie ADO Den Haag:
(T: Ruud Brood)
Selectie FC Twente:
(T: Ron Jans)
zo. 16 mei 2021
Aanvangstijd: 14:30 uur
Plaats: Enschede
De Grolsch Veste
Toeschouwers:
0
Scheidsrechter:
Dennis Higler
Assistenten / VAR:
Bleumink, Van de Ven, Smits / Blank, Frijn
Wedstrijdverslagen & statistieken:
ADO, West, FCUpdate
Bal: 51%-49% / xG: ?


Rots (Zerrouki) 40'
Narsingh (pen.) 45+1'
Menig 61'
Bosch 71'
Đumić (Menig) 84'

0 - 1
0 - 2
1 - 2
2 - 2


3 - 2

30' Goossens (c.)
38' Goossens (El Khayati)





88' Vejinović

BASISOPSTELLING:
Fraisl Aanvoerder - Seedorf, Zuiverloon, Pinas, Kemper - De Boer, El Khayati, Goossens - Besuijen, Kramer, Mokhtar

RESERVEBANK:
Koopmans, Esajas, Familia-Castillo, J. Mulder, Vejinović, Gomelt, Pascu, Adekanye, Philipp, Ćatić, Ould-Chikh, Severina

WISSELS:
46' Groene pijl naar boven Adekanye Rode pijl naar beneden Besuijen
61' Groene pijl naar boven Esajas Rode pijl naar beneden Pinas
61' Groene pijl naar boven Vejinović Rode pijl naar beneden De Boer
81' Groene pijl naar boven Pascu Rode pijl naar beneden El Khayati
88' Groene pijl naar boven Severina Rode pijl naar beneden Goossens

BASISOPSTELLING:
Drommel - Ebuehi, Đumić, Oosterwolde, Smal - Zerrouki, Brama Aanvoerder, Bosch - Narsingh, Rots, Menig

RESERVEBANK:
De Lange, Van der Gouw, Markelo, Hilgers, Staring, Bruns, Roemeratoe, Van Leeuwen, Ilić, Abass

WISSELS:
71' Groene pijl naar boven Ilić Rode pijl naar beneden Narsingh
81' Groene pijl naar boven Van Leeuwen Rode pijl naar beneden Bosch

Afwezig: Elmkies, Faye (niet bij selectie), Van Ewijk (schorsing), Amofa, Arweiler, Bijen, Del Fabro, Janmaat, Kishna (blessure)
Opmerkelijk: John Goossens scoorde direct vanuit een hoekschop en maakte daarmee een van de mooiste Eredivisie-doelpunten van dit seizoen.

Jong ADO Den Haag/Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Ondanks dat Jong ADO Den Haag zich het voorgaande seizoen goed handhaafde in de Derde Divisie, besloot de KNVB om de Jong-elftallen in de Derde Divisie en lager uit de voetbalpiramide te halen en te plaatsen in een speciale Onder 21-competitie. De winnaar van deze competitie heeft de mogelijkheid om uiteindelijk een plek te bemachtigen in de Tweede Divisie. Het voormalige Jong ADO Den Haag ('Onder 23') werd dus omgedoopt tot het nieuwe 'ADO Den Haag Onder 21'. Tijdens verschillende oefenwedstrijden speelden regelmatig spelers uit het eerste elftal en/of proefspelers mee.

Selectie ADO Den Haag Onder 21 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Bij ADO sinds Contract tot Duels Goals Assists Geel Rood
Doelmannen
Vlag van Nederland David van de Riet Zomer 2015 ? 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Youri Schoonderwaldt (*) Zomer 2018 Zomer 2022 3 0 0 0 0
Vlag van Nederland Hugo Wentges Zomer 2015 Zomer 2022 2 0 0 0 0
Verdedigers
Vlag van Nederland Zakaria Amallah Zomer 2013 Zomer 2023 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Emre Ates (ADO O18) Zomer 2016 Zomer 2022 1 0 0 0 0
Vlag van Nederland Silvinho Esajas Zomer 2020 Zomer 2023 3 0 0 0 0
Vlag van China Zihao Feng Januari 2019 Zomer 2021 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Julian van der Kwaak (ADO O18) Zomer 2019 ? 1 0 0 0 0
Vlag van Nederland Jonathan Mulder Zomer 2020 Zomer 2022 5 1 0 1 0
Vlag van Nederland Michael Mulder Zomer 2020 Zomer 2022 5 0 0 0 0
Vlag van Nederland Danté Roethof Zomer 2012 Zomer 2022 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Cain Seedorf Zomer 2019 Zomer 2021 5 0 1 0 0
Middenvelders
Vlag van Nederland Atilla Agirman Zomer 2017 Zomer 2021 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Abdullah Bozkurt Zomer 2020 ? 2 0 0 0 0
Vlag van Nederland Nick Broekhuizen Zomer 2019 ? 5 1 0 0 0
Vlag van Nederland Aimane El Karicha Zomer 2020 Zomer 2022 1 0 0 0 0
Vlag van Taiwan Emilio Estevez Tsai Zomer 2020 Zomer 2021 2 0 0 0 0
Vlag van Spanje José Pascual Alba Seva (*) Zomer 2020 Zomer 2021 2 0 0 0 0
Vlag van Nederland Benjamin Reemst Zomer 2018 Zomer 2022 2 0 0 0 0
Vlag van Nederland Jesse Reinders Zomer 2015 ? 5 0 1 0 0
Vlag van Nederland Maarten Rieder (*) Zomer 2015 Zomer 2021 5 0 1 0 0
Vlag van Nederland Sem Steijn (*) Zomer 2010 Zomer 2022 4 5 1 0 0
Aanvallers
Vlag van Nederland Vicente Besuijen (*) Zomer 2020 Zomer 2023 0 0 0 0 0
Vlag van Nederland Yahya Boussakou (*) Zomer 2016 Zomer 2022 3 0 0 0 0
Vlag van België Amine Essabri (*) Zomer 2012 Zomer 2022 3 0 0 0 0
Vlag van Nederland Nino Noordanus Zomer 2020 ? 3 0 0 0 0
Vlag van Nederland Evan Rottier (*) Zomer 2015 Zomer 2022 3 2 0 0 0
Vlag van Nederland Xander Severina Zomer 2020 Zomer 2023 4 0 5 0 0
Vlag van Nederland Brayley Tweeboom Zomer 2018 ? 1 0 0 0 0

(*) Deze speler traint met de A-selectie, maar is ook speelgerechtigd voor Jong ADO Den Haag (ADO Den Haag Onder 21).

Transfers:
Nieuw: Atilla Agirman, Zakaria Amallah, Nick Broekhuizen, Amine Essabri, Jesse Reinders, David van de Riet, Danté Roethof, Evan Rottier, Brayley Tweeboom, Hugo Wentges (allen eigen gelederen), Abdullah Bozkurt (NAC Breda), Aimane El Karicha (SV Den Hoorn), Silvinho Esajas (Hellas Verona), Emilio Estevez Tsai (York FC), Jonathan Mulder (AZ), Michael Mulder (Maccabi Petah Tikva), Nino Noordanus (NEC Nijmegen), Xander Severina (HV & CV Quick). Spelers die een aantal keer vanuit ADO O18 meededen: Emre Ates, Julian van der Kwaak

Vertrokken: Jamal Amofa (vanwege leeftijd definitief in ADO 1), Hidde van den Ende, Mats van Kins, Segun Owobowale (allen VV Noordwijk), Hugo Botermans, Lorenzo van Kleef (beiden verhuurd aan FC Eindhoven), Nadir Achahbar (nnb.), Quinzairo Boasman (nnb.), Jean Fritz Boom (Fortuna Sittard), Luuk Brand (nnb.), Lance Duijvestijn (Helmond Sport), Keyennu Lont (Feyenoord), Killian van Mil (VV Katwijk), Dehninio Muringen, Robin Polley (beiden verhuurd aan FC Dordrecht), Wesley Storm (RKVV Westlandia), Bram Wennekers (nnb.), Niels van Wetten (Telstar), Robin Zwartjens (SV Spakenburg).
* In winterstop: Emilio Estevez Tsai (Ourense CF), Evan Rottier (verhuurd aan TOP Oss)

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Functie Bij ADO sinds Contract tot
Vlag van Nederland Virgilio Teixeira Trainer ADO Den Haag Onder 21 Zomer 2017 Zomer 2021
Vlag van Nederland Gerard van Ruitenburg Assistent-trainer ADO Den Haag Onder 21 Zomer 2020 Zomer 2021
Vlag van Nederland Raymond Mulder Keeperstrainer ADO Den Haag Onder 21 Zomer 2016 Zomer 2021
Vlag van Nederland Dansco van den Burg Teammanager ADO Den Haag Onder 21
Vlag van Nederland Patrick Moes Materiaalverzorger ADO Den Haag Onder 21
Vlag van Nederland Léon van Beelen Fysiotherapeut jeugd Zomer 2015
Vlag van Nederland Frans Danen Hoofd jeugdopleidingen Zomer 2017 Zomer 2021
Vlag van Nederland Albert van der Dussen Performance & Operational Director Youth April 2020

Thuis/uit-verhouding ADO Den Haag Onder 21 in het seizoen 2020/21[bewerken | brontekst bewerken]

Tegenstander Almere City O21 Feyenoord O21 FC Groningen O21 SC Heerenveen O21 NAC Breda O21 N.E.C. Nijmegen O21 FC Twente/Heracles O21 Punten totaal
ADO O21 thuis 2 - 3 3 - 1 (31/10) (21/11) (5/12) (17/10) 2 - 2 4
ADO O21 uit (24/10) (28/11) 0 - 2 2 - 0 (3/10) (7/11) (12/12) 3
Punten 0 3 3 0 0 0 1 7

Uitslagen ADO Den Haag Onder 21[bewerken | brontekst bewerken]

Comp. Wedstrijd Opstelling Scoreverloop
Oefen ADO Den Haag O21 - N.E.C. Nijmegen O21 ? Goals: 0-1 ?, 0-2 ?, 1-2 El Karicha, 2-2 Reemst
2-2 Za. 8 augustus 2020, 10:30 uur (3x25 min.)
De Aftrap (Den Haag), verslag
Oefen ADO Den Haag O21 - PEC Zwolle O21 ? Goals: 0-1 Muringen (ed. 5'), 1-1 Essabri (Seedorf), 1-2 Quispel, 2-2 Noordanus, 3-2 Noordanus (El Karicha)
3-2 Di. 11 augustus 2020, 11:00 uur (3x30 min.)
De Aftrap, verslag
Oefen Feyenoord O21 - ADO Den Haag O21 ? Goals: 0-1 Broekhuizen (8'), 1-1 Bannis (27')
1-1 Za. 15 augustus 2020, 15:00 uur
Varkenoord, verslag, S: Mark Langendoen
Oefen ADO Den Haag O21 - Excelsior Rotterdam O21 ? Goals: 0-1 ?, 0-2 ?, 0-3 ?, 0-4 ?,
0-4 Vr. 21 augustus 2020, 11:00 uur
De Aftrap, verslag
Comp. 1 ADO Den Haag O21 - Almere City O21 Schoonderwaldt - Seedorf, M. Mulder, Rieder, J. Mulder - Reemst, Steijn, Reinders - Essabri (72' Broekhuizen), Rottier, Severina (82' Tweeboom) Goals: 1-0 Rottier (Severina 34'), 1-1 Kosiah (Esajas 41'), 2-1 Steijn (Severina 54'), 2-2 Flamingo (Esajas 71'), 2-3 Valpoort (87')
Kaart: J. Mulder ( 52')
2-3 Za. 29 augustus 2020, 14:30 uur. Stand: 6e
De Aftrap, verslag
Oefen NAC Breda O21 - ADO Den Haag O21 Schoonderwaldt - Seedorf, M. Mulder (46' Esajas), Amofa, Bozkurt (46' J. Mulder) - Rieder, Steijn, Broekhuizen - Estevez Tsai, Rottier, Severina (46' Boussakou) Goals: 0-1 Steijn (Severina), 0-2 Severina (Rottier), 0-3 Rieder, 1-3 ?, 1-4 Boussakou (Rottier), 1-5 Broekhuizen, 2-5 ?
2-5 Za. 5 september 2020, 14:45 uur
Rat Verlegh Stadion, verslag
Comp. 2 FC Groningen O21 - ADO Den Haag O21 Wentges - Seedorf, Esajas, M. Mulder, J. Mulder - Rieder, Pascu (65' Reinders), Reemst - Essabri (60' Boussakou) Steijn, Severina (73' Broekhuizen) Goals: 0-1 Steijn (Severina 28'), 0-2 Steijn (Severina 36')
0-2 Za. 12 september 2020, 15:00 uur. Stand: 3e
Sportpark Corpus den Hoorn, verslag, S: Gerbert Stegeman
Oefen RKVV Westlandia - ADO Den Haag O21 Basis: Van de Riet - Asmelash, Esajas, Bozkurt, J. Mulder - Broekhuizen, Estevez Tsai, Reinders - Ćatić, Noordanus, Ould-Chikh Goals: 1-0 ?, 1-1 Ould-Chikh (pen. 20'), 2-1 ? (44'), 3-1 ?, 4-1 ? (78'), 4-2 Broekhuizen (Reemst)
4-2 Di. 15 september 2020, 20:15 uur
Sportpark De Hoge Bomen
Comp. 3 ADO Den Haag O21 - Feyenoord O21 Schoonderwaldt - Seedorf, Esajas, M. Mulder, J. Mulder (70' Noordanus) - Pascu, Rieder, Reinders - Rottier, Steijn (90+2' Estevez Tsai), Severina (81' Broekhuizen) Goals: 1-0 Rottier (Severina 11'), 2-0 J. Mulder (Rieder 35'), 2-1 Johnsen (Zitman 47'), 3-1 Steijn (Seedorf 90+2')
3-1 Za. 19 september 2020, 15:00 uur. Stand: 3e
De Aftrap, verslag, video
Oefen Jong Sparta - ADO Den Haag O21 Wentges (46' Van de Riet) - Rațiu (60' Seedorf), Amofa, Bakker (46' M. Mulder), Kemper - De Boer, Steijn, Rieder (46' Kovacevic) - Philipp (75' Steijn), Arweiler (60' Rottier), Ćatić (70' Noordanus) Goals: 0-1 Steijn (Philipp 6'), 1-1 Vianello (15'), 2-1 Martis
2-1 Di. 22 september 2020, 15:00 uur
Spartastadion Het Kasteel, verslag
Comp. 4 SC Heerenveen O21 - ADO Den Haag O21 Wentges - Seedorf, Ates, M. Mulder, J. Mulder (85' Van der Kwaak) - Broekhuizen (46' Bozkurt), Rieder, Reinders - Rottier, Noordanus (46' Boussakou), Severina Goals: 1-0 Nunumete (pen. 33'), 2-0 Boerhout (73')
2-0 Za. 26 september 2020, 14:45 uur. Stand: 4e
Sportpark Skoatterwâld, verslag, S: Ingmar Oostrom
Comp. 5 ADO Den Haag O21 - FC Twente/Heracles O21 Schoonderwaldt - Seedorf, Rieder, M. Mulder, J. Mulder (72' Esajas) - Steijn, Bozkurt (64' El Karicha), Reinders - Broekhuizen, Noordanus (85' Essabri), Boussakou (72' Estevez Tsai) Goals: 1-0 Broekhuizen (Steijn 4'), 2-0 Steijn (Reinders 25'), 2-1 Scholten (vt. 53'), 2-2 Rots (81')
2-2 Wo. 30 september 2020, 16:00 uur. Stand: 4e
De Aftrap, verslag, S: Stan Teuben
Comp. 6-14 Het duel op 10 oktober tussen NAC Breda O21 en ADO Den Haag O21 werd door de thuisclub afgelast vanwege een coronabesmetting. In de weken daarna maakte de Nederlandse regering strenge coronamaatregelen bekend, waardoor de beloftenelftallen niet meer in actie mochten komen.

Jeugdtrainers[bewerken | brontekst bewerken]

Team Trainer Assistent
A JO-18 Vlag van Nederland Giovanni Franken Vlag van Nederland Ronald Samson
B JO-17 Vlag van Nederland Frans Danen Vlag van Curaçao Revy Rosalia
JO-16 Vlag van Nederland Kevin Compier Vlag van Nederland Marlon Dandare
C JO-15 Vlag van Nederland Joep Breimer Vlag van Nederland Thijmen Kruider
JO-14 Vlag van Nederland Jimmy Charite Vlag van Nederland Nick Steenvoorden
D JO-13 Vlag van Nederland Gino Ninaber Vlag van Nederland Jorik van Adrichem
JO-12 Vlag van Nederland Christiaan van Dam Vlag van Nederland Mark Wasmus
E JO-11 Vlag van Nederland Achraf Dachraoui Vlag van Nederland Wesley Kuyt
JO-10 Vlag van Nederland Bas Oomens Vlag van Nederland Keith Frankel
F JO-9 Vlag van Nederland Roy de Geus Vlag van Nederland Wesley Bierens

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]