Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171113

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Geen stemming

Dit is geen stempagina. Als u hier nieuw bent, of hier terechtkwam op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen. U wordt niettemin uitgenodigd om deel te nemen in de discussie en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdrage te ondertekenen door aan het eind vier tildes toe te voegen: ~~~~

Overzicht beheerpagina's

De lijst met te beoordelen pagina's bevat Wikipediapagina's die genomineerd zijn voor verwijdering, doorgaans omdat iemand vindt dat een artikel niet voldoet aan de uitgangspunten van Wikipedia. U wordt uitgenodigd om, indien mogelijk, deze pagina's te verbeteren. U bent ook welkom om hier uw (beargumenteerde) bezwaar tegen verwijdering kenbaar te maken.

Procedure
 1. Iemand nomineert een artikel voor verwijdering, en onderneemt daartoe de volgende acties:
  Op de betreffende pagina wordt een verwijdersjabloon geplaatst, bij voorkeur met toelichting.
  Het artikel wordt toegevoegd op de beoordelingslijst, met toelichting.
  De belangrijkste auteurs worden op de hoogte gesteld op hun persoonlijke gebruikersoverlegpagina.
 2. Er is twee weken lang gelegenheid tot discussie en verbetering.
  Onder bepaalde voorwaarden (zoals vandalisme, duidelijke auteursrechtenschendingen en pure reclame) kunnen artikelen ook direct verwijderd worden.
 3. In de dagen erna beoordeelt een moderator het artikel, besluit om het artikel te behouden of te verwijderen. Deze moderator verwijdert ook het sjabloon op het artikel bij behoud.
  De lijst van te beoordelen pagina's is geen stempagina; een moderator beslist op basis van inhoudelijke argumenten.
Afkortingen

Gebruikte afkortingen: AUT: schending van auteursrechten (ook: copyvio (copyright violation)) – E/EW: encyclopedisch/encyclopedie waardig (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn) – NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg) – POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt) – WB: woordenboekdefinitieWIU: verbetering nodig (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering") – ZP: zelfpromotie.

Onterecht verwijderd?

Is een artikel naar uw mening onterecht verwijderd? In principe kan de behandelend moderator u een gegronde toelichting geven. Slechts bij uitzondering wordt een terugplaatsingsverzoek gehonoreerd, zie: Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Nog vragen? Zie onze FAQ. Staat uw antwoord er niet bij? U bent welkom bij onze Helpdesk! Tevens is op Wikipedia:Te beoordelen aanvullende informatie beschikbaar.

Verberg de bovenstaande verwijderpagina-instructie via Speciaal:Voorkeuren, kopje Weergave > Verberg de uitleg boven de dagpagina's van de beoordelingslijst.


Toegevoegd 13/11; af te handelen vanaf 27/11[bewerken]

Toegevoegd 13/11: Deel 1[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Inflatie volgens de Oostenrijkse School. Zoals Dick Bos al in 2009 betoogde is dit een 'volstrekt eenzijdig artikel over een heel "exotische" interpretatie van het begrip inflatie.' Sindsdien is het niet verbeterd. De bronnen zijn een mix van wetenschappelijke publicaties en opiniestukken van denktanks. FNAS (overleg) 13 nov 2017 11:56 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Het lijkt mij dat de titel al zegt dat er een specifieke interpretatie wordt beschreven. The Banner Overleg 13 nov 2017 13:10 (CET)
   • Dat is het probleem niet. Het probleem is de manier waarop die interpretatie wordt beschreven, en die is zowel polemisch als onwetenschappelijk (voor zover dat laatste ooit een probleem is op Wikipedia). FNAS (overleg) 13 nov 2017 14:05 (CET)
 • Margreet Wages - wiu - Voldoet niet aan conventies, opmaak niet in orde, externe link in lopende tekst, bronnen ontbreken en bevat intussen wat pov. Rode raaf (overleg) 13 nov 2017 13:25 (CET)
  • Lijkt mij inmiddels in orde, behalve bronnen die niet verplicht zijn. Ik heb geen reden aan te nemen dat de tekst onjuist is. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 13 nov 2017 16:14 (CET)
  • Passages zoals een waardeoordeel toekennen aan werk: "psychologische diepgang", "die door buitenstanders té vaak niet begrepen worden" behoeven een bron, de info is niet verifiëren en neigt zelfs naar origineel onderzoek. Dat geld ook voor de zin: "die meteen bij het publiek in goede aarde vielen", De privé gegevens i.v.m. wat het feit dat de auteur aangeeft "zoon van" te zijn, zie ik liever deze passages achterwege gelaten, óf door een onafhankelijke bron ondersteund.Rode raaf (overleg) 13 nov 2017 16:24 (CET)
  • Intussen van bronnen voorzien, dus nominatie doorgehaald, niet langer wiu. Rode raaf (overleg) 13 nov 2017 17:15 (CET)
 • Annelie de Vries - jonge pianiste; zoeken op internet levert weinig op voor mooi artikel, maar vooral links naar aankondiging debuutalbum, facebook, linkedin of wat optredens. De Geo (overleg) 13 nov 2017 15:02 (CET) (zie eventueel ook hier De Geo (overleg) 14 nov 2017 13:25 (CET)
 • The legend of Bruce Lee The Legend of Bruce Lee - wiu - Kattenkruid (overleg) 13 nov 2017 15:47 (CET)
  • Heb het artikel een beetje uitgebreid. Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 17:43 (CET)
   • Opmerking Opmerking Moet de titel niet veranderd worden, want legend --> Legend. Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 20:34 (CET)
 • Blaospoepers - ne - Lokaal orkest waarvan de relevantie niet duidelijk wordt. Wikiwerner (overleg) 13 nov 2017 16:06 (CET)
  • Toevallig ken ik dit gelegenheidsorkest. Het heeft een behoorlijk niveau, beter dan het gemiddelde dweilorkest, want het is samengesteld uit blazers die een behoorlijke muzikale achtergrond hebben (harmonieorkesten e.d.). Maar het belang ervan overstijgt het lokale niet, tenzij men anders kan aantonen. Fred (overleg) 13 nov 2017 20:58 (CET)
 • Erwin De Bie - iemand die in 2017 geboren is en in 1974 zijn eerste tentoonstelling had - lijkt midden in een zin te eindigen - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 nov 2017 16:09 (CET)
 • Palaeosaniwa - wiu - Hier is meer van te maken a.d.h.v. en:Palaeosaniwa. Klopt de titel, of moet die Palaeosaniwa canadensis zijn, zie en:Palaeosaniwa canadensis, dat doorverwijst naar en:Paleosaniwa? Wikiwerner (overleg) 13 nov 2017 16:24 (CET)

Toegevoegd 13/11: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Bosmanmolen (arnhem) - wiu - enkel een (onvolledige) infobox Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 17:18 (CET)
 • Accuboortol - wb - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 nov 2017 17:22 (CET)
 • Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back - - wiu - Eventuele uitbreiding m.b.v Engelstalige lemma. Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 17:50 (CET)
 • Convergentietheorie (sociologie) - wiu (waarschijnlijk wel E) - voldoet nog niet aan de normen v.w.b. opmaak, wikilinks en bronvermelding, en ook moeten voor leken onbekende termen als objectief construct en agendasettingstheorieën worden uitgelegd. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 nov 2017 18:16 (CET)
 • De Passie (Vlaanderen) - wiu (waarschijnlijk wel E) - voldoet nog niet aan de normen v.w.b. opmaak, wikilinks en bronvermelding. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 13 nov 2017 18:23 (CET)
  • Artikel is grondig aangepakt en zeer verbeterd. Bedankt voor de inzet. Nominatie verwijderd. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 16 nov 2017 11:51 (CET)
 • Angular - wiu - One-liner, artikel zou eventueel kunnen uitgebreid worden aan de hand van Engelstalige lemma. Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 18:43 (CET)
  • Artikel aangevuld vanaf de en-wiki. Lijkt me voldoende zo. Verdel (overleg) 14 nov 2017 14:13 (CET)
 • Bieke Van Melkebeek - ne - Actrice met enkel bijrollen. Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 18:57 (CET)
  • Er staan nu zulke kleine rollen tussen, dat ik niet meer kan beoordelen of de andere rollen net zo klein zijn, of wel iets voorstellen. Klant in het cafe is natuurlijk geen rol, en ook niet noemenswaardig. ed0verleg 13 nov 2017 20:46 (CET)
   • Aan naam van aanmaker te oordelen, is dit artikel een onverdunde ZP. Fred (overleg) 13 nov 2017 22:45 (CET)
 • The Muppaphone - weg - Aanmaker wil het artikel zelf weg hebben en heeft het daarom leeggehaald. (zie bewerkingsgeschiedenis) Basnoordwijk (overleg) 13 nov 2017 19:10 (CET)

Toegevoegd 13/11: Deel 3[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en afgehandeld.

 • Schaakblind - wiu - bronloos en lijkt vooral origineel onderzoek - Magere Hein (overleg) 13 nov 2017 20:48 (CET)
  • Dan zijn we het er, neem ik aan, wel over eens dat het onderwerp E is? Bob.v.R (overleg) 14 nov 2017 02:14 (CET)
   • Of we dat zijn weet ik niet, maar als ik het onderwerp NE had gevonden had ik dat wel als nominatiereden aangegeven. Er is inhoudelijk wel overlap met Blunder#Schaken, maar met schaakblinheid wordt een specifieker fenomeen bedoeld. Magere Hein (overleg) 14 nov 2017 04:38 (CET)
    • Er is natuurlijk wel een verschil tussen schaakblindheid en een blunder. Op en-wiki zien ze dat verschil weer niet, en maken ze er een doorverwijzing van. Dat risico lopen we hier nu ook, als een moderator niet weet of hij het moet verwijderen, behouden, of denkt ik polder er flink op los, en maak er een doorverwijzing van. Niemand gelukkig, maar probleem wel van tafel. ed0verleg 14 nov 2017 07:33 (CET)
     • Als ervaren blunderaar, on- en off-wiki, aan het schaakbord en daarnaast, kan ik je verzekeren dat die laatste aanpak niet de juiste is. De aanleiding voor deze nominatie vond ik in Overleg:Schaakblind. Er valt over te twisten of de partij en de stelling in het artikel een voorbeeld van een blunder of van het onderwerp zijn. Ik heb ook de indruk dat dit niet een partij is van bekende schakers, maar zonder bronvermelding is dat raden. Erg veel literatuur is er bij mijn weten niet, Donner heeft er zijdelings wel over geschreven, me staat een stukje over wederzijdse verblinding voor de geest. Magere Hein (overleg) 14 nov 2017 09:35 (CET)
      • Eigenlijk zie ik het zo, dat een blunder een gevolg is van schaakblindheid zonder dat sprake is van tijdnood. Een kwestie van "iets even niet gezien hebben". Of de situatie op het bord moeilijk of eenvoudig is doet daarbij imo niet echt terzake, is hoogstens een verzachtende omstandigheid. Bij een moeilijke stelling kun je eerder zeggen dat het menselijk brein nu eenmaal niet alles kan overzien. Erg boeiend is het verder niet en ben Neutraal Neutraal. Koos van den beukel (overleg) 22 nov 2017 21:25 (CET)
       • Het lijkt mij dat dit fenomeen in allerlei situaties bestaat: te moeilijk denken en een simpele oplossing over het hoofd zien. Wikiwerner (overleg) 22 nov 2017 21:33 (CET)
       • Opmerking Opmerking – Uit niets in dit hele artikel bleek dat dit een bekend en goed beschreven fenomeen was waarover kennis te delen viel. Het had er alle schijn van een eigen theorie te zijn, geïllustreerd door een zelfbedacht voorbeeld. Er is meer dan voldoende tijd geweest om aan te tonen dat dit geaccepteerde en gedocumenteerde kennis betrof. Dat is niet gebeurd. WIKIKLAAS overleg 10 dec 2017 23:07 (CET)
 • Liberaal-Democraten Nederland - ne - Kattenkruid (overleg) 13 nov 2017 20:52 (CET)
  • Kennelijk is belangengroep Nieuwe Lijn (zie ook TBP 20171015) terug onder een nieuwe naam. Genoeg politieke aspiraties, maar geen aangetoonde relevantie. Verdel (overleg) 13 nov 2017 22:17 (CET)
   • Nee, het is een belangerengroep. Ik kende dat woord nog niet. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 nov 2017 23:28 (CET)
    • Hallo Erik, er is hier al meermaals gewezen op de onwenselijkheid van sarcastische kanttekeningen. Graag achterwege laten dus. Apdency (overleg) 10 dec 2017 15:48 (CET)
     • Ach, ik vind dat je van iemand die een artikel aanmaakt op z'n minst mag verwachten dat-ie even naar de spellingscontrole kijkt. Iemand die daar te lui voor is loopt het risico dat hij het op deze manier op z'n brood krijgt. Ik ga me hier nou niet echt schuldig om voelen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 10 dec 2017 16:08 (CET)
      • Dat hoef je inderdaad niet, als je maar wel ophoudt met die onzin. We zijn hier niet om andermans fouten belachelijk te maken maar om inhoudelijke argumenten uit te wisselen. Die andere Erik is ook al meermaals op dat kinderachtige gedrag aangesproken en voor jou geldt precies hetzelfde. Apdency (overleg) 10 dec 2017 19:28 (CET)
  • Zeeeer NE. Eigenlijk gewoon nuweg - eVe Roept u maar! 14 nov 2017 08:46 (CET)
  • Gevalletje nuweg. Bob.v.R (overleg) 16 nov 2017 13:12 (CET)
   • Zie ook hieronder de twee genuwegde artikelen over leden van deze belangerengroep. Nuweg dus. Bob.v.R (overleg) 23 nov 2017 01:54 (CET)
    • Hallo Bob, er is hier al meermaals gewezen op de onwenselijkheid van sarcastische kanttekeningen. Graag achterwege laten dus. Apdency (overleg) 10 dec 2017 15:48 (CET)
     • Prima, maar ik merk wel op dat op mijn eerste opmerking gedurende een volle week geen enkele reactie was binnengekomen, terwijl ik de (serieuze) suggestie deed een nuweg uit te voeren. Bob.v.R (overleg) 10 dec 2017 19:49 (CET)
 • Arno Rutte - wiu - Bronloos en te miniem. Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 21:45 (CET)Scenarioschrijver20
  • Vreemde nominatie. Ten eerste is er een link naar zijn bio op Parlement.com, ten tweede betreft het hier een Kamerlid en is de info in dit artikel op verschillende plekken terug te vinden. Aan welke zaken in het artikel wordt getwijfeld? GeeJee (overleg) 13 nov 2017 22:50 (CET)
   • De Bron is geen onafhankelijke bron, verder staat er ook nog informatie die helemaal niks te zoeken heeft op de wikipedia pagina van een kamerlid. Daarom ook wiu en geen ne. Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 22:53 (CET)Scenarioschrijver20
    • Oh, ik zie nu hieronder dat je aan het trollen bent. Whatever, hier ga ik geen tijd aan besteden. GeeJee (overleg) 13 nov 2017 22:59 (CET)
  • Ik ben niet aan het trollen. Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 23:02 (CET)Scenarioschrijver20
  • Tegen Tegen verwijderen Dit betreft een WP:PUNT/wraak nominatie, kan dit niet doorgehaald worden? Rode raaf (overleg) 14 nov 2017 09:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Per Rode Raaf. Nominator is inmiddels geblokkeerd vanwege dit gedrag, dus doorhalen lijkt me de juiste actie. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 09:30 (CET)
 • Margalita Chakhnashvili - ne - Geen onafhankelijke bronnen Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 21:45 (CET)Scenarioschrijver20
  • Tegen Tegen verwijderen WP:PUNT-nominatie van iemand die moeite heeft met het begrip "onafhankelijke bron". The Banner Overleg 13 nov 2017 22:09 (CET)
  • Bronnen genoemd in artikel zijn volgens niet onafhankelijkScenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 22:16 (CET)Scenarioschrijver20
   • Wat is er niet onafhankelijk aan de WTA, ITF en de Fed Cup? Wikiwerner (overleg) 13 nov 2017 22:28 (CET)
  • Bronnen zijn heel veel hetzelfde en verder kan ik genoemde informatie nergens online terugvinden en is het artikel ook ne. Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 22:38 (CET)
   • Het zou nogal onbehoorlijk zijn als die bronnen niet hetzelfde waren. Want wat is dan waar? Vinkje83 (overleg) 13 nov 2017 23:16 (CET)
   • Speelster is E op grond van haar deelname aan de Olympische Spelen, alsmede op grond van haar hoogste positie op de wereldranglijst (134 in enkelspel, 149 in dubbelspel). Vinkje83 (overleg) 13 nov 2017 23:31 (CET)
    • De wraaknominatie dat je wist die zou komen. Want dat Scenarioschrijver20 geen normaal Nederlands woord uit zijn toetsenbord kan krijgen, is vooral mijn schuld. Gooi dit artikel dus gerust weg, want daar worden de artikelen van Scenarioschrijver20 in een klap twee maal zo goed van. Daarnaast ben ik de grote man die de kleine man vertrapt (zijn woorden), dus dan heb ik mijn straf ook gelijk uitgezeten. ed0verleg 14 nov 2017 07:06 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit betreft een WP:PUNT/wraak nominatie, kan dit niet doorgehaald worden? Rode raaf (overleg) 14 nov 2017 09:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Per Rode Raaf. Nominator is inmiddels geblokkeerd vanwege dit gedrag, dus doorhalen lijkt me de juiste actie. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 09:30 (CET)
 • Jada Hart - ne - bestaat uit maar twee zinnen en geen onafhankelijke bronnen Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 21:45 (CET)Scenarioschrijver20
  • Tegen Tegen verwijderen WP:PUNT-nominqatie van iemand die moeite heeft met het begrip "onafhankelijke bron". The Banner Overleg 13 nov 2017 22:09 (CET)
  • En het argument van het feit dat het artikel ontzettend klein en matig is? Scenarioschrijver20 (overleg) 13 nov 2017 22:16 (CET)Scenarioschrijver20
   • Hoe kan een onderwerp nu niet encyclopedisch zijn, omdat het artikel niet lang genoeg is in jouw ogen? Dat is net zo iets als stellen dat een lamp niet fel genoeg brandt, omdat de het doosje waar het in zat te licht was. Daarnaast zijn *alle* tennisspeelsters die op een grandslam uitgekomen zijn vanzelf encyclopediewaardig, dat hebben we nu eenmaal zo afgesproken. Net als alle voetballers die minimaal 1 minuut op het hoogste niveau in hand op het veld gestaan hebben. Dat jij je vervolgens zit op te vreten achter je toetsenbord omdat ik jouw brakke Nederlands uit artikelen heb gehaald, en jij je alle goed bedoelde kritiek (te) persoonlijk aantrekt en als persoonlijke aanval opvat, doet helemaal niets af aan het niveau van de artikelen die ik heb geschreven. Over grote man en vertrappen gesproken. ed0verleg 14 nov 2017 07:11 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit betreft een WP:PUNT/wraak nominatie, kan dit niet doorgehaald worden? Rode raaf (overleg) 14 nov 2017 09:21 (CET)
  • Tegen Tegen verwijderen Per Rode Raaf. Nominator is inmiddels geblokkeerd vanwege dit gedrag, dus doorhalen lijkt me de juiste actie. JanCK Sinnbild Radfahrer, StVO 1992.svg (overleg) 14 nov 2017 09:30 (CET)
 • Uitgevoerd Uitgevoerd driemaal per WP:PUNT nominatie; weggehaald per WP:SNOW. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 nov 2017 09:36 (CET)
 • M. van Bulken - NE - jonge politicus die nog naar school gaat - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 13 nov 2017 21:57 (CET)
 • M. van Elswijk - ne - een scholier die bestuurslid is van de Liberaal-Democraten Nederland die hierboven genomineerd is. Wat mij betreft mag nuweg ook - Hanhil (overleg) 13 nov 2017 21:59 (CET)
 • Love the System - ne - Vorig jaar opgerichte band met sinds oktober j.l. een debuutalbum en een boek. Encyclopedische relevantie blijkt onvoldoende. Dqfn13 (overleg) 13 nov 2017 23:22 (CET)