Overleg gebruiker:Jan van reusel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

links met artikelen die ik opgestart of betekenisvol bewerkt heb:[bewerken]

Gebruiker: Jan van reusel Maasmechelen Eisden Opgrimbie José Afonso Anjerrevolutie Neuilly-sur-Seine Nationaal Park Hoge Kempen Mechelen-aan-de-Maas ecoduct Lijst van bijnamen van politici Boudewijn I van België Nationaal park Ancien Régime Ernst Thälmann Jan Peumans Heidi Rakels De Morgen Joseph de Ferraris Nederlands in België Jan Frans Vonck Vlamingen Kolenmijn 'Steve Stevaert Reginald Moreels liberaal Brigitte Grouwels Wolf Biermann Marseillaise Internationale As Sinaasappel Ecologisme Pramoedya Ananta Toer Aarde der mensen (boek) Jodendom in Nederland‎ Ceuta Melilla Joannes GijsenTony Benn Fietsroutenetwerk Europlanetarium Genk Steenkoolmijn van Zolder Ludo Martens Partij van de Arbeid van België Derde Weg Frank Vandenbroucke (politicus) Historisch-politieke achtergronden van de Voerstreek Hebron Hendrik Veltmans Grensmaas Vietnam Meers (Stein) Mahmoud Darwish Steenberg (mijn) Grenskerk Loo (Bergeijk) Daniel Barenboim Louvre Teut (handel) Tanger Desmet live België Humberto Delgado Jean Joseph Tranchot Franco Luambo Makiadi Limburg

welkom[bewerken]

Hallo Jan van reusel, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.955.657 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

— Zanaq (?) 12 feb 2007 20:13 (CET)

NPOV[bewerken]

Beste Jan van reusel, gelieve bij het bewerken van lemma's als Steve Stevaert het NPOV-principe van Wikipedia te eerbiedigen. Mvg, Outematic 28 feb 2007 11:04 (CET)


geachte Outematic, ik wil graag iets preciezer van u weten waar ik volgens u over de schreef ben gegaan in Steve Stevaert. hoogachtend, jan 28 feb 2007 23:58 (CET)

Zie hier wat ik aangepast had. Ik apprecieer dat je om uitleg vraagt, maar je gaat tegelijkertijd wel door met het toevoegen van niet-neutrale zinnen. Als voorbeeld geef ik de originele oneliners. Jij kan ze misschien origineel vinden, dat is jouw POV (point-of-view) maar die hoort niet thuis in een neutrale encyclopedie. Verder zijn toevoegingen zoals "(en wordt nog steeds!)" en opvallende verkiezingsoverwinning ook niet echt professioneel te noemen. Ik hoop dat deze tips ter harte neemt. Veel plezier met het verder editen. Mvg, Outematic 1 mrt 2007 01:14 (CET)


geachte outematic, goed bekeken en nagedacht over wat je hier schrijft. ik vind dat je me te streng beoordeelt. 'originele' oneliners zijn niet origineel omdat ik dat zo zou vinden, maar omdat ze onder meer in de pers van die dagen duidelijk en hard weerklinken, dit in tegenstelling tot de woorden van vele andere politici. het zelfde met het adjectief 'opvallend' voor verkiezingsoverwinning. precies deze verkiezingsoverwinning was zijn 'topprestatie' als politicus, daarna kon hij zijn opgang niet 'prolongeren': hij kon de stijgende lijn niet meer voortzetten. ik schrijf dat niet omdat het mijn mening zou zijn, maar omdat het bij 'de verkiezingscijfers' hoort. je verdenkt me van een bepaalde 'vooringenomenheid', terwijl ik juist probeer iets duidelijker weer te geven, iets wat niet noodzakelijk mijn mening is.jan 2 mrt 2007 22:16 (CET)

Het staat je altijd vrij voorstellen te doen om het anders, neutraler te formuleren uiteraard. Het kan wel zijn dat originele niet subjectief bedoeld is, maar het feit dat het subjectief overkomt, is op zich al voldoende om het woord te schrappen of te veranderen. Ik zal je voorstellen met plezier nalezen. Mvg, Outematic 2 mrt 2007 22:27 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Anti vlaams belang.gif[bewerken]

Een of meerdere afbeeldingen, Afbeelding:Anti vlaams belang.gif, die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070308. --E85Bot 9 mrt 2007 02:12 (CET)

Verwijdering logelid in intro bij Stevaert[bewerken]

Het lidmaatschap van een loge lijkt mij niet te komen staan in een intro. Alzo kan je bij Alexandra Colen ook het lidmaatschap van een plaatselijke missienaaikring plaatsen in de intro. Even min relevant, dacht ik. StijnCalle en De Zwijger zijn twee gebruikers die systematisch wikipedia aanwenden als een moderne schandpandaal, zoals in de middeleeuwen door lidmaatschap van de loge te vermelden, bindingen van politici en drukkingsgroepen en familiale bindingen tussen politici met een duidelijk achterliggende agenda om de federale regering te beschadigen. Misschien kan je ook het lidmaatschap van "opus dei" vermelden van sommigen. Dit is een even geheim en sectair genootschap, maar dan ten uitersten rechter zijde. Ik stel uit je overlegpagina vast dat je nog al wat verwittigingen gekregen hebt van de moderator ivm deze pagina. Groeten. Wasily 17 maart 3200è 19:19 (CEST)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Anti vlaams belang.gif[bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Anti vlaams belang.gif, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20070607. --E85Bot 8 jun 2007 03:28 (CEST)

Hoge Kempen en Kempens plateau[bewerken]

Jan, toch vrees ik dat je je vergist. Ik heb kaarten van de beide gebieden. Het zou ook hoogstonwaarschijnlijk zijn dat een natuurlijk ontstaan gebied, miljoenen jaren geleden, precies zou samenvallen met een door de mens afgebakend gebied, met name het Nationaal Park Hoge Kempen. Kan je antwoord op mijn overlegpagina? Groet Paul Hermans 13 aug 2007 12:16 (CEST)

Jan, ik heb Hoge Kempen onmiddellijk geassocieerd met het Nationaal Park. Daar heb je gelijk. Maar langs de andere kant vind ik nergens een bewijs voor het feit dat het plateau en de Hoge Kempen synoniem zouden zijn. Waar heb je die info vandaan? Paul Hermans 13 aug 2007 13:43 (CEST)
Jan, ik heb de brochures hier die de deelgebieden van het park beschrijven en daar blijkt volgens mij uit dat het niet zo is. Ik heb een mail gestuurd naar het Regionaal Landschap Kempen en Maasland en ik hou je op de hoogte. Groet Paul Hermans 16 aug 2007 02:20 (CEST)

Bisschop Gijsen[bewerken]

Beste Jan, ik heb momenteel niet veel tijd voor Wikipedia, er moet ook nog brood op de plank komen! Bij een omstreden figuur als Gijsen zijn bewerkingsgevechten onvermijdelijk, tenzij je een echt goede balans weet te vinden. Er zijn denk ik geen echt neutrale bronnen over de man te vinden; het Katholiek Nieuwsblad is een conservatief blaadje, en Andere Tijden heeft toch wel een progressief point of view. Ik heb geen gelegenheid het programma nog eens na te kijken op wat er precies gezegd wordt. Artikelen op Wikipedia die met de R.K. kerk te maken hebben zijn vaak wat conservatief van point of view, kijk maar eens naar (de geschiedenis van) de artikelen Tweede beeldenstorm of Huub Oosterhuis. Maar misschien is er een andere, neutralere publicatie over Gijsen te vinden waar je gebruik van kunt maken. Soczyczi 16 jan 2008 16:53 (CET)

Het gaat hier niet om "conservatief" van aard of niet, maar om wat de objectieve feiten zijn. Daarom mag in een artikel over Gijsen de mening van Vara-socialisten, conservatieven, progressieven en verbitterde ex-priesters niet als feit worden weergegeven. Dat geschiedde voordien wel, en dat heb ik (enigszin overdreven) gecorrigeerd. Ik ken mij uit met de problematiek. Het probleem is juist dat vele 'progressieven' (mensen die ik liever zie als in de jaren '60 en '70 steken gebleven) hun mening als feit zien. Ik heb geen problemen met meningen toegevoegd aan een artikel, maar dan wel met referentie en een 'zou zijn'-formulering, of 'vindt dat'. Om mensen die een uitgesproken protestants kerkbeeld voorstaan en dat in een rooms-katholieke parochie willen realiseren als 'kritische leken' te bestempelen, acht ik ongehoord. Dat is een groep, maar een positief adjectief hoeft er niet bij. Er hoeft ook geen "halfprotestantse leken" te staan, maar gewoon leken met hun mening en eventuele opvattingenlijn.BenjaminDavidszoon 19 jan 2008 14:18 (CET)

Bisschop Gijsen (2)[bewerken]

Beste heer Van Reusel,

Met alle respect, maar ik zie niet in waarom mijn versie laakbaar zou zijn in het artikel over Gijsen. Ik ben geen fan van Gijsen en schaar mij niet onder etiketten als conservatief of progressief katholiek. In elk geval kwam in uw vorige versie niet naar voren dat de beschuldigingen autoritair, antisemiet, deportaties, gesel etc. naar voren gebracht werden door mensen die ex-priesters zijn, voormalige katholieke leken die de Kerk de rug toegekeerd hebben. Die details zijn echter noodzakelijk om hun meningen te kunnen evalueren als gewone lezer. Het moet er niet zo staan dat omdat een man Gijsen als antisemiet (een dooddoener dezer dagen) bestempeld, dat geplaatst wordt als feit. Daar hoort een "zou zijn" bij. Ik laat mijn versies niet door mensen met een zelfgemeende morele superioriteit of onderwijzerskarakter ontstellen. Gezien uw persoonlijke ideologische bekentenissen op uw persoonlijke pagina is het wellicht ook goed u er eens aan te herinneren dat de jaren '60 en '70 voorbij zijn en een minder bevooroordeelde en gefrustreerde generatie aantreedt die een einde wenst aan een door tegenwoordig niet langer katholieke mensen opgelegde tijd van "polarisatie".BenjaminDavidszoon 19 jan 2008 14:58 (CET)

chaldeeuws-katholieke kerk[bewerken]

En ik begrijp niet waarom jij absoluut je gebruikte worden terug invoegt .... ik vind mijn woordkeuze beter.

Verder heb ik schikking aangebracht in dit artikel dat qua leesbaarheid problemen gaf. Ik heb ook niet-werkende links verwijderd. Odilia

Hendrik Veltmans[bewerken]

Jan,

Mooi artikel over deze Vlaamsgezinde priester. Ik heb de geboortedatum en sterftedatum gecorrigeerd volgens de gegevens van de ODIS-databank. Zonneschijn 5 sep 2008 00:05 (CEST)

Maria Elisa Belpaire[bewerken]

Geachte heer Van Reusel, over dit door u aangemaakte lemma en tevens met alle respect voor uw inspanningen: voor zover de tekst daarvan letterlijk afkomstig bleek te zijn van deze site is die verwijderd, omdat Wikipedia zich eenvoudigweg niet de dubieuze luxe van een auteursrechtenschending kan veroorloven. Uiteraard is de tekst prima te gebruiken als bron, maar letterlijke overname is niet de bedoeling. Met vriendelijke groet, Wutsje 9 sep 2008 21:02 (CEST)

Verwijderingsnominatie Maria Elisa Belpaire[bewerken]

Beste Jan van reusel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Maria Elisa Belpaire. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080909 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 10 sep 2008 02:06 (CEST)

Verwijderingsnominatie OBA live[bewerken]

Beste Jan van reusel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om OBA live. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20080926 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 27 sep 2008 02:13 (CEST)

Ancien régime[bewerken]

Geachte,

Vandaag had ik opgemerkt dat het artikel over het ancien régime onterecht voor beide woorden hoofdletters hanteert. Sedert de nieuwe spelling horen historische perioden consequent met een kleine letter gespeld te worden, zie ook middeleeuwen, klassieke oudheid, de verlichting enzovoort. Zie ook de Woordenlijst Nederlandse Taal (Groene Boekje) van de Taalunie: http://woordenlijst.org/zoek/?q=ancien+régime&w=w

Wél heeft u gelijk dat de titel van het artikel met een kleine r voor régime zou moeten zijn, doch blijkbaar ben ik niet gemachtigd dit aan te passen.

Met de meeste hoogachting,

Spelling

Mail[bewerken]

Ik heb je een mail gestuurd. Paul Hermans 2 feb 2009 20:06 (CET)

Spelling[bewerken]

Beste Jan van reusel, zou je zo vriendelijk willen zijn om even de spelling te corrigeren van wat je hier toegevoegd hebt? Dank.

--Flinus 10 feb 2009 07:25 (CET)

Mijn van Eisden[bewerken]

Jan, het lijkt me toch logisch dat de lezer niet op twee verschillende plaatsen dezelfde tekst leest. Ik heb niets verwijderd of gesloopt, gewoon verplaatst en aangevuld. Groet Paul Hermans 1 apr 2009 23:44 (CEST)

hij hoort bij Eisden en dus niet bij de mijn? Was het een poging tot overleg of gewoon een verwijt aan mijn adres? Paul Hermans 2 apr 2009 00:02 (CEST)
Ik verwacht een antwoord van jou. Paul Hermans 2 apr 2009 00:16 (CEST)
als de emoties wegebben en de redelijkheid terugkeert kan je toch niet anders dan toegeven dan je op wikipedia niets kan stelen, dat is nu eenmaal een van de grondslagen van wikipedia. Ik heb net de tekst gerespecteerd en als goed genoeg ervaren om hem onder te brengen waar hij hoort, nl. in een apart artikel dat op zichzelf niets te maken heeft met het dorp. Als je jouw redenering doortrekt zou je ook de tekst over de Zuid-Willemsvaart, Limburg en alles wat zijdelings met het dorp te maken heeft naar Eisden kunnen kopiëren. Einde discussie betekent dat voor jou: ik blijf gewoon bij mijn mening en trek me niets aan van jouw argumenten? Je hebt trouwens de tekst teruggeplaatst vooraleer je me een bericht stuurde. Ik neem aan dat dat stuk tekst door jou geschreven is. Als je telkens zo reageert als iemand iets wijzigt in de artikels die je opvolgt... Ik ga niet verder aandringen want ik heb het gevoel, en ik hoop dat ik me vergis, dat je zelfs niet geïnteresseerd bent in mijn mening. Paul Hermans 2 apr 2009 00:46 (CEST)
Zoals ik reeds op Pauls overleg plaatste: Alles wat je hier op Wikipedia opslaat, geef je volledig vrij. Paul zou het in een boek mogen gebruiken en verkopen als hij dat zou willen. Wanneer een nieuw artikel wordt gemaakt over een gedeelte van een ander artikel, zoals over een mijn uit een bepaalde plaats, dan wordt altijd de informatie uit het hoofdartikel verplaatst naar het lemma over het "kleinere onderwerp". In dit geval handelde Paul dus volledig correct. Ik heb Jan's revert dan ook weer ongedaan gemaakt en zal dit blijven doen; indien nodig inclusief beveiliging van het artikel. Vriendelijke groeten, Erik'80 · 6 apr 2009 20:43 (CEST)

Verwijderingsnominatie Vooruitgroep[bewerken]

Beste Jan van reusel, één of meerdere pagina's die u hebt gestart zijn genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat iemand het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Vooruitgroep. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20090802 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kunt u die stellen aan de helpdesk. --E85Bot 3 aug 2009 02:02 (CEST)

RE:GEERT WILDERS[bewerken]

Allereerst interesseert het me niet wat jij persoonlijk ergens van vindt. De regel waarin je stelt dat ' jij niet akkoord gaat' is dan ook niets meer dan overbodige vulling van mijn overleg pagina. Waar was je bezwaar op de overleg pagina van Geert Wilders ten tijde van de desbetreffende bewerking? Ten Tweede, als je standpunt "algemeen bekend" is, voer dan maar bronnen aan waarin specifiek en nadrukkelijk gesteld wordt door vakbekwame, onbevooroordeelde en gerespecteerde observanten dat dhr Wilders de gehele Islam bekritiseert. Zolang dit uitblijft; raad ik je aan om het artikel niet meer terug te draaien. Wikipedia beleid staat aan mijn kant.B.Bevers 10 aug 2009 16:39 (CEST)

Chapter Wikimedia Belgium[bewerken]

Hello,

We want to create a Belgian wikimedia chapter. This chapter would work in 3 languages : Dutch, French, and English as administrative language. An effort of translation would be made towards the French and the Dutch. If you're interested by the creation of Belgian section, you can join us on http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Hallo,

Wij willen een Belgisch Wikimedia-chapter oprichten. Dat chapter zou drie werktalen hebben: Nederlands, Frans en - als administratieve taal - Engels. Een inspanning van de vertaling zou worden gemaakt op weg naar Frans en Nederlands. Indien u geïnteresseerd bent in de oprichting van een Belgisch chapter, dan kunt u dat kenbaar maken op http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

Bonjour,

Nous voulons mettre sur pied, une section wikimedia Belgium. Cette section fonctionnerait en 3 langues : le Néerlandais, le Français, et l'Anglais comme langue administrative. Un effort de traduction serait effectué vers le Français et le Néerlandais. Si la création de cette section belge vous intéresse, vous pouvez nous rejoindre sur http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Belgium/Members .

-- M0tty

Vooruitgroep[bewerken]

Dag Jan, ik stuitte bij de zogeheten verwijdersessie van vandaag op dit artikel en merkte op dat de reacties erop nogal divers waren. Bovendien staat er nog altijd een wiu-2-sjabloon boven. Ik neem vooralsnog geen standpunt in over het artikel, en heb het daarom ook niet verwijderd, maar verplaatst naar een subpagina van je overlegpagina: Overleg gebruiker:Jan van reusel/Vooruitgroep, waar je er desgewenst verder aan kunt werken. Zelf vind ik dat het artikel wat teveel cursieve tekst bevat, en een overmaat aan citaten, die het artikel niet echt encvclopedisch maken. Groet - Advance 16 aug 2009 01:45 (CEST)

nationaal park[bewerken]

Hallo Jan, ik heb zojuist het lemma nationaal park wat verbeterd. Nu zag ik opeens dat jij in het verleden een soortgelijke aanpassing verwijderd hebt. Mijn verzoek is om de huidige versie eens te bekijken en indien je het over bepaalde zaken met mij oneens bent, even met mij te overleggen. OK? mvg henriduvent 20 jan 2010 23:42 (CET)

Eisden[bewerken]

Jan, je hebt mijn steun ivm je discussie met Cumulus - zie zijn overlegpagina. Paul Hermans 16 feb 2010 20:08 (CET)

Zusterproject[bewerken]

Is dat neet get veur diech, de Limburgse Wikipedia? We hebben nog erg weinig gebruikers uit Belgisch Limburg, daar zien we graag verandering in komen! Steinbach 23 apr 2010 12:56 (CEST)

Taal verbetering[bewerken]

Dat is zeer innemend van jou mijn Nederlands verbeterd te hebben. Zo zal ik een mooiere gezicht kunnen tonen. Hartelijke danken.--Bruxellensis 18 mei 2010 12:35 (CEST)

Gerard Romsée[bewerken]

Jan, wat heeft die toevoeging over de kleindochter eigenlijk met Romsée te maken ? Ik vind ze overigens ook nogal nietszeggend, aangezien er niet bij vermeld staat wat ze bedoelt met het verderzetten van het politiek engagement. Misschien kan je een en ander wat verduidelijken ? Vriendelijke groeten,-rikipedia 14 jul 2010 22:43 (CEST)

FYI: Make[bewerken]

Beste Jan Van Reusel,
Ik heb het oorspronkelijke artikel Make hernoemd naar Make (computerprogramma) om plek vrij te maken voor een meerkeuzebladzijde Make waarop behalve naar Make (computerprogramma) ook wordt gekoppeld naar Make (Fang), een dialect van de Bantoetaal Fang.
U koppelt op uw gebruikersbladzijde naar (het oude) Make. Kijkt u even na of u die koppeling wilt aanpassen/wijzigen? Ik heb te veel schroom om zelf aan uw gebruikersbladzijde te gaan prutsen.
bart (overleg) 11 feb 2011 03:44 (CET)

Graag & dank voor je vriendelijke antwoord.
1160bart (overleg) 13 feb 2011 23:57 (CET)

Interview op Radio 2[bewerken]

Jan, deze Mediaster heb je dubbel en dik verdiend. Hartelijke groeten, Sonuwe () 14 jul 2011 13:21 (CEST)

Guinee-Bissau[bewerken]

beste Jan,

maart 2009 bracht je wijzigingen aan in de paragraaf geschiedenis. Daar staat nu de zin: 'Zo zou de (overwegend uit mestiezen bestaande) kleine burgerij geplaatst tegenover een gelijkaardige nieuwe klasse van lokale évolués (de échte zonen van het land).' Waarschijnlijk werd je in je werk gestoord, want deze zin lijkt mij niet af. Zou je er nog eens naar willen kijken?

vriendelijke groet, Jansch (overleg) 20 apr 2012 17:12 (CEST)

Kleine v[bewerken]

Mag ik u er op wijzen dat in Nederland, óók de Zuidelijke Nederlanden tot 1830, de familienamen met van met een kleine v geschreven werden en worden. Groet. - AGL (overleg) 3 dec 2012 20:26 (CET)

Beoordelingsnominatie Voerstreek[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Voerstreek dat is genomineerd door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130208 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 9 feb 2013 01:55 (CET)

Maasvallei[bewerken]

Beste Jan,

Ik begrijp dat je het nuttig vindt om naar het volledig overzicht van Maasvallei te verwijzen. Maar de policy op Wikipedia is nu eenmaal om in lopende tekst niet naar een dp (doorverwijspagina) te linken. Die dp's dienen om het gepaste item eruit te halen (en dat in de tekst te gebruiken).

Met vriendelijke groet,

Labrys Staatliche Antikensammlungen.jpg Datu overleg 19 jun 2013 16:08 (CEST)

Connecterra[bewerken]

Beste Jan, Waarom heb je -zonder me te waarschuwen- mijn bijdrage ongedaan gemaakt? Ze is voorzien van een stevige bron en uiteraard is er sinds 2009 een en ander gebeurd zodat actualisering onvermijdelijk was en is. De situatie van 2009 is beslist niet meer actueel. Met vriendelijke groet, Fred (overleg) 18 jul 2013 22:19 (CEST)

Intro Louis Paul Boon[bewerken]

Je vond de intro bij Boon te lang? Die is niet langer dan bij Hugo Claus en een stuk korter dan die bij Mulisch, hoor.MackyBeth (overleg) 18 okt 2013 17:14 (CEST)

Request from a French wikipedia user[bewerken]

Goedenavond Jan,

I am currently creating and translating many articles about Maastricht in the French wiki, as I used to live there, but I have some difficulties in translating several very specific articles written in the Limburgish language. I would really appreciate if you could help me translate this article : Hiersj from Limburgish to English, so that I could translate it once again in French (or directly in French, if you want to). It seems that the article itself is written in the Maastrichtian dialect.
Thanks in advance for your help ! And of course : Gelukkig Nieuwjaar ! Treehill (overleg) 3 jan 2014 17:04 (CET)

Bonjour Jan,
Do you prefer that we speak French ? Exactement, j'apprécierais énormément votre aide pour traduire cet article. Je suis un contributeur de la wikipédia en français sur laquelle je suis inscrit depuis 2006 et sur laquelle j'ai créé plus de 1000 articles et compte environ 60000 éditions d'articles. J'ai eu la chance d'habiter à Maastricht, ville que je trouve magnifique. C'est pour cela que j'ai créé le Portail:Maastricht. Malheureusement, même si je me sens capable de traduire depuis le néerlandais, j'avoue mon incompétence pour traduire depuis le limbourgeois. Par conséquent je me suis tourné vers vous en vous trouvant dans cette catégorie :. Vous étiez le premier contributeur actif que je rencontre parlant ces trois langues :).
Merci encore Treehill (overleg) 4 jan 2014 10:37 (CET)
Don't worry about your French it's very good (I noticed several times that when a non-French speaker says that his French is not good at all, even though he learned it, it is, in fact, very good) ! No problem, I really do appreciate your help ! :) Treehill (overleg) 4 jan 2014 23:20 (CET)
Merci beaucoup, à bientôt ! Treehill (overleg) 6 jan 2014 16:20 (CET)

Nieuw foto- en schrijfproject: het Europees Parlement[bewerken]

Hallo Jan van reusel, Ik zie dat je wel eens artikelen geschreven hebt over politici. Wellicht heb je daarom ook hierin interesse. In samenwerking met verschillende andere (Europese) taalversies van Wikipedia is er een project gestart om foto's te maken van leden van het Europees Parlement. Tevens is het de bedoeling dat de ontbrekende onderwerpen een artikel gaan krijgen. Gisteren heb ik een eerste inventarisatie gemaakt en daarbij bleek ook dat een aantal politieke partijen nog geen artikel hebben. Als je interesse hebt: wees welkom! De projectpagina van dit foto- en schrijfproject is te vinden op Wikipedia:Wikiproject/Europees Parlement. Wees welkom! Groetjes - Romaine 18 jan 2014 06:53 (CET)

Gerard Romsée[bewerken]

Beste Jan, Ik heb de verklaring die de kleindochter van Romsée deed, weggehaald van het artikel, omdat dit eigenlijk al op zich niets met Romsée te maken heeft en anderzijds een politieke verklaring en ambitie voor de toekomst weergeeft, die encyclopedisch geen nut of zin heeft. U hebt het er opnieuw op geplaatst. Wat is uw motivatie? met beste groeten, Andries Van den Abeele (overleg) 18 aug 2014 13:57 (CEST)

Grappig[bewerken]

Geinig best wel hoor dat je zegt dat ik ergens niet tegen kan terwijl jij blijkbaar moeite hebt fantasie van werkelijkheid en mening van feit te onderscheiden. Hij was even leuk maar nu toch echt aan de hand van neutrale bronnen schrijven graag.--Kalsermar (overleg) 30 dec 2014 16:26 (CET)

kalsermar moet goed lezen wat er staat en op feiten willen ingaan ('niet op de man spelen'): er staat niet dat kalsermar 'ergens niet tegen kan', er staat dat kalsermar 'hardleers en vooral doof' is. als een (kwaliteits)krant feiten aanhaalt, dan moet kalsermar zich richten op die feiten -als die volgens hem niet zouden kloppen- en niet tienmaal gaan schrappen omdat het om feiten gaat die zijn aangedragen door 'palestijnen en anti-israëlische groepen', wat volgens hem dus geen feiten kunnen zijn, maar hoogstens 'meningen' (sic). jan (overleg) 30 dec 2014 21:24 (CET)
Jan moet niet tegen Kalsermar zeggen dat Kalsermar goed moet lezen in dezelfde passage waarin Jan zegt dat Kalsermar tienmaal is gaan schrappen terwijl Kalsermar dit slechts tweemaal deed om vervolgens een neutralere tekst toe te voegen gebasseerd op neutralere bronnen. Intussen is het volgens Kalsermar nog steeds grappig dat Jan zegt dat er feiten staan in een stukje dat woorden bevat als: "Peace Now, which opposes Israel’s occupation of the West Bank, said in a statement". Dat Kalsermar in zulke situaties een tikkeltje cynisch iemand te woord kan staan is ook een feit.--Kalsermar (overleg) 30 dec 2014 21:46 (CET)
Overleg wordt trouwens doorgaans op een plek gevoerd dus waarom je dit tevens op mijn OP zette weet ik niet. En [sic] staat doorgaans tussen "[]" en niet "()".--Kalsermar (overleg) 30 dec 2014 21:48 (CET)

Notificatie van de Arbitragecommissie[bewerken]

Geachte Jan van reusel,

De Arbitragecommissie heeft het door u ingediende verzoek niet in behandeling genomen. Meer informatie is te vinden op de zaakpagina.

De Arbitragecommissie, 5 jan 2015 00:27 (CET)

Kweekreactor[bewerken]

Het principe van een Kweekreactor is geen onzin, alleen zijn er problemen om deze in praktijk in productie te brengen. Ook het gebruik van Thorium is een alternatief. Het argument dat kernenergie niet duurzaam is door toekomstig gebrek aan brandstof is een kulargument. Er zijn problemen met kernenergie zoals het radioactief afval en de veiligheid die men serieus moet nemen. Alleen de milieubeweging wringt zich krampachtig in allerlei bochten om nucleaire energie uit te sluiten als bijdrage in de CO2 reductie. Helaas is nuclear energie een taboe onderwerp geworden waar men niet meer naar elkaars argumenten luistert. Gas- en koolelektriciteitscentrales bouwen om de kernenergiecentrales versneld te kunnen slopen is de omgekeerde wereld.Smiley.toerist (overleg) 2 dec 2015 15:27 (CET)

Wikiproject België[bewerken]

Hallo Jan van reusel, Ik zag op je gebruikerspagina dat je van België bent. Zoals je misschien wel weet zijn er allerlei wikiprojecten op Wikipedia die zich richten op een bepaald onderwerpengebied om daarin samen te werken met andere gebruikers. Die wikiprojecten zijn vaak erg succesvol, zoals met sport, biologie en ook bv alle Nedserlandse molens hebben zo een artikel gekregen. Omdat ik merk dat er relatief minder artikelen over België geschreven worden heb ik gisteravond het wikiproject België opgezet. Door samen te werken kunnen we hopelijk proberen dat België net zo goed beschreven wordt op nl-wiki als Nederland beschreven is, en elkaar stimuleren en helpen. Zie voor het wikiproject op Wikipedia:Wikiproject/België. Zie ook de deelnemerslijst en de bijdragen-lijst. Overleg is welkom op Overleg Wikipedia:Wikiproject/België. Hopelijk vindt je het leuk om mee te doen! Wees welkom! Groetjes - Romaine 14 jun 2017 22:54 (CEST)