Gebruiker:Robert Prummel/Archiefkast:Overleg en commentaar van december 2008 tot 13 december 2011

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Simonisme[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, Je geeft aan dat simonisme een synoniem is van simonie. Ik vind in Van Dale :

simonisme, saint-, o., communistisch stelstel van graaf De Saint-Simon (1760-1825)

Voorlopig vind ik nog nergens simonisme als synoniem van simonie. Kan je dat even nagaan ? Ik heb overigens enkele van uw (goed onderbouwde !) toevoegingen uitgebreid en hier en daar aangepast. mvg --Tom 1 jan 2009 19:04 (CET)

  • Ik kon wel eens naast de plank slaan. Ik ben vanuit het Frans aan het artikeltje begonnen en daar was het Simonisme. Ik ben begonnen met een Nederlands artikel en dat werd letterlijk vertaald "Simonisme". Al schrijvende kwam ik er achter dat het Simonie moet zijn. Toen ben ik gaan samenvoegen. Voor Simonisme in de zin van simonie kan ik ook nergens een bron vinden. Ik heb het te letterlijk vertaald...

Het is een leuk onderwerp nietwaar? Vooral met Dante op de achtergrond. Robert Prummel 1 jan 2009 21:01 (CET) Ik heb het, hoop ik, rechtgezet. Robert Prummel 1 jan 2009 21:17 (CET)

Prachtig. Uw verwijzing naar Dante geeft in ieder geval kleur aan het artikel. Het lemma is thans al stukken vollediger dan een standaard encyclopedie ! Zo zie je maar wat samenwerking tussen een stelletje amateurs kan teweeg brengen. --Tom 2 jan 2009 09:16 (CET)

Vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Robert, ik zag bij het nalopen van de dp Groningen je lemma over de Gezworen Gemeente. Ik kom het steeds tegen als de zworen meente, heb je er bezwaar tegen als ik de titel wijzig? Peter b 2 jan 2009 00:46 (CET)

Hail en Zeeg'n in 't nije joar Peter! Ja, dat lijkt me niet juist. Dit is de Nederlandse, niet de Grunniger Wikipedia. In de Groninger Volksalmanak en in boeken over de geschiedenis van Stad is het steeds "Gezworen Gemeente". De uitdrukking zworen meente lijkt me Gronings, niet Nederlands. Maar de term hoort zeker in het artikeltje, er moet nog heel veel aan gebeuren, worden genoemd.

Robert Prummel 2 jan 2009 01:03 (CET)

Uiteraard jij ook Hail en Zeeg'n, moar wie binn'n nait hailmoal ains :-). In de nieuwste Geschiedenis van Groningen, in het Nederlands :-), wordt ook zwoorne meente gebruikt. Ik denk eerlijk gezegd dat het eerder Nederduits dan Gronings is. Peter b 2 jan 2009 01:09 (CET)

Voor Bert[bewerken | brontekst bewerken]

Allereerst allen een gelukkig Nieuwjaar!

Voorzitter, geachte collegae,

De Stadspartij heeft een ingekomen brief op de agenda van 14 januari geplaatst. Het is agendapunt

B.4. Ingekomen brief: Verkoop museumgebouw Praediniussingel en plaats voor de historische collectie van stad en provincie (op verzoek van de Stadspartij)

1-minuutinterventie

Ik wil graag van het college en van de andere partijen vernemen wat hun reactie is op de door de schrijfster, en door tal van anderen, ingebrachte bezwaren tegen verkoop.

Mag ik de griffie verzoeken om de leden van de commissie O en W een copie van de ingekomen brief te sturen?

De huidige "impromptu" tentoonstelling in het museum laat zien hoe waardevol het gebouw kan zijn. Is het niet het beste dat we voor dit gebouw dat door burgers aan onze stad werd geschonken een bestemming geven waarin het gebouw zoveel mogelijk openbaar toegankelijk blijft?

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel

Te verzenden aan de commissieleden en de secretaris van de commissie

Portugese ridderorde[bewerken | brontekst bewerken]

Van Charles Auguste Fraikin wordt op de Franse wiki gezegd dat hij commandeur was in de l'Ordre royal et militaire du Portugal. Ik zag deze -dacht ik- niet in de Categorie:Ridderorde in Portugal staan. Weet jij welke hier bedoeld wordt? Gr. RONN (overleg) 9 jan 2009 13:44 (CET)

Ik denk dat het de Militaire Orde van Christus was, maar ook andere orden komen in aanmerking...

Robert Prummel 20 jan 2009 02:21 (CET)

Lijsten met gedecoreerden[bewerken | brontekst bewerken]

Een tijdje niets mee gedaan, maar ik wil eigenlijk het werk dat ik afgelopen zomer gedaan heb afronden. De kans bestaat echter, dat ik door een porceleinkast daver en dat is helemaal niet m'n bedoeling. Kijk eens wat ik bij de Orde van Oranje Nassau gedaan heb. Een categorie her-aangemaakt en daar per rang een categorie met een lijst aan gehangen. Ik denk dat het werkt, als ook de Ridderorde naar die categorie gaat verwijzen. De kans bestaat dat mensen naar die categorie verwijzen en er dan twee vermeldingen in de categorie staan, rechtstreeks en via de lijst. Dat heb ik teruggedraaid bij Uderzo en Biegden. Alternatief is de naam van de categorie Lijst van enz. te maken. Kijk eens in Gebruiker:Stunteltje/Zandbak/Decoraties en dan zie je welke lijsten klaar staan. Gaarne commentaar. Hier of in de kroeg of categoriecafe, als je wilt dat er eerst breder naar gekeken wordt. Geef me dan even een seintje. Met groet, --Stunteltje 26 jan 2009 22:29 (CET)

definitie[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt blijkbaar flink bijgedragen aan Campagnemedaille. Goed gestoffeerd artikel met gepaste illustratie. Maar er ontbreekt m.i. een inleidende zin met een definitie wat een campagnemedaille eigenlijk is. Zo wordt je artikel nóg beter. Succes en vriendelijke groet, Door de wol geverfd 27 jan 2009 21:41 (CET)

mooi zo, dank je wel. Door de wol geverfd 28 jan 2009 11:52 (CET)

Poolse onderscheidingen voor Geertjan Lassche[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel,

Ik heb wat werk gedaan aan Geertjan Lassche, en tref op internet dit citaat aan: Bronzen Medaille van de Poolse Leger en het Gouden Kruis van Verdienste van de Poolse Republiek, op http://www.polonia.nl/?p=944 . Nu wil ik graag zeker weten over welke onderscheidingen het hier gaat. Voorwerk leidt mij tot het vermoeden dat het Gouden Kruis van de Virtuti Militari bedoeld wordt, en de Gouden Decoratie van de Orde van Verdienste van de Volksrepubliek Polen. Kun jij hier iets verstandigs over zeggen? Er zijn vast ook registers van gedecoreerden waarnaar ik kan verwijzen, liefst (ook) op internet. Heb jij dat paraat?

Alvast bedankt, b222  ?!bertux 3 feb 2009 10:46 (CET)

Oeps, de vorige bewerking had ik als klein gemarkeerd, waardoor je hem mogelijk zou missen, daarom deze toevoeging. b222  ?!bertux 3 feb 2009 10:48 (CET)

Beste Bert,

Het gaat zeker NIET om de Orde Virtuti Militari, dat is een hoge onderscheiding voor dapperheid, zoiets als een Willemsorde en die krijgt een journalist niet zomaar. Het gaat om andere, moderne, Poolse onderscheidingen voor verdienste. Welke dat precies zijn weet ik (nog) niet maar ik kijk er nog eens naar. Krantenartikelen zijn vaak erg vaag en onnauwkeurig wanneer het om onderscheidingen gaat. Waarschijnlijk is het het Kruis van Verdienste (Polen) dat inderdaad in goud wordt verleend.

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 20 feb 2009 15:59 (CET)

Hallo Robert, ik ben er een beetje laat mee, maar ik wil je alsnog bedanken voor het uitzoekwerk en de aanpassing bij onze Geertjan!

Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 27 feb 2009 16:26 (CET)

Soames[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, Ik zag de volgende zin op het artikel van Mary Soames die ik niet begrijp. "Zij kregen drie kinderen, Nicholas, conservatief lid van het parlement en oud-staatssecretaris van Defensie, Emma, Jeremy Soames, Charlotte Soames, gehuwd met Lord Peel de Opperkamerheer van de Britse koningin, en Rupert Soames." In deze zin tel ik er al 5 (waarbij er mogelijk een komma teveel tussen Emma en Jeremy staat; Emma is de enige waar geen achternaam achter staat). Compro 6 feb 2009 07:18 (CET) Dat is verbeterd! Goed opgelet Compro! Robert Prummel 20 feb 2009 15:53 (CET)

Heraldry[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, ik schreef onlangs het artikel Book of St. Albans en moest toen even aan je denken. Misschien vind je het leuk, zie de externe pdf-link - Advance 20 feb 2009 00:57 (CET)

  • Dat is een leuke aanvulling! Ik heb het in de PDF getoonde kabelkruis opgezocht, gelukkig stond het al bij de lijst van kruis (heraldiek). Ik heb wat linken gemaakt of verbeterd, en heb nog een vraag; Waarom heb je in je artikeltje geen afbeelding opgenomen? Ze zijn na 514 jaar toch vrij van copyright?

Groeten van, Robert Prummel 20 feb 2009 15:52 (CET)

Kruis van Verdienste (Polen)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, ich bin es wieder. Das Verdienstkreuz der Volksrepublik trug das Monogramm "PRL" - Volksrepublik Polen, erst 1990 wurde die alte Form mit "RP" wiederangenommen. Bei Luxemburgse onderscheidingen fehlt bei Dir Kruis van de Rode Kruis.Gruesse--79.102.130.233 21 feb 2009 10:45 (CET)Alexvonf

  • Gutendag lieber Axel! Feierst du kein Karnaval? Ich haette gedacht in Deutschland waere an diesen Tagen kein Mensch in Wikipedia interessiert... Das Polnische Verdienstkreuz werde ich mal nachsehen, bei Luxemburg habe ich nicht versucht volstaendig zu sein, Ich nenne und beschreibe Grundsaetzlich alle Orden einer Nation, Medaillen uszw. gibt es in solcher Mengen das ich dabei nur in mein Eigenes Land vollständig sein möchte.

Gruesse aus Groningen,

P.S. Hast du Kroonorde (Pruisen) schon gesehen? - jetzt ja, gratuliere, meisterhaft.


"Ordre de la Croix-Rouge Luxembourgeoise" soll ein Orden sein, keine Medaille. Polnisches Verdienstkreuz hat auch eine Variante mit Schwertern, verliehen 1942-45. bar anbei, und Verdienstkreuz fǘr Polizei, Zoll und Grenztruppen "Za dzielnosc", gestiftet 1928, erneuert 1992  :

gruessse --79.102.52.128 22 feb 2009 11:28 (CET) alexvonf


Poolse kruisen[bewerken | brontekst bewerken]

Brauchst Du Text zu diesen zwei Varianten, lass mich wissen, ich kann gerne ins Deutsche ubersetzen. Groeten --79.102.113.159 alexvonf 22 feb 2009 23:10 (CET)

Vlaenderen die Leu[bewerken | brontekst bewerken]

Wahlspruch des Orde van de Vlaamse Leeuw, was bedeutet das eigentlich? Das ist frǘhes Niederländisch, so weit reichen meine Kenntnisse Eurer Sprache nicht. Groeten--79.102.73.221 27 feb 2009 11:47 (CET)alexvonf

Es ist Alt- oder Mittelflaemisch, ich habe Vlaanderen de Leeuw geschrieben. Robert Prummel 27 feb 2009 13:53 (CET)

.ja, ja, aber was bedeutet das "Flamen sind Löwen" oder "Flämischer Löwe" oder was?--79.102.96.177 27 feb 2009 15:26 (CET)alexvonf
Groningen
    • Es war einmal, im Mittelalter, "Flandern und die Löwe", mann brachte Flandern und das Hoheitszeichen des Grafen, eine Schwarze Löwe zusammen in einem Kampruf. Später gab es eine vereinselbigung "Flandern die Löwe". Es bedeutet sicherlich nicht das Flamen Löwen sind. Ich würde es übersetzen mit "Flandern die Löwe" es ist eben eine Mystische

vereinselbigung und bedeutet sowohl "Flandern ist (wie) eine Löwe", "Flandern und das hier ist unsere Löwe" als "Flandern (und) die Löwe".

In Belgiën ist eben alles politisch.... Kampfsprüche sind Pychologischer Kriegsgführung!

Grüße us Groningen, (Groningen! Den Adler!)

Robert Prummel


Danke, so ungefähr habe ich das auch verstanden, aber ich war nicht sicher. Grŭsse aus Lund (stad in Skåne) (Schweden) - ich bin gar nicht im Teutonenland, das hast Du vergessen!--79.102.76.228 1 mrt 2009 16:14 (CET)Alexander von Freyer

Vraagje[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik heb een vraag over de Amerikaanse Silver Star kan je hier even naar kijken? Alvast bedankt! Groetjes, Sustructu 13 mrt 2009 14:48 (CET)

Opmaak[bewerken | brontekst bewerken]

In de loop der tijd is er weinig verbeterd aan dit artikel: Orde van Sint-Jan. Het ziet er nogal slordig en onaf uit. Bv. niet eens de titel in de eerste zin, en nog meer. Zou je er eens naar kunnen kijken? Alvast dank. --VanBuren 20 mrt 2009 00:02 (CET)

  • Beste Van Buren, het is een pagina die doorverwijst, de informatie is volgens mij niet onjuist, blijft over de vorm, ik heb ik een kleine wijziging aangebracht. Is het zo beter?

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 20 mrt 2009 01:52 (CET)

Beste Robert, het is inderdaad de vorm die voor jou waarschijnlijk erg logisch en overzichtelijk is, maar voor mij, als leek, juist het tegenovergestelde is. Ik begrijp de bedoeling erachter, maar daar houdt het een beetje mee op. In plaats van allerlei kritiekpunten heb ik nu geprobeerd de vorm wat overzichtelijker te maken. Echter, kun je nu even kijken of de feiten nog kloppen? En welke zijn de vier protestantse? Trivia: ik heb zelf ooit een "eerste hulp" - cursus gevolgd bij en:St. John Ambulance :). --VanBuren 20 mrt 2009 12:27 (CET)

Militaire Willems-Orde[bewerken | brontekst bewerken]

Hey Robert, in het artikel over de Militaire Willems-Orde staat onder het eerste kopje bij de beschrijving de zin Het kruis van de orde is een Maltezer kruis en in de armen bevindt zich, ja wat eigenlijk? Ik hoop dat je met me eens bent dat zo'n vraag hier eigenlijk niet thuis hoort, maar wat research leverde jou als toevoeger op. Heb je in de inmiddels verstreken drie jaar al kunnen uitzoeken wat het precies voorstelt? Want deze zin is eigenlijk het enige jammere in dit zeer uitgebreide en goede artikel, zeker in aanloop naar de eerste uitreiking van de MWO in meer dan 50 jaar. Groeten, Adnergje (overleg) 22 mrt 2009 21:13 (CET)

  • Aha, het was een cynisme, het heeft 20e en 21e eeuwse onderzoekers erg veel moeite gekost om uit te vinden wat de wetgever precies heeft bedoeld en juweliers hebben er een slag naar geslagen. Omdat een grap niet echt in een encyclopædisch artikel thuishoort vervang ik de woorkeus.

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 22 mrt 2009 23:53 (CET)

Nieuwe artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel. Bij de artikelencontrole kwam ik nog een wiu2-sjabloon tegen op Orde van Skanderbeg. Ik neem aan dat het artikel zo af is, hoewel de opmaak wat apart is. Ik heb het sjabloon in ieder geval verwijderd. Met vriendelijke groet, - Richardkw 5 apr 2009 00:43 (CEST)

  • Het lijkt mij verre van af! Ik zal weer ermee aan het werk gaan.

Robert Prummel 5 apr 2009 01:57 (CEST)

Jan M. Kan[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Prummel,

Het zojuist door u aangemaakte artikel over Jan M. Kan heb ik ietwat aangevuld. Er staat op parlement.com een vrij uitgebreide biografie over hem, dus mocht u nog op zoek zijn naar inspiratie, kunt u zich daar vervoegen. Vriendelijke groet, Spraakverwarring 11 apr 2009 16:32 (CEST)

Nogmaals de Silver Star[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik zag dat je in Silver Star (onderscheiding) een linkfix hebt gedaan van het Distinguished Service Cross. Je linkt deze naar de Amerikaanse versie van de DSC, maar volgens mij klopt dit niet, want dat zou betekenen dat twee onderscheidingen in 1 land even hoog zijn. Daarnaast heb ik hier een boek, dat niet is gespecialiseerd op onderscheidngen maar over een peloton in de Tweede Wereldoorlog, waarin iemand een DSC ontvangt: "...voor het toekennen aan Lyle Bouck van een Distinguished Serviuce Cross, de op één na hoogst onderscheiding van het Amerikaanse Leger". Ergens achterin het boek staat ook nog: "Lyle Boucks Silver Star werd toegekend in 1945 en werd overtroffen door zijn Distinguished Service Cross". Dat laat al helemaal zien dat het niet gelijkstaat aan de Amerikaanse versie, misschien wel aan de Britse? Groeten, Sustructu 11 apr 2009 16:49 (CEST)

  • Beste Sustructu, het is zeer wel mogelijk dat twee onderscheidingen gelijk in rang zijn! Dat ziet men vooral wanneer leger en marine verschillende onderscheidingen kennen.

Het boek lijkt mee niet erg nauwkeurig. Zowel Amerika als het Verenigd Koninkrijk kennen een Distinguished Service Cross.

Met groeten van Robert en Oebele de Friese Rode Kater die op het toetsenbord wil slapen...

    • Ja, ik weet dat zowel de VS als het VK het heeft, maar er staat toch ook dat zijn Silver Star werd 'overtroffen' door de Distinguished Service Cross, uit de VS. Hij was zelf ook een Amerikaanse soldaat... Sustructu 11 apr 2009 21:59 (CEST)
    • P.S.: Ik hoop dat Oebele al weer wakker is ;)

Robert Prummel 12 apr 2009 01:34 (CEST)

Groningen[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Robert, ik loop regelmatig de dp Groningen na om links goed te zetten, daarbij kom ik ook regelmatig lemma's van jouw hand tegen, meestal bedoel je Groningen, zou je daar een beetje op kunnen letten? Peter b 12 apr 2009 01:10 (CEST)

Pavel Konstantinovitsj Poustochkine[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, bij het controleren van nieuwe pagina's kwam ik Pavel Konstantinovitsj Poustochkine tegen, van jouw hand. Je hebt het artikel al sinds de eerste versie op 23 januari j.l. voorzien van een wiu2-sjabloon, om aan te geven dat je er nog mee bezig bent.

Wellicht is het artikel je ontschoten, of ben je vergeten het sjabloon te verwijderen. Zou je er nog even naar kunnen kijken? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 13 apr 2009 20:29 (CEST).

wiu2[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel,

Meer dan 2 maanden geleden heeft u op de artikelen: Manuel del Pópulo Vicente García en Lijst van Ridders in de Militaire Willems-Orde een wiu2-sjabloon geplaatst. Dit sjabloon wil zeggen dat de plaatser binnen korte tijd (een aantal uren of dagen) aan het artikel aan het werk is en daarbij niet gestoord wil worden door bewerkingen van anderen. Het is dus de bedoeling dat de plaatser na enkele dagen het sjabloon eraf haalt. Graag wil ik u vragen of u de komende week naar het artikel wilt kijken en het eventueel afschrijven, of dat u als het goed genoeg is het wiu2-sjabloon eraf haalt. Over één week zal ik alle artikelen welke meer dan 2 maanden lang een wiu2-sjabloon hebben nalopen, mocht het artikel dan niet goed genoeg zijn naar mijn mening dan nomineer ik het ter verwijdering, is het goed genoeg dan haal ik het wiu2-sjabloon eraf.

Mocht u vragen/opmerkingen hebben stel deze dan a.u.b. op mijn overlegpagina, of geef me even een seintje.

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groeten, Bas 18 apr 2009 15:40 (CEST)

Beste Robert Prummel,
Excuses dat ik u wederom lastig val. Echter in de periode van 2 maanden tot 2 weken geleden heeft u ook op het artikel: The Lady of Shalott een wiu2-sjabloon geplaatst.
Bij voorbaat dank en met vriendelijke groeten, Bas 18 apr 2009 18:23 (CEST)
    • Beste Bas, Ik neem soms teveel hooi op mijn vork. Dan blijft een artikel onaf of het is nog niet zo uitgebreid als het zou moeten worden. Die ridders moeten nog in alfabetische volgorde worden geplaatst. Bij die Dame van Shalott wil ik nog wat meer schrijven.

Met vriendelijke groet,

Robert

Het eerste artikel heb ik nog een klein beetje aangevuld, voor de rest is het prima, bedankt en mvg, Bas 18 apr 2009 19:59 (CEST)

Puerillisme[bewerken | brontekst bewerken]

ik heb genoten van je nieuwe artikel van zojuist! zou je het een idee vinden, om oa samen met Ludiek (ook een toevoeging van huizinga aan onze taal) er een categorie voor aan te maken Categorie:Woorden van Huizinga of iets dergelijks? groet, oscar ° overleg 22 apr 2009 02:32 (CEST)

  • Het artikeltje was een "spin off" van mijn politieke weblog. Puerilisme zou inderdaad in een categorie "Huizinga" of "woorden van Huizinga" kunnen vallen vermits we voldoende door hem bedachte termen kunnen vinden! Het was een groot denker. Muntte hij veel begrippen?

Met vriendelijke groet, Robert Prummel 22 apr 2009 13:37 (CEST)

Poustochkines[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel,

Onderstaande passage lijkt enkele woorden te missen na het citaat. De betekenis wordt mij in elk geval niet geheel duidelijk.

Pavel Konstantinovitsj schreef zijn herinneringen en ordende zijn souvenirs. Toch kon hij die "steeds een beschouwer was geweest en genoot van de schoonheid in al zijn vormen" nauwelijks een gevleugelde uitspraak kunnen doen. De gebeurtenissen waren aan hem voorbij gegaan. Hij typeerde zichzelf als "iemand die het lot niet heeft willen sturen".

groeten, Compro 26 apr 2009 01:38 (CEST)

Verzetsherdenkingskruis[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert. Ik ben op zoek naar info over ene Henry Vroom. Deze persoon kan ik buiten de bron in dat lemma nergens traceren. Hij schijnt het Verzetsherdenkingskruis postuum toegekend te hebben gekregen. Weet je misschien waar ik dat van die onderscheiding kan navragen? M.v.g. --Sonty 30 apr 2009 12:53 (CEST)

Probeer de familie desnoods te achterhalen. Robert

Dank voor je zoekwerk ondanks dat er niet meer info is. --Sonty 1 mei 2009 00:06 (CEST)
Ligt dat niet allemaal netjes bij het Nationaal Archief? Compro 1 mei 2009 01:53 (CEST)
Dank voor de tip, zijn persoongegevens e.d. alvast ermee voor het artikel kunnen achterhalen! --Sonty 1 mei 2009 02:34 (CEST)

Aanslag op Koninginnedag 2009[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, Ik zie dat je van de naam van de verdachte een wikilink maakte, maar deze persoon heeft -met opzet- geen lemma. De link naar de naam linkt terug naar Aanslag op Koninginnedag 2009. Het heeft dus geen zin om er een wikilink van te maken. EdBever 2 mei 2009 09:15 (CEST)

Bronzen Leeuw[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Er zijn 2 foto's van een bronzen kruis. Hoe kom ik erachter welk kruis er aan iemand verleend is? (Nu: Marien de Jonge) Pvt pauline 11 mei 2009 18:40 (CEST)

  • Beste Marien, er is maar één model Bronzen Kruis (met hoofdletters!) en dat is de bovenste afbeelding. Van de andere foto (een scan) is het oranje van het lint zo donker dat het rood lijkt. Ik heb die foto weggehaald.

Met vriendelijke groet, Robert

Wapen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert - Misschien had je dit al gezien; zo niet dan kan jij misschien je licht hier eens op laten schijnen! RJB overleg 2 jun 2009 10:16 (CEST)

Inlijving[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robbert,

Ter kennisgeving: Een tijdje geleden heb je het artikel Inlijving aangemaakt. Daar is wat gesteggel over geweest, en ik heb het nu bijgewerkt. Desgewenst kun je even kijken of mijn verwoording van met name de inlijving in de adel nu naar je zin is. Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 4 jun 2009 11:19 (CEST)

  • Het lijkt mij correct. Nu maar hopen dat iemand dat iemand met meer inzicht en kennis het verbeterd of aanvult. Zo werkt Wiki toch? Robert Prummel 4 jun 2009 12:27 (CEST)

Orde van het Witte Kruis (Toscane)[bewerken | brontekst bewerken]

Gritzner bringt darueber wenig, aber Ackermann hat eine Beschreibung (Seite 186) und eine Illustration. Habe das auf pl. gemacht.Gruesse--79.102.221.20 19 jun 2009 16:14 (CEST)alexvonf

  • Deze Toscaanse orde is nu summier beschreven. Bedankt voor de afbeelding Alex! Robert Prummel 26 jun 2009 11:51 (CEST)

De Orde van Sint Nicolaas de Wonderdoener (Rusland)[bewerken | brontekst bewerken]

hast Du so weit ich sehen kann nicht. Groetjes --79.102.209.64 26 jun 2009 10:32 (CEST)alexvonf


Jetzt hast Du das auf Englisch, mit Illustrationen. Gr--79.102.42.97 26 jun 2009 15:48 (CEST)avf


Du irrst Dich, der Orden von Maria Pavlovna hat keinen Bruststern.--79.102.42.97 26 jun 2009 16:02 (CEST)

Meine Quelle, das riesige buch von Guy Stair Sainty, nennt diesen Bruststern auf Seite 1854. Es fiel mir auf das die fünf Großkreuze auf ein foto in das gleiche Buch diesen Stern nich tragen. Robert Prummel 26 jun 2009 19:04 (CEST)

aber die russische Seite der Maria Vladimirovna erwähnt keinen Stern. Ausserdem. was macht mein englischer Text in der niederländischen Wikipedia? GR--79.102.157.87 27 jun 2009 10:24 (CEST)avf

die Griffionen auf alten Exemplaren stammen vom Familienwappen der Romanovs, vielleicht wert zu erwähnen. gr--79.102.56.16 27 jun 2009 15:14 (CEST)avf


Die Inschrift "Pour les merites militaires" ist eine Uebersetzung aus dem Russischen, sie ist in russischer Sprache verfasst und lautet "ЗA BOEHHЫE ЗACЛУГИ" (so auch in der russischen Wikipedia). Gr--79.102.47.226 28 jun 2009 10:56 (CEST)avf


ДOЛГ-ЧECТЬ-OТEЧECТBO- bedeutet "Pflicht-Ehre-Vaterland". Gr--79.102.96.223 28 jun 2009 22:52 (CEST)avf

Orde van Sint Nicolaas Thaumaturgus (Wrangel)[bewerken | brontekst bewerken]

Na edit nog drie interwiki's naar engelse artikelen. Misschien weet jij welke weg kunnen? --VanBuren 2 jul 2009 16:21 (CEST)

Gerardus Johannes Geers[bewerken | brontekst bewerken]

I don't know any Dutch, so I'm using a Google Translator to translate the Dutch article. However, the quality is not good at all. Could you translate the article into English? If so, it would be much easier for me to do a decent job at translating it into Spanish. Thanks! Sabbut 6 jul 2009 11:47 (CEST) (please answer in my discussion page in es:, rather than here in nl:)

Gerardus Johannes Geers, (Delft, 10 de diciembre de 1891 - Groningen, 2 de mayo de 1965), hispanista de los Países Bajos.

In 1917 Geers travelled to Spain to become the governor of the children of the Dutch envoy (not an Ambassador) in Madrid. He mingled in leftist intelectual circles and translated Das Kapital in Spanish. Under the pseudonym of Cayo Graco he published articles in socialist periodics like Nuestra Palabra and El Comunista. Despite his diplomatic immunity as part of the household of the envoy he was expelled from Spain for alleged "subversive activities".

Geers made a career as a teatcher and became a pioneer of hispanismo in the Netherlands. He translated Cervantes, Unamuno, Ortega y Gasset and Diez del Corral. As an hispanist he criticized the popular "Leyenda negra" and he defended King Philips II against the many accusitions.

In "El problema de los romances" (1920) Geers denied the popular thesis of Milá y Fontanals en Menéndez Pelayo that the Spanish literary romances were descended from the Spanish epic works. Geers proposed that they stood in the tradition of the middle-Latin lyrics. Geers thesis was falsified by E. García Gómez in his article "La lírica hispano-árabe y la aparición de la lírica románica" (Al-Andalus, XXI (1956)) based on recently discovered kharga-material.

Geers became a professor of Hispanic studies in Groningen.

Does "Kharga" mean the region of Egypt, or is it another concept? Thanks for your translation! Sabbut 6 jul 2009 13:17 (CEST)
  • As I understand it, it refers to the papyri from KHARGA in Egypt. Thanks for your help! Robert Prummel 6 jul 2009 16:40 (CEST)

dp[bewerken | brontekst bewerken]

Cayo Graco, kun je hier niet beter een dp van maken? groet, Daka 11 jul 2009 12:31 (CEST)

Rode Hoed[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Zou je de titel van dit artikel zo willen veranderen dat er geen verwarring ontstaat met het debatcentrum De Rode Hoed. Er kan dan ook een dp met eventuele verwijzingen naar nog meer rode hoeden bij. Bij voorbaat dank, --Casimir 24 jul 2009 10:18 (CEST)

In aanvulling hierop: welke hoed heb je precies op het oog? De galero is al beschreven, de biretta eveneens en ook het solideetje heeft al een eigen pagina.. Meer kardinale hoofddeksels zijn er volgens mij niet.. Of ik moet me ernstig vergissen.. Hartelijks, RJB overleg 24 jul 2009 11:30 (CEST)
    • Geen hoeden van geestelijken maar van dames, beschreven in Red Hat Society (de rode-hoedenvereniging). Vast buiten jouw (en mijn) interessesfeer, maar kennelijk E. --Casimir 24 jul 2009 20:34 (CEST)
      • Dit is een vermakelijke zaak... ik was het bestaan van het charmante damesgezelschap vergeten! Maar dat heet toch "De Rode Hoeden" en niet "rode hoed"? De uitdrukking hij "ontving de rode hoed" komt in de literatuur geregeld voor. Het slaat op de waardigheid van kardinaal en ook op de hoofddeksels zelve. Ik denk dat een paar verwijzingen (ook naar het Vlaams cultureel centrum "De Rode Hoed" zal helpen.

Groeten van een goedgemutste,

Robert Prummel 24 jul 2009 20:55 (CEST)

Beste Robert - Toch nog even terug naar de Kardinaalshoed. De hoed die kardinalen tot 1969 ontvingen was een galero. Daarnaast hebben kardinalen een soli deo (een soort rood kalotje) of een rode baret. Meer smaken zijn er niet.. Dus, ik denk dat je iets aan het beschrijven bent, dat al beschreven is. Onderwijl, even goedgemutste groeten, RJB overleg 25 jul 2009 11:52 (CEST)
  • Tòch is er de uitdrukking "rode hoed" die ik in tal van boeken tegenkom. Het staat voor het ambt van kardinaal maar er is ook een werkelijke rode hoed.

Het leek me van belang om degenen die "rode hoed" zoeken tegemoet te komen. Het is dus een aangeklede verwijzingspagina.~Ik bezit zelf een stetson die ik zelden draag.... Robert Prummel 25 jul 2009 12:44 (CEST)

Eeuw van de Rede[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik heb je artikel Eeuw van de Rede ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, hier, sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 30 jul 2009 10:05 (CEST)

Haakon van Denemarken?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel, bij Bestand:Haakon7 BY Sydney Prior Hall.jpg schreef je "Haakon de zevende van Denemarken wordt opgenomen in de Orde van de Kousenband (1910) .." Echter volgens Lijst van koningen van Denemarken heeft Denemarken geen koning met die naam gehad terwijl Haakon VII van Noorwegen wel geleefd heeft en wel in die periode. Foutje? Of mis ik iets? - Robotje 3 aug 2009 12:04 (CEST)

Volgens mij is het inderdaad de Noorse koning Haakon VII (die wel werd geboren als prins van Denemarken (als zoon van Frederik VIII. Er rest dan nog één probleem: volgens de Lijst van ridders in de Orde van de Kousenband werd hij in 1906 opgenomen in de Orde en dus niet in 1910.. RJB overleg 3 aug 2009 13:35 (CEST)
Ach, misschien heeft die schilder er wel een paar jaar over gedaan om dat schilderij af te krijgen; dan is het schilderij van 1910 terwijl de afgebeelde voorstelling in 1906 speelde. - Robotje 3 aug 2009 14:13 (CEST)
    • Het standaardwerk "The Most Noble Order of the Garter" door Chesshyre en Hall (1999) geeft op Blz. 216 een afbeelding van het schilderij. De volledige titel is "The investiture of Haakon VII of Norway with the Order of the Garter in the Throne Room, Windsor Castle, November 1906". Noorwegen dus, niet Denemarken... mijn zoveelste fout op Wikipedia, het is een wonder dat ik nog niet voor eeuwig geschorst ben!

Robert Prummel 3 aug 2009 15:52 (CEST)

Wapen Paus Pius XI[bewerken | brontekst bewerken]

Een adelaar met rode balletjes

Beste Robert -

Zou jij me een plezier willen doen door het lemma Wapen van Paus Pius XI aan te maken? Ik weet - helaas - te weinig van (kerkelijke) heraldiek (al ben ik in het gelukkige bezit van het standaardwerk van Heim) en ik kan er geen chocola van maken.. Hartelijke groeten, RJB overleg 7 aug 2009 22:22 (CEST)

J.F. Kunst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, de inhoud van dit artikel is onjuist. J.F. Kunst is blijkens de Nederlandse Centrale Catalogus Jan Frederik Kunst (1879-1948) en geen pseudoniem van Gerretson. Ik zal het gaan vullen met de gegevens van de juiste persoon. Kun je me helpen aan de bron voor de identificatie met Gerretson omdat zo'n vergissing wel een aardig gegeven is dat ik graag zou laten staan. Met vriendelijke groet, Guusb 9 aug 2009 10:16 (CEST)

De bron heb ik inmiddels gevonden in het Gerretson-artikel: een Trouwartikel van 3 maart 2007 dat op 23 maart door de auteurs herroepen is. Zie voor de nieuwe inhoud Frits Kunst. Met vriendelijke groet, Guusb 9 aug 2009 10:58 (CEST)

  • Zo zie je maar weer... ik kende wèl de stelling maar de weerlegging kende ik niet.... Jammer want ik vond het een mooie ontdekking! Mijn bron was, zoals aangegeven, een knipsel uit Trouw. Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 9 aug 2009 15:30 (CEST)

Misschien dat die politieke gedichten van Gerretson ooit nog eens ergens opduiken. Bedankt voor je aanvulling waarmee je Kunst nog wat meer in het zonnetje gezet hebt. Het is leuk om te merken dat Wikipedia inderdaad echt een samenwerkingsproject is. Met vriendelijke groet, Guusb 9 aug 2009 21:30 (CEST).
    • Ja, vaak gaat het overleg goed. Er zijn uitzonderingen op deze regel, mensen die geen argumenten of bronen willen inbrengen en de boosaardigen die niet van geven en nemen weten. Vaak zijn het de onder pseudoniem schrijvende gebruikers met wie geen debat mogelijk lijkt... Ik zie dan ook graag dat eenieder onder eigen naam bijdraagt. Ik zat er met J.F. Kunst dus helemaal naast... ondanks mijn research! Dat werd snel rechtgezet. Het laat zien dat de kwaliteitsbewaking op Wiki redelijk werkt. Alleen in zeer omstreden onderwerpen als Prins Bernhard en de "stadhoudersbrief" komen de partijen vast nooit bij elkaar! Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 10 aug 2009 01:35 (CEST)

Wat betreft Kunst heb ik het voordeel dat ik in dit soort gevallen in de Centrale Catalogus kan kijken en daar een volledige naam vond waarop ik kon zoeken. Het was echt een mooie vondst van je. En dan die Stadhoudersbrief en ook de notoire oplichter Soltikow (zie artikel over Prins Bernhard met name noten 3 en 4) die door Ton Biesemaat als orakel wordt beschouwd. Zo lang de brief niet getoond is, blijft het speculatie en geroddel die Wikipedia wel kort mag vermelden op grond van de nieuwswaarde, maar waarvan verder duidelijk afstand genomen dient te worden, omdat het onbewezen geruchten zijn. Met vriendelijke groet, Guusb 10 aug 2009 22:00 (CEST).

Eeuw van de rede[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Robert, ik stuitte zojuist op de doorverwijspagina Eeuw van de Rede, waarop een verwijzing staat naar twee verschilende boeken die allebei linken naar hetzelfde artikel. Help! - Advance 13 aug 2009 01:04 (CEST)

Bernhard von Galen[bewerken | brontekst bewerken]

Gezien de voortdurende onenigheid tussen u en een andere gebruiker de laatste dagen, heb ik een verzoek tot artikelbewaking ingediend. Vriendelijke groeten, Maasje 14 aug 2009 15:53 (CEST)

Beste Robert, naar aanleiding van een vraag van Taks op mijn overlegpagina die ik helaas pas vanavond las, heb ik enkele suggesties voor het artikel gedaan die mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van jullie bewerkingsconflict. Met vriendelijke groet, Guusb 14 aug 2009 19:55 (CEST).

Orde van Militaire Verdienste (Toscane)[bewerken | brontekst bewerken]

es hat sich gezeigt, dass die italienische Wikipedia einen ausfuehrlichen Artikel ueber diesen Orden hat. Guck Dir den Text an, dort wird behauptet dass der Orden weiterhin existiert als Hausorden der Dynastie Habsburg-Toscana. Gruesse--79.102.158.90 20 aug 2009 13:30 (CEST)alexvonf

Guck Dir auch diesen Marquis Domenico Serlupi (Grosskanzler des Ordens, Vizekanzler von San Stefano usw.) an. Er hat viel ueber die toskanischen Orden und den italienischen Adel geschrieben. Bekannt als Phantast oder nicht? Gruesse AvF--79.102.39.37 20 aug 2009 23:05 (CEST)

  • Das muss ich noch untersuchen. Wir wissen beide dass es wo es um Orden und Adelstitel geht viele Fantasten, Romantiker, Angeber und Betrüger gibt. Einige dieser wiederaufgestandenen Italiënischen Orden werden als Geschäfte geführt. Marchese Domenico Serlupi ist mir nicht bekannt. Übrigens hatt die Niederländische Wikipedia eine liste von Pseudo-orden!

Grüße aus Groningen,

Robert Prummel 20 aug 2009 23:47 (CEST)

Lieber Alex,

Guy Stair Sainty noemt de orde niet in zijn standaardwerk over ridderorden. De Titulair Groothertog draagt de ster en het kruis van deze orde niet op officiële portretten[1]. Op webpagina's[2] wordt alleen zijn recht om de orde opnieuw in te stellen genoemd. Op [1] wordt de Graaf van Montalbano alias Conte Ferruccio Pasini Frassoni geciteerd die de orde in een brief aan het College van Herauten beschrijft. Zijn beschrijving[3] is anders dan die van Maximilian Gritzner en andere auteurs.

Op de betrouwbare bron [2] wordt de Italiaanse aristocraat don Domenico Serlupi Crescenzi Ottoboni "Gran Cancelliere e cavaliere di gran croce dell'Ordine del merito civile di Toscana"genoemd. Dat lijkt het bestaan van de orde te bevestigen.

Robert Prummel 22 aug 2009 05:25 (CEST)

      • Lieber Alex,

Ich habe als Antword auf deine Fragen das Artikel Domenico Serlupi Crescenzi Ottoboni verfaßt. Es machte eben Spaß... Dazu zeichnete ich sein vermehrtes Wappen. Es sieht ganz danach aus daß diesen Marchese durchaus Ernst zu nehmen ist. Du hattest Recht mit deinen Zweifel denn es gibt wo es um Orden und Titel geht schreckliche Angeber und Bauernfänger! Hoffentlich bin ich heute nicht den Bauer!

Met Freundlichem Gruß aus Groningen,

Robert Prummel 26 aug 2009 13:25 (CEST)

        • Lieber Robert, danke für den interesssanten Artikel über Serlupi. Er scheint "echt " zu sein. Wer ist aber "Domenico Serlupi", Autor von vielen Artikeln über Orden in der italienischen Wikipedia (kucke Dir nur die Geschiedenisse an!) Er selbst? Bitte prüfe bei Gelegenheit durch, ob ein Andrew Ciechanowiecki (echt und sehr berühmt) niederländische Orden besitzt - er hat so viele Großkreuze aus verschiedenen Ländern angesammelt. Grüße Alexvonf--79.102.210.138 27 aug 2009 16:02 (CEST)

Olieverf[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik zag je bijdrage [3] en hebt het gegoogled omdat het mij ook vreemd voor kwam. Hier is het resultaat: [4], [5], 3 vs 1400. Mijn twijfel is toe aan het nemen. Weet je zeker dat in olieverf voor werkwoorden geldt en niet enkel voor zelfstandige naamwoorden? dus 'schilderij in olieverf' en 'Schilderen met olieverf'? Laat me weten wat je denkt, Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 20 aug 2009 16:14 (CEST)

Wat meer gegoogled [6], dit bevestigd denk ik wel dat het gebruikt wordt, al is 'met' meer gebruikelijk. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 20 aug 2009 16:25 (CEST)

Keizerlijke Orde van Verdienste[bewerken | brontekst bewerken]

Is dit een ridderorde in Papoea-Nieuw-Guinea of een andere onderscheiding dat door dat land wordt uitgegeven? Wikix 21 aug 2009 10:37 (CEST)

  • De orde is een orde van Elizabeth II en daarom kan de orde ook door "haar" andere regeringen worden uitgereikt. Zo ook in Nieuw Guinea. Het is een Britse eigenaardigheid.

De orde is dus wel een degelijk een ridderorde IN Papoua Nieuw Guinea en omdat de regering van Nieuw Guinea de Koningin van Nieuw Guinea alle benoemingen voordraagt is het ook een ridderorde VAN nieuw Guinea. In de meeste landen is er een verzamelartikel met de titel "Ridderorden van....." gemaakt omdat ook particuliere orden, orden van vroegere vorsten, orden van vorige regeringen, orden van vroegere staten op dat grondgebied en orden van religieuze autoriteiten (bijvoorbeeld van de Paus van de Kopten in Egypte) een rol spelen in de diverse landen. Over de systematiek is al eerder gediscussieerd en we vonden na veel overleg dat het systeem van ridderorden ttoegedeeld naar territorium voldeed.

De ongeveer 300 artikelen met de naam "Ridderorde in .....land" geven allen een overzicht van de geschiedenis en de plaats van de orden in dat gebied. Bedenk dat sommige landen een recente samenvoeging van staten zijn. De oude orden worden dan nog gedragen.

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel 21 aug 2009 13:26 (CEST)

Lijst van ridderorden in Papoea-Nieuw-Guinea[bewerken | brontekst bewerken]

In het artikel staan drie ordes die door Papoea-Nieuw-Guinea zelf in het leven zijn geroepen. Zijn het alle drie ridderordes of maar twee (het artikel houdt het op het laatste maar ik vraag me af of dat wel klopt)? Wikix 21 aug 2009 10:43 (CEST)

  • Het zijn er inderdaad drie! Bedankt voor de oplettendheid. Ik zal het artikel te zijner tijd nog eens uitbreiden. Dat kan want ik heb nieuwe naslagwerken gekocht.

Met vriendelijke groet,

Robert

Gebruiker:Robert Prummel/Bewerkingsruimte[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi. Ik heb Bewerkingsruimte van Robert Prummel maar even verplaatst naar je eigen Help:Naamruimte, op Gebruiker:Robert Prummel/Bewerkingsruimte. Groetjes. — Zanaq (?) 22 aug 2009 15:29 (CEST)

Wapen van paus Benedictus XV[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert -

Wil jij hier nog even naar kijken; vooral wat betreft de woordkeus.. Ik ben echt een heraldisch beginneling, namelijk.. Ook wil ik wel weten hoe het rode element (een soort bruggetje) heet, dat je op veel wapens - maar ook op dat van het Huis Anjou-Sicilië - ziet.. Als je wilt, dan ook graag dat woord verwerken in het lemma! Hartelijke groeten, RJB overleg 25 aug 2009 11:10 (CEST)

  • Beste RJB,

Best een aardige beschrijving zo zonder heraldische geheimtaal. Ik heb alleen de adelaar een andere aanduiding gegeven, dat heet nu eenmaal een uitkomende adelaar. Ik begrijp niet op wat voor "rood element"je duidt. De twee linten achter de pauselijke kroon?

Met vriendelijke groet,

Robert

Beste Robert!
Dankjewel! Ook voor de verbeteringen! Ik bedoel het rode, brug-achtige elemeent dat op het wapen van de Anjous te zien is.. Ik ken het ook van andere wapens, bijvoorbeeld op dat van prins Charles, is het te zien. Zie bijgaande afbeelding! Kennelijk komt dit steeds voor in combinatie met de lelies, op een wapen van Ghibellijnen! RJB overleg 25 aug 2009 12:01 (CEST)
    • Graag gedaan! Dat rode element is een breuk of brissure, deze barensteelis de aanduiding van een zoon van een regerend vorst of een telg van een jongere tak van een regerend geslacht. Welkom in de wondere wereld van de heraldiek, een prachtig en uiterst weinig maatschappelijk relevante hobby. Misschien daarom ook zo leuk...

Robert Prummel 25 aug 2009 12:09 (CEST)

ja, ik geloof dat het inderdaad de aantrekkingskracht ervan bepaalt! Het dient geen enkel nut! Heerlijk! RJB overleg 25 aug 2009 12:15 (CEST)
    • Wacht even, het is wel een historische hulpwetenchap. Heraldische kennis helpt bij het identificeren van personen op portretten en bij het thuisbrengen van munten, documenten en voorwerpen. Robert Prummel 25 aug 2009 12:35 (CEST)
Zeker! je hebt helemaal gelijk! RJB overleg 25 aug 2009 12:38 (CEST)

Don (titel)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, op dit artikel staat nog een wiu2 sjabloon. Zou je hier even naar kunnen kijken, en het sjabloon zonodig weghalen. Vast dank hiervoor, Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 8 sep 2009 14:22 (CEST)

Ik zie dat je de wiu2 tag verwijderde, maar dat de engelse referentie blijft staan. De link verwijst naar een italiaanse site, dus de relevantie van dat engels vat ik niet helemaal. ook op Markies met de baldakijn staat nog een stuk engelse tekst (onderaan). groeten--Narayan 11 sep 2009 10:51 (CEST)
Op don staat het stukje er nog steeds. Vertalen maar? OOk op Markies met baldakijn is nog wat vertaalwerk.--Narayan 18 nov 2009 12:02 (CET)
Jammer dat je hier nog steeds niets aan veranderde, dat komt wikipedia alvast niet ten goede, zo'n onafgewerkte artikelen.--Narayan 3 jan 2010 00:27 (CET)

Ridderkruis[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik weet dat je vooral kennis hebt van ridderorden, maar mag ik misschien een verzoekje doen? De bekende Duitse onderscheiding, het Ridderkruis van het IJzeren Kruis, heeft nog geen artikel, is dat misschien iets voor jou? Groetjes, Sustructu 2 nov 2009 14:24 (CET)

Beste Sustructu,

Dat Ridderkruis (meestal met hoofdletters omdat het een rang of graad betreft in de in 1939 ingestelde Orde van het IJzeren Kruis betreft), had ooit een eigen artikel. Dat is opgenomen in IJzeren Kruis, er zijn immers honderden ridderkruisen van evenzovele orden en soms ook IN orden.

Zal ik er nog een extra doorverwijspagina bij maken? Bijvoorbeeld Ridderkruis van het IJzeren Kruis?

Met vriendelijke groet,

Robert

Hoi Robert, een beetje late reactie, maar ik begrijp het probleem nu. Bedankt voor je hulp! Groetjes, Sustructu 9 nov 2009 22:17 (CET)

Teddybeer[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert,

Je had het wiu2-sjabloon op Teddybeer laten staan, en dat stond er al sinds eind oktober. Wil je niet vergeten het sjabloon weg te halen na afloop?

Bij voorbaat dank, Steppler 18 nov 2009 20:47 (CET)

Joemjaagin Tsedenbal?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, zou je nog eens kunnen kijken naar Orde van Suha Bator? Daar voer je een maarschalk Tsedenbal op. Wellicht is Joemjaagin Tsedenbal bedoeld, minister-president van Buiten-Mongolië. Echter, in zijn artikel zie ik, evenmin als in het afgebeelde standbeeld, ook maar iets dat duidt op een militaire loopbaan.

Wel is er ook een artikel over ene maarschalk (en dictator) Chorloin Tsjoibalsan. De namen lijken op elkaar, heeft er wellicht een persoonsverwisseling plaatsgevonden? Ik hoop dat je dit raadsel kunt oplossen. Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 22 nov 2009 19:56 (CET)

Robert Prummel 23 nov 2009 14:16 (CET)

Dank! Ik corrigeer het. Met vriendelijke groet, b222  ?!bertux 23 nov 2009 19:18 (CET)

Verwijderingsnominatie van o.a. Afbeelding:De Orde van de Rode Vlag 1918.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:De Orde van de Rode Vlag 1918.jpg, Afbeelding:Held van de Sovjet Unie.jpg, Afbeelding:Medaille Overwinning over Japan 1945.jpg, Afbeelding:Medaille Verdediging van Kiev.jpg, Afbeelding:Medaille Verovering van Koningsbergen.jpg, Afbeelding:Medaille Victorie over Duitsland.jpg, Afbeelding:Medaille bevrijding van Warschau 1945.jpg, Afbeelding:Medaille voor de Verovering van Berlijn 1945.jpg, Afbeelding:Medaille voor de verdediging van de Poolstreken.jpg, Afbeelding:Medaille voor het Herstel van de Mijnen in het Donjetsk Bekken.jpg, Afbeelding:Medal Capture of Vienna.jpg, Afbeelding:Nakhimov Medaille van de Sovjet-Unie.jpg, Afbeelding:RusOrden-slavy.jpg en Afbeelding:Verovering van Wenen in 1945 lint.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091123 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 24 nov 2009 02:00 (CET)

Paginatitels ridderordes?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, ik vernam dat ik me in deze tot jou kon wenden. Ik vroeg me namelijk af of er afspraken zijn voor de paginatitels van ridderordes. Nu lopen die wel heel erg uiteen: van het simpele Orde van Malta in het Nederlands tot het (wel heel erg) lange Balley Brandenburg des Ritterlichen Ordens St. Johannis vom Spital zu Jerusalem in het Duits. Ikzelf zou voorstellen om de paginatitels van ridderordes de kortst mogelijke Nederlandse naam te geven. In laatstgenoemd geval zou het dan Johannieterorde in Duitsland worden, waarbij de officiele Duitse naam in de tekst geplaatst kan worden. Vriendelijke groeten, Paul2 7 dec 2009 20:32 (CET)

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Trein_naar_Zernike_STUDIE.jpg[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Trein_naar_Zernike_STUDIE.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091220 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 21 dec 2009 02:00 (CET)

Ridders in de orde van Orange-Nassau[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert,

Ik weet niet hoe goed je Engels is, maar mogelijk weet jij het antwoord op deze vraag op de Engels Wikipedia. Zou je eens willen kijken? Groeten, Davin 31 dec 2009 18:38 (CET)

Stadspartij Groningen[bewerken | brontekst bewerken]

Moi Robert, je hebt recent een aantal bijdrages gedaan op de stadspartij. Er wordt nu onder meer kond gedaan van wat de partij als inzet ziet bij de komende raadsverkiezingen. Ik vind dat dat eigenlijk notdone is. We hebben ook geen lemma over wat GroenLinks, de SP, de VVD of het CDA als inzet heeft voor de raadsverkiezingen in Groningen, al helemaal niet geschreven door de respectievelijke lijsttrekkers van die partijen. Ik wil daarom alles wat onder het kopje 2010 staat verwijderen, maar wacht nog even op je reactie. Peter b 3 jan 2010 22:42 (CET)

Nou ja, dan schrijven die partijen dat toch ook? Ik wil het ook wel - als altijd zeer objectief- doen. Wanneer ik de bijdrage door een ander had laten doen was er vast geen probleem geweest, toch? Ik stel voor dat je de tekst beoordeeld op de Wiki kwaliteitseisen en niet op de schrijver. Andere artikelen over politieke partijen hebben ook actuele informatie en Wiki is toch bij uitstek een actuele encyclopedie? ,Met wat er onder 2006 - 2010 staat ben ik ook niet altijd blij en het is door diverse mensen ingebracht. Ik haal het niet weg omdat het wel objectief beschreven is.
Met vriendelijke groet,
Robert
Op overleg gewenst heb ik om meer input gevraagd. Peter b 11 jan 2010 14:25 (CET)
Beste Robert en Peter - ik had zelf al - zonder me bewust te zijn van jullie overleg alhier - de bewuste passage verwijderd. Mij lijkt het - inderdaad - NE. Robert's opmerking (dan schrijven die partijen dat toch ook?), is een opmerking van een (lokaal) politicus, niet van een encyclopedist. Een encyclopedie beschrijft niet wat iemand toevallig weet van een fenomeen, maar wat algemeen bekend is over een fenomeen. Ik zou dezelfde bezwaren hebben tegen dit soort lemma-uitbreidingen bij iedere partij. Wikipedia is geen kieswijzer en evenmin een verkiezingsmarkt. Met hartelijke groeten aan beiden, RJB overleg 11 jan 2010 14:31 (CET)
Ik wil me aansluiten bij Peter. Daarnaast lijkt het me sowieso vrij ongewenst als oprichters/raadsleden van politieke partijen zelf het lemma over die partij bijhouden (m.u.v. wijzigingen in makkelijk checkbare 'feitjes', zoals het aantal raadszetels). De onafhankelijkheid van artikelen, en zeker politieke artikelen, is extreem belangrijk. Hoewel ik niet wil twijfelen aan je oprechte poging alles neutraal te beschrijven, weet ik niet of het überhaupt mogelijk is om er niet voor te zorgen dat je ook niet onbewust subjectief bezig bent. Om de schijn van subjectiviteit weg te nemen, is het beter om het onderhoud van het lemma aan derden over te laten. CaAl 11 jan 2010 16:53 (CET)
Het lemma is nu veel te juichend en overdrijft het belang van de Stadspartij schromelijk. Ik ben van plan het te gaaan neutraliseren maar dat betekent grootschalig kappen en inkorten. Vandaar deze aankondiging... Eddy Landzaat 11 jan 2010 18:03 (CET)

Adel[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert, ik zag dat jij in het artikel Adel de toevoeging 'maatschappelijke klasse' maakte, eigenlijk hetzelfde als ik voorsta in de discussie in het taalcafé die voor het ogenblik aan de gang is. Omdat jij blijkbaar wel wat van die zaken weet, kun je misschien je zegje doen in de wat vastgelopen discussie hier? Je hoeft je natuurlijk nergens toe verplicht te voelen, maar wat expertise op dat gebied is altijd welkom. Met vriendelijke groet, Beachcomber 7 jan 2010 14:28 (CET)

Helene Donner[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, bij het controleren van nieuwe pagina's kwam ik Helene Donner tegen, van jouw hand.

In het artikel staat vermeld dat zij op 18 juni 1893 de Wilhelm-Orde kreeg. In het artikel over de orde (ook van jouw hand) staat echter vermeld dat deze pas op 18 januari 1896 door Wilhelm II is gesticht.

Enig idee hoe we zekerheid kunnen krijgen over de genoemde data?

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 16 jan 2010 00:22 (CET).

  • Goed gelezen! Ik ga het na.

Robert

Ridderschap[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert,

Ik heb met deze bijdrage een poging gedaan aan te geven dat het begrip breder is dan wat tot nog toe uit de definitie bleek. Kun je je hier in vinden? Groet, BoH 18 jan 2010 15:10 (CET)

Verwijderingsnominatie Prummelklem[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meerdere artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Prummelklem dat is genomineerd door Eddylandzaat. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100123 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 jan 2010 01:03 (CET)

Hitlers bom?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert,

Is de stelling van Rainer Karlsch over Hitlers bom (zie ook het stellige artikel Kurt Diebner) overtuigend? Heb jij beide boeken (Ook Fuer und gegen Hitlers bombe.. zie refs) gelezen? Verder op Overleg Hitlers bom. Groeten, Hansmuller 3 feb 2010 21:44 (CET)

  • Ja, ik ken ze. Kernwapens zijn een kleine hobby van mij, net als ridderorden. Maar laat ik een inval van de politie voorkomen door hier te vertellen dat ik in mijn verzameling honderden onderscheidingen bezit en geen enkel kernwapen. Bij Diebner en Hitlers bom heb ik beide visies ( "wel een ontstekingsmechanisme maar geen bom" versus "totaal mislukt project") wel degelijk willen weergeven. Ben ik daarin geslaagd?

Robert Prummel 10 mrt 2010 13:15 (CET)

Cincinnati[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik vindt dit prima en ga het niet weer reverten maar mijn originele probleem met je toevoeging was dat het volledig zonder context enigzins verloren in het lemma staat. Wat is een Cincinnati? Waarom is die persoon dat? etc. --Kalsermar 1 mrt 2010 17:53 (CET)

Het "Gezelschap der Cincinnati" was en is een vooraanstaand politiek genootschap. Het artikel over het genootschap was een "weesartikel", daarom ben ik links gaan maken naar de belangrijkste leden. Over Pinckey was nog niet veel verteld, misschien geeft dit het wat relliëf.

Robert Prummel 3 mrt 2010 03:38 (CET)

Hoi Robert, ik weet wat de Society of the Cincinnati is, het gaat erom dat de lezer dat wellicht niet weet. Vandaar mijn opmerking. Met vr. gr. --Kalsermar 4 mrt 2010 16:33 (CET)

Helene Donner / Wilhelm-Orde[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, een week of zes geleden stelde ik je hier een vraag over de jaartallen in de pagina's Helene Donner en Wilhelm-Orde. Donner krijgt de onderscheiding in 1893, terwijl op de pagina van de orde staat dat 'ie in 1896 werd ingesteld.

Wellicht is het je ontschoten, of ben je er gewoon nog niet aan toegekomen. Zou je er binnenkort nog eens naar willen kijken? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 4 mrt 2010 00:05 (CET).

Beste Hieperboree, Ik heb ernaar gekeken en kom er niet uit... Het diploma is volgens mij op 1893 gedateerd. Alle bronnen geven 1896 als stichtingsdatum.

Wie weet raad?

Robert Prummel 4 mrt 2010 03:20 (CET)

Bedankt voor je reactie en voor het nazoeken, Robert. We laten het hier maar bij, vrees ik. Wellicht wordt het 'mysterie' nog eens opgelost!
Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 4 mrt 2010 23:06 (CET).

Kijk nou eens![bewerken | brontekst bewerken]

Deze kwam net in de nieuwe artikelen lijst te voorschijn... ;) Sustructu 4 mrt 2010 15:28 (CET)

Wat een grap... ik een hoveniersopleiding? Ik kan geen hark van een spade onderscheiden! Het zou achteraf wel handig zijn geweest.

Robert Prummel 10 mrt 2010 13:14 (CET)

Onderscheidingen categorieën voor verwijdering voorgedragen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste collega,

Toevallig zag ik op de "te verwijderen categorieën" pagina dat een groot aantal door u aangemaakte categorieën Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2010 week 09oor dragers van onderscheidingen voor verwijdering is voorgedragen. Helaas heeft men niet de moeite genomen u hiervan te verwittigen, dus bij deze even een bericht. U kunt de discussie nalezen op Wikipedia:Te verwijderen categorieën/Toegevoegd 2010 week 09. Vriendelijke groet, Spraakverwarring 5 mrt 2010 01:55 (CET)

Ik zag dat je een opmerking gemaakt had waar ik me in kon vinden en heb er een suggestie bij gezet. Pas achteraf zag ik dat de discussie al gesloten was en de categorieën behouden. Prima. Maar wat zou er tegen zijn om voor personen met een lemma een categorie te gebruiken en daarbij de personen zonder lemma in een lijst (per jaar) te zetten?--Stunteltje 23 mrt 2010 19:28 (CET)

Gouden medaille voor Dapperheid[bewerken | brontekst bewerken]

Goed te zien dat je weer in je eigen stiel bezig bent - Advance 23 mrt 2010 18:12 (CET)

Marie-Antoinette van Oostenrijk[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert Prummel, Ik kwam bij het lezen van Marie-Antoinette van Oostenrijk twee zinnen tegen met enkele spellingsfouten erin. Na deze verwijderd te hebben blijft er echter nog 1 probleem over: de naam van de in Napels wonende favoriete zuster ontbreekt. Ik heb er nu maar even .. neergezet. Als ik het goed heb kwamen deze zinnen in januari 2010 uit jouw koker. Misschien kan je de naam even toevoegen, om het stukje compleet te maken. Het betreft deze zinnen: "De in Napels wonende .. was haar favoriete zuster. De jonge prinses hield, zo bekende zij later, niet van haar heerszuchtige moeder. Marie-Antoinette was in de ogen van Maria Theresia een pion in het politieke spel dat zij speelde.". Groeten Magalhães 11 apr 2010 06:31 (CEST)

Serlupi Crescenzi Ottoboni[bewerken | brontekst bewerken]

Prego cancellòare la voce, che non è fatta bene. Grazie. Domenico Serlupi


Sir,

I regret that you are not sattisfied with the entry. I can only advise you to add to the article or change the parts that are not correct. I wrote it as as a result of having written the article on a

Faithfully yours,

Robert Prummel

Civile ‎[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Prummel,

Even een vraag aan u als materiedeskundige. Zegt de naam "Civile" als Italiaans adellijk geslacht (zelfs afstammend van Romeinse keizers, naar 't schijnt) u iets? Zie Speciaal:Bijdragen/Amiciei, ik heb er zo mijn twijfels bij. Alvast bedankt voor uw reactie! Vriendelijke groet, Spraakverwarring 3 mei 2010 16:19 (CEST)

  • Op het eerste gezicht lijkt het baarlijke nonsens... Zo'n oud geslacht bestaat helemaal niet. Ouder dan de nakomelingen van Wittekind komt voorzover mij bekend niet voor. De maker moet maar eens met bronnen aankomen, anders maar schrappen lijkt me! Robert Prummel 3 mei 2010 17:10 (CEST)
    • Dat was precies ook mijn gedachte. Ik heb de auteur op diens overlegpagina al om onderbouwing met bronnen gevraagd. Bedankt voor uw reactie! Vriendelijke groet, Spraakverwarring 3 mei 2010 17:24 (CEST)

Zag net uw opmerking mbt vertaalmachines. Kende u deze al: The vodka is good but the meat is rotten. Vriendelijke groet, Spraakverwarring 4 mei 2010 15:56 (CEST)

Informatie over toekenning Nederlandse onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Prummel,

Een paar dagen geleden schreef ik een artikel over een vroeger bekende Nederlandse predikant, Roelof Johannes van Pagée. In een bericht over zijn overlijden] in Trouw vond ik dat hij ridder in de Orde van Oranje-Nassau was en ook ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Nu is mijn vraag: is er na te gaan wanneer hij deze onderscheidingen kreeg en vooral ook waarom precies? Alvast bedankt voor uw reactie! Vriendelijke groet, Spraakverwarring 5 mei 2010 17:59 (CEST)

Ere-Kolonel[bewerken | brontekst bewerken]

Ik hoop dat je het lemma Ere-Kolonel nog even afrond. Er staan nog wat typefouten in en ook een paar links naar doorverwijspagina's. Eddy Landzaat 11 mei 2010 16:21 (CEST)

Hmmm.. ik heb geen typefouten gevonden... wat is verkeerd geschreven? Robert Prummel 11 mei 2010 16:59 (CEST)

Onder meer "felicitaies en cadeaux". En aan de juistheid van Uhlanen (Ulanen?) twijfel ik ook. Ook daar mag je dus nog even kijken of de links wel kloppen. Eddy Landzaat 11 mei 2010 17:03 (CEST)
  • Uhlanen en Ulanen komt allebei voor, cadeaux ook. In "felicitaies" mist inderdaad een "t"... maar dat had je zelf toch heel snel kunnen rechtzetten Eddy! Bedankt voor de aanwijzing, Robert

Het is gaat mij trouwens met name om de links naar doorverwijspagina's. Het kost maar een oogwenk om daarop te controleren. Nu staat jouw artikel Kruis voor Militaire Verdienste (Oostenrijk-Hongarije) op plaats drie in de Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/Artikelen. Mag ik je verzoeken op nieuwe artikelen even te controleren op dit soort links? Met behulp van [WikiCleaner] is dat zo gedaan. Veel succes. Eddy Landzaat 13 mei 2010 06:22 (CEST)

Serlupi[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel laten terugplaatsen in je eigen naamruimte om er verder aan te werken? Moet kunnen lijkt me. --VanBuren 15 mei 2010 08:17 (CEST)


  • Het zou zeker een goed compromis zijn! U moet diplomaat worden VanBuren! Robert Prummel 15 mei 2010 12:56 (CEST)


  • U kopieert uw items uit mijn site www.serlupi.it Italiaans, maar vertalingen in het Nederlands is niet goed. En hij voegde eraan toe dat niet goedkeuren. Dan heb ik liever dat mijn naam en achternaam niet worden genoemd in de Nederlandse wikipedia. Bedankt en vriendelijke groeten

Dr Domenico Serlupi Crescentius 17 mei 2010 17:03 (CEST)

I'm not the head of the family Serlupi and I do not want that my name is mentioned in the articles on this Wikipedia. I ask privacy for me. Thanks. Domenico Serlupi Crescentius 18 mei 2010 10:33 (CEST)

Please delete the text: Serlupi Crescenzi Ottoboni d’Ongran that are copied from my Italian site www.serlupi.it and translated with many errors. I am damage in Italy. The text concerrn my person and I have the right to privacy. Delete everything, please. Sincerely Dr. Domenico Serlupi Crescentius 19 mei 2010 09:21 (CEST)

________________

Sir,

When you became involved with the INTERNATIONAL COMMISSION FOR ORDERS OF CHIVALRY http://www.icocregister.org/2007ICOCRegister.pdf ,the orders of Malta and St, Stephan you became a public figure. You published about these families and you wrote pages on these subjects on the Italian Wikipedia. That makes you, as a Marchese, a public figure and the four noble families are of interrest to the public.

The information on the Wikipedia is shared, the articles can be changed by yourself and others . I encourage you to do this, and, as promissed, I will assist you with an English translation.

As sources I have used and cited several sources on the Internet, I also use the old Almanachs de Gotha as they are very reliable.

In my articles I have used http://thepeerage.com/p8754.htm, as well, your beautifull and extensive website has not been the only source.

I assure you that there is not a word about anyone's private life or politics. The strange American conspiracy stories about the noble orders of Malta and St. Stephan are not even mentioned. And rightly so...

So let me reassure you, there is nothing strange about these articles or about the article that has been written about yourself. They are neutral and when small mistakes have been made ("head of the family..") they have been corrected.

Faithfully yours,

Robert Prummel 19 mei 2010 12:35 (CEST)

Een moeilijke maar veelbelovende dialoog

  • Geachte Wikipedianen, Ik ben intussen in correspondentie met de Marchese, dat gaat moeizaam maar we komen verder. De Italiaanse vertaalmachine had een verschrikkelijke vertaling geproduceerd en ik begrijp dat deze hoogadelijke heer daarvan was geschrokken... Het zal je maar gebeuren dat je denkt dat er ergens klinklare onzin over je is gepubliceerd. Ik heb het artikel met zorg geschreven en wanneer er fouten zijn dan kan Don Domenico die aan de hand van mijn engelse vertaling (aan hem digitaal opgestuurd, veel werk, maar ja...) verbeteren.

Met vriendelijke groet, Robert Prummel 20 mei 2010 00:48 (CEST)

Links naar doorverwijspagina's[bewerken | brontekst bewerken]

Is het mogelijk dat je in het vervolg je eigen artikelen ook ontdoet van links naar doorverwijspagina's? De volgende artikelen staan nu in de lijst:

  1. Kruis voor Militaire Verdienste (Oostenrijk-Hongarije)
  2. Adel in Italië
  3. Ottoboni
  4. Alexander von Krobatin
  5. Adelsrecht

In de politiek is "de vervuiler betaalt" een bekend fenomeen, vandaar dat ik u vraag dit credo ook uit te strekken over uw eigen artikelen, nu en in de toekomst. Eddy Landzaat 17 mei 2010 13:34 (CEST)

Ik vind dit eigenlijk wel erg kort door de bocht. Ten eerste is Wikipedia geen politiek, ten tweede kan er bij Wikipedia niet gesproken over een artikel VAN iemand. Alle artikels zijn namelijk van Wikipedia, en niet van deze gebruiker. Dit neemt natuurlijk niet weg dat deze gebruiker het BETER in één keer goed kan doen, maar dat is een ander verhaal. Tomgreep (overleg) 17 mei 2010 23:48 (CEST)
Och, het helpt tot nu toe gigantisch. Het nieuwste artikel van zijn hand Internationale Commissie voor Ridderorden telt er weer negen... Eddy Landzaat 18 mei 2010 03:40 (CEST)
  • Ik zal mijn best doen om dubbele links weg te werken Eddy! Robert Prummel 18 mei 2010 14:55 (CEST)
    • Prima, sorry dat ik een beetje sjaggie reageerde de laatste dagen. Eddy Landzaat 18 mei 2010 15:00 (CEST)

Ik heb gemerkt dat [7] een heel handig hulpmiddels is voor het oplossen van links naar doorverwijspagina's. Hint vanwege het bezetten van de plaatsen 1, 4, 8, (9) op Wikipedia:Links naar doorverwijspagina's/Artikelen Glimlach Eddy Landzaat 27 mei 2010 21:30 (CEST)

  • Bedankt~Eddy! Ik kende dat hulpmiddel (nog) niet! Ik heb mijn dubbeleverwijzingsartikelentoptien (mooi woord!) weggewerkt. Robert Prummel 2 jun 2010 20:23 (CEST)
    • Graag gedaan. Het is een heel handig tooltje. Ik mag graag een beetje rond dwalen op WP en doe dat vaak aan de hand van de lijst naar doorverwijspagina. Ik lees het artikel en trek dan WikiCleaner er overheen. Ik schrijf nu gewoon mijn artikelen en maak mij niet te veel zorgen over links naar doorverwijspagina's. WikiCleaner en hup, foetsie. Eddy Landzaat 2 jun 2010 21:58 (CEST)
      • JA! schrijven is leuker dan administreren. Al ben ik blij met de toegewijde zog van mensen als Advance en de vele anderen die de machinerie op gang houden. Ik schrijf liever elke dag weer iets nieuws. Robert Prummel 3 jun 2010 02:27 (CEST)
        • Och, ik pik mijn nieuwe artikelen ook wel mee. 67 nu. Niet wereldschokkend, maar ik heb ook niet zo'n specifieke niche op de markt. Ik voel mij meer thuis in het werk achter de schermen, dat is ook een beetje mijn aard. Eddy Landzaat 3 jun 2010 02:42 (CEST)

Jure sanguinis[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert, is er een ernstig verschil tussen dit en Jus sanguinis? - Advance 18 mei 2010 23:33 (CEST)

Nee, dat wordt samenvoegen vrees ik... dubbel werk... Bedankt voor de opmerkzaamheid! Robert Prummel 19 mei 2010 12:33 (CEST)

Gezelschap_der_Cincinnati[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik merk dat in dit artikel de voetnotten npg hele lappen Engelse tekst staan, wat waarschijnlijk niet de bedoeling is?--Narayan 21 mei 2010 01:12 (CEST)

Ridder (adel) / Ridder (titel)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, heeft u gezien dat er naast het door u gestarte Ridder (adel) ook al een artikel Ridder (titel) bestaat? Ik ben maar een leek, maar ik kan geen verschil ontdekken tussen die twee. Zou dit niet onder één artikelnaam passen? Of moet er een duidelijker afbakening zijn tussen de twee artikelen? Groet, Alankomaat 2 jun 2010 13:44 (CEST)

En er is ook nog een artikel Ridder (ruiter), wat er ook sterk op lijkt. Groet, JWZGoverleg 2 jun 2010 13:48 (CEST)
    • ZONDE VAN DE TIJD DUS... ik ga maar eens wat samenvoegen... bedankt voor de waarschuwing! Robert

Sjabloon[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel, Breaks (<br />) zoals je die toepaste op het navigatiesjabloon is niet gewenst. Hierover is een peiling geweest die dit soort kunstmatige afbrekingen waar de regel natuurlijkerwijs door zou moeten lopen als ongewenst verklaarde. Op alle artikelen op Wikipedia gebruiken we geen breaks en loopt de tekst aan het einde van een regel netjes door op de volgende regel zonder kunstmatige ingrepen. Iedereen heeft namelijk een andere beeldschermbreedte en wanneer je breaks plaatst ziet dat voor gebruikers/lezers met een ander beeldschermformaat dat er erg lelijk uit. Een tweede aspect van dit navigatiesjabloon is de afbeelding. De ruimte die in de titelbalk van een navigatiesjabloon beschikbaar is is alleen bedoeld voor vlaggen en dergelijke, die op klein formaat worden getoond. Afbeeldingen als een levensgroot kruis dienen op de artikelen zelf te worden geplaatst en horen niet thuis in navigatiesjablonen. Navigatiesjablonen zijn bedoeld om andere naverwante onderwerpen snel bereikbaar te maken om de navigatie erheen snel mogelijk te maken, ze zijn niet bedoeld om er een opgetooide boel van te maken, want die afbeeldingen horen thuis op de artikelen zelf. Groetjes - Romaine (overleg) 8 jun 2010 11:45 (CEST)

PS: Nog steeds weer mooie artikelen komen er van jou hand!! Romaine (overleg) 8 jun 2010 11:45 (CEST)

CMC/Review[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert,

Morgen staat Cultureel Maçonniek Centrum 'Prins Frederik' een week zonder opmerkingen in de review, en kan daardoor als etalagekandidaat worden voorgedragen. Ik zie dat je af en toe stemt over de etalagekandidaten, en wil je vragen om eens naar dit artikel te kijken alvorens ik hem ter stemming inbreng. Dit om te voorkomen dat straks de review op de stempagina overgedaan zal worden. Alvast bedankt! --Also sprach Friedrich! 13 jun 2010 14:36 (CEST)

  • Beste vriend, de grammatica rammelt her en der en het artikel heeft niet de diepgang van de andere etalageartikelen... dat wordt dus lastig! Ik zal eens naar de taal kijken maar het artikel zou wat meer "vlees op de botten" moeten hebben. Het lijkt me nu een goed en interessant artikel, voorbeeldig in zijn soort maar etalagewaardig? Daarover heb ik twijfel en ik ben bang dat er tegenstemmen zullen zijn. Robert Prummel 13 jun 2010 14:48 (CEST)
    • Ik heb me er eens over gebogen en het is een interessant artikel! Er behoren nog wat bronnen bij Friedrich. Robert Prummel 14 jun 2010 12:33 (CEST)

Borysthenia naticina[bewerken | brontekst bewerken]

Bedankt voor je toevoeging van de verklaring van de genusnaam. Nooit bij stilgestaan dat Borysthenia op de vroegere naam van de Djnepr gebaseerd is. De soort leeft inderdaad ook in die rivier en het genus is op exemplaren uit die rivier beschreven. Vriendelijke groet, Tom Meijer MOP 16 jun 2010 13:41 (CEST)

  • Graag gedaan Tom! En dit nu juist het leuke van Wiki, al die dwarsverbanden... Ik schrijf nu eens een dagje alles op dat ik met de Borysthenes in verband kan brengen, ik ga ook de poëzie van Hadrianus eens behandelen. Groeten! Robert Prummel 16 jun 2010 13:58 (CEST)
Ja zo leer je nog eens wat, zelfs over je eigen vakgebied. Leuk. Tom Meijer MOP 16 jun 2010 14:25 (CEST)

Jonkheer[bewerken | brontekst bewerken]

Kun je eens kijken naar deze discussie? Is in dit geval de overerving van het predicaat jonkheer zo dat als iemands achternaam 'Bicker Caarten' is, deze dus automatisch jonkheer/jonkvrouw is, of wordt die 'titel' alleen doorgegeven via de oudste zoon? Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze dat bij het schrijven over de tak Bicker Caarten in het Nederland's patriciaat‎ voor al die personen vergeten zijn te vermelden dat het gaat over jonkheer/jonkvrouw ... Bicker Caarten. - Robotje 9 jul 2010 08:45 (CEST)

Beste kleine robot, Ik ken die familie niet... en ik bezit ook geen "rood boekje"om het na te zien. Helaas! 17 jul 2010 01:44 (CEST)

Hertogdom Sagan[bewerken | brontekst bewerken]

Mag ik jouw aandacht even vragen voor het lemma Hertogdom Sagan. Dit lemma van jouw hand is van ongewoon slechte kwaliteit. Kun je er nog eens naar kijken en het geheel op korte termijn verbeteren? met vriendelijke groet, Eddy Landzaat 15 jul 2010 11:59 (CEST)

  • Is het zo slecht gelukt? Ik wilde snel wat meehelpen om de rode linken in een aardig voor de etalage voorgedragen artikel op te ruimen en heb her en der wat gesprokkeld... ik had zelf al wel door de volgorde door deze werkwijze niet logisch was. Maar zo erg is het toch ook weer niet? Ik heb op jouw aanwijzing overigens de chronologie en de logische opbouw verbeterd`. Robert Prummel 17 jul 2010 01:41 (CEST)

Christus in de Tempel[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Robert. Ik zit herhaaldelijk naar dit artikel te kijken en heb er intussen ook wat aan gesleuteld, zoals je misschien gezien hebt. Het onderwerp intrigeert me, vanwege interesse in de materie. Maar het artikel lijkt nu op een aantal gedachten te hinken. Er zijn verschillende opties. Gaat het stuk nu voornamelijk over het Bijbelverhaal, of gaat het meer over een werk van Van Meegeren, of gaat het over een thema in de schilderkunst. Het begin van het artikel, ook in de oorspronkelijke vorm, lijkt dat laatste aan te geven, maar dat komt er nu niet echt uit, wat wel jammer is, want nu is het vlees noch vis. Ging het je vooral om het werk van Van Meegeren, dan zou een andere titel meer voor de hand liggen. Ik ga ervan uit dat de bedoeling was om de door mij veronderstelde derde optie weer te geven: een thema in de schilderkunst, in combinatie dan met de eerste optie: een toelichting over het bijbehorende Bijbelverhaal. Het stuk neigt nu vooral naar een Van Meegeren-artikel, en eigenlijk vind ik dat wat jammer. Ik heb wat externe links naar het algemenere onderwerp toegevoegd. Misschien kunnen we er met vereende krachten een wat uitgebalanceerder verhaal van maken. Groet Advance 18 jul 2010 03:00 (CEST)

  • Dat heb je goed gezien Advance, ik las een stukje over het schilderij en begon daarover te schrijven. Het moest over schilderkunst gaan en meer specifiek over één schilderij. Toen ik daarmee min of meer klaar was, ik moet met een illustratie wachten tot 2016, zeventig jaar na Van Meegeren's overlijden, wilde ik de aanleiding, het populaire verhaal van Lucas ook vermelden. En nu hinkt het artikel op twee, misschien zelfs drie, gedachten... Nog even sleutelen dus...

Met hartelijke groet,

Robert Prummel 18 jul 2010 13:50 (CEST)

Verwijderingsnominatie Friedrich Wilhelm von Steuben[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Friedrich Wilhelm von Steuben dat is genomineerd door Kalsermar. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100726 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 27 jul 2010 02:04 (CEST)

Jaartalfoutje Marie-Antoinette[bewerken | brontekst bewerken]

Er staat een jaartalfoutje in de vierde voetnoot van Marie-Antoinette. 185, moet waarschijnlijk 1785 zijn. Kan je even kijken. Ik dacht overigens dat op die plaats een bron moest staan. Salix2 27 jul 2010 20:45 (CEST)

  • Bedankt Salix2, ik heb het juiste jaartal gevonden en ingevuld. Robert Prummel 7 aug 2010 03:02 (CEST)

Kandidaat AC[bewerken | brontekst bewerken]

He Robert, ik zie dat je je net gekandideerd hebt voor de arbitragecommissie, goed werk! Twee opmerkingen: jouw link naar vragen en antwoorden is niet correct, volgens mij moet je hier zijn. Verder nog een spelfoutje, "mrensen" ipv mensen. Succes met je verkiezing, je lijkt me wel een prima kandidaat. Vriendelijke groet, Vinvlugt 30 jul 2010 21:16 (CEST)

Verwijderingsnominatie van o.a. Heks (persoon)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Heks (persoon) door Woudloper, Antonia Fraser door Brimz. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100731 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 1 aug 2010 02:05 (CEST)

Rietkerkpenning[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, toen ik bijna 4 jaar geleden het artikel over dominee Metiarij aanmaakte bleek er geen artikel over de 'Rietkerkpenning' te bestaan. Ik heb nog een beetje geprobeerd er een artikel over te schrijven maar kon er destijds onvoldoende informatie over vinden en zodoende is dat artikel er toen niet gekomen. Ik zie dat je recentelijk Herdenkingspenning komst Ambonezen naar Nederland hebt aangemaakt en dat ziet er goed uit. Bedankt. - Robotje 2 aug 2010 13:48 (CEST)

  • Dank je kleine Robot, het laat zien hooeveel orden en medailles kunnen vertellen! Vandaar dat ik eraan verslingerd ben... Robert Prummel 7 aug 2010 03:02 (CEST)

Heksenvervolging[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel. Ik zie dat je druk aan het werk bent aan Heksenvervolging. Mag ik jou er opmerkzaam op maken dat niet dit stuk maar Heks (persoon) op de verwijderlijst staat? Is het niet verstandiger als je daar nu eerst je aandacht op richt? beetjedwars 3 aug 2010 21:15 (CEST)

  • Dat is waar, maar een van de problemen was dat de onderdelen over de heksenvervolging omstreden en volgens sommigen POV waren. Ze stonden bovendien op de verkeerde plaats, dwz in het verkeerde artikel. Ik heb wel degelijk aandacht aan het artikel "heks" gegeven, dat moet inmiddels zijn afgeslankt tot de helft van de oorspronkelijke tekst.Ik verwacht dat Heks (persoon) nu minder weerstand op zal roepen. Robert Prummel 3 aug 2010 23:08 (CEST)

Arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

beste Robert,
Fontes wees mij erop dat ik ongevraagd in jouw tekst had zitten rommelen en dat sommige mensen dat niet op prijs stellen. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in maar toen ik in jouw tekst "ik wordt" zag staan, kon ik niet anders dan de letter "t" verwijderen. Nu lees ik bij jouw profiel dat je snel aangebrand bent. Ik houd dus mijn hart vast maar weet, dat ik het goed bedoeld heb. Ik heb overigens, als pleister op de wonde, mijn stem op jou uitgebracht Dat vergoedt vast veel. Knipoog

groeten, Jansch 6 aug 2010 17:27 (CEST)

  • Beste Jansch, Ik ben geen feilloze speller en ook die dt's gaan soms verkeerd... en dat aanbranden, ach, dat valt wel mee! Bedankt voor de correctie! Robert
    • Ik moet daar bij opmerken dat gebruiker Woudloper de correcties in de tussentijd alweer heeft teruggedraaid. Vast even goed bedoeld, I'm sure... Knipoog Mvg, Fontes 8 aug 2010 12:59 (CEST)

Wiu2 (meebezig)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert,
Ik zie dat er een aantal artikelen (of secties) met {{wiu2}} die door jou zijn geplaatst inmiddels een vrij lange tijd niet bewerkt zijn. Zou je deze pagina's kunnen afmaken (in hoeverre dat nog niet gebeurd is) en de {{wiu2}} van de pagina's afhalen als je klaar bent? Het betreft de volgende artikelen:

Alvast bedankt, met vriendelijke groeten, LolSimon -?- 7 aug 2010 01:28 (CEST)

Get Real (televisie)[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik heb je artikel Get Real (televisie) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, hier, sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 10 aug 2010 00:45 (CEST)

dit gaat dus over een televisieserie die liep van 1999 tot 2000. Groet. — Zanaq (?) 10 aug 2010 22:33 (CEST)
  • Aha, maar ook in die reeks tienerdrama's hoort de film thuis nietwaar? Robert Prummel 10 aug 2010 23:01 (CEST)
    • Dat is een andere vraag, maar ik denk het niet: de lijst bestaat op dit moment slechts uit televisieseries, en het artikel gaat voornamelijk over televisieseries. Groet. — Zanaq (?) 11 aug 2010 03:36 (CEST)
  • * (Wel... in de eerste zin staat `vooral in televisieseries`, dat sluit een film niet uit... Ik hoopte met een verwijzing een weespagina te voorkomen. Met vriendelijke groet, Robert

Broederschapsorde der Vrijwillige Burgerwachten[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, kun je even kijken of ik deze fix goed heb gedaan? Het lijkt me dat je dat bedoelde. Vriendelijke groet, --ErikvanB 12 aug 2010 03:05 (CEST)

  • Jazeker! Dat is de kroon die ook op de Westertoren staat! De Amsterdammers zijn nogal gek op dat ding... Robert Prummel 12 aug 2010 03:07 (CEST)
  • O ja, die mooie! Dankjewel. --ErikvanB 12 aug 2010 03:10 (CEST)

E-mail betreffende arbitragecommissie[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert,

Ik heb je enkele dagen geleden een e-mail gestuurd via de mailfunctie van Wikipedia. Tot op heden heb ik daar geen reactie op gekregen. Zou je deze e-mail misschien alsnog kunnen beantwoorden?

Met vriendelijke groeten, LolSimon -?- 16 aug 2010 16:59 (CEST)

Hallo Robert Prummel[bewerken | brontekst bewerken]

Kom je nog even op IRC als dat kan? Zo niet, kunnen we misschien even een tijd afspreken waarop we allebei kunnen? Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 18 aug 2010 21:57 (CEST)

IRC[bewerken | brontekst bewerken]

Pardon, ik had je vraag gemist 'elders'. Zit je momenteel al op IRC? Mvg, Fontes 24 aug 2010 20:42 (CEST)

Ik ben verdwaald, ik probeer weer op dat trollenfeest te komen... Robert Prummel 24 aug 2010 22:28 (CEST)

MWO[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ben je nog bezig aan de lijst van de MWO? Henk de Jonge, Heije Schaper, Cornelis Pieter van den Hoek etc staan nu bij de commandeurs maar zijn MWO4, ook mis ik wat mensen die wel een lemma hebben. Zit iemand nog steeds die lijst te verprutsen of zal ik er wat tijd aan besteden? Pvt pauline 25 aug 2010 08:41 (CEST)

  • Jawel... maar we hadden ooit keurige lijsten. Die zijn gesloopt en nu moest alles opnieuw worden igedeeld... De ridders zijn wèl de moeite waard. Alle grootkruisen en allE commandeurs kregen een artikel en stonden in de categorie. Een drietal linkse figuren verwijderden die categoriën zonder overleg omdat zo'n categorie er "niet toe deed". Sinsdien is het een chaos, herstel kost veel tijd en vindt alle ridders maar weer terug.. Erg veel motivatie om dat te doen heb ik niet meer! Robert Prummel 26 aug 2010 15:59 (CEST)

Hoi Robert Prummel![bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb op Orde van Verdienste van het Land Noord-Rijnland-Westfalen een oude wiu2 van je weggehaald. Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 27 aug 2010 20:23 (CEST)

Orde van de Heilige Schatten[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, naar aanleiding van het overlijden van Anton Geesink kwam ik terecht op de pagina Orde van de Heilige Schatten, van jouw hand.

Onder de beschrijving van de VIIe Klasse of Ereteken staat het volgende vermeld: Deze decoratie wordt toegekend aan onderofficieren, maar ook aan lagere ambtenaren die de Orde van de Heilige Schatten VIIe Klasse al bezitten. Dat kan natuurlijk niet juist zijn: Om de VIIe klasse toegekend te krijgen zou je 'm al moeten hebben! Wellicht bedoelde je hier dat de lagere ambtenaren al een andere orde VIIe klasse moeten hebben, of een lagere klasse in de Orde van de Heilige Schatten?

Zou je er nog even naar kunnen kijken? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree 28 aug 2010 12:26 (CEST).

  • GOED GEZIEN HYPERBOREËR! Ik heb er inmiddels de VIIIe Klase van gemmaakt, Dat was logischer en da is wat de bron opgeeft. Met vriendelijke groetRobert Prummel 8 okt 2010 20:03 (CEST)

Carlos Hugo de Bourbon de Parme[bewerken | brontekst bewerken]

Dag, ik vond bij Carlos Hugo de Bourbon de Parme en zijn zoon de Constantinische Orde van Sint-Joris niet terug. Weet jij daar iets meer over? Zie ook http://nos.nl/artikel/180795-beatrix-niet-bij-uitvaart-prins-carlos-hugo.html. Met hoogachtende groet, Aleigem 30 aug 2010 12:16 (CEST)

Beste Aleigem (en Robert), het betreft de Heilige Militaire Constantinische Orde van Sint-Joris en wel de Parmasaanse tak van die orde, die in 1815 door Marie Louise van Oostenrijk, hertogin van Parma, werd geclaimd. Carlos Hugo was grootmeester van deze Parmasaanse tak van de orde (de andere is gelieerd aan het Koninkrijk Napels) en zijn zoon is hem in die hoedanigheid opgevolgd. Het NOS-journaal meldde dat Carlos jr. tijdens de uitvaartdienst werd geïnstalleerd als hertog van Parma en Piacenza, maar dat klopt niet. Hij werd geïnstalleerd als grootmeester van deze orde, waarvan de zetel zich bevindt in de Santa Maria della Steccata, de basiliek in Parma, waar Carlos Hugo werd bijgezet. Hartelijke groeten, RJB overleg 30 aug 2010 12:29 (CEST)

Ik heb Guy Stair Sainty, "Sacred Military Order of Constantine of Saint George" 1976 en zijn dikke boek "Orders of the World"er nog eens bijgepakt en bronnen gegeven. Er zijn op Wiki drie artikelen:

Ik hoop zo neutraal te zijn geweest en iedereen in Napels èn Parma te geven waar hij recht op heeft.

Hartelijke groeten,

Robert Prummel 30 aug 2010 23:11 (CEST)

Mooi werk, Robert! Ik was zelf ook niet nauwkeurig, kennelijk. Maar de wereld der Ridderordes is - al met al - voor leken tamelijk ondoorgrondelijk. Hartelijke groeten, RJB overleg 31 aug 2010 11:53 (CEST)

Een misser van jewelste van de NOS is dat ze in de gegeven pagina verwijzen naar de verkeerde orde; de Napolitaanse Heilige Orde met zijn twee obediënties! Carlos Hugo had zijn eigen, tweede Constantinische Orde. Verder wel een mooie pagina al noemt men in Napels Carlos-Hugo en zijn Constantinische Orde (expres? )niet... Robert Prummel 31 aug 2010 12:05 (CEST)

Beste Robert, hier kan je het filmpje zien, al waar de nieuwslezer aan het einde zelfs meldt dat Carlos jr. tot hertog van Parma en Piacenza werd benoemd en de bijbehorende ridderorde kreeg omgehangen. Tsja, het oude cliché dat nieuws nooit klopt, als je er zelf wat van weet, blijt toch te kloppen! RJB overleg 31 aug 2010 12:28 (CEST)

Ik zag het.. het was niet erg correct. Overigens heb ik er vandaag veel plezier in om de artikelen over de Carlisten en hun ridderorden wat aan te vullen en een nieuw artikel over de Orde van de Legitieme Opvolging te schrijven Heerlijke folklore! Denk niet dat ik al die ridderorden zo serieus neem, ik schrijf er graag over en het is leuker dan voetbal omdat er een wereld van symbolen, vormen en geschiedenis achter schuil gaat. Het Carlisme lijkt ook mij een fraaie vrijetijdsbesteding. Lekker boven op de Montjuich ruzie maken over wie nu werkelijk "de jure" koning van Frankrijk en Spanje is. En dan die rode baretten... Robert Prummel 31 aug 2010 16:16 (CEST)

Ja, ik zag het! Leuk! Overigens geldt voor mij hetzelfde: erg serieus neem ik het allemaal niet, maar het is wel grappige folklore. Ik ben - in jouw kielzog - de Bourbon-Sicilianen een beetje aan het uitbreiden. Want het grootmeesterschap van de Napolitaanse obediëntie wordt ook nog betwist.. Het is wondere folklore, inderdaad. Hartelijke groeten, RJB overleg 31 aug 2010 16:22 (CEST)

Orde van Malta[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het aanmaken van het lemma Angelo Acerbi, stuitte ik vandaag op de Maltezer Orde. Onder het kopje Grootmeester van de Orde, lees ik dat de grootmeester binnen de katholieke kerk de rang heeft van kardinaal. Klopt dat wel? Ik kan me voorstellen dat hij - in navolging van de kardinalen - met Eminentie wordt aangesproken, maar volgens mij is het geen kardinaal. Ook in het lemma over de grootmeester zelf (Matthew Festing), kom ik dat niet tegen, noch op de andere wiki's over hem. Wellicht ook nog even aandacht voor het onderschirft bij de foto van Zijne Eminentie: gemeld wordt daar dat Festing is gefotografeerd in het rode uniform van de Orde van Malta. Het uniform dat hij draagt, lijkt mij eerder donkerblauw. Met vriendelijke groeten, RJB overleg 1 sep 2010 18:23 (CEST)

Beste Robert, zou je bovenstaande kwestie nog willen adresseren? Hartelijk dank! RJB overleg 25 sep 2010 15:45 (CEST)

OK. Ik kijk er naar! Robert

De bron voor de kardinaalsrang was gemakkelijk te vinden; zie [8] Robert Prummel 5 okt 2010 14:59 (CEST)

commons:Category:Orders and Decorations[bewerken | brontekst bewerken]

Category discussion notification commons:Category:Orders and Decorations has been listed at Commons:Categories for discussion so that the community can discuss ways in which it should be changed. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this category, please note that the fact that it has been proposed for discussion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it. If the category is up for deletion because it has been superseded, consider the notion that although the category may be deleted, your hard work (which we all greatly appreciate) lives on in the new category.
In all cases, please do not take the category discussion personally. It is never intended as such. Thank you!

-- This also effects several other related categories you have created which have been listed as part of the same discussion. Cheers, () 12:01, 25 September 2010 (UTC)

Bewerkingsruimte in de hoofdnaamruimte[bewerken | brontekst bewerken]

Dag beste Robert, je hebt de titel van een door jou aangemaakt artikel Frederick Sleigh Roberts gewijzigd in Bewerkingsruimte Robert Prummel Frederick Sleigh Roberts. Zou dit niet Gebruiker:Robert Prummel/Frederick Sleigh Roberts moeten zijn? De redirect 'Frederick Sleigh Roberts' zou dan verwijderd moeten worden, want het is niet de bedoeling dat vanuit de hoofdnaamruimte gelinkt wordt naar de gebruikersnaamruimte. Zie voor meer informatie de pagina Help:Naamruimte. Zou jij die titel willen wijzigen en op de twee redirects een {{nuweg}}-sjabloon willen plakken? Laat het me gerust weten als je hulp nodig hebt. Met vriendelijke groet, Mathonius 28 sep 2010 02:13 (CEST)

Ik heb de titel even gewijzigd en de beide redirects verwijderd. Als het artikel klaar is, kun je de titel natuurlijk weer gewoon wijzigen naar Frederick Sleigh Roberts. Groeten, Trijnsteloverleg 28 sep 2010 02:41 (CEST)

Hoi Robert, bovenstaande geldt ook voor de vandaag door jou aangemaakte pagina Bewerkingsruimte Robert Prummel Russische orden, die nu te vinden is op Gebruiker:Robert Prummel/Russische orden. Vriendelijke groet, Mathonius 1 nov 2010 01:09 (CET)

Kandahar cup[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert,
Wil je mog even naar de eerste twee alinea's van het artikel kijken? Ze zijn vrijwel gelijk - dat zal toch niet de bedoeling zijn.
groeten, )°///< 3 okt 2010 14:15 (CEST)

Daar zat een bewerkingsconflict tussen... dat zaaide verwarring. Is het nu goed? Robert Prummel 5 okt 2010 15:00 (CEST)

Orde van Malta II[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert -

Zou je nog even willen reageren op mijn opmerkingen hierboven? Bij voorbaat dank! RJB overleg 4 okt 2010 15:25 (CEST)

  • Die kleur heb ik rechtgezet, het was overigens niet mijn tekst! Maar rood is rood en blauw is blauw... Robert Prummel 5 okt 2010 15:04 (CEST)
Dank voor beide aanvullingen. Dat van die kardinaal blijft merkwaardig, want Festing is bijvoorbeeld geen lid van het College van Kardinalen en je komt hem ook verder nergens als kardinaal tegen. Hartelijke groeten, RJB overleg 5 okt 2010 15:52 (CEST)

Ñee, maar het gaat om de "rang" van een kardinaal en Prins van de kerk. Zal ik dat er bij zetten? Robert Prummel 5 okt 2010 16:07 (CEST)

Ja, ik denk dat duidelijk moet zijn dat het hier gaat om een titulaire functie! RJB overleg 6 okt 2010 09:33 (CEST)


Heks (persoon)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel,

een maand of twee geleden hebt u zich kortstondig met dit artikel ingelaten nadat het - geheel ten onrechte overigens, maar dat hier terzijde - voor verwijdering was genomineerd. Naar mijn idee is het toen aardig verbeterd en ik heb dus de indruk dat u redelijk - of althans beter dan ik - bent ingewerkt in het onderwerp. Momenteel is er op de betreffende OP opnieuw overleg gaande tussen enkele van de deelnemers die er ook al eerder bij betrokken waren, zie hier. Alleen lijkt het overleg wederom stroef te verlopen, het lijkt erop dat dit vooral komt doordat een van de overgebleven deelnemers pertinent weigert om een wetenschapper wiens werk zeker uitgebreid in het artikel ter sprake zou moeten komen serieus te nemen. Nieuwe inbreng van deden lijkt me hier daarom zeer gewenst, want het gaat nu in feite alleen tussen twee gebruikers met tegengestelde opvattingen. Zou u dus eventueel bereid zijn hier ook nu weer een duit in het zakje te doen? Bij voorbaat dank. Groet, De Wikischim 6 okt 2010 19:04 (CEST)

  • Beste schim, ik kan niet heksen... overeenkomst te brengen tussen de mensen die an dit artikel schrijven en schrreven is ondoenlijk! Naar mijn meniing moeten twee visies wanneer er voor beiden goede bronnen zijn naast elkaar worden vermeld. Robert Prummel 6 okt 2010 23:26 (CEST)
    • Voor alle duidelijkheid, ik vraag absoluut niet van u dat u gaat bemiddelen in eventuele conflicten aldaar. Echter, indien u ook uw mening zou willen geven over bepaalde dingen die daar spelen, zal dit ongetwijfeld het overleg een nieuwe boost geven. Ik zag trouwens dat u dat net reeds gedaan hebt, waarvoor dank! Met z'n allen weet men immers altijd meer. De Wikischim 6 okt 2010 23:46 (CEST)

Wiu2 (meebezig)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert,
Ik zie dat er een aantal artikelen (of secties) met {{wiu2}} die door jou zijn geplaatst inmiddels een vrij lange tijd niet bewerkt zijn. Zou je deze pagina's kunnen afmaken (in hoeverre dat nog niet gebeurd is) en de {{wiu2}} van de pagina's afhalen als je klaar bent? Het betreft de volgende artikelen:

Alvast bedankt, met vriendelijke groeten, LolSimon -?- 8 okt 2010 00:54 (CEST)

  • Beste Lolsimon, ik heb de sjablonen weggehaald. Maar ieder van deze pagina's moet nog worden geïllustreerd... Vandaar de WIU2 . met vriendelijke groeten, Robert Prummel 8 okt 2010 20:01 (CEST)

Philip Alexius de László[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert - bovenstaand artikel is van jouw hand, maar het is duidelijk nog niet af. Een deel van het lemma is nog in het Engels, terwijl de links aldaar ook naar Engelstalige wiki-artikelen verwijzen. Ik heb er dus een wiu-sjabloon opgeplakt. Ik hoop dat je tijd vindt om het lemma te bewerken, want het is - vanzelsprekend - alleszins encyclopedisch. RJB overleg 25 okt 2010 17:10 (CEST)

Arbcom[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, ik lees net dat je vanwege te drukke werkzaamheden elders je genoodzaakt voelt om het lidmaatschap van de arbcom op te zeggen. Jammer, maar in ieder geval bedankt voor je inzet en hopelijk blijf je nog wel actief als 'gewone' wikipediaan. - Robotje 9 nov 2010 08:15 (CET)

~* Ja hoor! En dat is ook waar het me om begonnen is... een fantastisch project! Ik ben blij dat er ook mensen zijn die arbitreren en zaken regelen zoals de leden van de Arbitagecie. Ik wens ze verder veel succes! Ik ga lekker verder schrijven aan de Russische ridderorden... er missen nog een paar. Robert Prummel 10 nov 2010 01:23 (CET)

Categoriecafé[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb het volgende kopje aangemaakt: Wikipedia:Categoriecafé#Categorie:Onderscheiding. Wil je daar ook je mening geven? Bedankt. Davin 21 nov 2010 09:29 (CET)

sterretje[bewerken | brontekst bewerken]

Ster van verdienste uitgereikt door Taketa voor je inzet in de arbitragecommissie

Beste Robert Prummel,

Met deze ster wil ik je graag bedanken voor je inzet in de arbitragecommissie. Je meldde je aan toen de commissie kandidaten nodig had, en dat verdient zeker respect! -- Taketa (overleg) 28 nov 2010 00:21 (CET)

Bedankt Taketa! Dat is aardig van je... Ondertussen werk ik rustig maar gestaag door mijn ridderordenproject. Nu de Sovjet-Unie met zijn vele sterren. Robert

Jubileumsmedaille voor Militaire Dapperheid ingesteld ter herinnering aan de Honderdste Verjaardag van Vladimir Ilyich Lenin[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, we weten heus wel dat je het wereldrecord lange titels probeert te verbeteren, hoor! Denk maar niet dat we dat niet doorhebben.

Je doet trouwens goed werk met al die medailles, orden en eretekens. Prettige week verder, en hartelijke groet, --ErikvanB 30 nov 2010 03:27 (CET)

  • Ik neem de titel in het artikel zèlf ook op de hak! Ik heb de Russische titel erbij gezet opdat iedereen de vertaling kan controleren. Met die vertaling heb ik moeite; de Russen spreken al snel van "HELDENDOM"... Misschien moeten we er overal "heroïsch" van maken! Heroïsche arbeid. heroïsche strijd, heroïsch moederschap... Is dat een goed idee? Robert Prummel 30 nov 2010 17:17 (CET)
    • Ik zie nu dat je "heroïsch" gebruikt hebt in het artikel. Dat klinkt wel goed, lijkt me. Het is inderdaad ook nuttig dat je het Russisch erbij hebt gezet. Succes, Robert! En bedankt voor je reactie. Groet, --ErikvanB 30 nov 2010 20:47 (CET)

Lakzegel[bewerken | brontekst bewerken]

Het gewraakte zegel

Hallo Robert,

Zeg, het volgende, ik ben op een lakzegel gestuit dat ik niet volledig kan plaatsen. Mogelijk dat jij me kunt helpen. Het zegel beeld twee figuren in een roeiboot af, op een stroom. Op de achtergrond, links, zijn een toren met een groot raam en drie bomen op de achtergrond geplaatst. Rechts, een grote boom op de voorgrond, net achter het stroompje met de roeiers. Zegt dit tafereel je iets? Mogelijk iets in verband met het devies "Vis Unita Fortior" dat boven het tafereel op een lint afgebeeld staat. Ook het schild met een naar links steigerend paard, dat er onder afgebeeld is, kan ik niet plaatsen. --Also sprach Friedrich! 1 dec 2010 01:47 (CET)

  • Het motto "verenigde kracht is sterker" komt veel voor. Het tafereel zegt me niets... Heb je een afbeelding? Robert Prummel 1 dec 2010 01:52 (CET)
  • Hierbij, aan het jaartal is het vermoedelijk vrijmetselarij gerelateerd. --Also sprach Friedrich! 1 dec 2010 02:11 (CET)
    • Er zijn geen maconioeke symbolen te zien... het jaar 5772 ( AD 2012) is in de Hebreeuwse kalender nog niet aangebroken... raadselachtig! Robert Prummel 1 dec 2010 02:17 (CET)
    • 2012, het jaar waarin de wereld vergaat! Wellicht verwijst het naar een tweede zondvloed, met de toren van babel op de achtergrond...  :-) Er staan twee hele kleine passertjes (met de benen omhoog) in het lint, vandaar dat ik ook aan de vrijmetselarij-hoek dacht... Volgens hun jaartelling zou het 1771 of 1772 zijn, als ik het goed begrepen heb met die jaartelling. 1772 zou dus even oud als L'Union Provinciale zijn, maar dat zegel is anders. "Vis Unita Fortior" is wel het devies van de provincie, toch? Maar dan kan ik het paardje en het tafereel weer niet plaatsen.--Also sprach Friedrich! 1 dec 2010 02:24 (CET)

Oei... ik wist niet dat de wereld in 2012 zal vergaan... heeft dat een negatief effect op mijn aandelenportefeuille? Robert Prummel 2 dec 2010 00:40 (CET)

Haha, zie 2012-fenomeen. Mocht je aandelen hebben in overlevingspakketten-fabrikanten e.d., dan zou het nog wel eens gunstig voor je kunnen uitpakken. De een zijn dood... ;-) --Also sprach Friedrich! 2 dec 2010 13:19 (CET)

Snijders medaille[bewerken | brontekst bewerken]

HI, je schreef over de G.J. Snijders-medaille, moet de eerste initiaal niet de C van Cornelis zijn? Groet, Pvt pauline 14 dec 2010 10:36 (CET)

OoO mijn ogen waren niet al te best toen ik dat schreef... Bedankt voor de oplettendheid, ik heb het overal rechtgezet. Robert Prummel 14 dec 2010 11:06 (CET)

  • geen probleem, ik kom in mijn eigen stukken ook vaak schrijffouten tegen :)) Pvt pauline 15 dec 2010 11:01 (CET)

Leonid Brezjnev[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, alleen even als geheugensteuntje: vergeet niet dat er nog een wiu2 op Leonid Brezjnev staat. Vriendelijke groet, --ErikvanB 16 dec 2010 01:20 (CET)

MWO[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, je schreef over Thomas Howell Binford maar in de 2de alinea staat de naam Charles Billingslea. Vergissinkje? Kan je daar even naar kijken? Prettige kerstdagen, Pvt pauline 23 dec 2010 13:26 (CET)

rozetten bij politie/miltiaren[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert,

Ik zag deze week de politieman Bernard Welten op tv, ivm met boerka-bekeuringen. Hij was in uniform met twee rijen rozetten. (lintjes van 4 x 15 millimeter?) Gebruik ik de term rozet goed? Wat zijn dat voor dingen? Betekent dat dat hij de vierdaagse heeft gelopen, of 10 jaar in dienst is? Bij militairen zie ik nog wel eens dat ze 'draaginsignes' krijgen (ik lach me altijd dood als ik ouwe russen zie met tien rijen medailles (rozetten)). Waar kan ik hier meer over lezen?

warme groet,

michiel aleichem 9 jan 2011 04:16 (CET)

  • Welten, ik kende hem als politiecommissaris hier in Groningen, draagt een fors aantal batons. Wanneer hij officier of commandeur in een ridderorde is wordt op dat baton een rozet of een rozet met een stukje zilveren galon aangebracht. Volgens het internationale protocol maakt een bezoekend staatshoofd aan Amsterdam de Hoofdcommissaris van Politie commandeur in een van zijn ridderorden. De stationschef wordt, wanneer dat staatshoofd met de trein aankomt, Officier. De Burgemeester Grootofficier. Bij staatsbezoeken regent het "lintjes"...!

Welten bezit ook Nederlandse onderscheidingen zoals de Huwelijksmedaille 2002. Welterusten! Robert Prummel (overleg) 9 jan 2011 04:25 (CET)

Grafkelder van Oranje-Nassau[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een opmerking geplaatst bij de Grafkelder van Oranje-Nassau te Delft. Je hebt wel eens iets aan het artikel gedaan. Kan je ermaar kijken? Met vriendelijke groet Salix2 (overleg) 10 jan 2011 21:15 (CET) Gedaan! Bedankt voor de correctie Salix. Robert Prummel (overleg) 14 jan 2011 00:04 (CET)

Hoogste onderscheiding voor dapperheid[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben bekend met de Militaire Willemsorde, het Victoria Cross en de Medal of Honor. Ik kan echter niet een equivalent van deze onderscheidingen vinden voor Rusland (Sovjet Unie), Italië en Japan en (nazi-)Duitsland. Kunt u mij op het juiste spoor zetten. Het is voor het opzetten van een ruw skelet voor een artikel over bombarderen in de Tweede Wereldoorlog. Eddy Landzaat (overleg) 13 jan 2011 21:38 (CET)


Dat zijn:

Is dat naar tevredenheid?

Robert Prummel (overleg) 14 jan 2011 00:16 (CET)

Geen Japan of is dat zelfs voor jouw kennis te veel gevraagd? Glimlach Eddy Landzaat (overleg) 14 jan 2011 00:31 (CET)

Dan moet je van goede huize komen Eddy! De hoogste Japanse onderscheiding voor moed was tot 1945 de Orde van de Gouden Wouw.

Goed, ik ben onder de indruk! Het was half een grapje om er naar te vragen omdat het mij inderdaad een moeilijke vraag leek. Maar jouw kennis van onderscheidingen overtreft zelfs mijn stoutste verwachtingen. Kudos for that! Eddy Landzaat (overleg) 14 jan 2011 13:59 (CET)
Flauw dat McArthur de onderscheiding afgeschaft heeft. Een held is een held, ongeacht nationaliteit. Eddy Landzaat (overleg) 14 jan 2011 14:04 (CET)

Hoi Robert![bewerken | brontekst bewerken]

Denk je hier nog aan? Met vriendelijke groet, Kwiki overleg 22 jan 2011 01:47 (CET)

Medaille voor Vredesmissies van de Verenigde Naties[bewerken | brontekst bewerken]

Op het artikel Medaille voor Vredesmissies van de Verenigde Naties staat nog steeds het meebezig-sjabloon. Heb je vergeten dit sjabloon weg te halen of is het artikel nog niet af naar jouw idee? Eddy Landzaat (overleg) 29 jan 2011 18:29 (CET)

Verwijderingsnominatie Millenniumdenken[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Millenniumdenken dat is genomineerd door Bertrand77. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110209 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 10 feb 2011 01:01 (CET)

Verwijderingsnominatie Harrie Weggelaar[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Harrie Weggelaar dat is genomineerd door HHahn. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110214 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 feb 2011 01:03 (CET)

Spanish Wikipedia Article:"Orden Antonio José de Isarri"[bewerken | brontekst bewerken]

Sorry for the Sjabloon for too short, y inmediately revert changes, ok? sorry for my bad english and/or netherlands but i'm from mexico

  • Gracias por su amable reacción Señor, yo sentía que las órdenes del Mérito de la América Central debe ser mencionado en la Wikipedia en español. En cuanto a tu Inglés se refiere, Wikipedia es un proyecto internacional y el español es uno de los idiomas más importantes.

Fielmente suyo,

Robert Prummel

Bloedrecht[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Bloedrecht. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop meerdere bewerkingen maken, vóórdat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

Zou u ook zo vriendelijk willen zijn om kopjes in het artikel te willen plaatsen, dat houdt het artikel overzichtelijk, bij voorbaat dank, Dqfn13 (overleg) 25 feb 2011 11:36 (CET)

Beste Robert Prummel,
Mijn intenties van bovenstaand sjabloon waren goed, ik heb uw artikel bloedrecht globaal bekeken, zeer goed geschreven, en vind het een erg mooi stuk. Het sjabloon heb ik geplaatst omdat ik zag dat u erg veel bewerkingen in zeer korte tijd hebt geplaatst, een aantal bewerkingen waren slechts enkele minuten na elkaar. Ik heb u niet belerend toe willen spreken en, achteraf, ben ik dan ook niet blij met mijn actie. Ik hoop nog veel van uw stukken te mogen leren en hoop dan ook zeer dat bovenstaand sjabloon niet van enig negatief invloed zal zijn. Met vriendelijke groete, Dqfn13 (overleg) 26 feb 2011 08:58 (CET)

Dat begrijp ik Dqfn13! De vele wijzigingen waren het resultaat van het toevoegen van bronnen. Dat is veel werk en wanneer er dan een bewerkingsconflict ontstaat is het werk voor niets geweest... Dan ga ik voor de zekerheid van opslaan... Natuurlijk had ik ook een bewerkingsruimte kunnen openen! Ik hoop dat het artikel, waar ik veel plezier aan had, de moeite van de vele bewerkingen waard was! Robert

Bewerkingsruimte in de hoofdnaamruimte (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, ik heb de door jou aangemaakte pagina Bewerkingsruimte Robert Prummel Johanniters verplaatst naar Gebruiker:Robert Prummel/Johanniters, anders zou die pagina in de hoofdnaamruimte staan. Met vriendelijke groet, Mathonius 27 feb 2011 22:15 (CET)

Is eerder al door RenéV verplaatst naar Gebruiker:Robert Prummel/Bewerkingsruimte Robert Prummel Johanniters mvg Michiel1972 27 feb 2011 22:17 (CET)
Klopt, dank voor de aanvulling. De pagina Bewerkingsruimte Robert Prummel Johanniters was tweemaal aangemaakt. Mathonius 27 feb 2011 22:18 (CET)
  • Lastig hoor, ik hoopte zo rustig te kunnen werken... Robert
    • En zojuist nog een keer. Artikelen die niet beginnen met Gebruiker:Robert Prummel/ verschijnen steeds in de hoofdnaamruimte. Dit is echter niet de bedoeling. Groet, --RenéV (overleg) 27 feb 2011 22:36 (CET)

Aanmaakboxje[bewerken | brontekst bewerken]


Beste Robert, om het aanmaken van pagina's in je gebruikersnaamruimte wat te vergemakkelijken, heb ik hier rechts een boxje in elkaar geknutseld. Voer in het venster de door jou gewenste titel in en klik op de balk met "Nieuwe werkpagina aanmaken". Als je hier vragen over hebt, dan hoor ik het graag. Veel succes verder! Met vriendelijke groet, Mathonius 27 feb 2011 23:18 (CET)

Romeinse groet & Fascistische groet

Goedenacht, Robert Prummel/Archiefkast:Overleg en commentaar van december 2008 tot 13 december 2011.


Ik heb één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd omdat ik het op deze manier niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Romeinse groet & Fascistische groet. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie eventueel ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

Korte toelichting. Hoewel het niet helemaal NE, is, vond ik zelf dat het niet E genoeg is voor een eigen lemma. Daarnaast was mijn gevoel hierover dat het als betogen over kwam. Naar mijn gevoel kon het beter in een ander lemma bijgevoegd worden. Groeten heeft een aantal voorbeelden bijvoorbeeld. Nogmaals, dat is mijn pov. Succes verder. Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op (Samråd) -- 6 mrt 2011 12:41 (CET)

Aanvulling: Aangezien het lemma Fascistische groet niet langer een betoog geacht kan worden, heb ik de nominatie doorgestreept. Voor de Romeinse groet vind ik de inleiding nog steeds een betoog. Collega Den Hieperboree, beschrijft goed, wat ik met betoog bedoel.

Het artikel beschrijft nu vooral dat het niet bestaat. Het intro zou in elk geval moeten uitleggen wat het wel is.

Ik denk dat als u de inleiding nog zou aanpassen, de Wiu van dit lemma ook verwijdert kan worden. Overigens vermoed ik dat u er nog heel veel meer over kunt vertellen. Succes.--Met vriendelijke groeten, Ro de Jong op (Samråd) 10 mrt 2011 19:37 (CET)

Orde van Verdienste van het Land Sleeswijk-Holstein[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik Orde van Verdienste van het Land Sleeswijk-Holstein tegen, van jouw hand.

In het artikel schrijf je dat de orde in 2001 bij wet is ingesteld, en op 1 juni 2002 voor het eerst werd toegekend. Mag ik je vragen welke bron je hiervoor gebruikt hebt? Op deze pagina, waar je ook naar verwijst in verband met de afbeeldingen, wordt gesproken over 2008, evenals op de pagina Verdienstorden des Landes Schleswig-Holstein in de Duitstalige wikipedia.

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 6 mrt 2011 22:49 (CET).

Categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert,

Je hebt een achttal medailles beschreven, maar er geen categorie bij geplaatst. Zou je dat ook nog even willen doen? Dank alvast. Met vriendelijke groet, Davin (overleg) 14 mrt 2011 19:14 (CET)

medaille voor trouwe dienst burgerwacht[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt hier een hele artikelenserie over geschreven, voor iedere stad een apart artikel, maar met nagenoeg dezelfde tekst. Kan het niet veel beter in 1 artikel? Vriendelijke groet, Josq (overleg) 14 mrt 2011 19:32 (CET)

  • Beste Josq, Ze zijn nog niet af... En ik wil de arikelen wel degelijk op de burgerwachten van die plaatsen laten vallen. Bovendien zijn het tien op zichzelf staande en los van elkaar gestichtte onderscheidingen. Met vriendelijke groet,Robert Prummel (overleg) 15 mrt 2011 12:43 (CET)

Indonesian orders[bewerken | brontekst bewerken]

Hello Robert, Thank you for the questions about Indonesian order.

  • I would say that "De Orde van de Grote Ster" can not be translated into "Bintang Republik Indonesia" because this order in indonesian language does not contain any word of star.
  • Mataputera should be corrected as "Mahaputera". It is "Maha" which means "the greatest", not "mata" which means "eye".
  • Bintang Sakti is called Bintang Sakti in Bahasa. Sakti means powerful.
  • Bintang Dharma is called Bintang Dharma in Bahasa. Dharma means way of life or truth or justice based on eastern religion.
  • Bintang Budaya Parama Dharma, Budaya=culture, Parama=very, Dharma=way of life, truth or justice
  • Bintang Yudha Dharma, Yudha=battle
  • I don't think that Bintang Kartika Eka Pakci can be translated "Zilveren Ster van Verdienste" because it is an order awarded only for army personnel. However I don't know exactly how the Netherlands kingdom gives a name on such order for army personnel.

The others are correct, Jalasena for navy/marine, SwaBhuwana for air force and Bhayangkara for police personnel.

  • Bintang Sewindu Apri is specially awarded for armed forces personnel who has served for 8 years, because between 1945-1953 there were many many battles everywhere. (Sewindu=8 years from 1945 to 1953, APRI=Angkatan Perang RI (RI Armed Services))

By the way the complete page in indonesian can be found here: http://id.wikipedia.org/wiki/Daftar_Tanda_Penghargaan_Indonesia

Hope it helps. Regards, Citra 213.252.171.254 17 mrt 2011 15:16 (CET)


Vorstenland en Vorstenlanden[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, als een artikel reeds bestaat, in dit geval Vorstenlanden en het wordt opnieuw aangemaakt, dan wordt het nieuwe artikel een redirect naar het bestaande artikel. Het oudste artikel blijft leading want de bewerkingsgeschiedenis mag niet verloren gaan. Omdat de titel in meervoud volgens jou onjuist is had dat artikel via titelwijziging hernoemd moeten worden. Vervolgens had je jouw informatie in het leading artikel kunnen aanpassen. Met vriendelijke groet, Mexicano (overleg) 23 mrt 2011 11:56 (CET)

Juist... ik was de geschiedenis vergheten! Ik heb de inhoud die het artikel in enkelvoud aanvulde wel overgenomen. Maar je hebt inderdaad gelijk, de geschiedenis is ddo belangrijk! Met vriendelijke groet,

Robert

Ik heb het gewijzigd want je had een kringloop aan redirects veroorzaakt waardoor de artikelen niet meer te benaderen waren. Jouw tekst staat nu in Vorstenlanden. Als je van mening bent dat de titel in enkelvoud moet, kun je op WP:AV titelwijziging aanvragen naar Vorstenland. Mvg, Mexicano (overleg) 23 mrt 2011 12:38 (CET)

Johan Cruijff[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert, na.a.v. de door jou aangemaakte doorverwijspagina ontstonden er 407 dp-links. Ik heb ze inmiddels voor je aangepast. Mvg, Mexicano (overleg) 24 mrt 2011 16:37 (CET)

Wauw, hoe doe je dat zo snel? In ieder geval bedankt. Ik had wel pret aan die tweede Johan Cruijff...! Robert Prummel (overleg) 24 mrt 2011 17:17 (CET)

Ongeveer half uurtje voor mijn bot. Ik heb ook nog even gezocht op de misdadiger - ter uitbreiding van het artikel - maar nog niets kunnen vinden. Mocht ik het vinden, dan laat ik het je weten. Mexicano (overleg) 24 mrt 2011 18:04 (CET) P.S. Heb je dit gelezen?
Ik heb Johan Cruijff (misdadiger) nu ook op de lijst gezet wegens twijfel aan de relevantie. De gegeven bron vind ik ook niet bepaald overtuigend genoeg. mvg Agora (overleg) 25 mrt 2011 18:12 (CET)
Hoi Robert, ik heb nog iets gevonden, zie hier (VII - AWN afdeling Zeeland), alleen is de website niet te benaderen. Groetjes, Mexicano (overleg) 29 mrt 2011 20:00 (CEST)
  • Bedankt Mexicaan! We moeten uiteraard met betere bronnen komen dan die ene gids. Ik heb een Email aan een universitair docent Dr. Janse die een boek, 'Een pion voor een dame' over haar schreef, gestuurd met een verzoek om hulp. Zal men ons, nederige Wikipedianen, vanuit de ivoren Toren van de Universiteit in Leiden de helpende hand reiken? Robert Prummel (overleg) 29 mrt 2011 20:15 (CEST)


Order of the Pleiades[bewerken | brontekst bewerken]

Grootkruis 1ste klas van de Orde van de Pleiaden, met vermoedelijk de verkeerde kleur lint

Beste Robert,
Graag zou ik je iets willen vragen: je hebt ooit het plaatje hiernaast gemaakt, genaamd "File:Grootkruis en lint van de Orde van de Pleiaden.jpg". Mooi plaatje! Ik heb deze gebruikt voor het artikel Order of the Pleiades (en hij was alreeds gebruikt voor het Nederlandse artikel Orde van de Pleiaden). Maar nu ben ik via onderzoek erachter gekomen dat de lint bij deze orde wit zijde met moirépatroon is met twee blauwe strepen. Zie: [9], maar ook de referentielijst in de Order of the Pleiades (Neshaan-e-Haft-Peykhar) die ik heb toegevoegd.

Is er een reden dat je een blauwe lint hebt gebruikt in het plaats van een witte? Ik vermoed dat je per ongeluk de verkeerde lint heb gebruikt, namelijk die van de Orde van het Licht van Iran (Neshaan-e-Aryamehr). Zou je a.u.b. nogmaals het plaatje kunnen maken maar nu met de badge en met de juiste lint? Bedankt, Mr. D. E. Mophon (overleg) 30 mrt 2011 21:25 (CEST)

Ik zal er beslist naar kijken, maar er zijn foto's van Farah Dibah met dit lint! Robert Prummel (overleg) 31 mrt 2011 14:19 (CEST)
Hoi Robert, bedankt voor je antwoord! Wat betreft die foto: er is inderdaad een foto's van Farah Dibah op de pagina Orde van de Pleiaden, maar ik heb een sterk vermoeden dat het helemaal niet de Orde der Pleiaden is die zij daar draagt! Waarschijnlijk is het lint die van de Orde van het Licht (Orde van Aryamehr, geheel blauwe lint), 1ste klasse, die zij in 1967 ontving. Of anders misschien de Orde van Pahlavi (blauw met een gele rand). Zie hier een site met verschillende batons van de Perzische orden: [10]. En een site over de orde zelf: [11] (kopie van Royalark). Saillant detail: Orde der Plejaden 1ste klasse kent helemaal geen borstkruis of medaillon, maar een schouderbadge tezamen met het lint en lintbadge. Op die foto zie je haar met een borstkruis, dus niet van de desbetreffende orde. Mr. D. E. Mophon (overleg) 31 mrt 2011 17:57 (CEST)
Bedankt voor de aanwijzingen, ik zal er nog eens naar omzien, die Perzische ridderorden zijn erg interessant maar ook verwarrend beschreven... Ik heb daar dan onbedoeld saan bijgedragen! Robert Prummel (overleg) 25 apr 2011 10:49 (CEST)
Hoi Robert, heb je er al naar gekeken en mogelijk een gecorrigeerd plaatje gemaakt? Groeten, Mr. D. E. Mophon (overleg) 12 okt 2011 14:59 (CEST)
De zeven sterren op het medaillon zijn met zekerheid de pleiaden! Volgens het standaardwerk van Guy Stair Sainty (Deel i blz. 814) heeft Mr. D. E. Mophon helemaal gelijk! Ik zal de artikelen verbeteren en ben daar al mee begonnen. Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 13 okt 2011 01:48 (CEST)
Bedankt Robert, voor het maken van het nieuwe plaatje! Het ziet er nu goed uit. Mr. D. E. Mophon (overleg) 13 okt 2011 08:12 (CEST)

Erkentelijkheidsmedaille 1940-1945[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, bij het controleren van nieuwe artikelen kwam ik Erkentelijkheidsmedaille 1940-1945 tegen, van jouw hand. Hierin vind ik een tegenstrijdigheid waar jij vast een oplossing voor weet. Je schrijft in het intro:

Toch kon de Erkentelijkheidsmedaille ook aan Nederlanders en Nederlandse onderdanen worden uitgereikt.

Maar even verderop staat:

De Erkentelijkheidsmedaille werd niet toegekend aan Nederlanders of Nederlandse onderdanen,

Kon de medaille nu wel of niet aan Nederlanders/Nederlandse onderdanen worden uitgereikt? Of kon het wel, maar is het er gewoon niet van gekomen?

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 31 mrt 2011 00:26 (CEST).

  • Daar lijkt iets niet te kloppen, in ieder geval is de medaille aan Nederlanders in het buitenland toegekend... Robert Prummel (overleg) 31 mrt 2011 14:21 (CEST)

Dank voor je spoedige antwoord, Robert. Ik zal de zinsnede over het niet toekennen aan Nederlanders uit het artikel verwijderen.

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 31 mrt 2011 18:30 (CEST).

Onnodige toevoeging[bewerken | brontekst bewerken]

Hej,

áls je een meervoud dan al expliciet zou willen vermelden, dan toch niet in een ander artikel zeker? Voorbeeld: in koningin staat wel een verwijzing naar koning maar niet dat het meervoud van koning, koningen is. Anders blijf je aan de gang...

In het artikel sprookje staat al een link naar sproke en op die pagina wordt ook het meervoud gebruikt. Dat lijkt me normaal gesproken voldoende. Zoals je het in tweede instantie toevoegde (... oorspronkelijk als "sproken" ...) ziet het er een stuk netter uit.

Richard 31 mrt 2011 14:06 (CEST)

  • Weet je, als sproke en sproken als begrippen maar voorkomen en op te zoeken zijn ben ik dik tevreden. Het zijn belangrijke begrippen. Robert Prummel (overleg) 31 mrt 2011 14:23 (CEST)
Dat zijn (en waren) ze. Zowel via de zoekfunctie op Wikipedia als bijv. via Google. Zoals gezegd, ik vind dat het nu netjes in de tekst ondergebracht is. Dat vind ik óók belangrijk. Ik denk dat we nu allebei tevreden zijn. Fijne dag verder! Richard 31 mrt 2011 14:30 (CEST)

Johan Cruijff (misdadiger)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo collega, het bovenstaande lemma door u begonnen werd door collega Glatisant omdat het een hoax zou zijn ter directe verwijdering voorgedragen. Ik wilde dit afwijzen maar collega Mathonius was me voor en het is voorgedragen ter beoordeling aan de gemeenschap nu zag ik. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen u als bijdrager kennende dat dit het geval zou zijn dus hoop dat u deze historische persoon kan valideren door betrouwbare bronnen en referenties. Met vriendelijke groet, MoiraMoira overleg 31 mrt 2011 16:46 (CEST)

Natuurlijk is het geen grap... maar het bewijs laat op zich wachten. Eerder las ik op het Internet een betrouwbaar verhaal over deze Cruijff maar dat is niet terug te vinden. Ik heb een biograaf van Jacoba van Beieren in een Email om hulp gevraagd. Met vriendelijke groet,Robert Prummel (overleg) 31 mrt 2011 16:49 (CEST)
Hoi Robert, de website is nu te benaderen. Ik vrees alleen dat je er niet veel aan hebt, ondanks het feit dat er een veelbelovend kopje Johanna en Cruijff boven staat. Groet, Mexicano (overleg) 31 mrt 2011 17:43 (CEST)
Ik heb een betere bron voor je, zie hier. Mvg, Mexicano (overleg) 31 mrt 2011 19:38 (CEST)

Egbert Lewe van Middelstum[bewerken | brontekst bewerken]

Egbert Lewe van Middelstum als Commandeur in de Orde van de Unie, gouache toegeschreven aan Wessel Lubbers

Hallo Robert,

Weet jij toevallig van welke orde het Maltezer kruis is dat Egbert Lewe van Middelstum hier draagt?

Je schrijft "1807, daarna werden de versierselen veranderd" Hoe bedoel je dat precies? Het zegel waar ik je laatst naar vroeg heb ik teruggevonden op een document van Antoni Gabriel Zeegers (1782). Het is de achterkant van het zegel van L'Union Provinciale. Het geeft een mooi beeld van de stad Groningen in die tijd, alleen kan ik de gebouwen niet helemaal thuisbrengen.

Groeten! --Also sprach Friedrich! (overleg) 6 apr 2011 13:51 (CEST)

  • Mooi zo, dan kan het zegel als illustratie worden gebruikt... Het versiersel op de borst van Mr. Lewe is het (borst)kruis van een Commandeur in de Orde van de Unie. Het hoort dus bij het om de hals gedragen kruis.

Met vriendelijke groet,

Robert Prummel

Dank je voor het snelle antwoord! Het zegel zal ik wel even uploaden. Groeten! --Also sprach Friedrich! (overleg) 7 apr 2011 12:15 (CEST)

Hamengkoeboewono I[bewerken | brontekst bewerken]

Robert, de volgende zin viel me op: " Raden Mas Sujana besteeg in 1755 als Hamengkoeboewono I de troon van Jogjakarta. De sultans van Jogjakarta zijn binnen de Javaanse adel een jongere tak van het Huis van Mataram en de soesoehoenans van Soerakarta zijn de oudere tak. De huidige sultan is Z.P.H. Hamengkoeboewono I. "

Hebben allebei de Hamengkoeboewon's het volgnummer 1? Met vriendelijke groet, --Davv69overleg 7 apr 2011 07:54 (CEST)

Opvolging[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zag je zojuist aangemaakte artikel Amangkoerat I van Mataram. Ik heb er een sjabloon aan toegevoegd, namelijk {{Opvolging}}. Hieronder zie je hoe je dat kan toevoegen (heel simpel).

{{Opvolging
| vorige   =[[Agung de Grote]]
| lijst    =[[sultan (rang)|sultan]] van [[Mataram II|Mataram]]
| volgende =[[Amangkoerat II van Mataram]]
}}

resulteert in

Voorganger:
Agung de Grote
sultan van Mataram Opvolger:
Amangkoerat II van Mataram

Veel succes en ga natuurlijk door met het schrijven van interessante artikelen! Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 9 apr 2011 16:53 (CEST)

  • Bedankt Jurriaan! Ik heb het sjabloon de laatste dagen veel gebruikt! Robert Prummel (overleg) 19 apr 2011 16:29 (CEST)

Sigismund van Habsburg-Toscane[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, zonder overleg zette Gebruiker:Mexicano deze pagina nuweg. Wat betekend dat er weer iemand anders dit lemma uit de prullenbak moet gaan halen. Onbegrijpelijk allemaal. Mvg, --Lidewij (overleg) 17 apr 2011 11:18 (CEST)

Sorry Robert, ik zie nu dat er meer aan de hand is. Ik zag geen overleg, dus kwam ik in actie. Groet, Lidewij
Robert verplaatste het lemma op een onjuiste wijze dus heb ik de oude situatie hersteld met toelichting in de bewerkingssamenvatting. Kennelijk had Robert de bedoeling het naar zijn eigen naamruimte te verplaatsen, echter door een titelwijziging ontstaat een redirect van hoofdnaamruimte naar gebruikersnaamruimte hetgeen ongewenst is. Mvg, Mexicano (overleg) 17 apr 2011 12:37 (CEST)
Beste Mexicano, toch wel een lastig medium dat wikipedia, wanneer je bij een bekende gebruiker een fout constateer, dat je deze gebruiker er geen eens op kan wijzen. Als medegebruiker heb je alleen de mogelijkheid om, binnen enkele minuten, je met het werk te gaan bemoeien met een nuweg sjabloon.
Deze actie zou mij er toebrengen wikipedia af te sluiten en mijn tuintje te gaan wieden. Alles beter dan je te laten behandelen als een onmondig kind. Met vriendelijke groet, --Lidewij (overleg) 17 apr 2011 17:46 (CEST)
Deze wijziging met toelichting was voor Robert denk ik duidelijk genoeg. Mvg, Mexicano (overleg) 17 apr 2011 17:56 (CEST)
Beste Mexicano, in blokletters dan maar, naar mijn mening had je geen enkele wijziging moeten maken, maar alleen een klein berichtje op deze pagina. Mvg, Lidewij (overleg) 17 apr 2011 18:10 (CEST)
Beste Lidewij, natuurlijk moest dat wel, het artikel stond nu tweemaal in de hoofdnaamruimte. Ik zie nu net dat jij er een redirect naar de gebruikersnaamruimte van hebt gemaakt, dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom heb ik die voor verwijdering voorgedragen. Groet, Mexicano (overleg) 17 apr 2011 18:24 (CEST)
Beste Mexicano, wanneer jij niet op deze manier een actie had ondernomen had Robert dit allemaal zelf kunnen doen. Wanneer een medegebruikers zich zo snel met een lemma gaat bemoeien waar een ander bezig is, ontstaan er alleen maar bewerkingsconflicten. De encyclopedie was op deze wijze geenszins in gevaar. Een medegebruiker zou zich bij zo'n actie wel heel vervelend kunnen voelen. Ik schreef niet voor niets in de bewerkingssamenvatting. Respect. Met vriendelijke groet, Lidewij (overleg) 17 apr 2011 21:20 (CEST)

Mag ik er nog - voor wat het waard is - op wijzen dat alle andere Toscaanse Habsburgers staan vermeld als van Oostenrijk-Toscane. Misschien kan dat hier ook gebeuren. RJB overleg 19 apr 2011 13:42 (CEST)

wat is het?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste. In een van je bijdragen gebruikte je de term "driedubbel" (in lemma Orde voor Persoonlijke Moed). 'Driedubbel' wordt soms gebruikt i.p.v. van drievoudig. Een collega, die blijkbaar niet meer actief is, interpreteerde 'driedubbel' als 'zesvoudig': [12]. Een beetje overhaast ging ik hier onlangs in mee: [13], maar bij nader inzien mogelijk niet terecht. Zou je er even naar kunnen kijken a.u.b. en eventuel repareren naar de versie die het moet zijn? Alvast dank. --VanBuren (overleg) 19 apr 2011 13:33 (CEST)

Met enige aarzeling een oude versie hersteld: [14]. --VanBuren (overleg) 24 apr 2011 17:34 (CEST)

Plaatsnamen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, Ik kom hier 's ochtends vaak vele fijn werk van je tegen. Bij sommige van je bewerkingen zie ik dat je mijn correcties in je enthousiasme weer vrolijk ongedaan hebt gemaakt. Voor plaatsnamen als Djokjakarta is niet alleen de spelling hier op de Wiki anders: Jogjakarta, maar is er ook nog het Groene boekje dat als leidraad wordt gebruikt [15].

Als ik ze tegen kom zet ik ze dus weer terug met uw welnemen.

3 Wise Men (overleg) 21 apr 2011 16:12 (CEST)

  • Heb niets gezegd. Zie dat het al eerder ergens is gecorrigeerd ;-) Excuus voor de overlast. 3 Wise Men (overleg) 21 apr 2011 16:20 (CEST)

Hieronymussen...[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert,
naar mij nu pas in het oog sprong, voegde je op 29 januari 2008 aan het artikel Vorstelijk Liechtensteinse Orde van Verdienste de volgende referentie toe: <ref>Hieronymiussen spreekt van Ridders en Commandeurs. De vorstelijke website alleen over kruisen.</ref>. (Deze referentie is in de huidige versie van het artikel nummer 3.)
Afgezien van de kleine spelfout in Hieronymussen, is mij van de in deze referentie gesuggereerde discrepantie tussen Hieronymussen enerzijds en de vorstelijke website anderzijds niets gebleken. De website somt weliswaar eerst de onderscheidingen zelf op (inderdaad allemaal kruisen), maar geeft direct daaronder in dezelfde tekst een aparte opsomming van de titels waarmee de dragers van deze kruisen zich mogen tooien. En dáár staat:

"Der Besitzer des Gross-Sterns, des Grosskreuzes mit Brillanten sowie des Grosskreuzes ist berechtigt, sich als "Inhaber" desselben, der des Komturkreuzes mit dem Stern als "Komtur des fürstlich liechtensteinischen Verdienstordens mit dem Stern", der des Komturkreuzes als "Komtur", jener des Ritterkreuzes als "Ritter des fürstlich liechtensteinischen Verdienstordens" zu bezeichnen."

Ik meen dat de grondslag voor de voornoemde referentie hiermee vervalt.

Met collegiale groet,
-Tom Ordelman - þ|Thor NLLEG OVER 23 apr 2011 12:03 (CEST)

Bedankt Tom! Zo zie je maar weer dat goed meelezen zijn nut heeft... Dat gebeurt op Wiki pas nadat iets op het internet is geplaatst. Robert Prummel (overleg) 23 apr 2011 12:20 (CEST)

Ik kwam bij toeval op dit artikel terecht, omdat je er zo schattig mijn plaatje van de oude vorst en vorstin had ingevoegd. Toen nog vrolijk en opgewekt wuivend, waren ze een jaar later helaas allebei dood... - Tom Ordelman - þ|Thor NLLEG OVER 23 apr 2011 12:34 (CEST)

Ja, we zijn geen van allen blijvertjes... Ben je tevreden over mijn aanvulling van het artikel? Robert Prummel (overleg) 23 apr 2011 12:36 (CEST)

Prima, zij het dat de "gewraakte" ref er nog gewoon in stond. Die heb ik nu zelf maar even gepoetst, met uw welnemen... - Tom Ordelman - þ|Thor NLLEG OVER 23 apr 2011 12:54 (CEST)

Onaf[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert Prummel, je artikel Sigismund van Habsburg-Toscane is nog dermate onaf, dat het meer in je eigen werkruimte thuishoort dan op de officiële wikipagina's. Er zit weliswaar een meebezig-sjabloon op, maar je bent sinds een dag of tien met allerlei andere dingen bezig, zie ik - niet met dit artikel. Glatisant (overleg) 26 apr 2011 02:24 (CEST)

Volgens mij ziet Sigismund van Habsburg-Lotharingen er wel netjes uit... Robert Prummel (overleg) 26 apr 2011 20:37 (CEST)

Hee, die meneer met dat kruis ken ik! Het was dus een vergipsing. Prima. Glatisant (overleg) 26 apr 2011 20:58 (CEST)

Erbij en weer weg?[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, eerst doet u dit en vervolgens dit, heen en weer bootje, of bedenkingen? Groet, EdwinB (overleg) 30 apr 2011 13:36 (CEST)

Portaal[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel, In uw gebruikersnaamruimte kwam ik een tweetal pagina's tegen die u op de helpdesk een portaal noemt. Echter, deze pagina's zijn geen portaal. Een kader om een hoop tekst maakt een pagina nog geen portaal. De portaalnaamruimte is bedoeld voor portalen, waarbij die portalen de functie hebben om over een groot onoverzichtelijk onderwerp voor de navigatie een totaaloverzicht te scheppen over dat onderwerp. Deze pagina's dienen als startpunt en toegangspoort voor een bepaald thema met doorklikmogelijkheden om specifieke artikelen te vinden. Zie ook: Wikipedia:Portalen voor meer uitleg over het doel van portalen. De huidige opzet voldoet absoluut niet aan wat we op Wikipedia zien als portaal. Groetjes - Romaine (overleg) 1 mei 2011 03:23 (CEST)

  • Natuurlijk niet.... Het is een opzet voor een mogelijk nieuw portaal. In andere landen bestaat dat portaal wèl! Omdat het in aanboiuw is is is het in de gebruikersruimte gemaakt. Op de betreffende pagina heb ik de moderatoren gevraagd om hulp en informatie. Robert

Artikelnaam[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo! Is de titel Jubileumsmedaille van Soesoehoenan Prabhu Sri Paku Buwana X bij zijn 25jarig ambtjubileum correct of moet het ambtsjubileum zijn? Groeten, Stroopwafel (overleg) 6 mei 2011 06:49 (CEST)

Dat moet inderdaad met die extra "s"! Bedankt voor de oplettendheid. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Robert Prummel (overleg · bijdragen) 7 mei 2011 12:23 (CEST)

Ergo: titel gewijzigd. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 6 mei 2011 07:16 (CEST)
Bedankt! En is het "een medaille voor Militaire Verdienste" of moet dat "Militaire Verdiensten" zijn? En "Draagpenning 24-uurs afstandritten der Amsterdamsche Vrijwillige Burgerwacht" of "afstandsritten"? En wie doet de rest van de Jubileummedailles? Hier staan telkens Eishockeyspelers. Groeten, Stroopwafel (overleg) 7 mei 2011 03:33 (CEST)
Het is m.i. verdienste (kijk naar het enkelvoud in bijvoorbeeld Institution du mérite militaire, Ordine di San Giorgio del Merito Militare en Bayrischer-Militär-Verdienstorden), het gaat niet om losse daden, maar om de algehele verrichting (enkelvoud) van militaire handelingen.
Wie de rest doet? Dat kun jij toch ook? ;-) RONN (overleg) 7 mei 2011 10:31 (CEST)
  • Beste Stroopwafel, De begrippen "Orde van Verdienste" en "Orde van Verdiensten" komen inderdaad naast elkaar voor. Ik volgde waar mogelijk steeds de originele Nederlandse naam en vertaalde een naam of titel in een vreemde taal steeds zo nauwkeurig mogelijk. Het is niet "Ordre des Mérites Militaires". De fransen gebruiken daar een enkelvoud. Die ijshockeyspelers zijn me ontkomen... ze zijn ook zo snel... De Nederlandse medailles kregen steeds zorgvuldig de titel die ze in het officiële instellingsbesluit, Koninklijk Besluit of Wet kregen. Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 7 mei 2011 12:23 (CEST)
    • Ik heb van al deze zaken weinig verstand, maar Robert Prummel door zijn ervaring met medailles en onderscheidingen veel meer. Wel kan ik zeggen dat Jubileummedaille van Soesoehoenan Prabhu Sri Paku Buwana X bij zijn 25-jarig ambtsjubileum geen officiële benaming lijkt te zijn maar een omschrijving die Prummel voor de gelegenheid zelf heeft geconstrueerd (waar niets op tegen is), aangezien deze precieze bewoordingen in de vermoedelijke bron ontbreken. Bij Draagpenning 24-uurs afstandritten der Amsterdamsche Vrijwillige Burgerwacht ligt het anders, omdat deze term letterlijk zo genoemd wordt in de bron. Formeel zitten hier echter ook spelfouten in, want de juiste spelling is "24(-)uursafstandsritten" (Taaladvies) en "afstandsritten" (Taalunie). Maar de spelfouten zijn waarschijnlijk gewoon het gevolg van het feit dat de schrijver van de bron niet kan spellen, want ook in de toelichting schrijft hij: "De 24-uurs oefenritten werden voor het eerst in 1932 door de Amsterdamsche Burgerwacht Vervoer georganiseerd." Bij mij rijst het vermoeden dat een hoop van die lemma's moeten worden aangepast, zoals Stroopwafel hierboven al stelt. --ErikvanB (overleg) 7 mei 2011 16:55 (CEST)
      • Hoe de medaille in het Javaans en het Maleis heet weet ik niet... Deze aanduiding lijkt me als vlag de lading te dekken! Dan is er de spelling van de naam van de vorst. Ik geefsterk de voorkeur aan Pakoeboewono, wat in de mij ter beschikking staande gedrukte bronnen wordt gebruikt. Dat is ook de juiste uitspraak. Het is een "oe"en geen "u" maar voor Amerikanen zou "Pakoeboewono" zoiets als "Pakoééwee-boéé-wonó" opleveren. Gelukkig gebruikt het Koninklijk Instituut voor Taal, Land en Volkenkunde de "oe" in Soekarno nog! Robert Prummel (overleg) 7 mei 2011 20:36 (CEST)
  • Beste Erik, ik kies steeds waar mogelijk voor de officieële naam van de onderscheiding. Daarvoor gebruik ik wanneer dat te vinden is het instellingsbesluit. Hier is de naam destijds "afstandritten" geweest. Een persoonlijke voorkeur van de organisatoren? Hoe het ook zij, de computer kan zo goed zoeken dat hij die "s" door de vinger ziet.Dat is bij Indische namen soms anders, zoek maar eens op "Pati Oenoes" en op "Pati Unus". Gelukkig gebruikt het Koninklijk Instituut voor Taal, Land en Volkenkunde de "oe" in Soekarno nog! Robert Prummel (overleg) 7 mei 2011 20:42 (CEST)
    • Goed, Robert, ik begrijp het. Ik voelde me alleen maar verantwoordelijk om dit aan de orde te stellen omdat het me opviel. Bedankt voor je toelichting. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 7 mei 2011 20:52 (CEST)
    • O, tussen haakjes, ik heb een manier gevonden om van de rode link Koninklijke Begeer een blauwe link te maken. Ik heb dit op alle lemma's gecorrigeerd. Zie dit voorbeeld. Misschien een handige tip voor toekomstige artikelen. Mvg, --ErikvanB (overleg) 7 mei 2011 20:57 (CEST)
      • Mooi werk! Dat was ik van lang plan ook eens te gaan doen... Robert Prummel (overleg) 7 mei 2011 21:01 (CEST)

transcriptie[bewerken | brontekst bewerken]

Nog wat[bewerken | brontekst bewerken]

  • Zou je even willen kijken naar het woord "bekamen" in het artikel Thomas Baker?
    • Dat is een vreemde verleden tijd... ik ga ernaar kijken (het blijkt een germanisme te zijn!) Robert Prummel (overleg) 8 mei 2011 13:04 (CEST)
  • In het artikel Karel van der Heijden twijfel ik over operatiën => operaties en het woord geürineerde. Moet dat, in deze context, niet beürineerde zijn of iets dergelijks? Is hier sprake van een speciale behandeling met urine om het rotan buigzamer te maken?
    • "Be" lijkt me beter dan "ge"! De meervouden komen beide voor. Indertijd was "operatiën" gebruikelijk. Ik citeer uit oude bronnen. Robert Prummel (overleg) 8 mei 2011 13:17 (CEST)

Ik heb nu 2000 door jou gestarte artikelen gecheckt op spelfouten, en heb er dus nog 1024 te gaan volgens deze lijst. Mijn aanpassingen kan je hier vinden. Ik hoop dat ik je volglijst niet al te veel vervuil. Ik verwacht nog een dag of 2 nodig te hebben om alles af te ronden. Groeten, Stroopwafel (overleg) 8 mei 2011 06:46 (CEST)

Punten 2 t/m 5 afgehandeld. RONN (overleg) 8 mei 2011 08:47 (CEST)
Dankjewel Ronn!
  • Misschien is dat lint uit 1955, de orde is dacht ik ouder... Ik kijk er nog eens naar! Robert Prummel (overleg) 8 mei 2011 13:19 (CEST)
  • Hm, je hebt gelijk, waarschijnlijk al gestart tijdens het presidentschap van Stephen Allen Benson in de periode 1856-64. Ben benieuwd. Stroopwafel (overleg) 8 mei 2011 13:35 (CEST)
Graag gedaan. Mooie zin, tot een... gevlochten vlecht vlechten, dat is pure poëzie. :) Gr. RONN (overleg) 8 mei 2011 10:35 (CEST)

Plus[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben klaar met het checken van alle door jou geschreven artikelen (3024 plus een paar die je recent had aangemaakt) op tikfouten.

  • Wil je even kijken naar het woord "verland" in het artikel Griffelinie? Moet dat verlangd zijn of verlengd ofzo?
  • Orde van verdienste is nog niet af, onderin moet bijv. nog een boel vertaald worden.
  • In het artikel Orde van Verdienste (Bulgarije) staat: "Op een lint rondom deze leeuw staat in " (Cyrillisch-Bulgaars "voor verdienste") geschreven." dat moet worden: "Op een lint rondom deze leeuw staat "vulhierhetbetreffendewoordin" (Cyrillisch-Bulgaars "voor verdienste") geschreven." of misschien zelfs "Op een lint rondom deze leeuw staat "vulhierhetbetreffendewoordin" (Cyrillisch-Bulgaars voor "verdienste") geschreven."
  • Zou je even willen kijken of je de bronvermelding van Orde van Sint-Theodorik kan verbeteren?
  • Knoopgatversiering komt een aantal maal op wiki voor, moet dat niet knoopsgatversiering zijn?
  • Zou je de linktekst voor de externe link op Kruis van de Landmacht (Venezuela) willen aanpassen? Mijn Spaans is niet best.
  • Kan de waarschuwing onderaan Lijst van Ridderorden van Nigeria inmiddels weg? Die press-release werkt niet bij mij. Moet die opgezocht worden op archive.org?
  • Moet in de brontekst van het lemma Lijst van Historische Orden van Mantsjoerije in het rijtje links onderin een aantal keer een "d" door een "t" vervangen worden?

Met vriendelijke groet, Stroopwafel (overleg) 10 mei 2011 04:31 (CEST)

samenvoegverzoek Militair Ereteken en Gouden Kruis voor Militaire Verdienste[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel

Op Wikipedia:Samenvoegen/201012 staat al een tijdje het verzoek om de artikelen Militair Ereteken en Gouden Kruis voor Militaire Verdienste (beide van jouw hand) samen te voegen. Beide gaan (zo lijkt het) over dezelfde decoratie. Ze zijn beide echter nogal uitgebreid en ik heb er zelf niet al te veel verstand van. Zou jij deze twee misschien willen combineren tot een enkel artikel? Alvast bedankt. **Man!agO** 11 mei 2011 09:40 (CEST)

Beste Managio, ik ben er aan gaan werken. In het Duits zijn het twee artikelen! Robert Prummel (overleg) 11 mei 2011 12:10 (CEST)
Bedankt voor de moeite. Als je klaar bent kan je dat op Wikipedia:Samenvoegen/201012 laten weten. **Man!agO** 11 mei 2011 13:30 (CEST)

Demjanjuk[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert. Ik zag net deze wijziging. Is er met zijn onderzoek ook nog iets gedaan in het proces? Anders lijkt het me niet echt relevant om op deze plek te melden. Er zijn namelijk talloze wetenschappers die hebben onderzocht of de kaart echt was. Dennis P:TW 12 mei 2011 13:28 (CEST)

Beste Dennis, Ik ben een bewonderaar van het werk van Wagenaar en vond dat zijn posthume bijdrage belangrijk was. Die kan ook nog een rol gaan spelen in het verdere proces want er komt een hoger beroep. Het laat ook Wagenaars voortdurende betrokkenheid bij de Demjanjukzaak zien. Die hield dus niet op bij de vrijspraak in Israel. Robert Prummel (overleg) 12 mei 2011 14:16 (CEST)

Jubileumster[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert

Op 15 maart 2011 was je zes jaar actief op Wikipedia. Daarom had je eigenlijk meer dan een jaar geleden, in maart 2010, deze ster voor vijf dienstjaren al moeten krijgen. Sorry voor de vertraging. **Man!agO** 13 mei 2011 09:04 (CEST)

natuurlijke kleur(en)[bewerken | brontekst bewerken]

Vond het wel grappig: In 2006 maak je natuurlijke kleuren aan en in 2009 maak je natuurlijke kleur erbij :-) Zou je kunnen zorgen dat deze twee worden samengevoegd? ;-) Sum?urai8? 19 mei 2011 13:38 (CEST)

  • Dan wist de ene hand niet wat de andere deed! Maar ik heb het samengevoegd en iets uitgebreid. Robert

Verwijderingsnominatie Rajasa dynastie[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Rajasa dynastie dat is genomineerd door JWZG. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110523 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 mei 2011 02:03 (CEST)

Sinister[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, zou je zo vriendelijk willen zijn om op Overleg:Sinister te reageren? Volgens mij is het artikel nog niet helemaal consequent, en lopen in de tekst de definities van sinister, sabel en groen door elkaar. Alvast bedankt voor de moeite. Groet, --Davv69overleg 26 mei 2011 07:59 (CEST).

Oorlogskruis + Wapen van Groningen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb nooit gezegd dat het kippen waren, gebruiker Ronn noemde mijn tekening van de adelaars 'kippen'. Maak je geen zorgen, ik heb het nooit kippen genoemd. Dat was dus voor alle duidelijkheid Ronn. Ik heb wel gezegd dat ik geen voorstander was van de stilistische weergave die nu gebruikt wordt op wikipedia, maar daarbij het ik nooit 'kip' gehanteerd..

Misschien zou eens moeten leren werken met Inkscape en het SVG formaat, dan zou de grootte waarop je alles tekende niets meer uitmaken. Mjah, ik vond dat jouw tekeningen er nog behoorlijk goed uitzagen in de grootte die de galerij hanteerde.Adelbrecht Commons (overleg) 30 mei 2011 17:28 (CEST)

  • Bedankt voor de tip, met mijn nieuwe grote computer moet dat kunnen, maar moet ik dan opnieuw leren tekenen? Ik werk nu met bitmappen. Beide wapens van Groningen zijn natuurlijk correct maar het "kippenwapen" is esthetisch niet bevredigend... Met vriendelijke groet Robert Prummel (overleg) 31 mei 2011 16:50 (CEST)

Briljant[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, Je eerste actie was een juiste correctie van een taalfout. Wat je met je tweede bedoelde weet ik niet. Nu staat er: "waren diamanten roosgeslepen diamanten". De oude tekst was dan beter, of je bedoelt iets anders. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 31 mei 2011 11:39 (CEST)

  • Beste Salix, Ik wil eigenlijk nog een artikel over roosgeslepen diamanten maken, die ontbraken in dit artikel en ze missen op Wikipedia. Dat is de achtergrond. Met vriendelijke groetRobert Prummel (overleg) 31 mei 2011 16:48 (CEST)

Kroonprinses Carola Medaille van de Albertvereniging[bewerken | brontekst bewerken]

Ha Robert. Lopen er hier nu niet twee zaken door elkaar of lees ik niet goed? - Groet, Advance (overleg) 2 jun 2011 00:07 (CEST)

Sultanaat Jogjakarta[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, allereerst condoleances met het verscheiden van God. Hij ziet eruit als een kat die een goed leven heeft gehad. Sterkte. Kleine opmerking: Ik heb op de de hete lijst gevraagd of iemand Sultanaat Jogjakarta kan toevoegen; het artikel bestaat nog niet in het Nederlands (Wel elders: en, fr, id), en ik weet dat jij aardig thuis bent in de materie. Zou jij eventueel willen overwegen hier iets mee te doen? Ik heb trouwens de vage notie dat ik al iets over het sultanaat langs heb zie komen, maar ik zie geen Nederlandse interwiki bij de artikelen die ik hierboven aangeef. Alle input welkom. Milliped (overleg) 2 jun 2011 23:35 (CEST)

was was[bewerken | brontekst bewerken]

Het Engelse was kan niet altijd worden vertaald door het Nederlandse was. In dit geval is m.i. werd beter. Zie ook Valse vrienden. Muijz (overleg) 9 jun 2011 12:20 (CEST)

  • Dat klopt, maar waar de beschreven decorandus inmiddels dood is is "hij was een Ridder in de Orde van de Gouden Ham" toch ook correct? Robert Prummel (overleg) 9 jun 2011 14:36 (CEST)

Maria Christina van Oostenrijk (1742-1798)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert,
Bezig met het naspeuren van de nazaten van Adam van Bronckhorst kwam ik op het lemma Maria Christina van Oostenrijk (1742-1798). Bij de versie van 9 jan 2011 om 02:40 zag ik dat je had toegevoegd: Bijzonder was dat Maria Theresia haar oudste dochter toestond om uit liefde te trouwen.
Dat is inderdaad bijzonder zo niet heel bijzonder te weten dat haar oudste en enige dochter als zuigeling van 1 dag is overleden. Heb jij hier een (betrouwbare) bron voor geraadpleegd, zo ja wil jij die dan vermelden? - m.vr.gr. Henk Obee (overleg) 17 jun 2011 11:12 (CEST)

Hallo Robert,
Ik ga er dan maar vanuit dat het een verschrijving is en zal het regeltje weghalen. Je komt als wikipedia niet serieus over met zo'n regel in een lemma als deze. m.vr.gr. Henk Obee (overleg) 28 jun 2011 18:00 (CEST)

Lijst van onderscheidingen van Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi Robert Prummel. Ik kwam het artikel Lijst van onderscheidingen van Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk tegen dat nog niet af is. Op 11 juni heb je er wiu2 op geplakt, maar sindsdien is er niets meer mee gedaan. Wellicht aan je aandacht ontschoten? Pompidom (overleg) 25 jun 2011 18:34 (CEST)


IK DENK IK DAT IK DEZE LANGE LIJST MAAR EVEN IN MIJN BEWERKINGSRUIMTE ZET... TEVEEL HOOI OP DE VORK! Robert Prummel (overleg) 27 jun 2011 01:03 (CEST)

Hallo Robert,
Ik heb het werk verplaatst naar je eigen naamruimte hier. Je had per abuis een soort van werkruimte in de hoofdnaamruimte aangemaakt.
Mvg, Fontes 27 jun 2011 01:23 (CEST)
Heb de pagina in de hoofdnaamruimte op nuweg gezet, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat "gewone" bezoekers in een gebruikersruimte uitkomen. Na eventuele voltooiing van het artikel kan het weer gewoon in de hoofdnaamruimte worden gezet. Vriendelijke groet, --ErikvanB (overleg) 27 jun 2011 01:39 (CEST)

Weigering Militaire Willems-Orde door gezagsdrager[bewerken | brontekst bewerken]

Nog een keer maar nu op de goede plek; Robert, kan je eens kijken naar Gotfried Coenraad Ernst van Daalen (1836-1889) en zijn je meer van dergelijke gevallen bekend en zo ja, welke? Hartelijk dank en collegiale groet, Menke (overleg) 28 jun 2011 16:59 (CEST)

Verwijderingsnominatie Joseph Gebhard Himmler[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Joseph Gebhard Himmler dat is genomineerd door Halandinh. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110718 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 jul 2011 02:02 (CEST)

Ludwig Ritter von Tutschek[bewerken | brontekst bewerken]

Ik was je stukje een beetje aan het bijschaven wat betreft wiki en taal omdat ik dacht dat je ermee klaar was. Toen ik mijn bewerking opsloeg, bleek je er nog iets bijgezet te hebben, wat ik daardoor per ongeluk gewist had. Toen ik dat stukje terug wilde zetten, kwamen onder meer die streepjes mee. Dat had verder geen bedoeling. Groet Toth (overleg) 23 jul 2011 14:37 (CEST)

Alexander Kurakin[bewerken | brontekst bewerken]

Ik zie dat je binnen korte tijd na elkaar de artikelen Alexander Kurakin en Alexander Borisovich Kurakin hebt aangemaakt. Het lijkt mij dat deze over dezelfde persoon gaan? Waarom dan twee verschillende artikelen? - André Engels (overleg) Hulp gewenst? Neem een coach! 1 aug 2011 17:11 (CEST)

  • Werk van de linker- en van de rechterhand denk ik... Welke van de twee zullen we bewaren? Robert Prummel (overleg) 1 aug 2011 19:12 (CEST)

Werk in uitvoering[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, mooie artikelen die je toevoegt! Echter, er zijn nu al talloze artikelen waarop je het sjabloon {{wiu2}} hebt geplaatst. Deze komen allemaal in deze categorie terecht. Tot dusver heb ik daarmee geen probleem, maar wel met de kwantiteit. Zou het enigszins mogelijk zijn om de hoeveelheid als dusdanig te beperken en de artikelen eerst volledig af te werken? Dank bij voorbaat! Met vriendelijke groet, C (o) 7 aug 2011 09:26 (CEST)

  • Leuk dat je schrijft Capaccio! Ik krijg ze niet weg... Probeer het maar eens. Is het een programeerfout? Robert Prummel (overleg) 7 aug 2011 15:54 (CEST)
    • Opgelost! Er stond een wiu2 boven het sjabloon en dat dook vervolgens op op de pagina's. Robert Prummel (overleg) 7 aug 2011 18:28 (CEST)

Medaille voor Kunst en Wetenschappen (Mecklenburg-Strelitz)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, hoewel ik er alle vertrouwen in heb dat het niet met opzet was, vraag ik je toch waarom je dit artikel hebt genomineerd voor directe verwijdering. Het was trouwens een van je eigen artikelen?! Met vriendelijke groet, Chielbuseyne (overleg) 8 aug 2011 20:20 (CEST).

Navigatie[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel, Afbeeldingen nemen in navigatiesjablonen te veel ruimte in, terwijl ze geen betekenis hebben. Navigatiesjablonen zijn bedoeld voor navigatie en niet voor afbeeldingen. Afbeeldingen horen thuis op artikelen, waar de correcte afbeelding bij de correcte artikeltekst staat. Groetjes - Romaine (overleg) 9 aug 2011 03:30 (CEST)

  • Tsja, ik vind het wel een verarming... Is dat een wet van Meden en Perzen? Allerelei andere navigatiemiddelen hebben wèl afbeeldingen. Door je ingreep worden de namen van de artikelen ook lelijk afgebroken, ik heb ze liever op één regel! Robert Prummel (overleg) 9 aug 2011 03:41 (CEST)
    • Andere navigatiesjablonen hebben alleen in principe kleine vlaggetjes/wapens, of een klein sport-icoontje. Daar is het afbeeldingvakje voor bedoeld, niet voor grote afbeeldingen. Over het afbreken, daar is overleg en een peiling over geweest en zijn kunstmatige afbrekingen/clusteringen niet gewenst omdat iedereen een andere beeldschermbreedte heeft en het voor iedereen anders is. Als je een bepaalde breedte vaststelt krijgen anderen dat lelijk op hun scherm. Daarom is de inhoud van navigatiesjablonen fluïde, net als alle artikelen, die breken we ook niet kunstmatig af aan hete einde van een regel. Groetjes - Romaine (overleg) 9 aug 2011 03:57 (CEST)
  • Ik maak speciaal voor de sjablonen afbeeldingen, als we ze nu weer kleiner maken? Nu is het zo kaal... Robert Prummel (overleg) 9 aug 2011 03:59 (CEST)
    • Robert, een andere opmerking: als je een sjabloon in een artikel invoegt tussen de welbekende dubbele accolades, is het niet de bedoeling om voor de naam van het sjabloon nog eens Sjabloon: te gaan zetten. Dus niet {{Sjabloon:Navigatie Huppeldepup}}, maar kortweg {{Navigatie Huppeldepup}}. Ik heb dat in je artikelen al verscheidene keren moeten aanpassen. Gelieve daar zelf op te letten. Groet, C (o) 9 aug 2011 07:38 (CEST)
      • Hallo Robert Prummel, Ook kleinere afbeeldingen horen niet thuis in navigatiesjablonen. Als iemand ze in de toekomst weghaalt weet je waarom. Ik zal ze voor nu laten staan. Groetjes - Romaine (overleg) 11 aug 2011 04:25 (CEST)

Verwijderingsnominatie Alfred Abel[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Alfred Abel dat is genomineerd door Capaccio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110816 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 17 aug 2011 02:02 (CEST)

Hulp gevraagd[bewerken | brontekst bewerken]

Robert, help eens mee in deze discussie Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20110814#Toegevoegd 14/08: Deel 1a: Simon van Eendenburg Mvg Menke (overleg) 21 aug 2011 13:43 (CEST). Ik stop even met mijn werkzaamheden voor Wikipedia; ik heb weinig lust erin dat alle officeren die ik op Wikipedia zet geclassificeerd worden als moordenaars. Menke (overleg) 21 aug 2011 13:47 (CEST)

  • Beste Menke, dat is toch geen reden om de moed te laten zakken! Ik beschouw de de artikelen over verzetslieden en militairen als digitale monumenten en vooral de artikelen over "onze" helden in de Tweede Wereldoorlog heb ik altijd met veel aandacht en soms ook met enige ontroering, geschreven of bewerkt. We mogen het veld niet openlaten voor een paar linksige of naieve figuren. Zeker communisten en hun fellow travellers moet je de voet dwarszetten waar je ze ook maar tregenkomt want ze wroeten overal, neem het artikel militarisme waarin ze werkelijk àlles wat met de strijdkrachten te maken heeft militaristisch noemen. Robert Prummel (overleg) 21 aug 2011 14:04 (CEST)`
    • Dan is dit een mooi moment voor mij even een week rust te nemen en te zien of er nog mensen zijn die het op Wikipedia willen en durven opnemen voor de categorie militairen en aan de hand van de uitkomst mijn wapens aan aan te passen. Bedankt voor je hulp. mvg Menke (overleg) 21 aug 2011 14:11 (CEST)

Karl von Fasbender[bewerken | brontekst bewerken]

Is het artikel nog steeds werk in uitvoering? Groeten, smile4ever (overleg) 24 aug 2011 10:28 (CEST)

Hugo Walter?[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert, ik kwam het artikel over Hugo Walter tegen dat jij hebt aangemaakt, en dat komt doordat het in de Categorie:Duits regisseur staat. Dat is een categorie die, zoals alle regisseurs naar nationaliteit, is onverdeeld naar soort regisseur. Het maakt namelijk verschil of iemand bijvoorbeeld opera's, hoorspelen, films of videoclips regisseert. Nu vermoed ik dat Walter in Categorie:Duits toneelregisseur op zijn plek zou zijn, maar uit het artikel blijkt eigenlijk niet wat hij eigenlijk regisseerde. Zou jij daar nog iets over kunnen zeggen, en de meest geschikte categorie kunnen uitkiezen? Dank! Hettie (overleg) 26 aug 2011 15:58 (CEST)

  • Beste Hjvannes, In Essen en Neustrelitz ging het in ieder geval om toneel al werd in Essen ook muziektheater gegeven. Er is (nog) weinig over de man bekend. Ik heb geprobeerd om alle leden van de Orde voor Kunst en Wetenschap (Mecklenburg-Strelitz) een artikeltje te geven. Dat is in de meeste gevallen gelukt al zijn de gegevens soms moeilijk te vinden. Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 26 aug 2011 16:17 (CEST)
Dank voor je snelle reactie. Als het in elk geval om toneel ging, dan is hij in de toneel-regisseur-categorie in elk geval op zijn plek. Wie weet blijkt later dat hij ook andere dingen deed waardoor hij in meerdere categorieën geplaatst zou moeten worden. Dat kan tegen die tijd dan altijd nog wel gebeuren. Groeten, Hettie (overleg) 26 aug 2011 16:49 (CEST)

Artikelen verplaatsen[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel,

In verband met auteursrechten moet bij het veranderen van de titel van een lemma altijd de titel wijzigen-functie gebruikt worden. Als dat niet kan omdat er al een pagina met de nieuwe titel bestaat dan kan je een verzoek indienen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikelverplaatsen. Het kopiëren van de tekst naar de gewenste titel, zoals je bij Alois Brunner (SS-er) deed, is niet de bedoeling omdat dan de geschiedenis (en het overleg) niet worden gekopieërd. Het meenemen van de geschiedenis met de auteurs is verplicht in verband met de licentie waaronder de tekst op Wikipedia is opgeslagen.

Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 3 sep 2011 15:03 (CEST)

Verwijderingsnominatie Overleg:Maurits van Vollenhoven[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Overleg:Maurits van Vollenhoven dat is genomineerd door Luijt. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20111014 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 15 okt 2011 02:00 (CEST)

Orde van de H. Sebastiaan in Europa[bewerken | brontekst bewerken]

In deze edit wordt in een biografisch artikel toegevoegd dat betreffende persoon ridder is geworden in de Orde van de Heilige Sebastiaan in Europa. Ik kan daar zo snel geen artikel over vinden en vraag me daarom af of die vermelding van dat ridderschap wel E genoeg is. Wat denk je? - Robotje (overleg) 27 okt 2011 22:58 (CEST)

Het is een reactionair christelijk gezelschap van schutters en allerlei liefhebbers van geschiedenis. Het is geen "echte" ridderorde, eerder een broederschap. De af te leggen ed "PRO DEO PRO EUROPAE CHRISTIANI UNITATE PRO VITA ORDO EQUESTRIS SANCTI SEBASTIANI IN EUROPA" laat al zien hoe politiek ultrarechts deze voor een verenigd christelijk Europa strijdende groep mensen is. Not my cup of tea maar wel degelijk "e". De burgemeester laat met dit ridderschap zijn ware politieke3 kleuren zien!

Robert Prummel (overleg) 28 okt 2011 19:45 (CEST)

Bedankt voor de toelichting en natuurlijk ook voor het meteen maar even aanmaken van het artikel Orde van de Heilige Sebastiaan. Ik heb zojuist bij dat artikel een interwiki aangebracht naar het Duitse Wikipedia artikel Ritterorden vom Heiligen Sebastian in Europa. Zou het niet beter zijn om die toevoeging 'in Europa' ook aan het Nederlandstalige artikel bij de titel toe te voegen? - Robotje (overleg) 29 okt 2011 15:49 (CEST)

Mobilisatiekruis 1912/13[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Robert Prummel,

vergeet je Mobilisatiekruis 1912/13 niet?

Mvg,

Bas (o) 4 nov 2011 00:33 (CET)

Bedankt voor de herinnering Bas! Ik was het inderdaad vergeten.... Binnenkort zet ik nog een lijstje met bijna vergeten OOstenrijkse onderscheidingen op Wikipedia.Al zijn we nu al completer dan de Duitse of Engelse Wiki!

Met vriendelijke groet,

Robert

Mangkoenegara IV[bewerken | brontekst bewerken]

Robert, op het artikel Mangkoenegara IV staat onder de foto een link naar de doorverwijspagina Orde van de IJzeren Kroon. Ik weet niet welke Orde van de IJzeren Kroon wordt bedoeld, kun jij even kijken en die link naar het juiste artikel laten linken (of desnoods een rode link van maken als het artikel nog niet zou bestaan)? Bij voorbaat dank, Goudsbloem (overleg) 5 nov 2011 18:16 (CET)

En kun je dan ook even kijken naar diezelfde link op Ludwig Ritter von Tutschek? Dank. Goudsbloem (overleg) 6 nov 2011 08:02 (CET)
Dankjewel! Goudsbloem (overleg) 6 nov 2011 21:17 (CET)

Portaal KNIL[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, kan je nog even hier naar kijken: Eremedailles van het KNIL; lemma is ten behoeve van het Portaal:KNIL. Bedankt alvast en met hartelijke groet, Menke (overleg) 12 nov 2011 14:18 (CET)

  • Een aardig lijstje maar het is (nog) niet volledig, het zijn ook niet allemaal "eremedailles"... Ik heb er wat aan geknutseld. Kende je het sjabloon al? met hartelijke groet Robert
Neen, ik kende het niet. Als je het nog vollediger kan krijgen, graag! En als je toevoegingen weet aan het Portaal:KNIL ook heel graag! Bedankt alvast voor alle wijzigingen! Hartelijke groet, Menke (overleg) 12 nov 2011 18:31 (CET)
    • Graag gedaan... Tempo Doeloe is een mooi onderwerp omn over te schrijven nietwaar? Robert Prummel (overleg) 12 nov 2011 18:48 (CET)

Review[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Robert, kan je als je wilt even naar Wikipedia:Review en je mening geven over Günther von Bültzingslöwen? Je hebt er, jaren geleden, al eens naar gekeken maar ik wilde er -althans als hij goed genoeg is - nu een etalage-artikel van maken. Alvast bedankt voor de moeite. Menke (overleg) 21 nov 2011 18:31 (CET)

  • Beste Menke, Het is een leuk artikel maar iets te anekdotisch voor de etalage naar ik vrees... Over de onderscheidingen kan ik niet bijdragen, de foto is net niet scherp genoeg. Robert Prummel (overleg) 24 nov 2011 16:36 (CET)
Ok, bedankt voor de moeite; ik zie wel of het lukt; jammer dat je de onderscheidingen niet goed kan zien op de afbeelding! Hartelijke groet, Menke (overleg) 24 nov 2011 17:56 (CET)

Medaille van Verdienste (Denemarken)[bewerken | brontekst bewerken]

Als ik kijk naar Medaille van Verdienste (Denemarken) dan zijn er vier versies:

   Gouden Medaille van Verdienste met Kroon, (Deens: "Fortjenstmedaljen i Guld med Krone". De     drager     mag de letters "F.M.1" achter de naam plaatsen.
   Gouden Medaille van Verdienste, (Deens: "Fortjenstmedaljen i Guld. De drager mag de letters " F.M.1" achter de naam plaatsen.
   Zilveren Medaille van Verdienste met Kroon en Gesp, (Deens: "Fortjenstmedaljen i Sølv med spænde. De drager mag de letters " F.M.2" achter de naam plaatsen.
   Zilveren Medaille van Verdienste, (Deens: "Fortjenstmedaljen i Sølv. De drager mag de letters "F.M.2" achter de naam plaatsen

Als ik kijk naar dk:Fortjenstmedaljen dan zijn er maar drie versies:

   Fortjenstmedaljen i guld (fork. Fm.I.)
   Fortjenstmedaljen i sølv med spænde (fork. Fm.m.sp.)
   Fortjenstmedaljen i sølv (fork. Fm.)

Is de Deense versie fout in deze?

Gr, Koektrommel

  • Hmmm... Dat is nog wat onderzoek waard, bedankt voor de oplettendheid! Ik heb het artikel geschreven als uitwerking van de Lijst van onderscheidingen in Denemarken die weer een vertaling is van de Engelse [16]. Daar worden vier versies genoemd. Ik zal het verder onderzoeken, maar van Deense medailles weet ik (nog) niet zoveel... Robert Prummel (overleg) 24 nov 2011 16:35 (CET)
Ja, als ik daar even bij mag aanhaken: dit lijkt me geen schrijven, maar vertalen. De vertaling is bovendien nog steeds niet af - er staan nog hele zinnen Engelse tekst in en veel data staan ook nog in Engels formaat. Ik heb er nu een {wiu2} sjabloon opgezet, maar dit is echt niet de manier van werken. Voortaan graag aanmaken als tekstbestand, of op een kladpagina in je eigen gebruikersruimte en pas posten wanneer het af is. Muijz (overleg) 7 dec 2011 19:26 (CET)

Ingenio et Arti[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Robert Prummel, ondanks je wiu2-sjabloon ben ik zo vrij geweest wat aanvullingen te doen bij het lemma Ingenio et Arti, vooral waar het de vertaling van Deense beroepen betreft. Ik hoop dat je daarmee akkoord kunt gaan. Met vriendelijke groet, Hartenhof (overleg) 26 nov 2011 00:23 (CET)

Uitstekend gedaan Hartenhoff, bedankt! Robert

Belang is gebaseerd op de dwarsbalk van de Duitse Orde gezocht[bewerken | brontekst bewerken]

Bij toeval kwam ik na die Lijst van Deense onderscheidingen - zie hierboven - terecht op de pagina IJzeren Kruis. Ik heb daar deze passage geschrapt, omdat die grotendeels wartaal is. Wanneer je dit beknopt en in behoorlijk Nederlands weet op te schrijven kan een en ander wellicht weer worden toegevoegd.

Ik ga er maar van uit dat dit twee incidenten waren; wartaal als Belang is gebaseerd op de dwarsbalk van de Duitse Orde gezocht - een zwart kruis formy met verbreding bundel eindigt op een witte jas, net als hem, de Duitse ridders uit de 14e al Jahrhundert tragen. Eeuw dragen. Dit zou nu moeten beginnen oorlog in de traditie van de kruistochten , en dus sacralized worden verplaatst. - begrijp je zelf eigenlijk wel wat je daar opschrijft? - hoop ik niet meer tegen te komen. Muijz (overleg) 7 dec 2011 21:49 (CET)

(Zou je willen inspringen door een dubbele punt te gebruiken a.u.b. Dat is op dit project gebruikelijk.)
Wat je voorstellingvermogen betreft: zie hier, waar we bijvoorbeeld ook De focus van de symbolische wereld van het IJzeren Kruis, maar was de vrouw van Frederik Willem III., Koningin Luise. Sinds haar dood in 1810 had over hen een mythe goede vrouw en liefhebbende moeder, als Pruisische Madonna en gesponnen als een martelaar, aan de Koning van het IJzeren cross-linked. kunnen lezen. Mag ik mijn pleidooi herhalen: gebruik een Wikipedia-artikel niet als kladpagina. Dan krijg je ook dit soort fouten niet.
Muijz (overleg) 7 dec 2011 23:03 (CET)
P.S. File wordt niet meer gebruikt, dat moet al geruime tijd - ik meen drie jaar - Bestand zijn.
  • Oeioeioei... Wat een sjachereinig muisje! Het onverteerde (en inderdaad onleesbare) brok machinevertaling heb ik inmiddels vertaald. "File" werkt net zo goed als bestand, probeer maar... Robert Prummel (overleg) 8 dec 2011 00:26 (CET)
Relmuis
Relmuis
(Nogmaals: zou je willen inspringen door een dubbele punt te gebruiken a.u.b. Dat is op dit project gebruikelijk.)
We spellen sjacherijnig en we spellen Muijz. Beide graag met een lange ij. Flauwe grapjes over mijn achternaam hoor ik al vijftig jaar van niet zo slimme mensen Robert, en bovendien: matig jezelf nou niet aan dat je verstand hebt van mijn geestelijk leven. Beperk jij je nou maar tot artikelen over medailles; dat is zo te zien al moeilijk genoeg.
Het is mij bekend dat File net zo goed werkt (en Image en Afbeelding eveneens; zie hier), maar geruime tijd geleden is besloten om voortaan Bestand te gebruiken. Mag ik je daarom verzoeken ook op dit punt met de rest van de gemeenschap mee te doen. Vriendelijk dank alvast voor je collegiale medewerking.
Muijz (overleg) 8 dec 2011 07:22 (CET)
P.S. Zoals je wellicht intussen al gezien had is Eikenblad een artikel over een nachtvlinder. Dus s.v.p. linken naar eikenloof als het de versiering bij een medaille betreft; bijvoorbeeld aldus: [[eikenloof|eikenblad]] of [[eikenloof|eikenbladen]]. Nog mooier zou het zijn als je de links die je ooit naar eikenblad hebt gemaakt even zou willen corrigeren; dat biedt je dan meteen de gelegenheid om de artikelen in kwestie nog eens kritisch na te lopen op taalfouten en problemen met de interpunctie.
(Voor de derde maal: zou je willen inspringen door een dubbele punt te gebruiken. Dat is op dit project de geaccepteerde methode.)
Beste Robert, je probeert kritiek op de zaak - namelijk je matige taalbeheersing, je oncollegiale en slordige werkwijze, en je gebrekkige kennis van de afspraken die hier gelden - nu steeds in het persoonlijke vlak te trekken door mij persoonlijk aan te vallen.
Dat lijkt me niet zo productief en het is in strijd met de afspraken die hier gelden.
Zou je daar dus mee willen stoppen, en zou je vanaf nu collegiaal willen meewerken. Hartelijk dank alvast.
Ik heb het artikel Lijst van onderscheidingen in Denemarken nog wat opgepoetst en heb daar ondermeer 17 keer het niet bestaande woord landurig vervangen. Verder heb ik even gekeken naar Jørgen Reenberg, zie hieronder. Muijz (overleg) 9 dec 2011 00:03 (CET)

Robert Prummel/Bewerkingsruimte Robert Prummel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Robert, je had Robert Prummel/Bewerkingsruimte Robert Prummel 2 aangemaakt, kennelijk om in je eigen naamruimte een kladpagina te starten. Door niet Gebruiker: ervoor te zetten, kweam deze in de hoofdnaamruimte terecht. Ik heb de naam veranderd in Gebruiker:Robert Prummel/Bewerkingsruimte Robert Prummel 2, zodat deze in je eigen naamruimte tevoorschijn komt. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 8 dec 2011 00:36 (CET)

  • Bedankt Goudsbloem! Robert

Jørgen Reenberg[bewerken | brontekst bewerken]

Beledigingen van Mijjz verwijderd

Forest Bill[bewerken | brontekst bewerken]

Twee vertaalfouten en een misverstand over de Deense kunstenaar zijn verbeterds, zoals het hoort. Ik wil niets meer met deze Muijz te maken hebben. Zoek zijn beledigingen maar op in het archief. Robert Prummel (overleg) 13 dec 2011 00:13 (CET)

Ridder en officier Militaire Willems-Orde[bewerken | brontekst bewerken]

  • Beste Robert, als een militair zowel ridder als officier in de Militaire Willems-Orde is wordt nu meestal alleen gekozen (ook door mij) voor categorie officier in de Militaire Willems-Orde en als iemand alleen ridder is alleen voor de categorie: ridder in de Militaire Willems-Orde. Moet ik bij ridders in de derde klasse ook de categorie:ridder in de Militaire Willems-Orde aangeven? Uiteindelijk hebben ze de vierde klasse ook, om de categorieën volledig te maken? Wat zeg jij, dan pas ik ze aan. Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 10 dec 2011 17:25 (CET)

Beste Menke, De categorie is "gegroeid", eerst was er de categorie "Ridder in de Militaire Willems-Orde", toen kon ik na aankoop van het gedenkboek uit 1939 artikelen over alle Grootkruisen en Commandeurs aanmaken. Van de Officieren en Ridders zijn er teveel om ze allemaal op te kunnen nemen maar samen hebben we nu alle Ridders van na 1940 bijeen gebracht. Ik dacht indertijd dat het plezierig zou zijn om alle ridders in één categorie bijeen te brengen. Dat plan is door de praktijk ingehaald, eerst werd de categorie als "zomaar een lintje" geschrapt. Ik was toen tezeer ontmoedigd om alles weer bijeen te zoeken... Veel gebruikers zien liever een artikel met namenlijst dan een categorie.

Een compicatie is dat de Nederlandse Wikipedianen minder categoriën onder een artikel willen zien dan de Engelstalige gemeenschap. Daar zijn de categoriën zeer talrijk. Wij zijn nu zelfs de, volgens mij leuke, categorie "Persoon uit Harlingen" etcetera kwijt. Jammere, maar het zij zo.

Wat is nu wijsheid? Mijn voorstel is: noem ze allemaal in de categorie "Ridder in de Militaire Willemsorde" en plaats de artikelen met de (volledige) lijsten van de Ie en IIe Klasse en de (onvolledige) lijst met de IIIe en IVe Klasse die categorie. Dan kan de geïnteresseerde zoeker de verbanden vinden.

Is dat een bruikbare suggestie?


Met vriendelijke groet Robert Prummel (overleg) 11 dec 2011 00:22 (CET)

Beste Robert, ik heb de officieren, waar toepasselijk, in de categorie ridders gezet. Als ik naar de Lijst van personen onderscheiden met de Militaire Willems-Orde kijk dan weet ik niet goed wat ik daarmee aan moet. Ik ben zelf ook schuldig want ik heb ridders of officieren nooit in genoemde of in deze: Lijst van Officieren in de Militaire Willems-Orde gezet. Die twee zijn dus zwaar onvolledig, ook waar het de lemma's op Wikipedia betreft. Kunnen we iets met deze lijsten doen, zodat, als we alle ridders / officieren waar we lemma's van hebben daarop zetten, het een overzichtelijk geheel wordt? Is alfabetische volgorde i.p.v. benoeming iets? Kan je er je gedachten eens over laten gaan? En wat de cat betreft: die kunnen we opnemen in het Portaal:KNIL (ze zijn lang niet allemaal daar behaald, maar wel veel). Is dat iets? Alvast hartelijk bedankt voor alle moeite. Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 11 dec 2011 09:14 (CET)

Kruis voor Dapperheid (Denemarken)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste heer Prummel,

De originele Deense naam is mij niet helemaal duidelijk, is het nu "Tapperhedskors" (zoals in de eerste regel van het lemma hier) of "Tapperhedskorset"? Beide komen voor. Ik ken geen Deens maar het lijkt erop dat het eerste (Tapperhedskors) een algemene soortbenaming is en het tweede (Tapperhedskorset) de naam van de onderscheiding zelf. In de Deenstalige Wikipedia heet het artikel Tapperhedskorset. Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 11 dec 2011 14:59 (CET)

  • Beste Spraakverwarring, bij vertalingen ben jij op het eigen veld! Vertalen is verliezen, een handicap is dat de Deense digitale bronnen onvolledig zijn. Er zijn over die eerste verlening wel veel krantenartikelen verschenen. Het document waar het om draait, het Koninklijk Besluit van Margarethe II heb ik gezocht maar (nog) niet gevonden. Om correctie mogelijk te maken geef ik altijd de originele naam in de eerste zin van het artikel, het Deens Faleristiek Gezelschap geeft als naam "Tapperhedskors", (zie [17], daar ben ik dicht bij gebleven. De website van het Deense Ministerie van Defensie noemt "Tapperhedskorset" en "Tapperhedskors" naast elkaar met zo te zien een lichte nadruk op het eerste. Grammaticaal is Korset overigens een vervoeging van Kors en volgt het als "enkelvoudig aanwijswoord" steeds waar de Nederlander "het" zou gebruiken, zogezien is er m.i. niets mis met de vertaling. Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 11 dec 2011 15:40 (CET)

Robert Prummel (overleg) 11 dec 2011 15:40 (CET)

Dank voor uw reactie! In het artikel zelf van OMSD link worden beiden door elkaar gebruikt, zie ik. Met google-translate lijkt het er een beetje op dat men "kors" gebruikt als men in het algemeen het over het nieuwe kruis heeft en "korset" als men specifiek de nieuwe onderscheiding aanduid. Maar, zoals gezegd, ik ken nauwelijks Deens. De meest opvallende aanwijzing vond ik echter de naam van het lemma op de Deenstalige Wikipedia, die noemt het Tapperhedskorset, vandaar mijn vraag. Overigens moet men oppassen met het vertalen van artikelen als men de brontaal onvoldoende beheerst. Wellicht een idee om op het overleg van de aanmaker van het Deenstalige artikel een vraag te stellen over de juiste benaming? Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 11 dec 2011 15:55 (CET)
~Zou het in dit geval werken? Bij het Zweedse "Kungliga Serafimerorden" heb ik me op Zweedse overlegpagina's vergewist dat het inderdaad de Orde van de Serafijnen is en niet de "Orde van de Serafijn". Bij het kruis zou het overleg vooral spraakverwarring opleveren. Omdat wij in Nederland geen "Het" voor de titel van een pagina zetten zal het verschil tussen "Het Kruis" en "Kruis" de Deen ontgaan. Daar is het in dat geval "Det Tapperhedskors" en "Tapperhedskorset". Met vriendelijke groet, Robert Prummel (overleg) 11 dec 2011 16:08 (CET)
Als u zich er van vergewist heeft dat de juiste Deense benaming inderdaad "Tapperhedskors" is en niet "Tapperhedskorset", dan wil ik dat bij deze graag van u aannemen! Ik vond alleen de verschillende benamingen wat verwarrend en helaas ken ik geen Deens. Vriendelijk dank en ga vooral voort met het schrijven van deze mooie artikelen! Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 11 dec 2011 16:29 (CET)
Beste Spraakverwarring, een Nederlands encyclopedisch artikel begint niet met "het"... Dergelijke naamvallen gebruiken wij niet. Dan lijkt Dapperheidskruis me een bruikbare vertaling. Er zijn nog wel landen in Azië die vrijwel onvertaalbare namen en begrippen rond onderscheidingen gebruiken. Soms ontleend aan het Sanskriet. Liefhebbers kunnen hun tanden stukbijten op de Indiase Padma Shri. Robert Prummel (overleg) 12 dec 2011 01:32 (CET)


Wat je zegt over het aangehecht lidwoord klopt in grote lijnen wel, maar toch niet helemaal, want met een adjectief ertussen komt het lidwoord wel degelijk apart te staan. Bijvoorbeeld: det første (eerste) tapperhedskors, det nye (nieuwe) tapperhedskors, det nyindstiftede (nieuw ingestelde) tapperhedskors. Maar zonder dat adjectief spreekt men inderdaad van tapperhedskorset, met de klemtoon op de voorlaatste lettergreep.
Los daarvan begrijp ik je opwinding niet. Waarom dit soort vendetta's, eerst tegen Spoorjan, nu tegen Robert Prummel. Het zijn geen kwaadwillige mensen, Muijz, ze doen net als jij en ik hun best om van Wikipedia iets goeds te maken. Dat iemand wel eens bokkig wordt van jouw bejegening kan ik me best voorstellen. Hartenhof (overleg) 11 dec 2011 23:53 (CET)


Ik wil geen overleg met deze kwaadaardige ~gebruiker Mijjz. Robert Prummel (overleg) 12 dec 2011 23:13 (CET)

nogmaals, ik wil niet meer met deze man te maken hebben! Robert Prummel (overleg) 13 dec 2011 00:10 (CET)