Help:Helpdesk/Archief/dec 2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

hulp bij schrjven[bewerken]

zijn er mensen die me kunnen helpen een artikel te schrijven wat voldoet aan alle eisen die gesteld worden ?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Wiet van meel (overleg · bijdragen)

beste Wiet, je bent bezig met het schrijven van een artikel over een "model" (Verduurzamingsmodel) dat door jezelf ontwikkeld is. Dit lijkt sterk op "zelfpromotie"/reclame. Ik raad je aan om hier weinig moeite voor te doen, aangezien de pagina reeds voorgedragen is voor verwijdering. Mocht je persoonlijke project ooit "bekend" worden dan schrijft vast wel iemand er een mooi artikel over. Beter is om zoiets niet zelf te doen. Vr groet Saschaporsche (overleg) 2 dec 2013 09:47 (CET)

zaadrok[bewerken]

Ik had enkel de intentie om bij het artikel over zaadrokken een constructieve inbreng te leveren. De arillus van Taxus is eetbaar en aangezien er bij de foto op de giftigheid van het zaad gewezen werd leek het mij opportuun dit in verband te brengen met de niet-giftigheid van de zaadrok. Verder dacht ik een schoonheidsfoutje te ontwaren en diende het "een voor de mens belangrijke zaadmantel" te zijn, wat ik dan ook aangepast heb. (overleg)

 • Kun je enkele toelichting geven, en wellicht een bron? Dit is trouwens niet de juiste plek om dit neer te plaatsen. Dit soort dingen, waarvan jij denkt dat ze onterecht verwijderd zijn, kun je vragen of plaatsen op de overleg pagina van het artikel. Dus hier: Overleg:Zaadmantel . Om iets duidelijker te maken kun je toelichting geven in de samenvatting onder in het bewerkingsscherm. Kulter20 (overleg Textballoon.png) 3 dec 2013 09:20 (CET)

share[bewerken]

waarom zie ik soms share bij als ik een foto ontvang en soms niet.is het zo als ik share zie heeft die persoon die foto met meerdere personen gedeeld. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.173.153.107 (overleg · bijdragen)

Hallo,
Wat bedoelt u precies met een foto ontvangen. Waar ontvangt u de foto op en waar komt ergens share te staan? Kunt u wellicht iets meer duidelijkheid geven. Kulter20 (overleg Textballoon.png) 3 dec 2013 11:53 (CET)
Ik neem aan dat u het heeft over de deelfunctie op Facebook. Sommige hebben hun instellingen zo ingesteld dat hun berichten alleen zichtbaar zijn voor vrienden. Je kunt ze dan dus ook niet delen. Sjoerd de Bruin (overleg) 3 dec 2013 11:55 (CET)
waarom zie ik soms bij als ik een foto bericht ontvang via viber share staan en soms niet. is het zo dat als er share staat dat de verzender die foto met anderen ook heeft gedeeld. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.173.153.107 (overleg · bijdragen)
Beste, Mij lijkt het het beste om deze vraag aan de makers van Viber te vragen of via een forum van Viber. Daar kunnen ze u denk ik beter helpen. Kulter20 (overleg) 3 dec 2013 12:07 (CET)

Leavitt Bulldog[bewerken]

Hallo

Ik ben redelijk nieuw hier. Ben al een tijdje lid van Wiki maar elke keer als ik wat neerzet wordt het verwijderd. Ik ben 2nd Vice president van de Leavitt Bulldog Assocaition. http://www.leavittbulldogassociation.com/ Wij zijn dus de ras vereniging van de Leavitt Bulldog. Wij hebben in Europa ook een eigen vereniging officieel herkent in Duitsland. http://www.leavittbulldogs.eu Nu komt mijn vraag en opmerking. Als wij onze eigen pagina willen aanmaken wordt ik verwijderd en nog erger door gelinkt. De link gaat dan naar de Old English Bulldog wij zijn sins 2006 al een eigen club en hebben niks met deze honden soort behalve een verleden. Ik zou dus heel graag onze eigen pagina willen hebben. Ik hoop dat u ons hier mee kunt helpen

Wikipedia is niet bedoeld als promotie, het is een encyclopedie. Als uw vereniging belangrijk genoeg geacht wordt dan zal iemand die niet bij uw vereniging betrokken is wel een artikel schrijven. Dqfn13 (overleg) 4 dec 2013 21:33 (CET)
Beste,
Ik heb uw bericht gelezen en de gelinkte site.
Zoals Dqfn13 al zegt, Wikipedia is niet bedoeld voor promotie. Maar wel om hondenrassen op een neutrale afstandelijke manier te beschrijven (hoewel dat best beter kan bij onze bestaande pagina's). Daarom een vraag: wat is precies het verschil tussen de Leavitt Bulldog en de Old English Bulldog. Beide zijn voor zover ik begrepen heb pogingen om een gezonde en zoveel mogelijk op de "oorspronkelijke" bulldog lijkende hond terug te fokken.Sir Iain overleg 5 dec 2013 00:58 (CET)

Dubieuze bewerking[bewerken]

Ik heb de tekst op de pagina Inverdan bewerkt en ge-update en krijg de melding 'dunieuze bewerking' Waarom is dat in vredesnaam??? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door VWestzaan (overleg · bijdragen) 5 dec 2013 15:08‎

Het redelijk neutrale artikel Inverdan was vervangen door een promotietekst vol met externe links. Voor meer informatie zie Wat Wikipedia niet is. --JanB (overleg) 5 dec 2013 15:20 (CET)

Ik wil best wat bijvoegelijke naamwoorden weghalen en daarmee de tekst wat neutraler maken. De externe links wil ik ook wel weghalen, ik had die er alleen aan toegevoegd als service voor de lezer. Maakt mij dus niet uit.U zegt het maar! Ik pas nu de tekst aan. Graag hoor ik of de tone of voice dan akkoord is.

Visuele tekstverwerker[bewerken]

Hallo, hoe kan ik gebruik maken van de "Visuele tekstverwerker" op wikipedia (Wikipedia:Visuele tekstverwerker)? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 62.194.121.226 (overleg · bijdragen)

Je kunt alleen gebruik maken van de (deels) nog slecht werkende visuele tekstverwerker door in te loggen met je account en het dan in je voorkeuren te activeren. Op de Nederlandstalige Wikipedia is de visuele tekstverwerker nog niet ter beschikking gesteld aan iedereen vanwege de vele problemen die de software nog steeds heeft. Romaine (overleg) 4 dec 2013 17:38 (CET)
Kunnen we een beetje neutraal blijven? De visuele tekstverwerker heeft nog wat kinderziektes, maar is voor simpele bewerkingen goed te gebruiken. Sjoerd de Bruin (overleg) 4 dec 2013 19:28 (CET)
@Sjoerddebruin: Kun je me aangeven wat er niet neutraal aan is? Ik heb bij mijn weten enkel de situatie beschreven zoals die is. Merk verder even op dat ik ook allerlei simpele bewerkingen voorbij heb zien komen die misgingen. Gebruik van de visuele tekstverwerker is op eigen risico. Romaine (overleg) 5 dec 2013 15:26 (CET)
Je begint de zin / antwoord met iets negatiefs, waardoor daar de nadruk op ligt. Beter eerst een antwoord geven, en daar iets persoonlijks aan toe voegen (zelf vind ik, etc). ed0verleg 5 dec 2013 21:49 (CET)

visites[bewerken]

Hallo

is er een mogelijkheid om na te gaan hoe vaak een specifieke pagina c.q. artikel wordt bezocht? Een tijdlang bestond er wel zoiets, toen verdween het weer. Groet Albert kok (overleg) 6 dec 2013 09:01 (CET)

Ja, dat kan, met zoiets stats.grok.se. Of bij stats.wikimedia.org is ook nog veel terug te halen, maar niet per losse pagina. ed0verleg 6 dec 2013 09:28 (CET)

Portaal:Atletiek[bewerken]

Kan iemand even naar Portaal:Atletiek kijken? Terwijl eerder vanavond alles nog normaal was, klopt er nu ineens niets meer van de pagina-indeling en staat de tekst er verkleind en door elkaar op. Gaarne reparatie. Bij voorbaat mijn hartelijke dank. Groet, Piet.Wijker (overleg) 6 dec 2013 22:43 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd. Indien je nog geen veranderingen ziet, is het raadzaam om je cache te legen. Sjoerd de Bruin (overleg) 6 dec 2013 22:45 (CET)
Hij staat er nu weer prima bij. Mijn hartelijke dank nogmaals. Groet, Piet.Wijker (overleg) 6 dec 2013 23:01 (CET)

Doneren[bewerken]

Zorg ervoor dat je pagina om te doneren werkt!! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.104.138.173 (overleg · bijdragen) 8 dec 2013

Wat werkt er dan niet ? mion (overleg) 8 dec 2013 03:47 (CET)

Fout in nieuws op hoofdpagina[bewerken]

Bij het nieuws over de kettingbotsing staat dat het een driedubbel ongeval betreft. Dat zijn er dan volgens mij 6. Moet het niet drievoudig zijn? Ik weet alleen niet waar ik die nieuwsitems kan aanpassen, dus als iemand dit even kan oppakken, heel graag... Nietanoniem (overleg) 4 dec 2013 07:52 (CET)

Ik heb het nieuwsitem herschreven. Mocht je het de volgende keer zelf willen doen, dan kan dat door deze pagina: Sjabloon:Hoofdpagina - in het nieuws te bewerken. Vr groet Saschaporsche (overleg) 4 dec 2013 08:29 (CET)
Dank je. Nietanoniem (overleg) 4 dec 2013 08:48 (CET)
Even ter verdediging/rechtzetting/verduidelijking: driedubbel is niet hetzelfde als zesvoudig. Driedubbel betekent hetzelfde als drievoudig. Zie Driedubbel op VRT-Taalnet. Het nieuws op de hoofdpagina klopte dus. Jurre (overleg) 4 dec 2013 13:05 (CET)
Dat wist ik niet, dank je. Kleine maar: taalkundig is dat misschien zo, hoewel ik van mening ben dat een taalpurist het woord driedubbel wel erg discutabel vindt als er drievoudig mee wordt bedoeld. Nietanoniem (overleg) 4 dec 2013 13:36 (CET)
Ik denk niet dat een taalpurist een woord in twijfel trekt dat al 500 jaar dezelfde betekenis heeft. Jurre (overleg) 4 dec 2013 13:46 (CET)
Wow, al zo oud... Ik sta gecorrigeerd :) Nietanoniem (overleg) 4 dec 2013 14:19 (CET)
Zesvoudig begrijp ik niet. Logischerwijs zou het achtvoudig moeten zijn: eenmaal dubbel is 2, nog een keer verdubbelen is 4, en een derde keer verdubbelen is 8. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 9 dec 2013 02:18 (CET)

Controle + verbeteren spelling[bewerken]

Gegroet,

Ik heb de vervelende eigenschap te weinig aandacht te schenken aan spelling en leestekens hier op wiki. Zeker sinds ik zag dat wijzigingen als patient naar patiënt (semi-)automatisch kunnen gebeuren door anderen, betrap ik mij erop het trema nog amper te gebruiken. Omdat de fouten die ik onbewust maak reeds voldoende werk opleveren voor de "spellingspolitie" zal ik in de toekomst mijn spelling meer proberen te verzorgen. Graag had ik een antwoord gekregen op de volgende vraagjes. Bestaat er een spellingscheck voor wiki.nl? Hoe kan ik zelf automatisch wijzigingen als patient naar patiënt doorvoeren? Is er een plaats waar ik een verzoek kan plaatsen een nieuwe tekst kritisch te laten bekijken op vlak van taal door wiki-gebruikers met meer affiniteit voor taal dan mij? mvgLientje111 (overleg) 9 dec 2013 02:17 (CET)

Ik weet dat Google Chrome een ingebouwde spellingscontrole heeft. Het blijkt maar weer dat ik geluk heb met OS X. Spellingscontrole, systeembreed! Glimlach Sjoerd de Bruin (overleg) 9 dec 2013 09:32 (CET)
(Na bwc) Ik krijg - als ik typefouten maak in de Wiki-editor, altijd netjes van die rode kringeltjes onder de woorden die volgens mijn spellingschecker niet goed zijn. Dan hoef ik alleen maar op de rechter muisknop te klikken voor verbetersuggesties. Het hangt een beetje af van met welk programma je werkt, denk ik. Ik werk met het vuurvosje en die heeft een prima spellingscontrole, als je het juiste woordenboek (gratis add-on) erbij installeert. Erik Wannee (overleg) 9 dec 2013 09:36 (CET)
Net als bij Sjoerd werkt bij mij de spellingscontrole automatisch (ook OS X), waarmee ook direct wijzigingen worden aangebracht. Toch moet je ook daarmee oppassen het is me al diverse keren gebeurd, dat er wijzigingen werden aangebracht die ik niet bedoeld had, zo werd waar ik schreef "ontlinkt" dit gewijzigd in "ontzinkt" (zelfs nu moest ik dat weer zelf corrigeren). Ook dan moet je dus je tekst weer goed nalezen en dan nog kom je ineens woorden in en artikel tegen, die je niet bedoeld hebt. Gouwenaar (overleg) 9 dec 2013 09:49 (CET)

carvedilol en suiker patiënt?[bewerken]

hallo drie jaar geleden heb ik mijn tweede infarct gehad ik ben ook al in het bezit van omleidingen 5 waarvan er al weer enkele dicht slippen die heb ik in 1998 gekregen . zo belande ik in 2011 met een infarct in het ziekenhuis. de behandelend arts besloot om te gaan kijken met katheterisatie maar eerst moest ik mijn metformine stoppen .na enkele dagen controle zij iemand van verpleging u suiker is al mooi laag was ongeveer 6 dat is mooi zonder medicatie .na mijn katheterisatie werd ik op 25 mg carvedilol gezet en ik moest weer beginnen met metformine .tot mijn verbazing en ook die van de huis arts ging plotseling de waarde van de suiker stijgen tot vaak boven de 16 ook nuchter boven de 10. gisteren 08-12-2013 had ik mijn carvedilol vergeten en bij het opstaan ongeveer 007uur in de morgen was de suiker 8.9 dat is voor mij laag . vannacht was ik de carvedilol bijna vergeten maar om ongeveer 5uur heb ik hem alsnog ingenomen . om 800 uur heb ik mijn suiker gecontroleerd en de waarde was weer 11.6 dat is 2.7 basis punten basispunten hoger dan als ik geen carvedilol gebruik ik gebruik metformine morgens 1000 mg en avond ook 1000 en dan nachts als ik wakker word meest al 002 uur 500 mg . dit omdat mij suiker nachts op loopt ik gebruik morgens 008 uur 12.5 en. 12.5 bij het slapen gaan carvedilol en ik gebruik ook bijna een jaar nu glimiperide 5mg morgens mijn vraag is heb ik hier een pun . ik ga morgen naar het ziekenhuis. en ga dit ook bespreken ? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.88.69.100 (overleg · bijdragen)

Beste 86.88.69.100,
Misschien heb je de tekst bovenaan deze helpdeskpagina niet helemaal gelezen. Een belangrijke opmerking is: Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Jouw vraag is typisch een vraag die niet op een helpdesk thuishoort maar die je aan een behandelend arts moet stellen. Sterkte! Erik Wannee (overleg) 9 dec 2013 09:30 (CET)

Kladblok[bewerken]

Hoe maak ik een subpagina aan in mijn kladblok? Kukkie (overleg) 9 dec 2013 13:20 (CET)

Simpel: Zo. Kleuske (overleg) 9 dec 2013 13:22 (CET)

Bedankt, ook voor de snelle reactie Kukkie (overleg) 9 dec 2013 13:24 (CET)

Het Groot Volkomen Molenboek[bewerken]

Ik heb een exemplaar van een facsimile print van het Groot Volkomen Molenboek. Dit is een boek uit 1734 en er is een facsimile print gemaakt ergens in de jaren '60. Het beschrijft de molentechniek uit die tijd in veel details en met duidelijke tekeningen. Een voorbeeld is te vinden op: http://penterbak.nl/molenboek.html

Ik wil dit historische werk beschikbaar stellen door het te scannen en op wikipedia / wikimedia of zo te zetten. Wat is de juiste plaats voor zoiets en zit wikipedia te wachten op een compleet boek? Ik ben nog geen on-line kopieën tegengekomen. Project Gutenberg kent het boek ook niet.

DonQuichote (overleg) 5 dec 2013 15:25 (CET)

Wellicht is dit iets voor Wikisource. Maar als je de scan door een OCR pakket haalt, kan het ook prima op Project Gutenberg, dan gaan mensen daar de scan met de OCR-tekst vergelijken (proeflezen). Dat is net zo'n soort crowd-moeite project als Wikipedia is. ed0verleg 5 dec 2013 16:55 (CET)
Wikisource lijkt me inderdaad de beste plek voor zoiets. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 7 dec 2013 20:27 (CET)
Dank. Ik ga ermee aan de slag. Door de vele tekeningen en het oud Nederlandsch lijkt me dit niet echt een goede voor OCR of Project Gutenberg. Ik wil gewoon dat dit historische standaardwerk voor het nageslacht bewaard blijft. DonQuichote (overleg) 10 dec 2013 15:08 (CET)

Vrijwilligers gevraagd voor het beheer van Wikipedia[bewerken]

Onlangs zag ik bij het Journaal dat Wikipedia slachtoffer dreigt te worden van het eigen succes. Want voor het onderhoud en beheer is heel veel tijd nodig dat dooor de huidige medewerkers bijna niet meer te behappen is. Toen dacht ik: dat is precies iets voor mij. Als gepensioneerd ICT-er lijkt dat voor mij een heel leuke mogelijkheid "om bij te blijven". Kortom, ik wil graag mijn diensten aanbieden. Ik ben benieuwd naar Uw reactie. Met vriendelijke groet, A. de Groot 213.10.160.74 10 dec 2013 11:18 (CET)

Ik denk dat je dan naar het buitenland moet. Zie deze pagina. Sjoerd de Bruin (overleg) 10 dec 2013 11:21 (CET)
Alleen als je betaald wil worden. Als vrijwilliger is er echter ook voldoende te doen, in elke gewenste taal, vanuit elke gewenste locatie. Ik zal ons welkomstbericht met links en tips op je overlegpagina plaatsen. Rechtsbovenaan elke pagina staat een link overleg naar je eigen overlegpagina, met een getal dat het aantal berichten weergeeft. Als je verdere vragen hebt kun je die hier stellen, of op mijn overlegpagina. Succes! — Zanaq (?) 10 dec 2013 11:32 (CET)

mag je eigengemaakte sigaretten meenemen naar het buitenland?[bewerken]

mag je eigengemaakte sigaretten meenemen naar het buitenland

Volgens mij wel, maar d'r zit vast een beperking (qua aantal of gewicht) aan. Kleuske (overleg) 11 dec 2013 10:59 (CET)
Het precieze antwoord hangt van een aantal zaken af. Vertrek je vanuit Nederland, België of een ander land; exporteer je als particulier of bedrijfsmatig; etc. De website van de douane van het betreffende land geeft meer informatie. Voor eigengemaakte sigaretten gelden in principe dezelfde quota als voor 'echte' sigaretten. Niet roken is trouwens veel gezonder, maar dat terzijde. CaAl (overleg) 11 dec 2013 11:12 (CET)

Nederlands[bewerken]

Hoe spreek je uit : Suytkade

Is het "u" of "ui" ?

Als ui. Het is een (zeer) ouderwetse spelling voor Zuidkade. Kleuske (overleg) 11 dec 2013 11:31 (CET)
Goede vraag trouwens, er zijn oude namen waarin de i of y aanduidt dat de voorafgaande klinker 'lang' is (bijv. Oirschot, Huissen), maar tenzij het om een kade in Oost-Nederland (Twente, Achterhoek) gaat, zou ik er maar van uit gaan dat het hier gewoon met een ui is. Bever (overleg) 11 dec 2013 17:57 (CET)

Infobox militair persoon[bewerken]

Hoe een in de infobox een toevoeging te doen?Maddriver (overleg) 10 dec 2013 10:54 (CET)

Een infobox is een sjabloon en kan dus worden aangepast. Maar wel in overleg, want als het sjabloon onoordeelkundig wordt veranderd, ontstaat er een probleem op alle pagina's die er gebruik van maken. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 11 dec 2013 18:03 (CET)
Als je twijfelt, kan je ook gewoon hier vragen wat je wilt veranderen, dan word je wel geholpen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 11 dec 2013 19:00 (CET)

Pagina AIDS herschrijven[bewerken]

Beste wikipedianen,

Ik zat recentelijk de pagina over AIDS te lezen, en naar mijn mening moet daar heel erg veel aan veranderd worden. Vandaar dat ik een account heb aangemaakt en deze vraag stel. Er staat veel informatie over AIDS zonder dat daar een bron bij wordt gegeven, en ook informatie die simpelweg onzin is. Het meest kwalijke in mijn ogen is dat er staat dat patiënten met een HIV infectie binnen een jaar overlijden als er geen behandeling is, en binnen 4-12 jaar als ze wel medicijnen ontvangen. Het is echter zo dat zonder medicatie de meeste patiënten slechts 10 jaar leven, en met medicatie een vrijwel normale levensverwachting hebben. Ik moet er niet aan denken dat iemand met HIV deze pagina leest en denk dat hij/zij nog maar een handvol jaren te leven heeft.

Aangezien er al sinds 2011 geen overleg over deze pagina is geweest zou ik deze het liefst (vrijwel volledig) herschrijven, helaas zit er een 'lock' op de pagina waardoor ik er niet aan mag werken. Mijn plan van aanpak is het volgende:

 • Onjuiste/niet relevante informatie simpelweg verwijderen
 • Herhalingen, bijv dat HIV een virus is, verwijderen
 • Taalgebruik verbeteren
 • Indeling verbeteren, citaties toevoegen.

Mijn vraag is nu: is het 'toegestaan' om deze pagina zo grondig te herschrijven, of is dat onbeleefd? Kan de blokkering van de pagina opgeheven worden zodat ik deze kan bewerken?

Alvast bedankt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rrvdb (overleg · bijdragen)

 • Het is in principe onbeleefd om bestaande tekst zomaar te vervangen: dat is in feite het werk van de vorige auteurs weggooien. Beter waar mogelijk de bestaande tekst verbeteren.
 • Echter, als de kwaliteit van de nieuwe tekst beduidend beter is, kan het wel, en wordt het in het algemeen wel gewaardeerd.
 • Verzoeken tot ontveiliging kun je doen op WP:BV. Het is misschien handig een opzetje voor te bereiden in je kladblok. — Zanaq (?) 12 dec 2013 10:43 (CET)
Als u 4 dagen ingeschreven bent, kunt u de pagina ook bewerken. U kunt ook het overleg opzoeken op de bijbehorende overlegpagina: Overleg:Aids. Daar kunt u bijvoorbeeld puntsgewijs uitzetten wat er aan het artikel mankeert en met oplossingen komen. Daar kan dan overlegd worden om tot een goed resultaat te komen. Vergeet niet om alles wat u beweert ook te voorzien van bronnen zodat iedereen kan zien dat het correct is wat u schrijft, een belangrijk punt hier op Wikipedia. Veel succes gewenst in ieder geval. Vriendelijke groet, Goudsbloem (overleg) 12 dec 2013 10:46 (CET)
 • Beste RRvdb,
 • Ik adviseer je eerst om overleg op de pagina zelf te beginnen en eventueel in jouw gebruikersruimte een opzet te maken voor het verbeterde artikel. Tegen de tijd dat er overeenstemming is en het opzetje geschreven is kan jij de pagina ook wel bewerken. Succes, Dqfn13 (overleg) 12 dec 2013 10:49 (CET)

Vandalismebestrijding[bewerken]

Ik wou is beginnen met vandalismebestrijding, nog nooit gedaan en leek me wel leuk om te leren. Nu klik ik dus op zo'n link waar staat moet nog gecontroleerd worden maar volgens mij is dat allemaal al gecontroleerd. Andere aangeklikt, maar weer hetzelfde. Wordt die lijst überhaupt wel een beetje normaal bijgehouden of ligt dat aan mij? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎RubenMatthias (overleg · bijdragen)

Hoi ‎RubenMatthias. Die knop staat er pas bij, 4 dagen nadat je je hebt geregistreerd. Aangezien je je eergisteren hebt geregistreerd, verschijnt deze knop nog niet, maar a.s. zaterdag dus pas. Wel fijn dat je trouwens wilt helpen, maar dan moet je waarschijnlijk nog even 2 dagen geduld hebben. Pompidom (overleg) 12 dec 2013 15:19 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Uploads verwijderen[bewerken]

Ik heb in 'Kladblok' een probeersel gezet. Daarbij heb ik het uploaden uitgeprobeerd. Voor de definitieve versie moet ik wat uitgebreider bronnen weergeven. Hoe kan ik ze verwijderen om het opnieuw te proberen?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Jdebo42 (overleg · bijdragen)

hoi Jdebo, ik zie dat je 3 bestanden op hebt genomen in je kladblok, maar ik kan ze niet vinden op Commons. Heb je ze op je juiste wijze geupload naar commons? Vr groet Saschaporsche (overleg) 12 dec 2013 21:55 (CET)
Zie zijn overlegpagina aldaar. Ze zijn verwijderd wegens auteursrechtenschending. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 dec 2013 21:56 (CET)
Oeps, ik zie het nu Saschaporsche (overleg) 12 dec 2013 21:57 (CET)

verwijdering wegens auteursrechten[bewerken]

ls

al 5 jaar ben ik bezig met een traject rondom acceptatie van het begrip plattelandsonderneming. Zeer recentelijk is er een onderzoek afgerond wat vanuit een organisatie waar ik voor werk gefinancierd is.

Ik kan me niet voorstellen dat wij auteursrechten schenden. Ik heb ergens een artikel over dit thema gezien, maar dat is geschreven door een partij die deelgenomen heeft aan ons onderzoek en die daarvoor ook een vergoeding van ons heeft gehad.

rgo, graag contact of nader overleg.

wiet van meel– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.82.60.65 (overleg · bijdragen) 13 dec 2013 17:20‎

 • Dag, Wiet. Afgezien van de eventuele auteursrechten zijn uw artikelen ook enorme grote teksten zonder opmaak en zonder bronnen. Dat is het grootste probleem. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 13 dec 2013 17:23 (CET)
  • Opmerking: het gaat onder meer om Plattelandsonderneming en Verduurzamingsmodel. ErikvanB (overleg) 13 dec 2013 17:25 (CET)
   • Misschien dat een moderator op basis van de verwijderde pagina's hieraan nog wat toe te voegen heeft...? - ErikvanB (overleg) 13 dec 2013 17:37 (CET)
    • Als ik zo naar Verduurzamingsmodel kijk zie ik geen enkele bron staan, hierdoor werd een enorme zweem van Zelfpromotie en Origineel Onderzoek opgeworpen. Dat zijn twee zaken die niet gewenst zijn op Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 13 dec 2013 17:47 (CET)
  • zelfpromotie wordt hier uitgelegd. Als het doel is het begrip plattelandsonderneming meer duiding te geven, dan is Wikipedia inderdaad niet het juiste platform. Begin dan gewoon een eigen website, waar je zelf de regie over houdt. Als het begrip nog niet is geaccepteerd, is het natuurlijk ook nog niet rijp voor een encyclopedie. Dan komt relevantie mogelijk ook nog eens om de hoek kijken. ed0verleg 13 dec 2013 18:14 (CET)
 • Het artikel Plattelandsonderneming (door mij verwijderd) vertoonde kenmerken van auteursrechtenschending. Het betrof een grote, onopgemaakte lap tekst die zelden het eigen werk van anoniemen of nieuwe gebruikers betreft. Als dat wel al het geval is, dan ontbreekt het bijna altijd de benodigde licenties. Het stuk was duidelijk ergens van gekopieerd en om in regel te zijn met de auteurswet dient het bronmateriaal dan eerst vrijgegeven te zijn voor verspreiding door derden. Dat is niet uitsluitend omdat nooit met zekerheid gezegd kan worden dat de gebruiker die schuilgaat achter het account of de ip ook de oorspronkelijk auteur was, maar ook omdat een tekst, eenmaal gepubliceerd op internet, onder een vrij licentie komt te vallen en anderen het derhalve eveneens vrij staat om de tekst verder te verspreiden. Het ontbreken van een vrijgave en een plaatsing op Wikipedia valt dus niet met elkaar te rijmen. Stukken waarvan onzeker is of ze vrijgegeven zijn voor verspreiding dienen derhalve verwijderd te worden per constatering. Een en ander valt op te lossen door middel van een vrijgave van de tekst via WP:OTRS.
 • Echter, dan zijn we er nog niet helemaal. Want, zo als hierboven ook al is opgemerkt is het nogal twijfelachtig of het onderwerp encyclopediewaardig is. U mag het altijd proberen, maar het is hoogst twijfelachtig of een artikel over dit onderwerp behouden kan worden. Daarnaast ontbreekt het vooralsnog aan enige bronnen (niet duidelijk is of de lap tekst uit een gepubliceerd stuk origineerde), waardoor het artikel in strijd is met WP:VER en mogelijk ook met WP:GOO, kernwaarden van dit project die stellen dat alles verifieerbaar dient te zijn en niet het resultaat mag zijn van eigen onderzoek.
 • Zoals Edo ook al aangaf is Wikipedia waarschijnlijk niet het juiste platform om dit onderwerp op dit moment te bespreken. Wikipedia dient niet om nieuw verworven kennis bekend te maken maar om reeds bestaande kennis verder te verspreiden. EvilFreD (overleg) 13 dec 2013 18:55 (CET)

Fout in infobox[bewerken]

Op John Joseph O'Connor is iets mis met de infobox, maar ik kan niet zien wat. Wil iemand er even naar kijken? Berretta cardinalizia.png RJB overleg 14 dec 2013 10:20 (CET)

Het was een kwestie van haakjes, zie hier. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 dec 2013 10:23 (CET)
Dankjewel, Sjoerddebruin! Berretta cardinalizia.png RJB overleg 14 dec 2013 10:25 (CET)

Volglijst (taalswitch)[bewerken]

Ik zou het wel fijn vinden als ik op de Volglijst kan schakelen tussen verschillende talen. Zou dit niet een meta-verbinding kunnen zijn? Er staat in het linkermenu al een tekstlinkje 'Talen'. Goed idee? En waar kan ik dat aanvragen? Timelezz (overleg) 14 dec 2013 14:09 (CET)

Ik heb hier al een keer wat over gelezen. Even kijken of ik het kan terugvinden... Volgens mij kunnen speciale pagina's niet met elkaar worden verbonden. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 dec 2013 14:11 (CET)
Oké, het staat al heel lang op de wenslijst, zie hier. Tot die tijd kan ik je alleen dit als alternatief bieden. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 dec 2013 14:19 (CET)
Dankjewel Sjoerdebruin. Net daar aangemeld, maar krijg de melding "Sorry, this tool is out of order." Werkt niet meer? Timelezz (overleg) 14 dec 2013 18:49 (CET)
Zou ik niet weten, gebruik het namelijk zelf niet. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 dec 2013 23:35 (CET)

Beveiligde pagina, ook tegen bots?[bewerken]

Als een pagina autoconfirmed beveiligd is, dus te bewerken door gebruikers die minstens vier dagen aangemeld zijn, kunnen bots er dan bewerkingen op doen? En wat als hij sysop-beveiligd is, dus alleen bewerkbaar voor moderatoren?

Ik veronderstel dat botbewerkingen in het eerste geval wel en in het tweede geval niet mogelijk zijn. Is dat juist? — bertux 14 dec 2013 23:34 (CET)

Ja, je gevoel klopt. Sjoerd de Bruin (overleg) 14 dec 2013 23:34 (CET)

Bloatware-vrije pc kopen[bewerken]

Ik ben op zoek naar een nieuwe pc, maar zie op tegen alle bloatware die de grote fabrikanten zoals HP, Acer en Dell meegeven bij pc met Windows voorgeïnstalleerd. Ik heb de ervaring dat het een hele klus is om al die onzin te verwijderen (als het al lukt). Is er een goed pc-merk dat niet of nauwelijks dit soort geintjes uithaalt en dus gewoon een pc met een schone Windows-installatie verkoopt? Msj (overleg) 14 dec 2013 19:44 (CET)

Het mooiste is natuurlijk om een computer te kopen waarop nog helemaal niets is geïnstalleerd, zodat je zelf kunt bepalen wat er op komt en wat niet. Want feitelijk is Windows ook bloatware. Wil je er een ander (bv. gratis) besturingssysteem op hebben, dan kan de verkoper dat straffeloos weigeren: pure koppelverkoop. Bizar dat dat zomaar mag, maar het blijkt legaal te zijn. De belangrijkste reden dat Windows zo succesvol is, is dat het zo ongevraagd - maar wel betaald - met de meeste computers mee komt. Toch zijn er ook computers te koop waarop geen OS is geïnstalleerd. Of een gratis OS, zoals een Linux-distributie. Als je toch Windows wilt, kun je zo'n computer kopen (dus zonder voor Windows met bloatware te betalen); het geïnstalleerde OS eraf gooien en er dan zelf een betaalde versie van Windows op zetten. Je zou ook eens kunnen kijken op deze link. Succes! Erik Wannee (overleg) 14 dec 2013 22:30 (CET)
Zoals Erik Wannee al aangeeft: gewoon een lege computer kopen, dan kan je zelf bepalen wat je er op wilt zetten en wat niet. In sommige computerhandels zijn die nog verkrijgbaar en anders kan je altijd vragen of ze Windows niet willen installeren, bespaart over het algemeen 200 tot 250 euro. Dqfn13 (overleg) 14 dec 2013 23:02 (CET)
Bedankt voor de antwoorden. Misschien dan toch (voorlopig) inderdaad een pc zonder OS of met linux of freedos en dan wellicht ooit zelf Windows 8 of 9 (t.z.t.) kopen. Msj (overleg) 15 dec 2013 10:30 (CET)

aanpassing Red Zebra[bewerken]

Beste,

Ik heb de Red Zebra pagina gecorrigeerd, maar zie nu dat dit niet aanvaard is.

Ik ben de eigenaar van Red Zebra en ook auteur van alle songs. Gelieve de wijzigingen toe te laten.

Met vriendelijke groeten, Geert

Geert Maertens, Gitarist Red Zebra

Misschien is het dan een goed idee om met een bron aan te komen, een bron die onafhankelijk is. Mogelijk eerst overleg plegen op de overlegpagina van het artikel. Dat kan ook een hoop problemen voorkomen. Dqfn13 (overleg) 15 dec 2013 10:54 (CET)
De reden voor het terugdraaien was vrij simpel, u haalde zonder motivatie hele stukken tekst weg. Dat komt natuurlijk nog al raar over. Daarnaast veranderde u een hoop namen zonder motivatie. Het gebeurt namelijk vaak dat mensen hun eigen naam in lijsten zetten of de namen van andere om lollig te doen. Wat ik trouwens mis bij de aanpassing is hoe het komt dat de setting van de band veranderd is. Natuur12 (overleg) 15 dec 2013 13:02 (CET)

Link naar categorie op doorverwijspagina[bewerken]

Ik probeer een link naar een categorie te maken op de doorverwijspagina Teken. Maar dit lukt mij niet. Wordt dit bewust voorkomen, of doe ik iets verkeerd? (Een lemma voor schriftteken zou één regel beslaan 'teken in een schrift', vandaar liever een link naar de categorie). Timelezz (overleg) 15 dec 2013 16:46 (CET)

Om naar een categorie te linken zet je een dubbele punt in de link, dus: [[:Categorie:Schriftteken]] geeft Categorie:Schriftteken. Is dat wat je bedoelt? Woody|(?) 15 dec 2013 16:51 (CET)
Dankuwel. Het is dus geen probleem om vanaf een doorverwijzingspagina te verwijzen naar de categorie, begrijp ik. Mvg, Timelezz (overleg) 15 dec 2013 17:15 (CET)
Ik zie daar geen probleem in. Woody|(?) 15 dec 2013 17:33 (CET)

Overlegpagina's op categoriepagina's[bewerken]

Kan iets ontwikkeld worden zodat voorkomen wordt dat overlegpagina's opgenomen worden op categoriepagina's? Bijvoorbeeld op Categorie:Schriftteken is een link naar Overleg:Diakritisch teken opgenomen. In het overleg was dat enkel om iets te bespreken, maar het lijkt mij dat overlegpagina's per definitie uitgesloten zouden moeten zijn voor opname. Timelezz (overleg) 15 dec 2013 16:49 (CET)

De overlegpagina was in de categorie opgenomen omdat jij er in het overleg naar verwezen had zonder gebruik te maken van een dubbelepunt (zie kopje hierboven). Woody|(?) 15 dec 2013 16:53 (CET)
Vandaar. Ik zal dat corrigeren. Wellicht ben ik de enige die deze fout maakt. Maar toch, zou deze niet per definitie uitgesloten moeten worden van opname op de categorielijsten? Timelezz (overleg) 15 dec 2013 17:17 (CET)

Bezorgbeer[bewerken]

Beste Helpdesk,

Een tijd geleden is er een item geplaats over de 'Bezorgbeer'. Destijds heb ik dat stuk niet goed (lees: te commercieel) geschreven waardoor het verwijderd is. Echter denk ik dat het zoekwoord 'Bezorgbeer'wel een toegevoegde waarde heeft voor Wikipedia aangezien het eenzelfde soort bedrijf is als New York Pizza (https://nl.wikipedia.org/wiki/New_York_Pizza) of Domino's Pizza (https://nl.wikipedia.org/wiki/Domino%27s_Pizza).

Zou ik een kans kunnen krijgen om dit stuk opnieuw en op een neutrale manier te schrijven?

Met vriendelijke groet,

N. van Zevenbergen

Als het bedrijf relevant is, schrijft iemand anders er wel over dan iemand uit het bedrijf zelf. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 dec 2013 11:34 (CET)
Mogelijk is het een goed idee als u eerst op uw kladblok (hier) eerst een tekst maakt en dan via een terugplaatsverzoek om terugplaatsing van uw kladbloktekst vraagt. Op de manier kunnen meerdere mensen oordelen of de tekst verbeterd is. Ook kunnen mensen u helpen op uw kladblok. Maar zoals Sjoerddebruin al schrijft: als uw bedrijf echt relevant is, dan is het beter om te wachten tot een onafhankelijk iemand er over schrijft. Dqfn13 (overleg) 17 dec 2013 11:37 (CET)
Beste N, even in aanvulling op de bovenstaande antwoorden. Het heeft niet zozeer met een "kans" te maken (iedereen kan en mag de encyclopedie bewerken), maat het punt is vrij eenvoudig dat het bedrijf slechts een regionale bekendheid geniet en dus waarschijnlijk niet voldoende relevant is voor vermelding in de encyclopedie. Zie hier voor de richtlijnen die Wikipedianen hiervoor gezamenlijk hebben opgesteld. Met vriendelijke groet en dank voor uw begrip, eVe Roept u maar! 17 dec 2013 11:40 (CET)
Inderdaad zijn de bedrijven door u genoemd actief wereldwijd en is het bedrijf waarover u schrijft slechts regionaal actief zodat zelfs ik (regio Groningen) niet eens ervan gehoord heeft eerder. Dat is het verschil. Zodra uw bedrijf wereldwijd of Europees bekend is zal vanzelf iemand erover schrijven. TBloeminkTBloemink overleg 17 dec 2013 11:45 (CET)
Inmiddels is dit verwijderd als ne bij een sessie en zijn er twee tergplaatsverzoeken afgewezen en is het tussendoor nog eens verwijderd wegens een illegale heraanmaak en is dit artikel ook als eens in z'n geheel op te beveiligen pagina's gedropt. Natuurlijk is dit niet te vergelijken met een internationaal bedrijf zoals Domino's Pizza of een bedrijf met 110 vestegingen zoals New York Pizza. Het is dus verwijderd als ne aangezien onafhankelijke bronnen om de relevantie aan te tonen achterwegen waren gebleven, het artikel zwaar wiu was en niet meer informatie bevatte dan het aantal vestigingen de menukaart en iets over een kip.nl of wat het ook was gebeuren wat nogal vaag beschreven was. Het probleem is dus ook de relevantie. Daarnaast is de bezorgbeer natuurlijk maar een klein onderdeel van het hele berengebeuren. Natuur12 (overleg) 17 dec 2013 11:46 (CET)

Lijsten als kolom[bewerken]

Een lijst verdelen over twee of drie kolommen. Hoe doe ik dat? Ik had al gekeken in de Help, zonder resultaat. Timelezz (overleg) 17 dec 2013 23:11 (CET)

Daarvoor bestaat het sjabloon {{Kolommen}}. De uitleg daar lijkt mij wel duidelijk. Sjoerd de Bruin (overleg) 17 dec 2013 23:13 (CET)

Arke Reizen (1)[bewerken]

Beste, Ik heb net de pagina Arke reizen toegevoegd maar deze wordt geweigerd. Er staat teveel 'werving en promotie'. Echter heb ik het artikel meerdere malen terug gelezen maar ik kan de 'werving en promotie' niet ontdekken en zeker niet als ik het vergelijk met andere reisorganisaties. Als ik vraag naar de exacte delen waar teveel 'werving en promotie' in zou zitten, krijg ik geen antwoord. Ik wil dit heel graag oplossen en ben echt bereid daar veel voor te doen. Dus kunt u mij verder helpen

Met vriendelijke groeten, Berend Ploeger – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Berend Ploeger (overleg · bijdragen)

Het artikel:

Als één van de oudste reismerken in Nederland biedt Arke voornamelijk zon- en strandvakanties aan. Verder heeft het de eigen luchtvaartmaatschappij Arkefly en is het aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden, Stichting Geschillen Commissies en het Calamiteitenfonds. Arke verkoopt de reizen online en in 120 eigen reiswinkels. De hoofdkantoren staan in Rijswijk en in Enschede en er werken in totaal ongeveer 2500 mensen.

Geschiedenis Arke ontstaat in 1934 als Frits Arke en Jan ten Barge het busbedrijf Reisbureau Twenthe oprichten. De twee krijgen verschillende ideeën over de toekomst van het bedrijf. Ten Barge wil snel groeien terwijl Frits Arke het rustiger wil aanpakken. Uiteindelijk besluiten de twee hun eigen weg te gaan. Frits Arke begint eind jaren zestig met Ferdinand Fransen het Reis- en Passagebureau Arke. Frits Arke trekt zich terug en in 1973 is Ferdinand Fransen hét gezicht van Arke. Onder zijn leiding wordt Arke een steeds completere touroperator.

Fransen verkoopt in 1989 veertig procent van zijn aandelen aan het Duitse Touristik Union International (TUI) en in 1995 de overige 60 waaruit TUI Nederland ontstaat. Daaronder vallen de merken Arke, Holland International, KRAS.NL, KidsWorldClub, ROBINSON, Wedding Unlimited, Extravacanza, Goed Idee Reizen, Lastminute.nl en Arkefly.

Logo De spirit van moederbedrijf TUI is More than a smile. In het logo van Arke zit die ‘smile’ gevormd door de drie letters T, U en I.

Sponsoring In het seizoen 1982-1983 en van 2005 tot 2012 was Arke shirtsponsor van FC Twente.

Ik denk dat het verstandig is dat Arke zijn eigen website bouwt, en dat "de lezers van Wikipedia" hun eigen encyclopedie schrijven. Bovenstaand stukje staat bol van de reclame (beeldvorming) die niet in een encyclopedie thuishoort. Dat U "een van de oudste" niet wervend vind, is best wel jammer, als ik heel eerlijk ben. Het is eigenlijk allemaal encyclopedische informatie verpakt in een commercieel sausje. ed0verleg 18 dec 2013 11:14 (CET)
Een van de eerste dingen die al wervend op mij overkomt is: Als één van de oudste reismerken in Nederland biedt Arke voornamelijk zon- en strandvakanties aan. Het enige dat we moeten weren is dat het een reisorganisatie is, een van de oudste is is POV, want waar ligt de grens? Wat voor vakanties is voor een encyclopedie niet uit. Er zal vast nog meer in zitten, maar daar heb ik verder niet naar gekeken. Mbch331 (Overleg) 18 dec 2013 11:17 (CET)
Berend: De werving is meteen al te lezen in de eerste alinea. De eerste zin vertelt meteen wat het bedrijf doet, niet wat het bedrijf IS. Arke is zeker relevant, maar op deze manier is het artikel inderdaad een advertorial aan het worden. Het kopje geschiedenis is prima. Sponsoring is meer iets voor bij het artikel FC Twente. Het logo is niet van belang, dat mag ook niet in het artikel geplaatst worden omdat het auteursrechtelijk beschermd is.
Laat het schrijven over aan iemand die niet bij het bedrijf betrokken is, zo iemand ziet de reclame wel, die kan subjectief en objectief beter scheiden. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2013 11:18 (CET)
Ik denk dat het logo een pd-textlogo is overigens maar informatie over hoe dat logo is opgebouwd is nou niet echt relevant natuurlijk. En dat andere reisorganisties ook wat promotionele artikelen hebben betekend niet tot dat zo hoort maar ook daar wordt promo toegevoegd terwijl dat echt niet de bedoeling is. Natuur12 (overleg) 18 dec 2013 11:25 (CET)

Arke reizen (2)[bewerken]

Hallo, Ik heb jullie nuttige commentaren gelezen en het nog verder uitgekleed. De eerste alinea is nu zeer feitelijk en volgens mij zonder enige commercie. De Geschiedenis heb ik hetzelfde gehouden en de sponsoring en het logo heb ik eruit gehaald. Is het nu geschikt?

Groeten, Berend

Arke is een Nederlandse reisorganisatie van voornamelijk zon- en strandvakanties. Het heeft de eigen luchtvaartmaatschappij Arkefly en is aangesloten bij de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden, Stichting Geschillen Commissies en het Calamiteitenfonds. Arke verkoopt de reizen online en in 120 eigen reiswinkels. De twee hoofdkantoren staan in Rijswijk en in Enschede en er werken in totaal ongeveer 2500 mensen.

Geschiedenis Arke ontstaat in 1934 als Frits Arke en Jan ten Barge het busbedrijf Reisbureau Twenthe oprichten. De twee krijgen verschillende ideeën over de toekomst van het bedrijf. Ten Barge wil snel groeien terwijl Frits Arke het rustiger wil aanpakken. Uiteindelijk besluiten de twee hun eigen weg te gaan. Frits Arke begint eind jaren zestig met Ferdinand Fransen het Reis- en Passagebureau Arke. Frits Arke trekt zich terug en in 1973 is Ferdinand Fransen hét gezicht van Arke. Onder zijn leiding wordt Arke een steeds completere touroperator.

Fransen verkoopt in 1989 veertig procent van zijn aandelen aan het Duitse Touristik Union International (TUI) en in 1995 de overige 60 waaruit TUI Nederland ontstaat. Daaronder vallen de merken Arke, Holland International, KRAS.NL, KidsWorldClub, ROBINSON, Wedding Unlimited, Extravacanza, Goed Idee Reizen, Lastminute.nl en Arkefly. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Berend Ploeger (overleg · bijdragen)

Het wil er schijnbaar bij u moeilijk in dat het voor een betrokkene nu eenmaal moeilijk is om een neutraal, encyclopedisch artikel te schrijven over een onderwerp. Daarnaast zijn er een aantal andere conventies en richtlijnen die bepalen wat er opgenomen kan worden en hoe een artikel er uit hoort te zien indien opname aan de orde is. Wat betreft Arke reizen: Voor zover ik begrijp is Arke reizen een onderdeel van TUI, dat al een artikel heeft en waar Arke reizen ook genoemd wordt. Als onderdeel van een grotere organisatie is de huidige bestaansvorm dus minder encyclopediewaardig dan u wellicht vermoed. Het oorspronkelijke Reis- en Passagebureau Arke is ontegenzeggelijk wel encyclopediewaardig, maar dat is opgegaan in TUI Nederland dat uit veel meer dan alleen Arke reizen bestaat. Voor opname komt dus eerder TUI Nederland in aanmerking als nationaal onderdeel van een grotere organisatie. De zoekingang "Arke reizen" zou daar dan naar kunnen doorverwijzen.
Dan is er dus, zoals gezegd, de vorm. Die is in uw voorstel niet in lijn met de geldende conventies en leest, ondanks al uw inspanningen, nog altijd als een reclamebrochure. Waar Arke bij aangesloten is, is niet van zodanig groot belang dat het in de inleiding vermeld moet worden. Ook het aantal werknemers hoeft niet met zoveel poeha vermeld te worden en de locatie van de kantoren ook al niet. Leest u aub even Wikipedia:Conventies door op dat punt.
Verder is u waarschijnlijk al verteld geworden dat het over het algemeen niet gewaardeerd wordt als betrokken schrijven over onderwerpen en u ondervind momenteel waarom dat het geval is. Het kost de gebruikersgemeenschap gigantisch veel tijd om zich hiermee bezig te houden en zodoenden de kwaliteit van de encyclopedie te bewaken. Die tijd had veel nuttiger besteed kunnen worden als u het gewoon aan anderen had overgelaten om een artikel over uw organisatie te schrijven. EvilFreD (overleg) 18 dec 2013 15:40 (CET)

Beste, Het wil er bij mij prima in 'om een neutraal, encyclopedisch artikel te schrijven over dit onderwerp'. Ik heb alle richtlijnen doorgenomen en vind het wel wat ver gaan dat u de laatste versie nog steeds vindt lezen als een reclamefolder. Het argument dat Arke als dochter van TUI in de huidige bestaansvorm ´dus minder encyclopediewaardig´ is, begrijp ik niet als 'Goed Idee Reizen', ´Kras´ en ´Arkefly´ (alle dochters van TUI) hier ook staan. Verder noem ik echt niet 'met zoveel poeha' het aantal medewerkers of waar de hoofdkantoren staan. Bij veel bedrijven op wikipedia staat overigens een beschrijving van het logo (bijvoorbeeld Philips of Albert Heijn). Het leek mij een aardig weetje in het geval van TUI.

U heeft het erover dat het de gebruikersgemeenschap gigantisch veel tijd kost om zich hiermee bezig te houden en... dat die tijd veel nuttiger besteed had kunnen worden. Ik dacht dat u wellicht kon waarderen dat ik een stukje zou schrijven en dat we er dan samen uit zouden komen

Wie zou dit artikel wel kunnen schrijven?

De nog verder uitgeklede versie:

Arke is een Nederlandse reisorganisatie verkoopt online en in 120 reiswinkels. Arke ontstaat in 1934 als Frits Arke en Jan ten Barge het busbedrijf Reisbureau Twenthe oprichten. De twee krijgen verschillende ideeën over de toekomst van het bedrijf. Ten Barge wil snel groeien terwijl Frits Arke het rustiger wil aanpakken. Uiteindelijk besluiten de twee hun eigen weg te gaan. Frits Arke begint eind jaren zestig met Ferdinand Fransen het Reis- en Passagebureau Arke. Frits Arke trekt zich terug en in 1973 is Ferdinand Fransen hét gezicht van Arke. Onder zijn leiding wordt Arke een complete touroperator. Fransen verkoopt in 1989 veertig procent van zijn aandelen aan het Duitse Touristik Union International (TUI) en in 1995 de overige 60 waaruit TUI Nederland ontstaat. Daaronder vallen de merken Arke, Holland International, KRAS.NL, KidsWorldClub, ROBINSON, Wedding Unlimited, Extravacanza, Goed Idee Reizen, Lastminute.nl en Arkefly. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Berend Ploeger (overleg · bijdragen)

Ik weet niet waarom u telkens zaken stript als er alleen maar gezegd wordt dat het niet neutraal beschreven wordt, maar goed. Zoals ik u daarjuist al vermeldde ben ik er niet van overuigd dat Arke reizen encyclopediewaardig is. Vergelijken is overigens altijd een slecht idee, daar doen we niet aan mee. Ik stel voor dat u uw pogingen om Arke reizen opgenomen te krijgen staakt en het aan onafhankelijke vrijwilligers overlaat om na afweging eventueel een artikel aan te maken dat neutraal en encyclopedisch is en relevante informatie biedt. Wikipedia is niet bedoeld niet om reclame voor een organisatie te maken en pogingen daartoe worden nu eenmaal niet gewaardeerd. EvilFreD (overleg) 18 dec 2013 16:41 (CET)

Arke reizen (4)[bewerken]

Kunt u mij vertellen wat er dan niet neutraal is aan de laatste versie? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Berend Ploeger (overleg · bijdragen)

Lees de Snelcursus even door, heeft iets met opmaak te maken. Ook werkt doordrammen niet. Er is nu meermaals aangegeven: je bent er bij betrokken en dus wordt het ten ZEERSTE AFGERADEN om er zelf over te schrijven. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2013 16:55 (CET)

foutieve foto[bewerken]

Op de site over Parvilacerta parva (niet in Nederlands, maar wel in Duits, Frans etc.) staat een foutieve foto. De afbeelding betreft een Ophisops elegans. Met bewerken kan ik niet bij de foto komen. De tekst eronder heb ik veranderd, maar verandering wordt niet doorgevoerd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 85.191.126.229 (overleg · bijdragen)

Hoi, als ik het zo bekijk op Google krijg ik foto's van die te vinden is op de Wiki. Volgens mij is de foto gewoon goed. Groet, Kulter20 (overleg) 18 dec 2013 12:34 (CET)
De foto zelf staat inderdaad niet op die (anderstalige) Wikipedia's, maar op Wikimedia Commons. Je kunt hem vinden op deze plek, of door gewoon op de foto te klikken. Daar kun je bij de gegevens van de foto ook de gegevens van de aanmaker vinden. Ik raad je aan om met diegene in overleg te gaan over de vraag welke diersoort het hier betreft. Dan kunnen jullie samen besluiten hoe dit eventueel gecorrigeerd moet worden. Succes! Erik Wannee (overleg) 18 dec 2013 13:14 (CET)

categorie nog niet gereed[bewerken]

Ik heb een nieuw artikel gemaakt. Dit staat in de categorie "nog niet gereed". Hoe kan ik dit veranderen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rob.sommers (overleg · bijdragen) 18 dec 2013 14:55‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft op overlegpagina's ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Het gaat hierbij om het artikel Echocompagnie 30 Natresbat, u kunt het beste hiervoor contact opnemen met de persoon die uw artikel ter beoordeling heeft voorgelegd; dat is in uw geval Gebruiker:Fred Lambert. U kunt hem op deze pagina over vragen. Wat ik zo kan zien: bronnen toevoegen zal een hoop goeds doen. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 18 dec 2013 15:04 (CET)
Bronnen toegevoegd :) Thanks Dqfn13Rob.sommers (overleg) 18 dec 2013 15:57 (CET)
Als je specifieke bronnen voor één of meer feiten hebt gebruikt (maar niet voor het hele artikel) dan kan je het beste het volgende sjabloon gebruiken:
<ref>{{Citeer web |url= |titel= |auteur= |uitgever= |datum= |bezochtdatum= }}</ref>

Die komt dan vanzelf in de appendix te staan. Voeg dan onderaan in de appendix nog wel even {{references}} toe. En link naar de specifieke pagina/artikel, niet naar een startpagina of de home page. Dqfn13 (overleg) 18 dec 2013 16:35 (CET)

Arke Reizen (3)[bewerken]

Beste, Het wil er bij mij prima in 'om een neutraal, encyclopedisch artikel te schrijven over dit onderwerp'. Ik heb alle richtlijnen doorgenomen en vind het wel wat ver gaan dat u de laatste versie nog steeds vindt lezen als een reclamefolder. Het argument dat Arke als dochter van TUI in de huidige bestaansvorm ´dus minder encyclopediewaardig´ is, begrijp ik niet als 'Goed Idee Reizen', ´Kras´ en ´Arkefly´ (alle dochters van TUI) hier ook staan. Verder noem ik echt niet 'met zoveel poeha' het aantal medewerkers of waar de hoofdkantoren staan. Bij veel bedrijven op wikipedia staat overigens een beschrijving van het logo (bijvoorbeeld Philips of Albert Heijn). Het leek mij een aardig weetje in het geval van TUI.

U heeft het erover dat het de gebruikersgemeenschap gigantisch veel tijd kost om zich hiermee bezig te houden en... dat die tijd veel nuttiger besteed had kunnen worden. Ik dacht dat u wellicht kon waarderen dat ik een stukje zou schrijven en dat we er dan samen uit zouden komen Wie zou dit artikel wel kunnen schrijven?


De nog verder uitgeklede versie:

Arke is een Nederlandse reisorganisatie verkoopt online en in 120 reiswinkels. Arke ontstaat in 1934 als Frits Arke en Jan ten Barge het busbedrijf Reisbureau Twenthe oprichten. De twee krijgen verschillende ideeën over de toekomst van het bedrijf. Ten Barge wil snel groeien terwijl Frits Arke het rustiger wil aanpakken. Uiteindelijk besluiten de twee hun eigen weg te gaan. Frits Arke begint eind jaren zestig met Ferdinand Fransen het Reis- en Passagebureau Arke. Frits Arke trekt zich terug en in 1973 is Ferdinand Fransen hét gezicht van Arke. Onder zijn leiding wordt Arke een complete touroperator. Fransen verkoopt in 1989 veertig procent van zijn aandelen aan het Duitse Touristik Union International (TUI) en in 1995 de overige 60 waaruit TUI Nederland ontstaat. Daaronder vallen de merken Arke, Holland International, KRAS.NL, KidsWorldClub, ROBINSON, Wedding Unlimited, Extravacanza, Goed Idee Reizen, Lastminute.nl en Arkefly. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Berend Ploeger (overleg · bijdragen)

help![bewerken]

ik heb een vraag ik kan nergens informatie vinden over waar de woestijn nou precies ligt kunt u me daar misschien mee helpen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.104.36.13 (overleg · bijdragen)

Er zijn er meerdere. Misschien eens beginnen bij het artikel Woestijn? Daar zit misschien tussen wat je zoekt. EvilFreD (overleg) 18 dec 2013 19:53 (CET)
U loopt gewoon de deur uit, het hoekje om en dan zo'n 5000 kilometer in zuidelijke richting (u kan ook natte voeten krijgen onderweg, dus trek iets waterdicht aan). - C (o) 18 dec 2013 20:03 (CET)
Mwah. De dichtsbijzijnde ligt in Lommel. EvilFreD (overleg) 18 dec 2013 20:07 (CET)
Onze vraagsteller woont in Nederland. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 dec 2013 20:11 (CET)
Zover ligt Lommel nu ook weer niet van Nederland af. Bij Valkenswaard (Borkel en Schaft om preciezer te zijn) de grens over en je bent in Lommel. Maar wat de oorspronkelijke vraag betreft: Om welke woestijn gaat het? Er zijn er meerdere op de wereld. Mbch331 (Overleg) 18 dec 2013 21:43 (CET)

Vermelding telefoongids[bewerken]

Wij staan niet meer vermeld in de telefoongids, hoe komt dat? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.175.111.40 (overleg · bijdragen)

Misschien heeft u de rekening niet betaald als het om een advertentie gaat... als het gaat om een privé-adres: dat weet ik ook niet. Dqfn13 (overleg) 19 dec 2013 15:11 (CET)
Neem contact op met uw telefoonaanbieder, die kunnen vaak zien of het nog wel of niet aanstaat en u anders doorverwijzen naar de juiste instantie. Mbch331 (Overleg) 19 dec 2013 15:16 (CET)

Wij staan niet meer vermeld in de telefoongids, hoe komt dat? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.175.111.40 (overleg · bijdragen)

Zie hierboven. - Paul-MD (overleg) 19 dec 2013 17:01 (CET)

Foutje in infobox[bewerken]

Tijdens het controleren van nieuwe pagina's kwam ik Corton tegen, een civil parish in het Engelse graafschap Suffolk. In de infobox staat een foutmelding die ik niet begrijp of kan verhelpen. Meer pagina's in de categorie Categorie:Civil parish in Suffolk hebben er last van.

Iemand enig idee?

Den Hieperboree (overleg) 19 dec 2013 22:04 (CET)

Lijkt me een typisch klusje voor Gebruiker:Romaine om uit te zoeken. Dat is tenslotte onze sjablonen expert. Mbch331 (Overleg) 19 dec 2013 22:12 (CET)
Uitgevoerd Opgelost - kunnen jullie checken of het op alle pagina's die je hebt gezien het nu goed gaat? Romaine (overleg) 19 dec 2013 23:16 (CET)
Ik zie geen problemen meer. Dank, Romaine! Den Hieperboree (overleg) 20 dec 2013 00:07 (CET)

Infobox fout?[bewerken]

Ik zit met een probleempje dat ik niet verholpen krijg. Als ik op de pagina Nederlands voetbalelftal kijk, zie ik in de infobox staan: FIFA-ranglijst 9 Gedaald1 (november 2013). Wanneer ik vervolgens op bewerken druk, kan ik dit nergens aanpassen; Het staat namelijk niet in de brontekst.

In de geschiedenis zie ik hier de laatste wijziging. In de versie die onder deze wijziging staat (oude versie) is deze wijziging echter niet te zien.

Hoe komt dit? JetzzDG 20 dec 2013 07:43 (CET)

Dat komt omdat het zo te zien beheert wordt via een complex systeem van sjablonen. Je moet denk ik deze aanpassen: Sjabloon:Array FIFA-wereldranglijst. Maar volgens mij is die bijna up to date, 1 maand achter zo te zien. Mvg, Taketa (overleg) 20 dec 2013 08:09 (CET)
(na bewerkingsconflict) Sommige infoboxen halen gegevens van elders en overschrijven hiermee de gegevens die je in het artikel zelf invult. Dat kan inderdaad irritant zijn. In dit geval kun je op Sjabloon:Infobox nationaal voetbalelftal informatie lezen over de infobox in kwestie. Onderaan staat een verwijzing naar een ander sjabloon, Sjabloon:Array FIFA-wereldranglijst. Blijkbaar haalt de infobox de gegevens voor de wereldranglijstpositie uit die 'array'. Als je op de laatstgenoemde pagina op bewerken klikt, zie je de ranglijst staan. Je zou hier de gegevens voor Nederland kunnen wijzigen, maar het probleem is dat het rangnummer en de datering dan niet meer met elkaar kloppen (er zou dan nr. 8 in november komen te staan). Je zou dus eigenlijk de complete ranglijst moeten aanpassen, als je je geroepen voelt. Bever (overleg) 20 dec 2013 08:15 (CET)
Volgens de dec lijst staat Nederland nr 9, dus vooral niet dat als enige aanpassen. Taketa (overleg) 20 dec 2013 08:18 (CET)

publicaties[bewerken]

Ik boeken toevoegen bij Martine Delfos, zij heeft ondertussen veel boeken geschreven, over 30, kan dat er allemaal opstaan? https://nl.wikipedia.org/wiki/Martine_Delfos of zijn er beperkingen. Erika.holthuizen Erika.holthuizen (overleg) 20 dec 2013 10:59 (CET)

Er zijn geen formele beperkingen, zie Willem Frederik Hermans, daar staan ook al zijn werken. Het kan wel zijn dat het artikel uit balans raakt door een lange lijst, en verder weinig inhoud over het werk van deze schrijfster. Elly (overleg) 20 dec 2013 11:44 (CET)

Super Audio[bewerken]

Kan je een super audio CD op een gewone CD speler afspelen? Ik mis het in het artikel (of ik snap niet wat er staat). Zie https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg%3ASuper_audio_compact_disc&diff=39860653&oldid=30481477. Groeten, Elly (overleg) 20 dec 2013 11:41 (CET)

Misschien heb je hier iets aan: info . Groet, Kulter20 (overleg) 20 dec 2013 11:44 (CET)
Waarschijnlijk begrijp je niet wat er staat. Je kunt het afspelen op een gewone CD speler, echter is de kwaliteit dan wel lager. Met een SA CD speler krijg je het beste geluid. Het klopt dus wat er in het artikel staat. Groeten, Kulter20 (overleg) 20 dec 2013 11:47 (CET)
Dank je wel, Elly (overleg) 20 dec 2013 13:47 (CET)

Voor hoofdpagina: Brain Pollard, oud solo-fagottist concertgebouworkest, overleden[bewerken]

Wellicht om te vermelden op de hoofdpagina: op 18 december is Brian Pollard, oud solo-fagottist van het Concertgebouworkest overleden. Zie ook http://www.concertgebouworkest.nl/nl/Actueel/Nieuwsoverzicht/2013/Fagottist-Brian-Pollard-overleden/

Zijn pagina heb ik aangepast.

bijdragen teller[bewerken]

hallo, ik heb een vraagje: is het mogelijk om een soort van teller op je gebruikers pagina te plaatsen die telt hoeveel bijdragen je al gelevert hebt? als ik naar mijn bijdragen kijk zie ik nergens een getal dat zegt hoeveel bijdragen ik feiterlijk heb gelevert is dat er wel?

groet, Slagwerk97 (overleg) 20 dec 2013 16:04 (CET)

Hoi, ik weet niet veel van gebruikerspagina sjablonen, maar vul hier de gebruikersnaam in voor het aantal bijdragen. Mvg, Taketa (overleg) 20 dec 2013 16:09 (CET)
Met dit hulpmiddel kun je zien hoeveel bijdragen je geleverd hebt. Wanneer je op Verstuur klikt kun je de link die in je adresbalk staat kopiëren en op je gebruikerspagina plakken. Sjoerd de Bruin (overleg) 20 dec 2013 16:10 (CET)

Vraag over Schatten op zolder.[bewerken]

Beste, Een kennis van ons heeft enkele waardevolle antieke stukken en ook prachtige schilderijën. Mijn man en ik hebben hierover echt geen kennis en weten niet hoe we hiermee moeten omgaan. Bij wie moeten we gaan met deze waardevolle dingen. Graag hadden we een deskundige hierover zijn mening gehoord.

Nu is mijn vraag of u ons soms de naam en de nodige informatie kan doorgeven van de schatter die in het programma "schatten op zolder" met Peter Van Asbroeck, steeds de schattingen deed over allerlei zaken.

Alvast veel dank voor u medewerking.

Met vriendelijke groeten, Yvette– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎78.23.73.120 (overleg · bijdragen)

Ik heb even uw adres en telefoonnummer verwijderd. Het is niet verstandig om dit soort informatie openlijk op internet te plaatsen. Verder kan ik u adviseren contact op te nemen met de omroep die het programma maakt. Mbch331 (Overleg) 21 dec 2013 10:10 (CET)
U kunt ook altijd twee, of meer, verschillende antiquairs langs laten komen en om hun expertises vragen. Ook kunt u misschien langs gaan bij het Nederlandse programma Tussen kunst en kitsch, dat komt ook ten minste een maal per jaar naar België (ik leid uw land van herkomst af uit de achternaam Van Asbroeck). Dqfn13 (overleg) 21 dec 2013 10:38 (CET)

Favorieten[bewerken]

Hoe zet ik Wikipedia bij de Favorieten

Net zoals andere sites: op een Windows laptop met Ctrl + D. Afhankelijk van de browser zijn er dan nog verschillende opties. Dqfn13 (overleg) 21 dec 2013 11:19 (CET)

Anders Arborelius[bewerken]

Wil iemand even de IW's toevoegen? Wikidata geeft bij mij steeds een rare foutmelding.. Berretta cardinalizia.png RJB overleg 21 dec 2013 12:08 (CET)

Uitgevoerd Uitgevoerd - Zie Wikidata. Het was overigens Anders Arborelius in plaats van Anders Aborelius (typo in titel). Ik heb het artikel hernoemd en e.e.a. aangepast in het artikel zelf. Vriendelijke groet, C (o) 21 dec 2013 12:23 (CET)
Hoe heet het lemma op en.wiki dan? Als ik op en.wiki op dezelfde naam zoek dan krijg ik 0,0 als resultaat. Ook Wikidata kent hem niet onder de naam hier op nl gegeven. Bij vertaling hoor je overigens een link naar de vertaalde versie van het anderstalige artikel te geven... dus pas dat ajb ook aan in het artikel. Dqfn13 (overleg) 21 dec 2013 12:24 (CET)
Never mind, ik zie al wat er gebeurd is... Dqfn13 (overleg) 21 dec 2013 12:25 (CET)

Tekst[bewerken]

Men ziet een tekst die ik wil presenteren als http://... wikipedia.org/Nieuw_Vlaanderen - op de volgende URL https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg_gebruiker:ForumPlus - Mijn vraag liefst op e-mail te beantwoorden a.u.b. (geheimhouding met ernst verzekerd) gewoon.prive at gmail.com - Wat zou ik kunnen doen om wikipedia.org/Nieuw_Vlaanderen zichtbaar te kunnen maken ? Moet ik

{{dpintro}}

 • [[]],
 • [[]],

{{dp}}

ERVOOR PLAKKEN ? en waar , op welke URL als ik ingelogd ben als ForumPlus aub. Of

 1. REDIRECT waar te plakken ? aub ?

Help aub http://sites.google.com/site/forumpluslogin (zie ook contact button voor annoniem bericht naar mij) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ForumPlus (overleg · bijdragen)

De tekst is niet geschikt voor plaatsing. De tekst voldoet niet aan de Wikipedia-opmaak (Wikipedia:Conventies), bovendien vraag ik me af of dit een eigen geschreven tekst is, of dat u deze ergens van overgenomen heeft? U kunt het wel eventueel naar uw kladblok verplaatsen. En wat is de link met ForumPlus? Ik reageer niet per email. Succes en met vriendelijke groet, - Richard kiwi Overleg 21 dec 2013 13:31 (CET)
Ik heb het voor u verplaatst naar het kladblok. Op de overlegpagina staat een 'sjabloon' met handige tips/links over Wikipedia. Mvg - Richard kiwi Overleg 21 dec 2013 13:37 (CET)

Antilogaritme[bewerken]

Beste lezer

Ik heb zojuist het lemma antilogaritme- aangemaakt, maar achter het woord "antilogaritme"in de titel staat ten onrecht een streepje. Geen idee hoe dat daar gekomen is, geen idee hoe ik het moet weghalen.

Zou u kunnen helpen?

Dank

Simon – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎86.80.233.12 (overleg · bijdragen)

Beste Simon, normaliter kunt u een artikelnaam eenvoudig wijzigen door, naast de knopjes voor "Lezen", "Bewerken" en "Geschiedenis", op het pijltje te klikken en "Titel wijzigen" te kiezen. In dit geval gaat dat echter niet want er bestaat al een doorverwijzing met die naam. Antilogaritme verwijst door naar Exponentiële functie. U zult daarom een verzoek moeten indienen via WP:AV. EvilFreD (overleg) 21 dec 2013 23:30 (CET)
Nou is mijn gymnasium-wiskunde inmiddels wat weggezakt, maar is een antilogaritme dan niet hetzelfde als een exponentiële functie? In dat geval had het nieuwe artikel niet gemaakt moeten worden en is de huidige doorverwijzing correct. Erik Wannee (overleg) 21 dec 2013 23:36 (CET)

Station Rossio of Rossio (spoorwegstation)?[bewerken]

Verplaatst van OG#Station Rossio of Rossio (spoorwegstation)? — bertux 21 dec 2013 01:54 (CET)

Collegae, ik wil een klein artikeltje toevoegen over dit station in Lissabon. (Voor het geval u het niet kent, zie de:Bahnhof Lissabon Rossio.) Wat heeft de voorkeur qua naam: "Station Rossio" of "Rossio (spoorwegstation)", ter onderscheiding van Rossio (metrostation)? Groet, MartinD (overleg) 20 dec 2013 18:28 (CET)

Kan het niet gewoon gecombineerd worden in een artikel, net als het artikel Station Rotterdam Centraal dat zowel het spoor- als het metrostation behandelt? Hanhil (overleg) 20 dec 2013 18:35 (CET)
Ook Station Amsterdam Centraal is één artikel over trein- en metrostation. Volgens mij geldt dat ook voor Station Amsterdam Amstel en Station Amsterdam Sloterdijk en de overige gecombineerde stations in Amsterdam. Beste lijkt mij dus Station Lissabon Rossio, om gelijk qua vormgeving te blijven, of het heet officieel Station Rossio. Dqfn13 (overleg) 20 dec 2013 19:16 (CET)
Of 1 artikel een goed idee is: ik denk het niet. Als ik mijn geheugen klopt (ik was er in februari) is het so dat vanuit het spoorwegstation Rossio je met een gang naar metrostation Restauradores kunt. maar niet naar metrostation Rossio. De ingang daarvan is niet eens op Rossio (dat plein) maar op het naastregelen Praça Figueira. Zie http://www.openstreetmap.org/#map=18/38.71456/-9.13998 voor de situatie, die kaart strookt met mijn geheugen. (Waarbij Open Street Map betrouwbaarder is dan mijn geheugen.) In andere talen komt zowel Station Rossio als Spoorwegstation Rossio voor. Ik heb zelf een lichte voorkeur voor Rossio (spoorwegstation). Groet, MartinD (overleg) 21 dec 2013 14:34 (CET)
Ik denk dat ik het met Dqfn13 eens ben, en het op "Station Rossio" ga houden. Groet, MartinD (overleg) 22 dec 2013 10:55 (CET)

voortgangs balk[bewerken]

hallo, weet iemand of het mogelijk is een voortgangs balk te maken? groet Slagwerk97 (overleg) 22 dec 2013 11:13 (CET)

Waar wil je een voortgangsbalk hebben en welke voortgang moet het aangeven? Mbch331 (Overleg) 22 dec 2013 11:14 (CET)
voor mijn gebruikers pagina op de en wikipedia is een sjabloon aanwezig maar ik kan de code niet vinden. ik zou het leuk vinden om hier ook zoiets te maken voor het bij houden van het aantal artikels dat je hebt geschreven bijvoorbeeld.

groet, Slagwerk97 (overleg) 22 dec 2013 13:43 (CET)

Zie en:Template:Progress bar. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 22 dec 2013 17:13 (CET)

Satijn - satin - Zayton[bewerken]

Beste, Ik zie storende fouten in de beschrijving van de Nederlandse definitie/beschrijving van satijn. In de Nederlandse definitie/beschrijving wordt verwezen naar een oorsprong in het Italiaanse woord seta. Bovendien wordt hierin aangegeven dat satijn alleen betrekking heeft op de weeftechniek. Dit is mijns inziens niet juist. De naam satijn stamt niet van het woord seta; het stamt van het Chinese woord Zayton. En de naam satijn is bedoeld voor de gebruikte weeftechniek in combinatie met de stoffen zijde, nylon of polyester. Wanneer de weeftechniek in combinatie met katoen wordt gebruikt, wordt hier in het Engels/Amerikaans (terecht) een andere naam voor gegeven: "sateen". Zie hiervoor ook de definitie/beschrijvingen in de Engelse wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Satin en https://en.wikipedia.org/wiki/Sateen. CJELA (overleg) 22 dec 2013 14:25 (CET)

Dank voor uw reactie. Ik heb voor de herkomst van het woord zitten bladeren in Philippa, en ze geeft u gelijk. Gelukkig komt haar verklaring ook voor op de website van etymologie.nl; een link daarnaartoe schijnt meer houvast te bieden dan een verwijzing naar een echt boek. Ik heb een en ander aangepast. Van de 'technische' kant heb ik geen verstand; misschien kan iemand anders daar naar kijken? - Paul-MD (overleg) 22 dec 2013 15:48 (CET)
bovenstaande gekopieerd naar Overleg:Satijn - Paul-MD (overleg) 22 dec 2013 16:57 (CET)

Politieke partij WatWassenaarWil (WWW)[bewerken]

Op de volgende site staat een onduidelijkheid. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Wassenaar_Wil

De laatste zin in de tweede alinea (boven de tabel) staat de volgende onduidelijke zin. "D66 verloor één zetel door de afscheiding van mevrouw Mary-Jo van de Velde-de Leeuw waardoor WWW weer zes zetels telt" Allereerst het woord "weer". Betreffende partij WWW zou blijkbaar eerder één van haar 6 zetels zijn kwijtgeraakt. Hoe en waarom wordt niet uiteengezet. Ten tweede concludeer ik, dat een D66-raadslid niet alleen is afgescheden maar ook is overgestapt naar de partij WWW. Dat staat nogal onduidelijk beschreven.

Succes met uw aanpassing Dick – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Meneer Dick (overleg · bijdragen) 22 dec 2013 23:36

Dank voor uw bericht. Op watwassenaarwil.nl staat: "Op 8 juni 2011 sloot Mary-Jo van de Velde zich aan bij de fractie van WatWassenaarWil en telt de fractie 6 zetels." Ook dat rammelt maar we kunnen er wel een deel van de onduidelijkheid mee oplossen. Ik zal aanstonds een aanpassing in het artikel wagen. Ivory (overleg) 23 dec 2013 00:47 (CET)

Deksel stuk[bewerken]

Beste Heren
hetdekselvanmijnbusisstukwaarkanikeenanderkrijgen

Geachte,misschienbijdefabriekwaaruwbusvandaankomt? Goudsbloem (overleg) 23 dec 2013 19:40 (CET)
Probeer het eens op wijhebbenallebusdekselsopvoorraad.nl. Met vr.gr., The Jolly Bard (overleg) 23 dec 2013 19:46 (CET)
Overigens werken hier niet alleen "heren" maar ook "dames" vr groet Saschaporsche (overleg) 23 dec 2013 22:30 (CET)
In plaats van een deksel kan men bij het carbidschieten trouwens ook een plastic bal gebruiken. The Jolly Bard (overleg) 23 dec 2013 22:46 (CET)

Vertalingen en referenties[bewerken]

Ik wil een pagina vertalen van de Engelstalige Wikipedia (en indien nodig ook bewerken). Maar op de Engelstalige Wikipedia staan 55 referenties. Is het nodig dat ik die referenties allemaal overneem, of is het kadertje waarin staat het gaat om een gedeeltelijk vertaalde/bewerkte pagina uit de Engelstalige wikipedia voldoende? (dit gaat over de pagina van schrijfster Animatta Forna) Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 19:21 (CET)

Alleen het sjabloon {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=...|titel=...|oldid=...|datum=...}}. Je hebt de bronnen van EN wiki tenslotte niet zelf geraadpleegt. Mbch331 (Overleg) 22 dec 2013 19:24 (CET)

Dankjewel Mbch331, zal ik doen.Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 19:33 (CET)

Als je zelf bronnen hebt geraadpleegd, dan kan je die uiteraard wel vermelden. oldid kan je vinden door de vertaalde versie via de geschiedenis te bekijken, de id staat dan in de url. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2013 19:37 (CET)

Ahum... ik denk dat het nog wat zoeken wordt (doe ik wel graag hoor, no prob). Maar ik weet bvb. nog altijd niet precies wat een nowiki is - ik mag die gebruiken in één keer voor alle referenties? En ik weet niet wat oldid is. Oldid in de vertaalde versie, dat zou dan in de Naderlandstalige versie moeten zijn? Ik ga sowieso al aan de slag met de pagina, en proberen en zoeken, en als het niet lukt vraag ik meer. Het zou fijn zijn als er iemand een pagina met zo'n sjabloon kent, als voorbeeld, dan kan ik het imiteren. Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 19:50 (CET)

de <nowiki> is alleen bedoeld om te voorkomen dat het sjabloon uitgevoerd wordt. Alleen het deel vanaf {{ tot en met de }} is nodig. En Constantijn de Grote is een voorbeeldpagina. Mbch331 (Overleg) 22 dec 2013 19:54 (CET)

Nogmaals dank Mbch331. Ik heb de bewuste bronvermeldingen gezien op de Constantijn-pagina. Ik zal mijn best doen :) Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 20:07 (CET)

Manon Coppens, als je deze link volgt dan zie je dat de oldid het nummer 39879252 is. Het betreft in dit geval jouw antwoord van hierboven. Het staat helemaal achteraan de url. Je kan die pagina oproepen door naar het tabblad geschiedenis te gaan en de versie die jij vertaalt te vergelijken met de versie die ervoor gemaakt was. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2013 20:23 (CET)

Gelukt! Ik heb geoefend op andere pagina's en geklikt op 'huidig' en 'vorige', en als je op de datum klikt kom je ook bij een oldid. Ik weet dat ik nog véééél moet leren op Wikipedia, maar ik voel me toch alweer een heel stuk wijzer! Thx. Veel groeten. Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 20:49 (CET)

Beetje bij beetje leer je meer over Wikipedia. Denk maar niet dat ik alles weet over hoe Wikipedia in elkaar steekt (en collega Dqfn13 ook niet). Mbch331 (Overleg) 22 dec 2013 21:02 (CET)
Nou Mbch331... nou.... nee, toch maar niet. Misschien dat ik 5% heb ontdekt, dus ik leer na 5,5 jaar nog altijd bij en hoop dat nog vele jaren te mogen doen. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2013 21:06 (CET)
Dat van die dubbele puntjes bij antwoorden heb ik nu ook alweer bijgeleerd! Het houdt niet op, en het is leuk. Leuk was het ook toen zelfs ik, een groentje nog, aan iemand op de Helpdesk al iets kon uitleggen. Prettige verkenning iedereen en dank voor de hulp. Manon Coppens (overleg) 22 dec 2013 21:11 (CET)
Nog een kleine tip, ook voor mbch331 geloof ik, onder hulpmiddelen staat een link permanente koppeling (engels: Tools/permanent link), dat is een snellere manier om aan het oldid te komen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 23 dec 2013 00:09 (CET)

In plaats van het vreselijke {{intern}} kun je met minder gedoe (vind ik) een verwijzing naar een paginaversie ook maken met Speciaal:Permalink:

 • Voordelen:
  • Ook te gebruiken in bewerkingssamenvattingen
  • Ook te gebruiken in andere Wikimedia-projecten
  • Vermoedelijk ook te gebruiken in Wiki's in het algemeen.
  • Bij doorlinken naar een kopje op de pagina kun je spaties, haakjes en zo laten staan, terwijl intern daardoor van de leg raakt.
  • Het versienummer kopieer je na een dubbelklik op de url, makkelijker dan het "gesleep vanaf het vraagteken" bij sjabloon intern.
 • Nadeel: alleen voor versies, niet voor verschillen tussen versies.

Om het netjes te doen kun je ook nog even paginanaam en eventueel kopje specificeren, maar is met sjabloon intern lastiger:

 • [[speciaal:permalink/39879333#Vertalingen en referenties|Permalink Helpdesk, kopje Vertalingen en referenties]] geeft:
Permalink Helpdesk, kopje Vertalingen en referenties
 • {{intern|1=title=Help:Helpdesk&oldid=39879333#Vertalingen_en_referenties|2=Permalink Helpdesk, kopje Vertalingen en referenties}} geeft:
Permalink Helpdesk, kopje Vertalingen en referenties (let op de _underscores_)

Een kopje met haakjes wordt met sjabloon intern nog iets onleesbaarder:

 • [[speciaal:permalink/39895088#No Limit (1935 film)|Permalink Helpdesk, kopje No Limit (1935 film)]] geeft:
Permalink Helpdesk, kopje No Limit (1935 film)
 • {{intern|1=title=Help:Helpdesk&oldid=39895088#No_Limit_.281935_film.29|2=Permalink Helpdesk, kopje No Limit (1935 film)}} geeft:
Permalink Helpdesk, kopje No Limit (1935 film) (let op de codering voor de haakjes, gekopieerd uit de url)

Met vriendelijke groet — bertux 24 dec 2013 15:47 (CET)

No Limit (1935 film)[bewerken]

De aanduiding uit het kopje, die hier geïntroduceerd wordt, komt op mij over als een anglicisme. Over de film bestaat nog geen artikel, dus dat kan de reden van de aanpassing niet zijn. Wikipedia:Benoemen van een pagina geeft geen aanknopingspunt.

Ik ben geneigd gewoon weer terug te draaien, onder het motto: er is geen No Limit (boek uit 1935) of No Limit (hoorspel uit 1935) en als er ooit nog komen, dan zien we wel weer verder. Of zijn er afspraken of redenen om toch het film-zijn te benoemen, dus bijvoorbeeld No Limit (film uit 1935)? Op de dp No Limit staat trouwens ook No Limit (1931 film), dat zal misschien de reden van de aanpassing zijn geweest. Die verwijzing wil ik ook aanpassen, afhankelijk van antwoorden die hier binnenkomen — bertux 24 dec 2013 14:07 (CET)

Het lijken mij inderdaad Anglicismen. In het Nederlands wordt doorgaans toch gesproken over een film of auto uit een bepaald jaartal en in het Engels spreken ze over een jaartal en dan wat het is: 1931 Ford model B. Wij hebben het over B Ford uit 1931. Dqfn13 (overleg) 24 dec 2013 14:16 (CET)
Ik heb de dp zojuist verwijderd omdat de toevoeging film overbodig is en bij het zoeken na de titel + jaartal komt. Dqfn13 (overleg) 24 dec 2013 14:20 (CET)

Naam is verwijderd in het arcief van stamboom Barnaart[bewerken]

Geachte Helpdesk,

Waarom is mijn naam die ik heb toegevoegd in het arcief van stamboom Barnaart verwijderd? https://nl.wikipedia.org/wiki/Barnaart Ik maak toe geen reclame voor mezelf of een bedrijf? Wat is er fout gegaan? In afwachting van uw antwoord. Gebruikersnaam: robar55

Met vriendelijke groet,

R.J. Barnaart van Bergen

Niet iedereen is het vermelden waard. Ook mensen van adel dienen toch iets gepresteerd te hebben om vermeld te worden. In dit geval is de tak (van vader op zoon) van Michael Barnaart van Bergen helemaal vermeld omdat hij wel relevant is. U bent vermoedelijk diens oom en die connectie is onvoldoende voor vermelding. De stamboom is dan ook allee eentje met mensen die relevant zouden kunnen zijn of nodig zijn om iemand die reeds relevant is te vermelden. Dqfn13 (overleg) 22 dec 2013 18:00 (CET)

Geachte Dqfn13,

Even een uitleg. Ik ben de zoon van Casparus Hubertus Johannes Barnaart van Bergen (1917-1976), stamvader van tak Barnaart van Bergen, zo ook mijn broer Robert johannes Barnaart van Bergen, dus ik ben een oom van Michael Barnaart van Bergen. Wij zijn de enige tak van de familie met als toevoeging "van Bergen", de rest van de familie heet Barnaart. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.127.157.30 (overleg · bijdragen) 24 dec 2013 02:59‎ (CET)

Zoals aangegeven, er moet iets zijn dat het vermelden waard is. Dat u en uw broer de enige twee zijn met een dubbele achternaam is onvoldoende. Zoon, vader of oom zijn van een encyclopedisch relevant persoon is niet van belang. We moeten streng zijn... Dqfn13 (overleg) 24 dec 2013 10:43 (CET)

Geachte Dqfn13,

Dat jullie steng moeten zijn heb ik alle begrip voor,en dat moet ook maar zo is dit archief incompleet. Maar u vergist u waarschijnelijk want mijn broer "Robert Johannes Barnaart van Bergen" word wel vermeld in het archief samen met zijn zoon, en ik die ook een zoon is van Casparus Hubertus Johannes Barnaart van Bergen word niet vermeld. Trouwens wij hebben ook nog zus. Zie hier nog even de link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Barnaart Dus onze overleden vader Casparus Hubertus Johannes Barnaart van Bergen heeft 3 kinderen verwekt bij de één dezelfde vrouw die onze moeder was. Het maakt mij verder niet uit, want ik hoef niet vermeld te worden in het archief maar ik wilde het alleen wat completer maken. Het lijkt nu zo in het archief dat Casparus Hubertus Johannes Barnaart van Bergen maar één zoon heeft verwekt.

Wikipedia is géén archief en ook geen site waar complete stambomen vermeld worden. Zoals aangegeven: de mannelijke lijn naar uw neef toe is alleen vermeld om vanaf een bepaald persoon een mannelijke lijn naar een ander ENCYCLOPEDISCH relevant persoon te maken. Van uw familie zullen dus nog wel tientallen andere personen niet vermeld zijn. Dqfn13 (overleg) 24 dec 2013 23:58 (CET)

hotels in de buurt van landingsbaan ?[bewerken]

Hallo ,

Wie weet een hotel-appartement dicht in de buurt van de landingsbaan ?

m.vr.gr. Franka

Deze landingsbaan? The Jolly Bard (overleg) 24 dec 2013 20:54 (CET)
Het Sonesta op Sint-Maarten is het nec plus ultra van de hotels met uitzicht op landingsbanen. Gelieve je manpads thuis te laten. Milliped (overleg) 24 dec 2013 21:05 (CET)

Dubbele positiekaart in sjabloon:Infobox plaats in Spanje[bewerken]

Iemand enig idee waarom ik op de pagina Playa Paraíso twee kaartjes in de infobox zie? Het heeft wellicht iets te maken met Sjabloon:Positiekaart Canarische Eilanden, aangezien meer plaatsen op de eilanden er last van hebben. Bij plaatsen op het vasteland zie ik het vooralsnog niet, maar die hebben ook allemaal een kaart van Spanje als uitgangspunt...

Met vriendelijke groet, Den Hieperboree (overleg) 25 dec 2013 22:00 (CET).

Uitgevoerd Opgelost - op artikelen was de verkeerde positiekaart opgegeven - Romaine (overleg) 25 dec 2013 22:09 (CET)
Bedankt! Den Hieperboree (overleg) 25 dec 2013 22:12 (CET).

Fout (oude data) op pagina veelgestelde vragen: hoe spelling te checken[bewerken]

In het stukje van (Hoe kan ik de spelling van mijn bijdrage controleren?), staat dat personen die werken met Mozilla Firefox de mogelijkheid hebben om met spellbound de spelling direct te kunnen checken, echter dit geldt enkel voor de 1.0 versie van Mozilla Firefox en aangezien Firefox inmiddels al bij versie 26.0 zit, krijg je de opmerking van Firefox dat deze niet geïnstalleerd kan worden, wegens dat deze versie niet compatibel is met versie 26.0 Ricodol74 ? 26 dec 2013 00:07 (CET)

Hoi Ricodol74, ik heb de betreffende zin dan maar volledig verwijderd, aangezien het geen meerwaarde heeft. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 26 dec 2013 00:22 (CET)
Uhm, betekent dat ik dan nog steeds in versie 1.0 werk, maar wel nog geen twee weken geleden Firefox heb gedownload... Ik zie namelijk rode kringeltjes onder de volgende woorden: spellbound, dec, CET, TAketa, Uym en kringeltjes. Je kan nu namelijk een woordenboek downloaden en de spelling moet je apart downloaden, weet zo snel even niet meer hoe en wat. Dqfn13 (overleg) 26 dec 2013 00:25 (CET)
Mocht het wel werken, plaats de tekst gerust terug (H:FAQ). Mvg, Taketa (overleg) 26 dec 2013 00:38 (CET)
Ik heb daarnet die spellbound namelijk getracht te installeren en kreeg steeds die opmerking dat het niet compatibel is, dus als jij net 2 weken geleden Firefox hebt gedownload, vraag ik me af hoe en wat dit is, wellicht een add-on van Firefox zelf wellicht, ik ga dat eens nazien nu of ik zoiets dergelijks erbij nog moet binnenhalen.Ricodol74 ? 26 dec 2013 00:31 (CET)
Ja ik heb het gevonden, en wellicht kan er dus worden aangegeven dat men via add-ons van Firefox iedere "taal-versie" spellingscheck kan installeren in Firefox, wellicht dat die mogelijkheid er ook is bij andere browsers, maar dat durf ik niet te zeggen, aangezien ik enkel met Firefox werk Ricodol74 ? 26 dec 2013 00:40 (CET)

Latijn[bewerken]

ls., ik beluister de cd van herman philipse met de titel -8 filosofische miniaturen- op cd2 begint hij met een citaat van descartes bene fixit qui bene latuit dat zoiets betekent als -hij heeft goed geleefd die zich goed verborgen heeft- ik ben het latijn niet machtig dus het citaat zal ongetwijfeld niet foutloos zijn geschreven dit citaat staat niet opgenomen in het wikipedia citatenoverzicht wie kan mij het citaat in foutloos latijn laten weten? met groet georges abels – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.165.180.110 (overleg · bijdragen) 26 dec 2013 08:58‎

"Bene vixit qui bene latuit" (hij leefde goed, die erin geslaagd is om goed verborgen te blijven)- afkomstig uit de Tristia van Ovidius die zei "bene qui latuit bene vixit". En dat lijkt weer sterk op wat Epicurus stelde "λάθε βιώσας láthe biôsas" (leeft in het geheim). Het was de wapenspreuk van descartes. Zie de italiaanse wikipedia: it:Bene vixit qui bene latuit - Taketa (overleg) 26 dec 2013 09:43 (CET)

olympische winter spelen in rusland 2014[bewerken]

Wie doet waar aan mee w.b. nederlandse sporters – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.105.128.27 (overleg · bijdragen) 26 dec 2013 10:56‎

Dat is nog niet voor alle disciplines bekend. Ik geloof dat bijvoorbeeld de schaatsers het vanaf vandaag op het Olympisch Kwalificatietoernooi met elkaar uitvechten. In het artikel 'Olympisch kwalificatietoernooi schaatsen Nederland 2014' staat informatie over de Nederlanders die binnenkort deelnemen aan de Olympische Spelen in Sotsji. Mathonius 26 dec 2013 11:24 (CET)
Een en ander is al bekend en kan op het artikel Nederland op de Olympische Winterspelen 2014 bekeken worden. Dqfn13 (overleg) 26 dec 2013 11:27 (CET)
Ik bedoelde het artikel waar Dqfn13 naar verwijst. Excuses, en bedankt voor de aanvulling. Mathonius 26 dec 2013 12:40 (CET)
Graag gedaan Mathonius. Dqfn13 (overleg) 26 dec 2013 12:45 (CET)

afbeeldingsfout in infobox software[bewerken]

Darktable
[[Bestand:64px|64pxpx|Helpdesk/Archief/dec 2013]]
[[Bestand:Darktable-1.0-es.png|266px|Darktable 1.4]]
Darktable 1.4
Ontwikkelaar Johannes Hanika
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Iemand enig idee wat ik fout doe? Als ik onderstaande tekst intik voor {{Infobox software Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Darktable Om een of andere reden blijft er telkens 266px bijstaan terwijl in de engelstalige versie het wel goed gaat? - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door GS902588 (overleg · bijdragen) 26 dec 2013 23:38‎ (CET)

Je hoeft alleen maar de bestandsnaam op te geven, dus Darktable-1.0-es.png in plaats van [[File:Darktable-1.0-es.png|266px]]. Sjoerd de Bruin (overleg) 26 dec 2013 23:45 (CET)

Een verwijderd document nog steeds traceerbaar[bewerken]

Ik heb voor de lol (een aantal jaren geleden) een pagina aangemaakt op wikipedia over mezelf. Ik wilde zien hoe dat werkte. Nogal puberaal. Nu heb ik daar een beetje spijt van, want als je het intikt bij "Google" krijg je dit nog steeds te zien. Dit is niet echt handig voor sollicitaties en dergelijke. Ik vroeg mij af of dit verwijderd kan worden door een moderator. Dat dit dus ook niet meer te achterhalen valt. Ik weet mijn voormalige inlognaam en wachtwoord niet meer en ik weet ook niet welk e-mailadres ik hiervoor heb gebruikt. Is er de mogelijkheid tot verwijderen van documenten die al door wikipedia zijn verwijderd en nog wel traceerbaar zijn op bijvoorbeeld google? Zo ja, wie kan mij hierbij helpen?

Groet

Annaina7 (overleg) 26 dec 2013 22:26 (CET)

Hoi, je kunt naar de betreffende pagina gaan die in de zoekresultaten staat en daar op de plek waar je naam zichtbaar is, deze enigszins aanpassen (liefst ingelogd) zodat hij niet meer overeenkomt met jouw naam (die je ook in deze Helpdesk niet moet noemen overigens, want dan komt deze pagina ook weer in Google). Stel je heet Pietje Puk, bewerk dan die pagina (door op bewerken te klikken..) en verander overal waar de naam staat deze bijvoorbeeld in P***** P**. Zet bij de bewerkingssamenvatting, voordat je de pagina opslaat, duidelijk dat je dit doet vanwege ongewenste Google-resultaten of privacy. Eventueel ook verwijzen naar de Helpdesk. Met vriendelijke groet, Msj (overleg) 27 dec 2013 10:33 (CET)

Ps. het kan een tijd duren voordat de zoekresultaten echt zijn aangepast.

Als u de persoon bent die gisteren oningelogd een naam veranderd heeft naar onbekend moet alles in orde zijn aangezien ik daar een sjabloon opgeplakt heb om de pagina ontgoogelbaar te maken. Natuur12 (overleg) 27 dec 2013 10:37 (CET)
Het kan wel een tijdje duren voor Google de pagina uit de zoekresultaten verwijderd heeft en hij ook niet meer via de Google-cache op te vragen is — bertux 27 dec 2013 11:08 (CET)

Opgericht door!?[bewerken]

In de {{Infobox plaats in Argentinië}} staat: opgericht door en oprichter. Maar een stad of nederzetting wordt toch niet opgericht! Stichten is voor de hand liggend, planten komt in aanmerking (denk aan volksplanting), van alles, maar niet oprichten. De bedoelde tekst is in artikelen zichtbaar, zie bijvoorbeeld Necochea (Buenos Aires). In het onderliggende sjabloon {{Infobox plaats}} komt deze tekst niet voor. Ik veronderstel dat ik dit gewoon kan veranderen bij Argentinië zonder schade te veroorzaken. Toch maar even de vraag: geeft dat geen problemen elders? — bertux 27 dec 2013 10:07 (CET)

Je zal het dan op de sjabloonpagina zelf aan moeten passen, maar dan moeten de teksten in de gebruikte sjablonen ook aangepast worden... het is wel een aanpassing die naar mijn mening nodig is. Ik vermoed dat het een te letterlijke vertaling uit het Engels is, in het Engels worden plaatsen wel opgericht namelijk. Dqfn13 (overleg) 27 dec 2013 10:35 (CET)

mezelf op Wikipedia zetten[bewerken]

Dag,

Ik ben schrijver van drie thrillers en wil mezelf met een korte bio + info over mijn thrillers op Wiki zetten. Hoe doe ik dat? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Willemhermanusvanravestijn (overleg · bijdragen)

Niet, het wordt namelijk zeer sterk afgeraden dat men schrijft over zichzelf of onderwerpen waar men beroepsmatig of persoonlijk nauw bij betrokken is, zie WP:NIET en WP:ZP. Als u echt encyclopedisch relevant bent, dan zal iemand anders er vanzelf over gaan schrijven. Dqfn13 (overleg) 27 dec 2013 17:27 (CET)

verwijderen[bewerken]

Hoe kan ik een pagina verwijderen? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nova Aurora (overleg · bijdragen)

U kunt een pagina voor beoordeling/verwijdering voordragen. Het daadwerkelijke verwijderen wordt dan gedaan door een moderator (of niet). Afhankelijk van wat u wilt doen kunt u kiezen uit {{weg}}, {{nuweg}}, maar ook voor andere nominatieredenen zijn er sjablonen. Vul in het sjabloon wel de reden van nominatie in, bijvoorbeeld zo: {{nuweg|privacyschending van niet encyclopedisch persoon}}. Hopelijk heb ik zo uw vragen beantwoord. Dqfn13 (overleg) 28 dec 2013 15:18 (CET)

Verwijderen uit nominatielijst te verwijderen pagina's[bewerken]

Ik heb ooit ten onrechte een pagina getiteld: [naam verwijderd, zie samenvatting] aangemaakt. Dit is de link: http://library.kiwix.org/wikipedia_nl_all/A/Anna%C3%AFna.html De datum van plaatsing is dus: 19-10-2010. Deze staat al heel lang op de nominatielijst om te verwijderen. Mag ik u vragen dit document zo spoedig mogelijk te verwijderen, zodat het niet meer traceerbaar is op het internet. Bij voorbaat hartelijk dank

De link die u geeft is een pagina buiten Wikipedia die het oorspronkelijke artikel, dat reeds is verwijderd heeft gekopieerd. Wij kunnen u hier niet mee helpen. U zult contact moeten opnemen met die website (http://library.kiwix.org). Ik zal zelf ook even rondzoeken. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 27 dec 2013 13:35 (CET)
Ik heb ze een email gestuurd. Mvg, Taketa (overleg) 27 dec 2013 16:34 (CET)
Met succes, volgens mij. Goeie actie Duim omhoog Msj (overleg) 28 dec 2013 21:55 (CET)

Hardstyle[bewerken]

Gekopieerd van WP:BV
Bij festivals vergeet men Tomorrowland. Deze heeft al jaren een hardstylepodium. 94.226.105.111 29 dec 2013 01:07 (CET)

Ik laat het toevoegen van dit festival over aan een collega gebruiker die er meer verstand van heeft. Dqfn13 (overleg) 29 dec 2013 01:25 (CET)
Ik heb dit verplaatst naar de helpdesk - Taketa (overleg) 29 dec 2013 11:18 (CET)

Pagina aan maken en verwijderd[bewerken]

geachte,

Ik maak een pagina en deze word elke keer verwijderd? Ik kan ook geen foto's erbij plaatsen.

waarom word de daver telkens verwijderd? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door HennySeroeyen (overleg · bijdragen) 29 dec 2013 16:46‎ (CET)

Het betreft een Engelse tekst, letterlijk overgenomen van de site achter de eerste externe link, op uw gebruikerspagina, die bedoeld is om uzelf te promoten. Wikipedia is niet bedoeld om reclame te maken voor wie dan ook. Dqfn13 (overleg) 29 dec 2013 16:54 (CET)
Voor de duidelijkheid, het gaat dus om de volgende tekst. Natuur12 (overleg) 29 dec 2013 16:59 (CET)

blijf maar off line staan[bewerken]

Ik heb mij aangemeld bij skype. Ik log in via een microsoft account. Als ik inlog staat er dat ik ben ingelogd. Dan ga ik rechts onderin de balk bij mijn computer het icoontje skype en daar zie ik dat ik off line ben en als ik dan skype opstart blijf ik maar als off line in beeld staan. Als ik op het icoontje van skype druk vraagt hij steeds om in te loggen. Ik weet mijn skype naam niet. Ik log altijd in via microsoft en dan met mijn wachtwoord.

Hoe los ik dit op.

Alvast bedankt.

In Skype kan je ook, net als bij MSN vroeger, de status aanpassen. Misschien sta je daar ook nog als offline. Dqfn13 (overleg) 30 dec 2013 09:38 (CET)

Annexatie bloemendaal jaar 1927 hoe zit het daar nu met het recht van over pad kopers woningen daar.????????????????????????? alls daar gaat naar Haarlem hele wijk Ramplaankwartier[bewerken]

mijn vraag is. jaar 1924 koopt mijn opa en oma Rollandslaan 67 overveen bloemendaal het recht van over pad is daar Gevestigd Akte 1220-88 en 1202-85 en 2667-60. Jaar 1927 na Annexatie gaat daar de Hele wijk het ramplaankwartier over naar Haarlem.klik hier op en lees een heel boek er over.http://pietvanderham.nl/de-magie-van-een-gemeentegrens hoe zit het na Annexatie met het recht van over pad daar voor de Kopers woningen jaar 1924 overveen bloemendaal toen daar. voor vragen Kadaster weggehaald@kadaster.nl deze man heeft echt alles van mij gekregen Akte,s foto.s maar ik weet nu nog niet hoe het daar nu zit alle mensen die het wisten zijn over leden.groetjes loek thoolen.

de wet is wet van 21 april 1927 artikel 2.op de kaart die deel uitmaakt van nota waarom en in welke omvang grenswijzingen van haarlem van b.en w.van haarlemuit februari 1925.zijn de grenzen goed terug te vinden staadsblad van het koninkrijk de nederlanden.nummer 86. het ontwerp van de wet is van 27 april 1925 en de wet is op 1 mei 1927 ingevoerd.wet van 21 april 1927 artikel 1.

voor vragen Kadaster weggehaald-at-kadaster.nl hij weet alles hier van – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.92.217.118 (overleg · bijdragen) 30 dec 2013 16:32‎ (CET)

Beste anoniem, welkom op Wikipedia. De naam van de individuele medewerker van het kadaster heb ik maar even weggehaald. Het recht van overpad is een civielrechtelijke aangelegenheid tussen twee of meer private partijen, ik zie zo even niet waarom het overgaan van een gebied van de ene gemeente naar de andere gemeente daar invloed op zou hebben. Wellicht kunt u het beste even bij een bureau voor rechtshulp binnenstappen? Zie o.a. http://juridisch-platform.nl/juridisch-loket/ voor contactinformatie. Vriendelijke groet, Spraakverwarring (overleg) 30 dec 2013 16:52 (CET)

Carien Kleibeuker[bewerken]

Is de schaatster Carien Kleibeuker geboren in Heerenveen of in Rotterdam? Links boven staat Heerenveen en in het omlijnde vakje rechts boven Rotterdam. - De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 81.204.106.17 (overleg · bijdragen) 30 dec 2013 22:54

Aangepast naar Rotterdam, zie deze pagina. Sjoerd de Bruin (overleg) 30 dec 2013 23:01 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Hans Ooft[bewerken]

Ik mis in het voetbaloverzicht als speler, dat Hans Ooft na zijn Feyenoord periode 1 seizoen bij Veendam en 4 seizoenen bij Cambuur heeft gespeeld. Kijk maar na in google.

corzijlstra – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ‎81.204.106.17 (overleg · bijdragen)

Je moet weten dat Wikipedia nog steeds niet af is. Maar er is hoop: Wikipedia schrijven we met ons allen, en je wordt van harte uitgenodigd het artikel over Hans Ooft aan te vullen. Hoe je dat doet, kun je vinden in de snelcursus. Succes! Erik Wannee (overleg) 30 dec 2013 23:38 (CET)

De Zwarte Hand[bewerken]

Gekopieerd vanaf Wikipedia:OTRS/Vragen - Taketa
Naar aanleiding van het verwijderen van mijn artikel over de verzetsgroep De Zwarte Hand. Moet ik zeggen dat er al iets bestaat over deze verzetsbeweging, het is van onze werkgroep en die heeft de website www.dezwartehand.be. Op Wikipedia staat niets over onze verzetsgroep en u houdt dat tegen met wel recht. Als er een nieuw artikel over onze verzetsgroep komt moeten we dan van kleur veranderen misschien? Ik heb trouwens nog een vraagje op welke basis filteren jullie informatie en in hoe ver is dat dan juist? 91.179.247.163

Ik heb de vraag hierheen gekopieerd. Ik zie in de bijdragen vanaf uw ip-adres geen verwijderd artikel. Ik weet dus niet over welk artikel de vraag gaat. Het wordt sterk afgeraden om te schrijven over jezelf of je eigen organisatie, omdat je dan moeilijk neutraal kunt blijven. Als je voldoende bekend bent zal iemand anders wel een artikel over je schrijven. Vriendelijke groet, Taketa (overleg) 31 dec 2013 00:55 (CET)
Een artikel met de titel De Zwarte Hand (verzetsgroep) werd meerdere malen aangemaakt vanaf verschillende ip-adressen en door een geregistreerde gebruiker. Daarnaast werd ook het artikel De Zwarte Hand (België) door diezelfde geregistreerde gebruiker aangemaakt. De pagina's werden telkens verwijderd onder vermelding van schending van auteursrechten. De tekst bleek afkomstig te zijn van deze pagina. De tekst op die pagina is echter niet vrijgegeven en kan dus niet opgenomen worden in de encyclopedie. Voor het vrijgeven van de tekst kan contact opgenomen worden met WP:OTRS. De makkelijkere oplossing staat hier uitgelegd.
Bovenstaande betekent overigens niet dat een artikel automatisch behoudbaar wordt wanneer de auteursrechtenschending wordt verholpen. Een artikel dient ook nog te voldoen aan de overige richtlijnen en conventies. Met name dient een artikel verifiëerbaar te zijn, neutraal en het onderwerp moet relevant zijn, om maar een paar zaken te noemen. EvilFreD (overleg) 31 dec 2013 08:41 (CET)

Egel[bewerken]

Sinds enkele dagen heeft een egel het niet beter gevonden dan zijn winterslaap in het overdekte etensbakje van de poes te doen. Moeten we iets speciaal doen om de egel tegen de koude te beschermen

Vriendelijke groeten Anne– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Anhub (overleg · bijdragen) 31 dec 2013 11:08‎

U kunt de egel voorzien van droge bladeren, die isoleren goed. Zie verder het artikel over de egel Succes! JanB (overleg) 31 dec 2013 12:00 (CET)

Is Wikipedia erbij gebaat om Engelstalige Wikipedia pagina's te vertalen naar het Nederlands?[bewerken]

Beste Helpdesk,

Het is mij opgevallen dat er over bepaalde onderwerpen meer info beschikbaar is op de Engelse Wikipedia pagina dan op de Nederlandse Wikipedia pagina over hetzelfde onderwerp. Neem als voorbeeld de Wikipedia pagina over Luminol. Hier staat op de Engelstalige versie meer info dan op de Nederlandstalige. Nou is mijn vraag: Is het verstandig (en is Wikipedia daar gebaat bij) om de extra info van de Engelstalige versie te vertalen en ook op de Nederlandse versie te plaatsen?

Alvast bedankt! Sarothon (overleg) 31 dec 2013 11:54 (CET)

Jazeker: als er elders betrouwbare informatie te vinden is, dan is die altijd welkom in de Nederlandstalige Wikipedia. Dat hoeft niet per se de Engelstalige Wikipedia te zijn natuurlijk, hoewel dat wel de grootste bron is. Er is zelfs een pagina waarop de Engelstalige artikelen zijn opgesomd die ihet NL nog niet voorkomen: Wikipedia:Ontbrekende Interwiki in en:.
Wel is het zo dat je nooit 'domweg' moet vertalen maar altijd kritisch moet blijven. Ik kijk bij het vertalen meestal ook nog andere bronnen, bv. hetzelfde artikel in nog andere talen. Soms is het ook wenselijk om het artikel af te stemmen op de doelgroep, bijvoorbeeld als er allerlei Britse of Amerikaanse voorbeelden worden genoemd: Probeer die dan te vervangen door Belgische of Nederlandse voorbeelden. En let ook op dat in de Engelstalige WP soms sjablonen worden gebruikt die hier niet werken.
Als laatste een advies om bij het vertalen van artikelen het Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia te vermelden. Succes! Erik Wannee (overleg) 31 dec 2013 14:22 (CET)
Ja. Vertalen is zeker nuttig. Er worden reeds honderden paginas per dag vertaald, maar met 4 miljoen artikels kun je je voorstellen dat dat onvoldoende is. Voor meer informatie, zie ook Help:Tips voor het vertalen van een artikel vanaf een andere Wikipedia - Taketa (overleg) 31 dec 2013 16:40 (CET)

Ok, duidelijk! Beiden bedankt voor uw antwoord en verwijzingen. Na de jaarwisseling ga ik eens kijken wat ik kan doen . Sarothon (overleg) 31 dec 2013 19:48 (CET)

en:Crusio (ice cream parlor)[bewerken]

Hallo, Ik heb niet al te veel ervaring met de Nederlandstalige WP, dus vandaar deze vraag. Het bovenstaande artikel in de Engelse WP gaat over een Nederlandse onderneming en ik denk erover hier een vertaling te maken. Maar verschillende WPs hebben verschillende standaarden. Voor zover ik zie is dit artikel aanvaardbaar in de Engelse WP ("notability" aangetoond, neutraal geschreven, niet promotioneel). Geldt dat ook voor de nlWP? Zo niet, wat zou ik moeten veranderen? Het artikel bevat een logo. Kan ik dat hier ook uploaden als "acceptable use", of zijn de copyrightregels hier anders? Met dank voor de hulp/goede raad en alvast Gelukkig Nieuwjaar aan allen hier. Randykitty (overleg) 31 dec 2013 17:00 (CET)

Hoi Randykitty, het logo mag in ieder geval niet geplaatst worden: fair-use is op de Nederlandstalige Wikipedia niet toegestaan. Enkel vrije afbeeldingen, die bovendien niet lokaal, maar alleen op Wikimedia Commons geüpload worden. Velocitas(↑) 31 dec 2013 17:16 (CET)
hoi Randykitty, het betreft hier een ijssalon in Bergen op Zoom... Eerlijk gezegd betwijfel ik of de ijssalon voldoende relevant is voor opname op wikipedia. Lees anders even dit Wikipedia:Relevantie door. Met name dit gaat specifiek over de relevantie van ondernemingen. Vr groet Saschaporsche (overleg) 31 dec 2013 17:45 (CET)
Maar als ik kijk op het Engelstalige artikel dan lees ik dat het niet zomaar een ijssalon is, maar eentje die al bijna 100 jaar oud is en die prijzen in de wacht gesleept heeft. Dat pleit wel weer voor encyclopediciteit. Erik Wannee (overleg) 31 dec 2013 18:46 (CET)
Bedankt voor de opmerkingen. Als ik het goed begrijp, kunnen hier alleen afbeeldingen gebruikt worden die op Commons acceptabel zijn, dus dat logo is niet acceptabel. Over de encyclopediteit is enige onenigheid. Saschaporsche, doet de opmerking van Erik Wannee je misschien van mening veranderen? Ik heb naar de relevantie-links gekeken. De algemene pagina spreekt van onafhankelijke bronnen en die zijn er. Aan de andere kant lijkt geen van de criteria voor bedrijven van toepassing te zijn. Wat ik zou kunnen doen is de vertaling op mijn kladblok maken en dat jullie die dan controleren voordat ik die naar de mainspace verplaats. Hoe klinkt dat? Randykitty (overleg) 3 jan 2014 15:54 (CET)