Portaal:In het nieuws/Sport/2007/september

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

30 september[brontekst bewerken]

29 september[brontekst bewerken]

  • Atletiek – Nadat met de Wereldatletiekfinale in Stuttgart het atletiekseizoen op 23 september eigenlijk is afgesloten, vindt op 29 september in Shanghai de eerste van drie Super Grand Prix wedstrijden in het Verre Oosten plaats. Dayron Robles bevestigt op de 110 m horden zijn goede vorm door met 13,01 Liu Xiang (derde in 13,21) in eigen huis te verslaan. Een andere wereldkampioen wordt eveneens geklopt: Tyson Gay verliest de 100 m van trainingsmaatje Wallace Spearmon, die zijn PR ruimschoots verbetert. Tijden: 9,96 om 10,02. Opmerkelijk genoeg kiest Asafa Powell voor de 200 m, die hij wint in 20,00.
  • Atletiek - Een unieke prestatie tijdens het Nederlands kampioenschap 4 x 100 meter estafette in Amersfoort: het goud wordt gewonnen door het team van AAC, bestaande uit Gregory Sedoc en zijn broers Valery, Jermaine en Randy. Vader Roy fungeerde als coach. De prestatie is gemeld bij het Guinness Book of Records, dat nu zal bekijken of iets dergelijks ooit eerder in de atletiekgeschiedenis is voorgekomen.
  • Atletiek - Bij de World Race Walking Challenge in Saransk heeft de Vladimir Kanajkin (Rus) de nare smaak van een mislukt WK van zich weggespoeld. Werd hij op het WK op de 50 km snelwandelen nog gediskwalificeerd, nu kwam hij tot een nieuw wereldrecord op de 20 km. Hij verbeterde het record van wereldkampioen Jefferson Pérez, die het op het WK van 2003 in Parijs had gevestigd, met 5 seconden tot 1:17.16.
  • Atletiek - De Hongaarse kogelslingeraar Gyula Zsivótzky overlijdt op 70-jarige leeftijd. Zsivótzky werd in 1968 in Mexico-Stad op zijn specialiteit Olympisch kampioen, na bij eerdere Olympische Spelen tweemaal de zilveren medaille te hebben behaald. In Hongarije was Zsivótzky ook een veelvoudig onderscheiden atleet. De IAAF meldt dat de tweevoudig wereldrecordhouder (73,74 m in 1965 en 73,76 in 1968) in 2000 zelfs verkozen werd tot nationaal atleet van de eeuw. Na zijn actieve carrière bleef Zsitvótzky zeer actief in de atletieksport: als official (lange tijd vicevoorzitter van de Hongaarse atletiekbond) en als trainer van zijn zoon Attila - in het afgelopen decennium een vooraanstaand tienkamper.

28 september[brontekst bewerken]

27 september[brontekst bewerken]

26 september[brontekst bewerken]

25 september[brontekst bewerken]

24 september[brontekst bewerken]

23 september[brontekst bewerken]

22 september[brontekst bewerken]

21 september[brontekst bewerken]

  • Tennis - Na de eerste dag van de Davis Cup-ontmoeting met Portugal heeft Nederland een 2-0 voorsprong. Raemon Sluiter rekent gemakkelijk af met Frederico Gil: 6-2, 6-1 en 6-3. Robin Haase heeft meer moeite met de zestienjarige Gastao Elis maar wint uiteindelijk ook: 6-1, 6-1, 2-6, 5-7, 6-2.

20 september[brontekst bewerken]

19 september[brontekst bewerken]

18 september[brontekst bewerken]

16 september[brontekst bewerken]

15 september[brontekst bewerken]

14 september[brontekst bewerken]

13 september[brontekst bewerken]

12 september[brontekst bewerken]

9 september[brontekst bewerken]

8 september[brontekst bewerken]

7 september[brontekst bewerken]

6 september[brontekst bewerken]

  • Voetbal - Jan Willem van Dop wint het kort geding tegen de Raad van Commissarissen van FC Utrecht. Hij werd enkele dagen geleden ontslagen als voorzitter van de club. De Raad verweet hem onder andere financieel wanbeleid en een solistisch optreden. Nu krijgt hij zijn functie terug.

5 september[brontekst bewerken]

  • Atletiek – De KNAU meldt op haar website, dat Bram Som vandaag direct na terugkeer in Nederland, na zijn teleurstellende optreden op het WK in Osaka, is geopereerd aan zijn achillespees. Som kampt al het hele seizoen met achillespeesklachten en wil er alles aan doen om volgend jaar op de 800 m in Peking te vlammen.
    Intussen kampt nog een Nederlandse coryfee op de middellange afstand met blessureleed. Gert-Jan Liefers meldt dat hij nu al voor de vierde keer een stressfractuur in zijn been heeft opgelopen. Deze keer is het zijn linker bovenbeen. De Apeldoorner zat net weer in een goede fase, nadat hij vorig jaar en in het voorseizoen ook al in de lappenmand had gezeten. In Uden liep hij onlangs na drie weken trainen solo naar 3.45 op de 1500 m. Hoewel het zwaar wordt om met al deze tegenslag de motivatie hoog te houden, blijft Liefers de Olympische Spelen van 2008 als doel zien.
  • Tennis - Justine Henin bereikt de halve finale van de US Open. Zij verslaat tweevoudig winnares Serena Williams met 7-6 en 6-1. Bij de mannen wordt Rafael Nadal verrassend uitgeschakeld door zijn landgenoot David Ferrer in vier sets: 6-7, 6-4, 7-6 en 6-2.

4 september[brontekst bewerken]

3 september[brontekst bewerken]

2 september[brontekst bewerken]

1 september[brontekst bewerken]