Portaal:In het nieuws/Atletiek/2012

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Nieuwsfeiten met betrekking tot atletiek in 2012.

16 december[brontekst bewerken]

Christine Arron

14 december[brontekst bewerken]

9 december[brontekst bewerken]

  • Op de Europese kampioenschappen veldlopen in Boedapest slaagt Adriënne Herzog erin, om bij de vrouwen de bronzen medaille te veroveren. De Nederlandse komt aan de finish van de ruim 8 km lange veldloop, die onder ijzige omstandigheden wordt gelopen, met haar eindtijd van 27.48 drie tellen te kort op de Ierse Fionnuala Britton en één tel op de Portugese Dulce Félix, maar haar derde plaats voelt als een overwinning na de jaren vol tegenslag en het overlijden van haar Amerikaanse levenspartner afgelopen zomer. Herzog passeert in de eindfase de Belgische Almensch Belete, die met een vierde plaats genoegen moet nemen.

5 december[brontekst bewerken]

Ivan Tsichan
  • Het IOC besluit om, acht jaar na dato, vier atleten hun olympische medailles, behaald op de Olympische Spelen van 2004 in Athene, af te pakken vanwege overtreding van het dopingreglement. Het gaat om het volgende viertal: Joeri Bilonoh, olympisch kampioen kogelstoten, Ivan Tsichan, zilver bij het kogelslingeren, Iryna Jatsjanka, brons bij het discuswerpen en Svetlana Kriveljova, brons bij het kogelstoten. De Wit-Rus Tsichan overkomt dit nu al voor de tweede keer. Eerder raakte hij zijn olympische bronzen medaille van 2008 kwijt vanwege een dopingaffaire. Het IOC komt tot dit opmerkelijke besluit, nadat op haar verzoek 105 urinemonsters opnieuw werden geanalyseerd. Deze mogelijkheid bestaat tegenwoordig, sinds alle afgenomen urinemonsters vanaf de Spelen van 2004 worden bewaard in een laboratorium in Lausanne.
  • De Franse nationale recordhouder kogelstoten Yves Niaré komt om bij een auto-ongeval. Niaré, die 34 keer voor zijn vaderland uitkwam op internationale toernooien, waaronder wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, vestigde zijn nationale record in 2008 met een beste stoot van 20,72 m en leverde zijn beste internationale prestatie in 2009, toen hij op de EK indoor in Turijn met 20,42 m tweede werd achter regerend olympisch kampioen Tomasz Majewski. Niaré werd 35 jaar en liet een vrouw en dochter achter.

3 december[brontekst bewerken]

Brian Mariano

25 november[brontekst bewerken]

18 november[brontekst bewerken]

8 november[brontekst bewerken]

2 november[brontekst bewerken]

  • De burgemeester van New York besluit om de marathon van New York, die op zondag 4 november 2012 gehouden zou worden, af te gelasten. Aanvankelijk was men vast van plan de wedstrijd, ondanks de vernielingen die de orkaan Sandy heeft aangericht, door te laten gaan. Na de aanzwellende kritiek op deze beslissing en het feit, dat grote delen van New York nog zonder elektriciteit en stromend water zitten en hier en daar zelfs nog onder water staan, is de eerder genomen beslissing herroepen. Het is voor het eerst in de historie van de marathon, dat hij is afgelast.
  • In zijn huis in Gainesville overlijdt op 78-jarige leeftijd de Amerikaanse oud-atleet Milt Campbell aan de gevolgen van kanker. Campbell werd in 1956 olympisch kampioen op de tienkamp tijdens de Olympische Spelen van Melbourne. Hij was de eerste Afro-Amerikaanse winnaar van het goud op dit onderdeel.

21 oktober[brontekst bewerken]

Michel Butter
  • Tijdens de marathon van Amsterdam, waarin ondanks niet geheel ideale omstandigheden zowel bij de mannen als bij de vrouwen het parcoursrecord wordt bijgesteld, verrast Michel Butter door als twaalfde te finishen in een tijd van 2:09.58. Hiermee verbetert hij niet alleen ruimschoots zijn PR van 2:12.59 van vorig jaar, eveneens in Amsterdam gelopen, maar blijft hij tevens als derde Nederlander onder de 2 uur en tien minutengrens. Slechts Gerard Nijboer (2:09.01 in 1980) en Kamiel Maase (2:08.21 in 2007) waren ooit sneller. Butter heeft zich met zijn prestatie tevens gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen van 2013 in Moskou.

20 oktober[brontekst bewerken]

  • Rutger Smith verhuist in november naar Los Angeles, waar hij gaat trainen bij de Amerikaanse werpcoach Tony Carelli, een zeer succesvolle High school coach, waarmee hij tijdens zijn voorjaarsstages in het laatste decennium in Huntington Beach al samenwerkte. In de zomerperiode komt de Nederlander terug naar eigen land, waar hij als vanouds op Papendal zal trainen onder leiding van Gert Damkat. Op deze wijze, bovendien profiterend van het warme klimaat, hoopt Smith zijn atletiekloopbaan een nieuwe impuls te geven. Hij is van plan om dit vol te houden tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Zersenay Tadese

6 oktober[brontekst bewerken]

30 september[brontekst bewerken]

Miranda Boonstra

16 september[brontekst bewerken]

11 september[brontekst bewerken]

Debbie Dunn
  • Het antidopingagentschap Usada maakt bekend, dat de Amerikaanse 400 meterloopster Debbie Dunn positief heeft getest op het gebruik van steroïden. Dunn is op grond hiervan met terugwerkende kracht vanaf 1 augustus 2012 voor de periode van twee jaar geschorst. Ook zijn al haar uitslagen vanaf de olympische trials op 22 juni 2012 geschrapt. De atlete, die in 2010 wereldindoorkampioene werd op de 400 m en als lid van het Amerikaanse estafetteteam ook enkele wereldtitels veroverde op de 4 x 400 m, was al in juli op de hoogte gebracht van de positieve controle en had daarop besloten zich terug te trekken als lid van de olympische estafetteploeg, om zo haar ploeggenotes niet in verlegenheid te brengen.

10 september[brontekst bewerken]

  • Marcel van der Westen stopt ermee. De inmiddels 36-jarige hordeloper, die gedurende zijn atletiekcarrière tien Nederlandse titels vergaarde, een zilveren medaille veroverde op de EK indoor in 2007 en een jaar later op de Olympische Spelen in Peking op de 110 m horden doordrong tot de halve finale, kan het niet meer opbrengen om zich volledig te richten op het komende indoorseizoen. Eerder dit jaar herstelde hij van een zware knieblessure. Van der Westen zegt zijn atletiekloopbaan te hebben ervaren als een mooie tijd, maar gaat nu genieten van zijn gezin.

7 september[brontekst bewerken]

6 september[brontekst bewerken]

30 augustus[brontekst bewerken]

Troy Douglas

26 augustus[brontekst bewerken]

25 augustus[brontekst bewerken]

  • Carolina Kluft stopt met atletiek. De Zweedse, olympische kampioene op de zevenkamp in 2004 en drievoudig wereldkampioene in deze discipline, wist zich dit jaar niet te kwalificeren voor de Spelen van Londen op het onderdeel verspringen, de discipline waar zij zich de laatste jaren op concentreerde. Kluft verklaarde voor de Zweedse televisie bedroefd te zijn dat haar atletiekloopbaan voorbij is, maar ook ongelooflijk trots op wat zij in al die jaren heeft meegemaakt.
  • De Belgische sprintster Hanna Mariën beëindigt bij een wedstrijd in Merksem haar atletiekcarrière met een derde plaats op de 100 m in 11,93 s. De 30-jarige atlete zet er een punt achter in een jaar, waarin zij er niet in slaagde om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Mariën maakte in 2007 deel uit van de Belgische 4 x 100 m estafetteploeg die op de WK in 2007 derde werd en een jaar later zelfs zilver veroverde op de Olympische Spelen van Peking achter de Russische ploeg. De drievoudige Belgische indoorkampioene maakte individueel vooral indruk op de 200 m, waarop zijn een PR van 22,68 s heeft staan. Op deze afstand is zij ook Belgisch indoorrecordhoudster.

23 augustus[brontekst bewerken]

Churandy Martina
  • Anderhalve week na afloop van de Olympische Spelen in Londen treffen de meeste toonaangevende sprinters elkaar weer tijdens de Athletissima in het Zwitserse Lausanne en dat levert fraaie resultaten op. Op de 100 m loopt de Jamaicaan Yohan Blake naar 9,69 s en dat is voor hem niet alleen een PR, maar ook de op twee na snelste tijd ooit gelopen. Alleen zijn illustere landgenoot Usain Bolt liep twee keer sneller, terwijl Tyson Gay in 2009 ook tot 9,69 s kwam. Die wordt nu tweede in 9,83 s. Op de dubbele sprintafstand snelt Usain Bolt naar 19,58 s, maar wordt onderweg aardig op de huid gezeten door Churandy Martina, die als tweede in 19,85 s finisht en daarmee zijn eigen Nederlandse record van 19,94 s verbetert.

18 augustus[brontekst bewerken]

13 augustus[brontekst bewerken]

Gong Lijiao

12 augustus[brontekst bewerken]

Stephen Kiprotich
  • In het centrum van Londen lijken op de laatste dag van de Olympische Spelen 2012 de Kenianen op de marathon zoals gewoonlijk de dienst uit te maken, wanneer Abel Kirui en Wilson Kipsang het tempo aan de kop bepalen. Stephen Kiprotich uit Oeganda kan weinig anders doen dan volgen. Als hij na 35 kilometer zelfs achterop is geraakt, lijkt het pleit beslecht. Kiprotich weet zich daarna echter te herpakken en na een felle sprint haalt hij de Keniaanse koplopers weer in, om ze vervolgens in één rush achter zich te laten en te finishen in 2:08.01, met een voorsprong van 26 seconden op Kirui. Het is de tweede gouden olympische medaille ooit voor Oeganda. Hordeloper John Akii-Bua was in 1972 de eerste.

11 augustus[brontekst bewerken]

10 augustus[brontekst bewerken]

Meseret Defar

9 augustus[brontekst bewerken]

David Rudisha

8 augustus[brontekst bewerken]

7 augustus[brontekst bewerken]

6 augustus[brontekst bewerken]

Félix Sánchez

5 augustus[brontekst bewerken]

4 augustus[brontekst bewerken]

29 juli[brontekst bewerken]

Zoltán Kővágó

26 juli[brontekst bewerken]


22 juli[brontekst bewerken]

21 juli[brontekst bewerken]

20 juli[brontekst bewerken]

Silke Spiegelburg

18 juli[brontekst bewerken]

  • De twee Wit-Russische atletes Aksana Miankova en Nadzeja Astaptsjoek plaatsen zichzelf, allebei met een kogel, tijdens internationale wedstrijden in Minsk elk in hun metier aan het hoofd van de wereldranglijst 2012 en beiden doen dit met een nationaal record. Mainkova komt met de slingerkogel tot 78,69 m, de op-één-na beste prestatie ooit. Alleen de Duitse Betty Heidler slingerde het projectiel vorig jaar verder: 79,42 m. Oud-wereldkampioene Astaptsjoek verbetert bij het kogelstoten haar beste prestatie van 21,09 m uit 2005 (!) met bijna een halve meter tot 21,58 m. Regerend olympisch en wereldkampioene Valerie Adams kwam dit jaar nog niet verder dan 21,11 m, terwijl haar beste prestatie ooit op 21,24 m staat.

17 juli[brontekst bewerken]

Anne Zagré

14 juli[brontekst bewerken]

11 juli[brontekst bewerken]

7 juli[brontekst bewerken]

Guus Hoogmoed
  • Guus Hoogmoed houdt ermee op. De 30-jarige sprinter, goed voor in totaal tien Nederlandse titels, zet een punt achter zijn atletiekloopbaan. Hoogmoed boekte internationaal zijn grootste succes bij de WK van 2003 in Parijs, toen de Nederlandse estafetteploeg op de 4 x 100 m estafette de bronzen medaille veroverde. In die finale liep Hoogmoed overigens zelf niet mee, maar wel in de hieraan voorafgaande series, waarin door het Nederlandse viertal een nationaal record werd gelopen. Zijn beste individuele prestatie was de vierde plaats op de 200 m, die de atleet uit Assendelft bereikte tijdens de Europese indoorkampioenschappen van 2005. Op dezelfde afstand veroverde Hoogmoed begin dit jaar tijdens de NK indoor zijn laatste nationale titel.

5 juli[brontekst bewerken]

3 juli[brontekst bewerken]

1 juli[brontekst bewerken]

Vlnr. Samuel, Lubbers, Schippers en Vassell

30 juni[brontekst bewerken]

Churandy Martina

29 juni[brontekst bewerken]

26 juni[brontekst bewerken]

23 juni[brontekst bewerken]

Anne Zagré

17 juni[brontekst bewerken]

16 juni[brontekst bewerken]

10 juni[brontekst bewerken]

9 juni[brontekst bewerken]

Churandy Martina

7 juni[brontekst bewerken]

6 juni[brontekst bewerken]

  • De Duitse atlete Simret Restle, vorig najaar onder meer actief in de Warandeloop, waar zij het Adriënne Herzog lange tijd erg lastig maakte, is betrapt op het gebruik van Epo tijdens een controle in mei. Zij riskeert hiermee een schorsing van twee jaar. De Duitse, die zich vorige maand zowel op de 5000 als de 10.000 m plaatste voor de EK in Helsinki, zegt volledig te zijn verrast door de positieve test. Als verklaring geeft zij aan dat ze mogelijk medicijnen heeft verwisseld met die van haar zieke schoonmoeder.

2 juni[brontekst bewerken]

Liu Xiang

27 mei[brontekst bewerken]

Hans Van Alphen

17 mei[brontekst bewerken]

  • Tijdens de eerste meeting van de Flanders Cup in Sint-Niklaas doen de vrouwelijke werpers van Racing Gent goede zaken. Juniore Jolien Boumkwo verbetert bij het kogelslingeren met een worp van 58,47 m niet alleen het Belgische record bij de junioren (was 56,68), maar stelt in één klap ook het record bij de vrouwen van 58,37 uit 1998 bij. Melissa Dupré, sinds 2009 Belgisch recordhoudster bij het speerwerpen, doet het zo mogelijk nog beter. Met haar verste worp van 58,51 verbetert zij niet alleen haar eigen record van vorig jaar met 26 centimeter, ze passeert er ook de limiet (58,50) voor de komende Europese kampioenschappen mee en mag volgende maand dus haar opwachting gaan maken in Helsinki.

12 mei[brontekst bewerken]

Erik Cadée

6 mei[brontekst bewerken]

Olivia Borlée

2 mei[brontekst bewerken]

  • De Portugese langeafstandsloper Hélder Ornelas komt de twijfelachtige "eer" toe om als eerste atleet te worden geschorst op basis van het biologisch paspoort. In dit geval is er geen sprake van een positieve test naar aanleiding van het gebruik van een niet toegestaan prestatiebevorderend middel. Het gaat hierbij om een profiel van waarden dat wordt opgebouwd door middel van het afnemen van bloed. Abnormale schommelingen in bepaalde bloedwaarden binnen een bepaald tijdsbestek duiden op het gebruik van ongeoorloofde prestatiebevorderende middelen of methodes. Op basis van bloedproeven die zijn afgenomen tussen december 2009 en november 2010, zijn in mei 2011 abnormale waardes geconstateerd. Deze gegevens werden overlegd aan een panel van hematologen, die vervolgens unaniem waren in hun oordeel. Als gevolg hiervan is Ornelas door de Portugese bond voor vier jaar geschorst.

29 april[brontekst bewerken]

  • Nadat eerder discuswerper Erik Cadée tijdens een wedstrijd in het Californische La Jolla met een worp van 66,80 m de beste wereldprestatie heeft neergezet, doet landgenoot Rutger Smith het in datzelfde La Jolla enkele dagen later nog weer net even beter en komt tot 66,97 m. Hierdoor doet het nog nooit eerder vertoonde feit zich voor, dat twee Nederlandse discuswerpers de wereldranglijst aanvoeren.

24 april[brontekst bewerken]

Miranda Boonstra

23 april[brontekst bewerken]

  • De Atletiekunie besluit om marathonloopster Miranda Boonstra bij NOC*NSF formeel voor te dragen voor deelname aan de Olympische Spelen van Londen. Boonstra voldeed weliswaar niet aan de kwalificatie-eis voor de Spelen (tijdens de jongste marathon van Rotterdam bleef zij met haar 2:27.32 luttele acht seconden hiervan verwijderd), maar de Atletiekunie is van mening dat, mede gezien de ongunstige weersomstandigheden in Rotterdam, coulance en de menselijke maat in uitzonderlijke gevallen een rol zouden moeten kunnen spelen.

21 april[brontekst bewerken]

Churandy Martina

20 april[brontekst bewerken]

  • Vanuit een trainingskamp in Australië laat meerkampster Jolanda Keizer weten, dat zij per direct een punt zet achter haar topsportcarrière. De Nederlandse, die deel uitmaakt van de A-selectie van de Atletiekunie, heeft een spierscheuring in haar diepe kuit opgelopen, die haar dwingt tot een rustperiode van minstens zes tot tien weken. Dit gevoegd bij het feit, dat zij al geruime tijd hinder ondervindt van pijnlijke, stijve achillespezen, heeft haar tot dit besluit gedwongen. De atlete, die het laatste jaar in het Zweedse Växjö woonachtig was, waar zij onder meer trainde met oud-olympisch en meervoudig wereldkampioene Carolina Klüft, komt nu terug naar Nederland en gaat zich focussen op een maatschappelijke carrière.
  • Na Rutger Smith en Erik Cadée is Monique Jansen nu al de derde Nederlandse beoefenaar van het discuswerpen die zich definitief kwalificeert voor de Olympische Spelen van Londen, komende zomer. Jansen, die vorig jaar met een beste worp van 62,22 m al had voldaan aan de kwalificatie-eis, moest dit jaar vormbehoud tonen om definitief voor deelname in aanmerking te komen. Tijdens de OTC-Pre-Olympic-Series in het Californische La Jolla komt zij tot 59,63 m, ruimschoots voorbij de vormbehoudseis van 59,50 m.

3 april[brontekst bewerken]

Xenia van Bijlevelt-de Jong

2 april[brontekst bewerken]

25 maart[brontekst bewerken]

Lornah Kiplagat

17 maart[brontekst bewerken]

16 maart[brontekst bewerken]

  • Damien Broothaerts mag weer lopen. De Belgische hordeloper liep vorig jaar tegen een dubbele schorsing op, omdat hij op 23 augustus 2011, tijdens de Waalse estafettekampioenschappen, positief had getest op het verboden middel geranamine. Bovendien had hij fouten gemaakt in zijn "whereabouts" door drie dopingcontroles te missen over een periode van achttien maanden. Broothaerts ging tegen beide straffen in beroep. Nadat hij eerder deze maand werd vrijgesproken van de whereabouts-overtreding, is nu de schorsing vanwege de positieve dopingplas teruggebracht van twee jaar naar zes maanden. Aangezien de straf met terugwerkende kracht werd opgelegd, betekent dit dat Broothaerts inmiddels weer startgerechtigd is.

11 maart[brontekst bewerken]

Brittney Reese
  • De derde en laatste dag van de WK indoor toont als meest opvallende wapenfeiten de terugkeer aan de top van de lange tijd om diverse redenen in het ongerede geraakte olympische kampioenen Jelena Isinbajeva (goud op polshoog met 4,80 m) en Pamela Jelimo (goud op de 800 m in 1.58,83). Op de 60 m horden strijdt ook Liu Xiang weer volop mee aan het front, maar hij krijgt in de finale verrassend klop van de Amerikaan Aries Merritt (7,44 om 7,49 s). De meest imponerende prestatie is echter de vertesprong van Brittney Reese, die met 7,23 m de op twee na beste indoorsprong ooit produceert.
    Met Jan Van Den Broeck, die vijfde wordt op de 800 m, hebben de Belgen hun derde vertegenwoordiger die de finale bereikt en hierin als vijfde eindigt, wat op een deelnemerstotaal van drie ronduit uitstekend is.

10 maart[brontekst bewerken]

  • Op de tweede dag van de WK indoor sneuvelt opnieuw een wereldrecord en weer is het op de meerkamp. Ditmaal trekt de Amerikaan Ashton Eaton alle aandacht naar zich toe door zijn eigen wereldrecord op de zevenkamp met maar liefst 77 punten te verbeteren. De Amerikaan ontwikkelt zich in twee jaar tijd van 6499 in 2010, via 6568 in 2011, naar 6645 punten in 2012, een onwaarschijnlijke progressie. In Istanboel is hij veel te sterk voor de verzamelde concurrentie. Nochtans is het voor Eaton pas de eerste titel op een mondiaal toernooi.
    De Belgische vertegenwoordiging beleeft een goede tweede dag met vijfde plaatsen voor Tia Hellebaut (1,95 m bij het hoogspringen) en Eline Berings (8,08 s op de 60 m horden).

9 maart[brontekst bewerken]

Natalja Dobrynska
  • Op de eerste dag van de WK indoor in Istanboel steelt de Oekraïnse Natalja Dobrynska de show door op de vijfkamp het twintig jaar oude wereldrecord van de Russische Irina Belova te verbeteren. Ze komt tot 5013 punten, 22 punten beter dan de Russische en voor het eerst in de geschiedenis voorbij de 5000 puntengrens. Opvallend is, dat de olympisch kampioene haar record uitsluitend te danken heeft aan haar veel betere kogelstoot (16,51 versus 13,25 m), want op de andere onderdelen blijft ze achter op Belova.
    De Nederlandse kogelstoter Rutger Smith bereikt de finale, maar speelt hierin met zijn 20,30 m een ondergeschikte rol. De top drie, aangevoerd door de Amerikaan Ryan Whiting, stoot anderhalve meter of meer verder.

28 februari[brontekst bewerken]

25 februari[brontekst bewerken]

Rutger Smith

23 februari[brontekst bewerken]

18 februari[brontekst bewerken]

17 februari[brontekst bewerken]

Hilda Kibet

12 februari[brontekst bewerken]

6 februari[brontekst bewerken]

4 februari[brontekst bewerken]

Anna Tsjitsjerova
  • De Russische wereldkampioene hoogspringen Anna Tsjitsjerova blijkt al vroeg in een glanzende vorm. Tijdens indoorwedstrijden in het Duitse Arnstadt springt zij over 2,06 m, een Russisch indoorrecord. Ze klimt er op de lijst met de beste indoorhoogspringsters aller tijden mee naar een gedeelde derde plaats.
  • Dafne Schippers en Jamile Samuel kwalificeren zich in Luxemburg allebei voor de WK indoor. Tijdens de Internationale Dussmann Indoor Meeting komen zij op de 60 m tot 7,25 en 7,29 s. Voor beiden is dit niet alleen een PR, maar ze blijven er ook mee binnen de limiet van de Atletiekunie voor uitzending naar Istanboel.

1 februari[brontekst bewerken]

28 januari[brontekst bewerken]

27 januari[brontekst bewerken]

Fabian Florant

20 januari[brontekst bewerken]

  • De Ethiopische atletiekbond schorst 35 atleten, omdat die zich niet onderwerpen aan het gezag van de bond en weigeren deel te nemen aan het nationale trainingsprogramma. Tot de geschorste atleten behoren onder meer Kenenisa Bekele en Tirunesh Dibaba. Atletenmanager Jos Hermens verwacht, dat het zo’n vaart niet zal lopen en het conflict snel zal worden opgelost.
  • De Britse sprintster Bernice Wilson, die vorig jaar op de EK indoor in Parijs in de halve finale van de 60 m net voor Dafne Schippers eindigde, wordt door het Britse antidopingbureau voor vier jaar geschorst. De 27-jarige sprintster, die vorig jaar zomer werd betrapt op het gebruik van anabole steroïden, krijgt een hogere straf dan de gebruikelijke twee jaar, omdat zij volgens de Britse dopingjagers heeft geprobeerd de schuld op anderen af te schuiven. Wilson mag tot juli 2015 niet in wedstrijden uitkomen.

19 januari[brontekst bewerken]

Nelson Évora
  • De Portugees Nelson Évora, regerend olympisch kampioen hink-stap-springen, breekt bij een training zijn scheenbeen. Tijdens een oefening komt hij verkeerd terecht en moet direct naar het ziekenhuis. Évora zal door deze nieuwe tegenslag – door een soortgelijke blessure moest hij al eens eerder een jaar overslaan – zijn titel deze zomer niet kunnen verdedigen op de Olympische Spelen in Londen.
  • Oud-olympisch kampioene hoogspringen Jelena Slesarenko kan deelname aan de komende Olympische Spelen in Londen vergeten. De Russische kan er echter niet rouwig om zijn, want ze blijkt in verwachting. "Onverwacht, maar geweldig nieuws", aldus de dertigjarige Slesarenko, destijds in Athene goed voor goud met een hoogte van 2,06 m. In Peking 2008 eindigde ze als vierde. Na haar bevalling wil ze weer terugkeren en doorgaan tot de Spelen van Rio in 2016.

8 januari[brontekst bewerken]