Wikipedia:Overleg gewenst/Archief 2023

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wat te doen met de categorieboom Ecoregio's naar land?[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat vele ecoregio's zo groot zijn dat ze vaak meerdere landsgrenzen passeren heb ik ze gisteren allemaal gecategoriseerd op continent. Nu is de vraag wat te doen met de categorieboom Ecoregio naar land? LeeGer 21 dec 2022 13:10 (CET)

Mogelijke auteursrechtenschendingen[bewerken | brontekst bewerken]

Drie verschillende artikelen waar ik van alle drie een vermoeden heb van schending van auteursrechten, maar wel een lichte twijfel heb. S9H (overleg) 5 dec 2022 23:33 (CET)

Blokkeren IP-adressen door checkusers[bewerken | brontekst bewerken]

Een Verzoek om Commentaar voor een probleem waar checkusers sinds een aantal maanden tegenaan lopen. Japiot (overleg) 18 dec 2022 19:28 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Verzoeken om commentaar

wat is of was een sneltram ? Straatspoor (overleg) 24 dec 2022 15:46 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Sneltram#discussie kenmerken sneltram

Type-omschrijving lokaal railnetwerk Charleroi[bewerken | brontekst bewerken]

De discussie gaat om de type-omschrijving van (zoals ik het maar even zo neutraal mogelijk noem) het lokaal railnetwerk van Charleroi. De discussie wordt nu voornamelijk door twee personen (Gebruiker:Squizie3 en gebruiker:IIVQ (mij)) gevoerd, waardoor we niet tot een duidelijke conclusie komen. Het gaat om de type-omschrijving in niet alleen dit artikel, maar ook in een aantal aanhangende artikelen (bijv Premetrolijn M1 (Charleroi) vs Metrolijn M1 (Charleroi) en sjablonen als 1 en 2, plus verwijzingen naar deze artikelen in allerlei andere artikelen, maar ook over uiteindelijk de naam van het artikel. Dank voor iedereen die zich in deze complexe materie wil mengen. IIVQ (overleg) 29 dec 2022 16:57 (CET)

Doorverwijspagina's samenvoegen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is voorgesteld doorverwijspagina's met (toevoeging tussen haakjes) samen te voegen in hun gelijknamige dp zonder haakjes, bijvoorbeeld Bran (mythologie) samenvoegen in Bran. Er gaan er een heel aantal in dezelfde trant. Kunnen die worden samengevoegd? Strepulah (💬) 31 dec 2022 18:59 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Samenvoegen/202211

Karen Northshield (misdaadslachtoffer)[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik heb onlangs lemma Karen Northshield aangemaakt. Collega Zwitser123 is niet akkoord met een deel ervan en heeft dat verwijderd. Ik heb een compromis (op mijn Kladblok) gemaakt maar dat werd niet aanvaard. Ik vraag jullie mijn compromis te bekijken in vergelijking met huidige versie van Karen Northshield om relevantie te bepalen, bedankt. YAOUMFA (overleg) 2 jan 2023 13:58 (CET)

Inleidingstekst Limburgs[bewerken | brontekst bewerken]

er is een intense discussie aan de gang over de inleidende tekst van de pagina over het Limburgs. Meningen zijn welkom, het betreft het laatste kopje 'Classificatie en covenant' Briegelaer (overleg) 7 jan 2023 00:07 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Limburgs

Naar aanleiding van deze bewerking: daar steekt weer eens wat revisionisme de kop op. Uw visie daarover is welkom op Talk:Wouter Vermeersch. Wutsje 8 jan 2023 20:37 (CET)

Wijzigende woonplaatsgrenzen[bewerken | brontekst bewerken]

In het WikidataOpWikipedia deelproject inwoneraantal heb ik (herhaaldelijk) aangegeven dat we - om toekomstig tijdrovend werk te voorkomen - vast moeten kunnen stellen of de BAG Woonplaatsgrenzen van het Kadaster in een nieuw jaar gewijzigd zijn. Vooralsnog is hier geen duidelijkheid in gekomen. Heb jij meer kennis van zaken en kan je ons verder helpen? Dan ben je van harte welkom om bij te dragen in het overleg. Démarche Modi (overleg) 10 jan 2023 18:00 (CET)

Woiwodschap of provincie?[bewerken | brontekst bewerken]

In het taalcafé was de vraag of we in de categorieboom Categorie:Woiwodschap van Polen het woord woiwodschap kunnen vertalen naar provincie? Het overleg is inmiddels breder getrokken en verplaatst naar de kroeg. Meer meningen zijn welkom. LeeGer 18 jan 2023 11:39 (CET)

Extended confirmed[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een overleg gestart over de eventuele invoering van een extra beveiliginsstap tussen semi- en volledige beveiliging. Bas dehaan (overleg) 7 feb 2023 21:09 (CET)

Is het opnemen in dit artikel van een bepaalde tekstversie uit 1967 een auteursrechtenschending? Uw visie is welkom op de overlegpagina. Wutsje 19 jan 2023 17:27 (CET)

De Slimste Mens[bewerken | brontekst bewerken]

Mag in de rubriek 'Trivia' worden vermeld dat iemand heeft deelgenomen aan de televisiekwis De Slimste Mens? Bob.v.R (overleg) 24 jan 2023 02:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Anniek Pheifer

Kan iemand met verstand van voornamelijk landsgrenzen meekijken op dit artikel? Bijvoorbeeld deze bewerking is natuurlijk taalkundig niet juist, maar wat moeten we met de inhoud ervan doen? Ennomien (overleg) 2 mrt 2023 08:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Melanesië#Wallacea en de Lydekkerlijn

Musicus als thema?[bewerken | brontekst bewerken]

In het Categoriecafé stel ik de vraag wat de bedoeling is van de Categorie:Musicus als thema? LeeGer 31 jan 2023 12:39 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Categoriecafé#Musicus als thema?

Graag overleg over alle 3 de onderwerpen op de overlegpagina Interurban. Straatspoor (overleg) 6 feb 2023 11:34 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg: interurban

Als wp:los_zand, wp:bronnenbeoordeling, wp:balans en wp:blp samen komen...[bewerken | brontekst bewerken]

... dan wordt het lastig. Wijze woorden en inschattingen zijn welkom. Zwitser123 (overleg) 8 feb 2023 18:21 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bella Ramsey

Hulptelefoonnummers bij artikelen over suïcide[bewerken | brontekst bewerken]

Is het wenselijk om op artikelen over suïcide te vermelden waar iemand die dat overweegt terecht kan voor hulp (ter voorkoming van suïcide). Dit is eerder besproken, maar na 5 jaar kunnen we dat wel weer eens opnieuw doen. Graag uw mening op Overleg:Zelfmoord#Opnieuw na 7 jaar. Groet, Elly (overleg) 15 feb 2023 17:59 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Zelfmoord#Opnieuw na 7 jaar

Actualisering - ongewenst?[bewerken | brontekst bewerken]

Tweemaal is een korte toevoeging (van verschillende auteurs) over voortgang van de procesgang verwijderd, omdat wikipedia geen nieuwssite is. Wammes Waggel (overleg) 1 apr 2023 17:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Micha_Kat#Actualisatie

Bella Ramsey (serie The Last Of Us): gender outing op Twitter[bewerken | brontekst bewerken]

Stilletjes aan in interviews heeft acteur Bella Ramsey sinds januari 2023 zich ge-out als non-binair, om dan op 31 maart, op Trans-celebration-Day, op haar Twitter account te verklaren dat ze altijd non-binair was en zal zijn. Er is veel aandacht geschonken aan haar outing. Toch zijn er enkele wikipedianen die het zelfs tegenhouden om het onder Trivia te plaatsen. 200.25.22.153 7 apr 2023 02:47 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bella Ramsey#Privé

AI-gegenereerde teksten[bewerken | brontekst bewerken]

Er is wat voor te zeggen om die direct te verwijderen. Hoe denkt u daarover? Uw mening is welkom op Overleg Wikipedia:Richtlijnen voor moderatoren#AI-gegenereerde teksten. Wutsje 13 feb 2023 18:35 (CET)

Aanvulling: inmiddels is er een conclusie. Wutsje 6 mrt 2023 22:43 (CET)

Prawo i Sprawiedliwość[bewerken | brontekst bewerken]

Kan er iemand meekijken op de meest recente uitbreidingen van dit artikel? Ik heb er te weinig verstand van, maar ik heb het idee dat het te weinig neutraal geschreven is. Bij voorbaat dank! Vinvlugt (overleg) 17 feb 2023 11:56 (CET) Vinvlugt (overleg) 17 feb 2023 11:56 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Prawo i Sprawiedliwość

Categorieën aquaducten[bewerken | brontekst bewerken]

In het categoriecafé heb ik de vraag gesteld hoe we de categorisering van aquaducten, gezien de dubbele betekenis van de term, kunnen verbeteren. LeeGer 19 feb 2023 10:16 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Categoriecafé#Aquaducten

Medische info[bewerken | brontekst bewerken]

Er werd in het artikel medische informatie over de persoon gedeeld. Volgens mij irrelevant en een vorm van privacyschending, maar daar lijkt onenigheid over. MichielDMN 🐘 (overleg) 27 feb 2023 20:52 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Arthur Verthé

Kastlijntje bij "geboren - overleden"?[bewerken | brontekst bewerken]

Is er consensus voor als in de lijsten voor spelfouten wordt toegevoegd dat het streepje in bijvoorbeeld "(Amsterdam, 1900 - Rotterdam, 1990)" vervangen wordt door een kastlijntje (die er erg op lijkt)? Ennomien (overleg) 2 mrt 2023 08:00 (CET)

Recent is veel informatie aan het artikel toegevoegd die alleen zijdelings iets met het onderwerp te maken heeft. De uitbreider, Jean7007, vindt het desgevraagd wel goed zo. JanB46 (overleg) 5 mrt 2023 20:52 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Nasi rames

De vermeldenswaardigheid van het feit dat zij zichzelf non-binair noemt staat al enige tijd ter discussie. Deze info wordt nu door één gebruiker steeds opnieuw verwijderd, ondanks diverse tegenargumenten op de OP. Zie voor de laatste keer hier. Een eerdere oproep in het biografiecafé (hier) heeft nauwelijks reacties opgeleverd.

N.B. De toevoegingen worden gedaan vanaf verschillende IP-adressen die hier vermoedelijk de weg niet goed weten. De Wikischim (overleg) 6 mrt 2023 10:37 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bella Ramsey

87.212.117.161 12 apr 2023 11:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]

Reactie Fosburyflop: 'houd nou op met deze anonieme aanbevelingen, eerst maar discussie op de overlegpagina als je dit wilt ongedaan maken.' Anoniem? Wikipedia drijft toch op bijdragen van iedereen? Aanbevelingen? De wijzigingen gingen over over de roman "Wat je van bloed weet". Daar staat 'Wisselend ontvangen'. Lijkt mij een vreemde woordkeuze voor een roman met zo veel goede recensies? Stuk of acht viersterrenrecenesies en een driesterrenstuk. Waarom worden de links naar de besprekingen verwijderd en word er voor deze woordkeuze van Fosburyflop gekozen? Lijkt me niet echt transparant of democratisch.

advies gewenst voor de pagina: Johan Sanctorum (kijk overleg)[bewerken | brontekst bewerken]

advies gewenst voor de pagina betrefende Johan Sanctorum. TheNewbornAtlantic (overleg) 16 apr 2023 07:16 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Johan Sanctorum

Reverts zonder goed overleg[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een discussie met LeeGer Kunnen anderen ernaar kijken en daar reageren? Dan leg ik mij graag neer bij wat de uitkomst wordt. Ymnes (overleg) 16 apr 2023 08:55 (CEST)

Overleg gebruiker:LeeGer[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Overleg gebruiker:LeeGer#Weghalen van relevante categorieën. Kunnen anderen ernaar kijken en daar reageren? Ik leg mij graag neer bij wat de uitkomst wordt. Ymnes (overleg) 16 apr 2023 09:18 (CEST)

Oproepen en ingrepen[bewerken | brontekst bewerken]

@LeeGer en @Ymnes: bij elk kopje staat aangegeven: meta-overleg op de OP. Graag hier verder, dus. De bedoeling van OG is om het overleg zo min mogelijk inhoudelijk te voeren, maar neutraal enkele aandachtspunten te noemen en de overleglocatie aan te geven. Het vraagt aandacht om de formulering zo te kiezen dat de betrokkenen zich erin kunnen vinden. Het gebruik van wezelwoorden moet in dit geval aangemoedigd worden. De oorspronkelijke oproep van Ymnes is meer gekleurd dan wenselijk, maar LeeGer kan bedenken dat hij dat via de overlegpagina had moeten aankaarten en niet door eigen ingrepen, dat is olie op het vuur.

Graag hieronder tekstvoorstellen waarin de namen van de betrokkenen niet voorkomen  →bertux 16 apr 2023 09:19 (CEST)

...
...

Mag de concrete naam van Middel X in het artikel erover worden vermeld of moet het artikel daartegen beveiligd worden? Zie ook hier. Uw mening is welkom op Overleg:Middel_X#Samenstelling. Wutsje 12 mrt 2023 00:04 (CET)

Evaluatie moderatoren/moderatorhandelingen[bewerken | brontekst bewerken]

Is er behoefte aan een aparte pagina voor evaluatie van moderatoren en/of moderatorhandelingen?  →bertux 15 mrt 2023 09:13 (CET)

Zie discussie Overleg:Simone Kukenheim. Gaat over neutraliteit, bronvermelding en aannames. JasperWiki86 (overleg) 20 mrt 2023 02:39 (CET)

Stefanie Claes[bewerken | brontekst bewerken]

Op de overlegpagina van dit artikel is een medewerker van een betrokken organisatie die enkele suggesties voor wijzigingen en referenties heeft gedaan. Het betreft een constructief overleg maar voor mij als Nederlander is dit lastig te beoordelen aangezien ik niet erg bekend ben met de actrice of haar activiteiten. Is er misschien een Vlaamse Wikipediaan die zich hiermee bezig wil houden? LeeGer 21 mrt 2023 18:31 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Stefanie Claes

Verwijderde bewerking (weeral)

zonder overleg (weeral)

zelfde moderator (weeral)

De vraag van de moderator

"wat is hier de relevantie van?"

Op deze aanvulling in de geschiedenis van Onze Lieve Vrouw Lombeek:

"In 2023 werd er ook een gedicht geschreven dat de geschiedenis van het dorp beschrijft."

De relevantie is dat dit heel het dorp en zijn geschiedenis beschrijft (zoals vermeld) Alle noemswaardige gebeurtenissen staan er in verwerk, waarvan verschillende zaken ook terug te vinden zijn/waren op Wikipedia... Hoe is dit niet relevant? Ik wil ook een link plaatsen, zo is er meteen ook een bron voor de legendes uit het dorp (Waar de moderator ook naar vroeg)

Lens Manteja (overleg) 26 apr 2023 08:03 (CEST)

Bedoeld wordt Overleg:Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. De toevoeging is zeer non-specifiek. Welk gedicht van wie? En inderdaad zou een bron ook handig zijn. — Zanaq (?) 26 apr 2023 09:06 (CEST)

Kleine bewerkingsoorlog over de overlijdensdatum van Frieda Van Themsche. Op het overlijdensbericht staat 18 maart 2023 als datum. Norbert zeescouts wil expliciet vermelden dat ze die dag overleed, al heeft hij daar geen ander bewijs voor dan het overlijdensbericht. Dat overlijdensbericht vermeldt wellicht de datum die op de overlijdensakte staat, maar die datum kan de datum van overlijden zijn of de datum van levenloos aantreffen. – LouisCartier (overleg), 24 mrt 2023 22:33 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Norbert zeescouts#Frieda Van Themsche en in de bewerkingsgeschiedenis van Frieda Van Themsche

content warning?[bewerken | brontekst bewerken]

Is het wenselijk een content warning te plaatsen? Dajasj (overleg) 28 apr 2023 19:43 (CEST)

Dajasj (overleg) 28 apr 2023 19:43 (CEST)

Van der Laan & Woe[bewerken | brontekst bewerken]

Onder "Cabaretprogramma's" staat: 2006-2008: Ctrl+Alt+Del. Weet iemand welk programma toen is uitegevoerd, of kan er niets worden ingevuld na 2006-2008, derhalve Ctrl+Alt+Del verwijderen? Zoekbeestje (overleg) 30 apr 2023 14:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Van der Laan & Woe

Peiling over relevantie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben van plan op niet al te lange termijn een peiling te gaan organiseren over het begrip relevantie. Ik wil kijken of er steun is voor een stemming met de strekking "Een onderwerp is pas encyclopediewaardig als er (enigszins) gezaghebbende bronnen meer dan terloops aandacht besteden aan dat onderwerp". Graag input op Overleg gebruiker:Vinvlugt/Peiling relevantie deel II. Vinvlugt (overleg) 26 mrt 2023 12:49 (CEST)

Als de stemmen op REGBLOK bij de 5-mod optie staken....[bewerken | brontekst bewerken]

Wat te doen als de stemmen van de moderatoren staken bij de 5-mod optie. Kan een blokpeiling daarvoor mogelijk gemaakt worden? Elly (overleg) 26 mrt 2023 21:03 (CEST)

Steun nodig om een stemming te starten[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van recente discussies over het organiseren van stemmingen heb ik heb een oude discussie over het toevoegen van steunbetuigingen voordat een stemming kan starten, nieuw leven ingeblazen. Brimz (overleg) 29 mrt 2023 11:45 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg_Wikipedia:Stemprocedure#Nieuw_leven

Bella Ramsey (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Acteur Bella Ramsey heeft zich ge-out als non-binair, er is discussie om deze outing al dan niet onder het kopje Trivia te plaatsen.

De discussie vindt plaats op Overleg:Bella Ramsey#Privé (bericht gebaseerd op oproep van 200.25.22.153 7 apr 2023 02:47 (CEST))

Aan het artikel wordt een lap tekst toegevoegd die letterlijk is overgenomen uit het rijksmonumentenregister. De tekst is weliswaar rechtenvrij, maar is dit al dan niet wenselijk? Gouwenaar (overleg) 7 apr 2023 17:06 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Veerallee

oeuvre architect hubert kause[bewerken | brontekst bewerken]

Geachte heer MatthijsWiki. Gaarne Uw aandacht voor het volgende. Door even plotselinge als ook ongelukkige familieomstandigheden kan heden pas gereageerd worden op Uw bericht van 5 mei 2023. Ik meld U bij deze, dat aangaande bovengemeld onderwerp, U een fundamentele bijdrage kan worden toegezonden, waarbij met name de gepubliceerde BRONNEN worden vermeld, want die zijn er WEL. Het betreft werk tussen 1973 en 1994, dus 50 tot 38 jaar geleden, toen er nog geen internet was en sommige archieven onvolledig zijn gebleven. Mag ik U verzoeken te reageren en mij in staat te stellen deze bijdrage en wanneer aan U voor te leggen ter beoordeling? Met vriendelijke groeten Ad van Essen.affryndumel (overleg) 15 mei 2023 12:42 (CEST)

Is de informatie over Johan Sanctorum gekleurd en slecht bebrond? TheNewbornAtlantic (overleg) 16 apr 2023 07:16 (CEST) (deze oproep grotendeels herschreven door →bertux 16 apr 2023 08:48 (CEST))

De discussie vindt plaats op Overleg:Johan Sanctorum#Slotje en de kopjes daarna

Categoriecafé#Eddie Taylor en Ruqayyah Boyer[bewerken | brontekst bewerken]

Kunnen anderen ernaar kijken en daar reageren? Ik heb niets toe te voegen en leg mij neer bij wat de uitkomst wordt. Ymnes (overleg) 16 apr 2023 11:10 (CEST)

We hebben erg veel opzetjes voor richtlijnen en afspraken. De pagina Wikipedia:Acceptatiebeleid is er zo een. Het voorstel is om deze als duidelijk verouderd te kenmerken en te verplaatsen naar het archief. Ben je daar tegen en heb je een beter alternatief, dan kan je dat kenbaar maken. –Frank Geerlings (overleg) 28 apr 2023 19:44 (CEST)

Bill Gates vs. Epstein[bewerken | brontekst bewerken]

Een collega plaatste een stukje tekst waarvan ik vind dat het niets bijleert over Bill Gates, behalve dan dat zijn naam zijdelings viel in de zaak-Epstein. Volgens mij te mager voor het artikel over Gates, maar de collega ziet het anders. Graag extra input. MichielDMN 🐘 (overleg) 24 mei 2023 21:06 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bill Gates#Epstein

Categorieën op een eiland.[bewerken | brontekst bewerken]

In toenemende mate worden categorieën zoals Buildings on Texel of Buildings on Urk enz enz vervangen door Buildings in Texel of Buildings in Urk. Volgens mij is dat onjuist bij een eiland is on gebruikelijker. of er moet gemeente aan toegevoegd worden.

Pa3ems - Emmeloord/Texel - Beheerder Reliwiki Pa3ems (overleg) 28 mei 2023 19:14 (CEST)

Is het vermelden van een recent ongeval van de koning van België relevant of niet? MichielDMN 🐘 (overleg) 20 apr 2023 16:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Filip van België#Relevantie ongeval

Onenigheid over toevoeging gedicht Lens Manteja (overleg) 26 apr 2023 08:03 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek

Zijn deze externe links nuttig?[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een meningsverschil over wanneer externe links (al dan niet in vorm van referenties) wenselijk zijn op Wikipedia, als zij niet bijdragen aan (aanvullende) bronvermelding. Dajasj (overleg) 1 jun 2023 15:27 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wet_toekomst_pensioenen

Computervertaling op het artikel Wrexham AFC[bewerken | brontekst bewerken]

Op het overleg van het artikel Wrexham AFC vindt een discussie plaats over de bruikbaarheid van een computervertaling van en:Wrexham A.F.C. GeeJee (overleg) 30 apr 2023 12:29 (CEST) GeeJee (overleg) 30 apr 2023 12:29 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wrexham_AFC#Computervertaling
Ik heb op het overleg steun gevraagd voor het terugdraaien van de computervertaling naar de oorspronkelijke versie. Graag hoor ik of die steun er is. GeeJee (overleg) 5 mei 2023 13:59 (CEST)

Verwijderen Externe links en e-book Deventer moordzaak[bewerken | brontekst bewerken]

Het volgende is mijn commentaar op de website deventermoordzaak.info na het verwijderen door dajasj van Externe links en een e-book.

"Natuurlijk heeft ook de Deventer moordzaak een lemma op Wikipedia. Het doet uitgebreid verslag van de ontwikkelingen in deze geruchtmakende zaak. Toch is het opvallend dat niet alles wordt vermeld. Sterker nog, sommige passages krijgen bijzonder veel aandacht, andere komen er helemaal niet in voor. Wikipedia zal in deze kwestie toch niet partijdig zijn? Maar het heeft er wel alle schijn van.

Zo wordt NRC-journalist Bas Haan (die overtuigd is van Louwes' schuld) niet minder dan 16 keer genoemd (bijvoorbeeld: 'Volgens journalist Bas Haan ...' 2 keer), maar wetenschapper Prof. Ton Derksen moet het doen met slechts 5 keer, waarvan 3 keer in de literatuurlijst. Bevreemdend als men weet dat het boek van Haan uit 2009 (dat hij beschouwt als het standaardwerk in deze zaak) flink is gekritiseerd vanwege de vele fouten, terwijl Derksen een grote reputatie heeft op dit gebied en inmiddels twee degelijk boeken (2011, 2022) over dit onderwerp heeft geschreven.

Ook is het opvallend dat moderator dajasj niet het onderdeel Externe links wil opnemen. Zo'n onderdeel verwijst naar websites die in deze zaak een belangrijke rol spelen of hebben gespeeld. We noemen bijvoorbeeld de website deemzet.nl die al sinds 2010 zeer gedetailleerd en bijna wetenschappelijk over de Deventer moordzaak schrijft. Niet zo maar een website want de Adviescommissie afgesloten strafzaken (ACAS) adviseert in 2013 de zaak opnieuw te onderzoeken, mede op informatie van deemzet.nl. De toevoeging in dit lemma wordt door moderator dajasj teruggedraaid onder vermelding van: 'Teveel eigen onderzoek'.

Wat is dat nu? Teveel eigen onderzoek? Nog nooit zo'n rare uitspraak gehoord. Ook Newton zou er van opkijken.

Ook een link naar deze website (Deventer moordzaak) wordt om deze reden teruggedraaid, terwijl die sinds januari 2021 de zaak in een serie van 227 artikelen en commentaren nauwgezet en serieus volgt.

Lezers zijn niet verplicht deze links te volgen. Waarom mogen de raadplegers van dit lemma deze sites niet zien?

De auteur van deemzet.nl heeft een e-book geschreven dat gratis van de site is te downloaden. Een poging om dit e-book in de literatuurlijst te doen opnemen, strandt ook op het oordeel van dajasj. Ook dit boek is geen losse flodder maar doet gedetailleerd verslag van de zaak en dan in de vorm van een boek. Maar helaas, het vindt geen genade bij dajasj die het zonder pardon weer verwijdert."Hdeswaanarons (overleg) 12 jun 2023 13:35 (CEST) Hdeswaanarons (overleg) 12 jun 2023 13:35 (CEST)

Ik zou graag een verzoek willen doen om het artikel Generaal Cronjéstraat (Haarlem) te verplaatsen naar Generaal Cronjéstraat, maar alvorens ik dat doe zou ik graag reactie willen hebben op mijn eventueel verzoek. Laat het weten op de overlegpagina van het lemma. Melvinvk (overleg) 7 mei 2023 00:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Generaal Cronjéstraat (Haarlem)

Wildgroei van vlagsjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik wil iets doen aan het grote aantal historische vlagsjablonen in categorie:Wikipedia:Sjablonen vlag met ISO-code. Zie Overleg categorie:Wikipedia:Sjablonen vlag met ISO-code Handige Harrie (overleg) 9 mei 2023 15:46 (CEST)

Peiling afleveringen Beverly Hills, 90210[bewerken | brontekst bewerken]

Onlangs heb ik alle afleveringen van Beverly Hills, 90210 genomineerd ter verwijdering. Dat heeft tot wat discussie geleid, en ik zou graag willen kijken of er draagvlak is voor de stelling "Een onderwerp verdient pas een plekje op Wikipedia als (enigszins) gezaghebbende bronnen meer dan terloops aandacht aan dat onderwerp besteden". De peiling zou dan uitsluitsel moeten geven over specifiek deze groep artikelen, maar ook de opmaat zijn naar een stemming om WP:REL tot richtlijn te verheffen. Input is meer dan welkom op de overlegpagina, ik zou de peiling zaterdag willen beginnen. Vinvlugt (overleg) 17 mei 2023 21:29 (CEST)

Het is Jacoba Johanna Schoonheim (zonder van) gecontroleerd in het Utrechts Archief M.vr.gr. Ruud Schaad Rolfy1949 (overleg) 26 jun 2023 16:54 (CEST)

Term Torentjestoespraak onjuist, Den Uyl niet in torentje[bewerken | brontekst bewerken]

De speech van over de oliecrisis van Den Uyl was niet in torentje, was ook niet zijn werkkamer. Houden we alleen Rutte tijdens corona over, is dat genoeg voor eigen lemma? CabaretHenk (overleg) 27 jun 2023 21:17 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Torentjestoespraak

Overleg met gebruiker(s) loopt spaak, want geen conclusie op basis van logisch redeneren[bewerken | brontekst bewerken]

Ik probeer een discussie aan te gaan, maar dat loopt spaak omdat de anderen geen conclusies trekken op basis van logisch redeneren. Met name gebruiker "Nietanoniem" begint nu enkel te herhalen wat mij al duidelijk is. Het kan denk ik geen kwaad als een of meer derden - niet-IP-bewerkers - zich kort in de discussie mengen. 84.241.139.251 23 mei 2023 14:20 (CEST)

Benaming "Artikel verplaatsen"[bewerken | brontekst bewerken]

Op de overlegpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen wordt overlegd over de naam van die verzoekpagina. Input welkom. Apdency (overleg) 29 mei 2023 10:18 (CEST) Apdency (overleg) 29 mei 2023 10:18 (CEST)

Peiling over AI-gegenereerde teksten[bewerken | brontekst bewerken]

In hoeverre zijn door AI (zoals ChatGPT) gegenereerde teksten welkom op de Nederlandstalige Wikipedia? Mogen die direct verwijderd worden? Is daarvoor een wijziging van de richtlijnen voor moderatoren nodig? Maakt het nog verschil of zulke teksten zijn nabewerkt of niet? Over deze en aanverwante vragen is een peiling in de maak, zie Wikipedia:Opinielokaal/Moratorium gebruik AI gegenereerde teksten. Uw visie hieromtrent is welkom op Overleg Wikipedia:Opinielokaal/Moratorium gebruik AI gegenereerde teksten. Wutsje 1 jun 2023 18:41 (CEST)

Is het wenselijk dat in dit artikel de volledige namen dan wel de initialen van de inmiddels hiervoor veroordeelde daders worden genoemd? Uw mening hierover is van harte welkom op Overleg:Dood van Sanda Dia#Identiteit daders en slachtoffers. Wutsje 4 jun 2023 18:45 (CEST)

In het lemma over Tina Turner staat: "De BBC onderbrak na het overlijden van Turner de reguliere uitzendingen om stil te staan bij haar overlijden." Al bron wordt gegeven het NRC-artikel: Bewondering overheerst in reacties op overlijden Tina Turner van 25 mei jl. Daarin staat: "Zo onderbrak de BBC woensdagavond de normale uitzendingen om beroemdheden aan het woord te laten die een laatste eerbetoon hielden." De BBC heeft vijftien tv- en zeven radio-kanalen. Het lijkt nu dat die allemaal hun uitzendingen onderbraken. Dat zou een novum zijn bij een zangeres, die ook nog eens niet Brits was. Op mijn vragen waar het bewijs is voor de stelling van de NRC komt maar geen antwoord. Het enige dat ik kan vinden met een "onderbreking' is die van BBC News Channel, waarin haar dood "breaking news" is, maar zoiets is op die zender aan de orde van de dag. Overleg hierover vindt plaats op Overleg:Tina Turner#BBC. HT (overleg) 5 jun 2023 19:01 (CEST)

(Opnieuw) Bella Ramsey[bewerken | brontekst bewerken]

Zowel voor als tegen valt nogal in de herhaling qua argumenten. Als je er een oordeel over wilt vellen dan laat maar horen. Strepulah (💬) 8 jun 2023 17:54 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bella Ramsey

Taaladvies.net en genderkwesties[bewerken | brontekst bewerken]

Is het advies dat Taaladvies.net geeft over gender van dusdanig belang dat het speciale vermelding verdient in een artikelsectie over deze service? Apdency (overleg) 17 jun 2023 15:33 (CEST)

soorten bombardementen : gebiedsbombardement, precisiebombardement, tapijtbombardement[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben bezig met artikelen over de luchtoorlog in WO2. Op 14 mei maakte ik de pagina aan over gebiedsbombardement. Op 16 mei meldde ik enkele veranderingen over gebieds-,tapijt-,en precisiebombardementen op de overleg pagina van tapijtbombardement en daarop kwam reaktie, met als hoofdpunten een verwijt van bagatellisering en een samenvoegverzoek voor gebieds en tapijtbombardement. Ik heb de gevraagde verzoeken tot verdere bebronning voldaan, en nadat er geen reaktie meer kwam ben ik verdergegaan met artikel over het bombardement van Dresden, waar een kort 'nee' staat op verzoek tot overleg. Er zijn discussies geweest op de overleg pagina's van Gebiedsbombardement, Tapijtbomberdement en Bombardement op Dresden, ik stel voor het overleg te houden op de overlegpagina van gebiedsbombardement Klutserke (overleg) 18 jun 2023 11:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Gebiedsbombardement

Intro van artikel over Douglas Murray[bewerken | brontekst bewerken]

BoH en ik komen er niet uit, dus input van derden is welkom. Marrakech (overleg) 28 jun 2023 12:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Douglas_Murray#Meningsverschil

Willem Nijholt, noemen van bekende familieleden e.a.[bewerken | brontekst bewerken]

Nijholt heeft ten minste twee eveneens bekende familieleden, van wie de namen door gebruiker:Hoyanova kort geleden uit het artikel over hem werden verwijderd. Ik ben van mening dat deze gewoon genoemd horen te worden. De Wikischim (overleg) 29 jun 2023 01:29 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Willem Nijholt#Verwijderde informatie

generaal Abdourahmane Tchiani: verkeerde of alternatieve spelling? (staatsgreep Niger)[bewerken | brontekst bewerken]

Generaal Abdourahamane Tchiani is de leider van de recente staatgreep in Niger. Gezaghebbende bronnen schrijven zijn voornaam soms als Abdourahmane. Ik schrijf het op zijn artikel als alternatieve naam. Gebruiker Saschaporsche verwijdert het, omdat hij vindt dat het een foutieve spelling is. Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 7 aug 2023 17:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Abdourahamane Tchiani

Hernoeming van pagina's die beginnen met "Homo-" naar iets anders?[bewerken | brontekst bewerken]

Een aantal pagina's zeggen dat het over "homos" gaat terwijl lhbt bedoelt wordt. Is het mischien ook tijd om het weer te hebben over LHBT, lhbt, +? of qi? het is 6 jaar geleden sinds de vorige keer. Bart Terpstra (overleg) 7 jul 2023 20:07 (CEST)

De discussie waarnaar verwezen wordt bestaat niet. LeeGer 7 jul 2023 20:13 (CEST)
Nu wel. De discussie was op de overlegpagina van een redirect-pagina geplaatst. Groet, Brimz (overleg) 7 jul 2023 20:16 (CEST)
Dit is wat er gebeurt indien je de link "nieuwe vraag stellen" gebruikt...Bart Terpstra (overleg) 7 jul 2023 20:26 (CEST)

Nederlanden, Lage Landen[bewerken | brontekst bewerken]

Al langere tijd geen bevredigende oplossing voor een warboel aan pagina's. Suggesties en namen van deskundige gebruikers zijn welkom  →bertux 13 jul 2023 14:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op wp:Het Verleden#Nederlanden, Lage Landen

Streekvervoer Haaglanden[bewerken | brontekst bewerken]

Het Stadsgewest Haaglanden is in 2015 opgegaan in Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het artikel Streekvervoer Haaglanden wekt echter de indruk dat de regio nog gewoon bestaat. Zie ook de kop "Huidige buslijnen". Al in 2017 werd daar op de overlegpagina op gewezen maar daar is nooit iets mee gedaan. Nu vraag ik opnieuw aandacht voor dit artikel dat mijns inziens mogelijk veel achterhaalde of zelfs onjuiste informatie geeft. Bij voorbaat dank voor uw aandacht. LeeGer 13 jul 2023 23:46 (CEST)

Schimmelpenninck[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een discussie gaande over de relevantie van het bezit van aandelen in een plantage voor de familie. Input van anderen is welkom. Michiel (overleg) 14 jul 2023 08:55 (CEST) Michiel (overleg) 14 jul 2023 08:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Schimmelpenninck

Stemming: De blokpeiling wordt afgeschaft[bewerken | brontekst bewerken]

Assistentie gezocht: In voorbereiding van Wikipedia:Stemlokaal/De blokpeiling wordt afgeschaft kunnen ideeën geplaatst worden op Overleg Wikipedia:Stemlokaal/De blokpeiling wordt afgeschaft. Tortelduifje (overleg) 14 aug 2023 10:37 (CEST)

Activisme op Stop de Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Op Overleg:Stop de Bezetting#Stop de Bezetting is 100 procent antisemitisch Artikel wordt gegijzeld door activisten met als doel het te herschrijven en zo het te ontdoen van bewijzen dat het antisemitisch is. Misbruik van WP:GOO of WP:NE en WP:POV worden afwisselend ingezet als argument. Oosthoektimes (overleg) 15 aug 2023 08:32 (CEST)

Bewerkingen 'Stop de Bezetting'[bewerken | brontekst bewerken]

Een bewerker blijft naar mijn mening terechte bewerkingen terugdraaien. Wickey (overleg) 31 jul 2023 11:40 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Stop de Bezetting

Een aperte fout[bewerken | brontekst bewerken]

Voorstel om "aperte" te veranderen naar "overduidelijke". Aperte is apart taalgebruik, overduidelijk is duidelijker. Bart Terpstra (overleg) 15 jul 2023 00:30 (CEST)

Arnold Meijer collaborateur?[bewerken | brontekst bewerken]

Een gebruiker wenst Arnold Meijer niet te betitelen als ' collaborateur' ondanks zijn veroordeling na de Tweede Wereldoorlog voor collaboratie met de Duitsers. Graag reacties. Gouwenaar (overleg) 15 jul 2023 11:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Oisterwijk_(gemeente)#Arnold_Meijer

Toevoegingen van ThatBritishAsianDude[bewerken | brontekst bewerken]

ThatBritishAsianDude plaatst in verschillende artikelen tekens in artikelen van o.a. Surinaamse onderwerpen, terwijl die taal (Sarnami Hindoestani) geen officiële taal van Suriname is. Dat is alleen het Nederlands. Overleg vindt hier plaats: Overleg gebruiker:ThatBritishAsianDude. Ymnes (overleg) 17 aug 2023 18:07 (CEST)

Kortom: de vraag is hier of er redenen zijn om andere talen ook te vermelden (of niet). Discussie gaarne niet hieronder voeren. Encycloon (overleg) 17 aug 2023 18:39 (CEST)

Sonja van den Ende[bewerken | brontekst bewerken]

De bron van het weblog Keesjemaduraatje word omschreven als een "fel anti-Palestijns blog" en daarom niet geschikt om als bron te dienen. Dit is censuur en ik wil graag weten hoe de Wikipediagemeenschap hier tegenover staat. Oosthoektimes (overleg) 18 aug 2023 22:32 (CEST)

Om het wat breder te trekken: het gaat ook over de wenselijkheid een relatief onbelangrijke blog te gebruiken als bron. - netraaM18 aug 2023 22:46 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg:Sonja van den Ende

Voornaamwoorden Soraya Riem[bewerken | brontekst bewerken]

er is discussie over welke voornaamwoorden in het artikel gebruikt zouden moeten worden. Input van meer mensen is wenselijk. Natuur12 (overleg) 20 aug 2023 11:54 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Soraya Riem

Grand Prix Formule 1 van Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Onduidelijkheid over de eerste editie, die anders heette, maar niet in het intro staat. (vraag komt vooral van een IP-gebruiker, dus ik weet er verder weinig van). Dus mij niet pingen e.d. graag! - Inertia6084 - Overleg 26 aug 2023 12:58 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Grand Prix Formule 1 van Nederland

Italia luchtschip.[bewerken | brontekst bewerken]

Informatie gevraagd over wat er gebeurd kàn zijn met het verdwenen luchtschip. Straatspoor (overleg) 26 aug 2023 18:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg: Italia / Mysterie

Er is discussie over het artikel omdat een gebruiker dat als een jongensboek beschreven ziet. Hij lost dat op door veel informatie weg te gooien, juist die welke bijdraagt om te begrijpen waarom dingen fout gingen. Ik maak daar bezwaar tegen. Graag reacties. Stunteltje (overleg) 17 jul 2023 22:07 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ever_Given_(schip,_2018)

De aanval op de Krimbrug is uitgevoerd door een op afstand bestuurd vaartuig geladen met explosieven. Sommige media gebruiken de term "Droneschip" voor deze aanval. Ik maak bezwaar tegen het gebruik van die term omdat het een onjuiste combinatie is van "drone",(een luchtvaartuig) en "schip" (een zeevaartuig). Hier wordt, (mijn POV), bedoelt een Onbemand vaartuig. Gaarne uw reacties. Saschaporsche (overleg) 18 jul 2023 18:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Hoofdpagina - in het nieuws

Amerikaans presidentskandidaat[bewerken | brontekst bewerken]

Er is discussie over wanneer men presidentskandidaat is en dus in deze categorie thuishoort. LeeGer 24 jul 2023 16:16 (CEST)

Mount Pinatubo[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn oog viel op de etalage-artikelen van vandaag, en daarbij viel me dit artikel op met een naam die mij een foei-lelijk anglicisme lijkt. Er is in 2007 al eens discussie over gevoerd, en op een of andere manier is de consensus van toen niet gevolgd. Wil iemand er wat over kwijt? Kan in de naamgeving het voorvoegsel "mount" verwijderd worden? - netraaM23 aug 2023 21:24 (CEST)

Italia luchtschip[bewerken | brontekst bewerken]

Informatie gevraagd over wat er gebeurd kàn zijn met het verdwenen luchtschip. Straatspoor (overleg) 26 aug 2023 18:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Italia (luchtschip)

Bubbling pagina is volgens recente informatie grotendeels onjuist[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens recente informatie is dit artikel grotendeels onjuist.. https://nos.nl/artikel/2484573-verbod-op-dansstijl-bubbling-bij-zomercarnaval-rotterdam-racistisch-en-misverstand Wallby (overleg) 28 jul 2023 21:11 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bubbling

Koninklijke Vermelding bij Dagorder (België)[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van deze vermelding in de titel verschilt met de naam in de introductie. Iemand met verstand van zaken van het Belgisch leger die het weet? MichielDMN 🐘 (overleg) 6 aug 2023 20:32 (CEST)

generaal Abdourahmane Tchiani: verkeerde of alternatieve spelling? (staatsgreep Niger)[bewerken | brontekst bewerken]

Generaal Abdourahamane Tchiani is de leider van de recente staatgreep in Niger. Gezaghebbende bronnen schrijven zijn voornaam soms als Abdourahmane. Ik schrijf het op zijn artikel als alternatieve naam. Gebruiker Saschaporsche verwijdert het, omdat hij vindt dat het een foutieve spelling is. Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 7 aug 2023 17:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Abdourahamane Tchiani

Hernoeming Turoyo-Aramees naar Turoyo[bewerken | brontekst bewerken]

Meningsverschil over de titel van de pagina. Turoyo is de naam die vrijwel overal gebruikt wordt als men over deze taal schrijft. Daarentegen is het belangrijk is om aan te geven dat deze taal variant uit het Aramees is. ∼ Wimmel (overleg) 5 sep 2023 21:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Turoyo-Aramees

Alternatieve geneeswijze en kwakzalverij samenvoegen?[bewerken | brontekst bewerken]

Graag jullie bijdrage op het verzoek voor samenvoegen van de artikelen alternatieve geneeswijze en kwakzalverij Elly (overleg) 9 aug 2023 20:59 (CEST).

Update: Inmiddels is de discussie afgerond en het voorstel voor samenvoegen is ingetrokken. Hartelijk dank aan allen die meegedacht hebben. Elly (overleg) 10 aug 2023 12:31 (CEST)

Wie weet een betere titel? Ideeën graag hier. Wutsje 15 aug 2023 21:35 (CEST)

Letterlijke tekst niet door Uri Avnery tijdens zijn leven uitgesproken.[bewerken | brontekst bewerken]

In de sub paragraaf "In Israël" wordt een artikel afkomstig uit de Israëlische krant de Haaretz geciteerd. De gebruikte tekst is woord voor woord uit deze krant overgenomen, en wekt de indruk dat deze letterlijk uitgesproken woorden of citaten van de overleden Uri Avnery afkomstig zijn. M.i. is dat niet juist, en is de bron feitelijk een primaire bron. Oosthoektimes (overleg) 19 aug 2023 14:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Eenstaatoplossing

conflict over toevoegen van nummer van band[bewerken | brontekst bewerken]

Conflict over wel of niet toevoegen van een nummer van een band aan de pagina 'Slag bij Ane'. Aanvankelijk was er helaas geen constructief overleg mogelijk, er werd o.a. denigrerend op de man gespeeld en het overleg werd notabene verwijderd. Daarna toch iets wat enigszins lijkt op overleg, maar wederom wordt de m.i. ongewenste bewerking gedaan zonder dat consensus bereikt is. In mijn beleving gaat het om een NE-toevoeging, en is het dus geen verbetering van de pagina. Lampje (overleg) 21 aug 2023 17:24 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Slag bij Ane

In hoofdrubriek "In het nieuws": Koppeling is niet het onderwerp[bewerken | brontekst bewerken]

Op de hoofdpagina van Wikipedia hebben we een rubriek "In het nieuws" met drie recente e-waardige berichten die volop in het nieuws komen. Er wordt een hoofdkoppeling gelegd naar een artikel waar je dan zou verwachten meer info te lezen bv. Onderwerp "Russische maanlander stort neer", is gekoppeld aan Loena 25

Maar soms wegens gebrek aan artikel die het onderwerp behandeld, wordt een link gelegd naar een artikel die een connectie heeft met het onderwerp. Bv Bosbranden in Canada wordt dan gelinkt aan Canada. Maar niks erop te vinden van de branden weliswaar.

Het voorstel is om GEEN hoofdkoppeling te leggen als het artikel niks zegt over het onderwerp. Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 22 aug 2023 22:23 (CEST)

Toepassing WP:BLP bij aanmaak nieuw artikel[bewerken | brontekst bewerken]

Hoe moet WP:BLP worden toegepast bij een nieuw biografisch artikel Sonja van den Ende? Moet betreffende artikel niet direct worden verwijderd wegens onzorgvuldige opzet? Wickey (overleg) 23 aug 2023 14:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op TBP#Sonja van den Ende, zie deze diff van Wickey

Concept voor stemming: Methodiek voor het verwijderen van artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein[bewerken | brontekst bewerken]

Concept voor stemming: Stemlokaal/Methodiek voor het verwijderen van artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein. Tot 29 september zijn suggesties voor aanpassing welkom op de OP. Op 1 oktober begint de stemming.

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Stemlokaal/Methodiek voor het verwijderen van artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein (TPP)  →bertux 27 sep 2023 10:17 (CEST)

Concept voor stemming: Verwijdering artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein[bewerken | brontekst bewerken]

Concept voor stemming: Stemlokaal/Methodiek voor het verwijderen van artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein. Tot 29 september zijn suggesties voor aanpassing welkom op de OP. Op 1 oktober begint de stemming.

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Stemlokaal/Methodiek voor het verwijderen van artikelen van Torval/PeterKeijsers/Paolingstein (TPP)  →bertux 27 sep 2023 10:17 (CEST)

Stop de bezetting (2)[bewerken | brontekst bewerken]

De vraag is wie de voorzitter is van Stop de Bezetting, omdat er tegenstrijdige bronnen zijn. Dajasj (overleg) 25 aug 2023 16:25 (CEST)

Discussie op Judith Butler[bewerken | brontekst bewerken]

Meningsverschil over de vraag of een alleen primair bebrond review hier het vermelden waard is Licks-rocks (overleg) 27 aug 2023 13:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Judith_Butler#Emma_Brunt

In de gezaghebbende bronnen ligt bij deze vliegtuigcrash de focus op de verongelukte Wagnergroep-leiders Jevgeni Prigozjin en Dmitri Oetkin.

De bronnen volgend, dekt de vermelding in de hoofdtitel van Wagnerleiding of effectief de namen van de leiders de lading beter dan de plaatsnaam Koezjenkino die je amper ziet in bronnen.

Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 28 aug 2023 11:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Vliegtuigcrash bij Koezjenkino

Volgens Koffietafel is dat vooral(?) een begrafenismaaltijd (ook alle regionale varianten?). Als je zoekt naar afbeeldingen van koffietafels vind je echter alleen ander soort maaltijden. Dus ik vraag me af of de titel juist is. Hobbema (overleg) 5 sep 2023 11:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Koffietafel

Hernoeming vluchtnummer-titels over luchtvaartincidenten[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb bijvoorbeeld luchtvaartincidenten en vliegrampen in 1972 hernoemd van:

Cathay Pacific-vlucht 700Z naar Bomaanslag Cathay Pacific-vlucht 700Z
Eastern Airlines-vlucht 401 naar Vliegtuigramp Eastern Airlines-vlucht 401
Sabena-vlucht 571 naar Vliegtuigkaping Sabena-vlucht 571
American Airlines Flight 96 naar The Windsor Incident.

Saschaporsche was niet akkoord en heeft al enkele naamveranderingen teruggedraaid. Op mijn overleg vindt nu discussie plaats over het hernoemen van artikelen over luchtvaartincidenten en vliegrampen.

Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 5 sep 2023 18:17 (CEST)

Update: Op aanvraag, overleg opgestart op de luchtvaart portaal: Heldere titels voor vluchtnummer-titels van luchtvaartincidenten en vluchtrampen
Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 9 sep 2023 22:15 (CEST)

Links achter jaartallen bij Chronologie[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben een overleg gestart op Overleg sjabloon:Infobox muziekalbum#Links achter jaartallen bij Chronologie. Omdat dit sjabloon gebruikt wordt op duizenden/tienduizenden artikelen over muziekalbums, breng ik het overleg ook hier onder de aandacht en nodig ik jullie uit om eens te kijken naar het overleg.

Mvg, ABPMAB 8 sep 2023 18:15 (CEST).

Moeten 'we' hier iets mee? Lampje (overleg) 10 sep 2023 08:31 (CEST)

Ik zou niet weten wat we zouden kunnen doen. Hooguit melden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Edits bewaken om te kijken of deze zieke geest gaat escaleren. Erik Wannee (overleg) 10 sep 2023 08:52 (CEST)

Wegblokkades in Den Haag[bewerken | brontekst bewerken]

Wat is een goede benaming van een artikel over de blokkades van een stuk weg in Den Haag door milieuactivisten van Extinction Rebellion? Apdency (overleg) 10 sep 2023 15:25 (CEST) Apdency (overleg) 10 sep 2023 15:25 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:A12-blokkade#Titel

Overlijden van Luc Vankrunkelsven[bewerken | brontekst bewerken]

Is dit genoeg om hem dood te verklaren? Rwzi (overleg) 16 sep 2023 10:08 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Rwzi#Luc Vankrunkelsven

Misverstanden over refereren aan weigeren excuus maken door Indonesische regerenig --JanB46 (overleg) 21 sep 2023 16:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bersiap#Excuses

Hoort dit op een overlegpagina?[bewerken | brontekst bewerken]

Van een deel van een overlegpagina vraag ik me af of het wel gebruikt wordt zoals op een overlegpagina de bedoeling is. Apdency (overleg) 22 sep 2023 21:05 (CEST)

Israëlisch-Palestijns conflict (2023) — 2[bewerken | brontekst bewerken]

Een bewerker probeert een ingrijpende wijziging te forceren. Wickey (overleg) 24 okt 2023 13:02 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Israëlisch-Palestijns conflict (2023)

Moet het artikel Stepanakert hernoemd worden, nu de bedenkers van die naam daar niets meer te zeggen hebben? Apdency (overleg) 3 okt 2023 19:41 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Stepanakert#Hernoemen naam artikel

Biografisch artikel Jeroen Windmeijer?[bewerken | brontekst bewerken]

In hoeverre is hier nog sprake van een biografisch artikel? Gouwenaar (overleg) 6 okt 2023 11:51 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jeroen Windmeijer

Israëlisch-Palestijns conflict (2023)[bewerken | brontekst bewerken]

Is dit de beste titel voor het nieuwsbericht over de recentste escalatie? Uw visie is welkom op Talk:Israëlisch-Palestijns conflict (2023). Wutsje 7 okt 2023 19:46 (CEST)

Wiktionary of WikiWoordenboek[bewerken | brontekst bewerken]

Moet het artikel Wiktionary worden hernoemd naar WikiWoordenboek? Input is welkom op de overlegpagina. Sneeuwvlakte (overleg) 10 okt 2023 18:10 (CEST)

Francesc Pi i Margall[bewerken | brontekst bewerken]

Tijd voor weer wat discussie over het Catalaans. Moet de naam van het artikel over de Catalaanse economoom Francesc Pi i Margall in het Catalaans of het Castiliaans gesteld worden? - netraaM10 okt 2023 23:52 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Francisco Pi y Margall

Zijn er hier oudere Amsterdammers in de zaal die kunnen zeggen of roze koeken daar een speciale naam hebben (voor of na 2009), zoals gesuggereerd werd in het artikel (ik heb het weggehaald, zie overleg)? Hobbema (overleg) 12 okt 2023 17:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Roze koek

Slechts een ongeluk of een scheepsramp?[bewerken | brontekst bewerken]

Op Overleg:Implosie van duikboot Titan#Geen ramp II de vraag wanneer een ongeval met een vaartuig wel of niet een scheepsramp is. LeeGer 14 okt 2023 09:30 (CEST)

Homosexuality in the Nazi Party[bewerken | brontekst bewerken]

Op Overleg:Sturmabteilung vindt iemand een paragraaf in het artikel omstreden. Die is in eerste instantie verwijderd, echter heb ik deze weer teruggeplaatst bij de vandalismebestrijding. Ik weet er slechts deels wat van. De bron leek verouderd, maar dit is te specifieke informatie voor mij, om het goed te kunnen beoordelen. Inertia6084 - Overleg 22 okt 2023 11:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Sturmabteilung

The Rights Forum[bewerken | brontekst bewerken]

Oosthoektimes is weer eens een artikel aan het frustreren met een sjabloon Wickey (overleg) 8 dec 2023 16:15 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:The Rights Forum

Voorbereiding opiniepeiling: Herkenbare hoofdtitels voor artikels over luchtvaartincidenten en vluchtrampen[bewerken | brontekst bewerken]

Artikels over luchtvaartincidenten en vluchtrampen hebben meestal enkel een vluchtnummer als hoofdtitel. Ik vraag een WP:Opiniepeiling aan voor meer herkenbare hoofdtitels voor de lezers. Mvg, Sidney.Cortez (overleg) 5 dec 2023 21:45 (CET)

Artikel als handleiding geschreven?[bewerken | brontekst bewerken]

Is het artikel Stekken te veel als een handleiding geschreven of is de huidige tekst encyclopedisch genoeg? Apdency (overleg) 29 okt 2023 14:56 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Stekken

Stihl is een fabrikant vooral bekend van de motor kettingzagen maar zijn hebben een tijdje ook tractoren gemaakt en motoren voor ander tractor fabrikanten ik weet nou niet of ik dit op de pagina Stihl zal vermelden of hier een aparte pagina aan voor maken zou aan maken Milan Doek (overleg) 6 nov 2023 18:29 (CET)

Waar vindt het overleg plaats? Ik mis de link hier en op Overleg:Stihl kan ik er niets over vinden. LeeGer 6 nov 2023 18:46 (CET)

Is onze tomatenpuree in andere talen bv en:tomato paste? Zie enkele vragen in het overleg. Hobbema (overleg) 6 nov 2023 19:40 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Tomatenpuree

Er wordt – ook vanmorgen weer – door enkele gebruikers nogal wat heen en weer gerevert op dit artikel. Ikzelf kan (o.a. door een overlegbeperking) weinig nieuws meer aan de discussie bijdragen. De Wikischim (overleg) 9 nov 2023 12:20 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:TERF

De dubbele pet van een bestuurslid[bewerken | brontekst bewerken]

The Rights Forum bestuurder Theodora Siemons is tevens bestuurder in Doc-P (Stichting Diensten en Onderzoekscentrum Palestina) sinds 2020 bekend onder de naam BDS Nederland. Oosthoektimes (overleg) 11 dec 2023 09:44 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:The Rights Forum

Een nieuwe gebruiker Gebruiker:Anti-Indoctrinatie beweert de volgende dingen:

  • Fascisme is een linkse stroming
  • Nazi-Duitsland was niet fascistisch
  • Fascisme was niet etnisch nationalistisch

De pagina werd beveiligd omwille van de vele terugdraaiingen, dus er is behoefte aan overleg. PJ Geest (overleg) 12 nov 2023 11:26 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Fascisme

Portretrecht op Wikipedia[bewerken | brontekst bewerken]

Een groepje ingeschakelde mensen of iemand met een handjevol sokpoppen beweert dat vanwege portretrecht een persoon met een artikel op Wikipedia zelf kan beslissen welke foto (niet) gebruikt mag worden op diens artikel. Wie kan bijspringen in deze kwestie? Ennomien (overleg) 17 nov 2023 21:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Amelie Albrecht#Foto opnieuw

Mag ik een stuk tekst wat mijn inziens niet waar is zomaar verwijderen? Moet ik eerst kans bieden voor mensen om met een bron te komen? Zoja, hoe lang mag ik daar op wachten? FristiChocoladebonen (overleg) 28 dec 2023 19:25 (CET)

René Van Goidsenhoven[bewerken | brontekst bewerken]

Discussie over het al dan niet invullen van de parameter "volledige naam" met de "gebruikelijke" naam (in dit geval "René Van Goidsenhoven") in de infobox. Meer bepaald in het geval dat het niet zeker is of de kortere naam wel écht volledig is. Dus zonder extra voornamen of stukken familienaam. MichielDMN 🐘 (overleg) 30 nov 2023 08:01 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:René Van Goidsenhoven