Wikipedia:Overleg gewenst/Archief 2020

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Antisemitisme noemen in inleiding BDS-beweging?[bewerken | brontekst bewerken]

Is het wenselijk aan de inleiding een passage toe te voegen over betichtingen van antisemitisme of is dat voor een inleiding te polemiserend en/of te complex? Encycloon (overleg) 25 nov 2019 12:07 (CET)

Naamswijziging vanaf 2018 en doorverwijzing[bewerken | brontekst bewerken]

Beste mensen, Graag wou ik jullie advies over het volgende: vanochtend heb ik de naam van het artikel “Philips Arena” hernoemd naar “State Farm Arena” omdat dit stadion vanaf oktober 2018 die naam heeft. Nu moet je in zo’n situatie ook de pagina’s aanpassen waarin naar de oude naam verwezen wordt, zodoende kan je uiteindelijk de “doorverwijspagina” verwijderen. Nu is het zo dat in veel artikelen de situatie vóór 2018 beschreven wordt. In zo’n geval zou je in het artikel de oude naam willen handhaven. Betekent dit dan ook dat het O.K. is in zo’n geval de doorverwijspagina te handhaven (in plaats van in de betreffende artikelen “onderwater” te verwijzen naar State Farm Arena)? Ben benieuwd naar jullie antwoord, Davv69overleg 3 jan 2020 17:49 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:State Farm Arena

In het artikel Wilde appel staat momenteel: "De veronderstelling dat Malus sylvestris ook onderdeel is gaan uitmaken van Malus domestica, is door genetisch onderzoek ontkracht." Iemand plaatst hier vraagtekens bij. Zijn er mensen die meer over dit onderwerp weten? Zie Overleg:Wilde_appel#Vraag. Wutsje 1 dec 2019 21:02 (CET)

AJS motorfietsseries[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 november heb ik de artikelen AJS Model 3-serie en AJS Model 4-serie gepubliceerd. Nog dezelfde dag heeft Gebruiker:Melvinvk zonder enig overleg deze titels gewijzigd in "AJS Model 3" en "AJS Model 4". Ik heb geprobeerd hem duidelijk te maken dat zowel het AJS Model 3 als het Model 4 nooit bestaan hebben en dat de toevoeging "serie" toch echt nodig was. Ik heb hem hier zelfs om overleg verzocht en tevens uitleg gegeven. Hij heeft dit overleg wel beloofd, maar uiteindelijk niet gereageerd. Nu heb ik de titel van het AJS Model 4 moeten wijzigen in "AJS Model 4-serie 1925-1931" omdat er later nog een tweede AJS Model 4-serie (1935-1936) zal volgen. Hoewel er boven elke Wikipedia-pagina "overleg" staat, heeft hij opnieuw zonder overleg de naam teruggezet naar "AJS Model 4". Als een partij niet wíl overleggen, en dat wil hij kennelijk niet, wordt dit een gebed zonder einde. Wie kan bemiddelen? Piero (overleg) 9 dec 2019 21:29 (CET)

Sinds 2012 staat er een discussie op Overleg:Diederik Samsom te lezen of de destijds toegevoegde privégegevens in het lemma wel of niet Ew waren. Is het een idee om deze discussie na zeven jaar te verwijderen? Uit de bewerkingsgeschiedenis van het lemma valt de aanleiding op te maken, een oorlogje. Gewraakte tekstdelen werden steeds teruggeplaatst. Een bewerker zette destijds de hakken in het zand, aangezien de bron een interview met Samsom was, waarin hij deze prive info deelde. Inmiddels is gelukkig het privé op het lemma meer dan gehalveerd, maar mag nog steeds minder (imo) hoe interessant is het te weten dat Samsom niet rookt... Of mijn vraag hier in de juiste map gesteld is weet ik niet, maar ik zag geen betere optie.Ldhank (overleg) 11 dec 2019 08:04 (CET)

@Ldhank: Ik dacht dat ik het probleem had opgelost nav ja vraag vanochtend, maar zie nu dat je de vraag hebt geherformuleerd. Heb je mijn wijziging gezien, vind je dit een goede oplossing? Ciell 11 dec 2019 17:34 (CET)
Helemaal goed. Precies wat ik bedoelde. Na herlezing zag ik nog een foutje in mijn zinsopbouw die had ik aangepast, Jouw wijziging zag ik pas later. Ldhank (overleg) 11 dec 2019 17:42 (CET)

Op Schiphol wordt een nieuwe pier gebouwd. Er is discussie of de naam van het architectenbureau vermeld moet worden in het lemma. Op dit moment zijn er slechts 3 deelnemers aan de discussie, graag wat meer meningen hierover zodat deze knoop kan worden doorgehakt. Vr groet Saschaporsche (overleg) 13 dec 2019 01:35 (CET)

Foto actualiseren[bewerken | brontekst bewerken]

https://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Pilarczyk Ik heb een verzoek. Er wordt een foto gebruikt op mijn wiki pagina die inmiddels 10 jaar oud is. Aangezien ik rechthebbende ben, geef ik geen toestemming meer voor het gebruik van deze foto. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze foto kan vervangen? En bij wie/waar ik kan melden dat het niet meer is toegestaan deze foto te gebruiken.

Kleiner Schoberstein[bewerken | brontekst bewerken]

Name is wrong or Coordinates is wrong --Herzi Pinki (overleg) 15 dec 2019 22:43 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kleiner Schoberstein

Plaatsen van informatie en aanvullen hiervan bij Willem-Alexander der Nederlanden[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben in discussie geraakt met plaatsing van eventuele informatie op de Wikipedia pagina van Willem-Alexander en het verschuiven of verwijderen van informatie die reeds geplaatst is. Dit bij de overleg pagina onder het kopje Vriendinnen Willem-Alexander en de sub ´Een beetje Dom´.

Voor alle duidelijkheid ik ben een beginnende editor, op het gebied wat wel of niet geplaatst kan worden op Wikipedia.

Gaarne feedback en mening , wat relevante informatie is om op Wikipedia te plaatsen.

Voor mij zijn dit feiten, die met bronnen bewezen kunnen worden en noemenswaardige informatie is om tot een goede Wikipedia pagina te komen die als online encyclopedie, het onderwerp zo helder mogelijk vertellen en informatie geven voor eenieder die daar interesse in heeft.Mschapink (overleg) 18 dec 2019 21:37 (CET)

De discussie vindt plaats op : Overleg: Willem-Alexander der Nederlanden

Geverifieerde accounts[bewerken | brontekst bewerken]

Ik werd gewezen op een vrij recent beleid op Commons, waarmee gebruikersnamen van bijvoorbeeld beroemdheden toegestaan worden, na verificatie via OTRS. Heel praktisch heeft commons:User:Olia_lialina de link naar haar website op haar gebruikerspagina gezet, een mailtje gestuurd aan OTRS vanaf het adres dat ook aan haar website gekoppeld is, en als bonus (maar niet verplicht) ook op haar website haar Commons-account gelinkt. Ik heb het via de mail kunnen verifiëren en een screenshot van de website (met Commons-link) aan het OTRS-ticket gekoppeld. Als wij dit ook zouden doen, zou het criterium "Namen die verwarring met bekende personen opleveren." in ieder geval gedeeltelijk kunnen vervallen.
Meedenken? Graag!

Noindex op kladblok?[bewerken | brontekst bewerken]

Is het wenselijk om ieder gebruikerskladblok standaard in de categorie Categorie:Wikipedia:Niet te indexeren pagina's te plaatsen? Uw mening is van harte welkom op Overleg Wikipedia:Kladblok. Wutsje 18 dec 2019 23:10 (CET)

Architect van "De Rechthoek"[bewerken | brontekst bewerken]

De passage over de mogelijke architect van Huize De Rechthoek wekt de indruk van een eigen theorie van de schrijver van deze passage over wie de mogelijke architect van het huis zou kunnen zijn. Er is bij het artikel één bron gevoegd, t.w. een boek over dit huis geschreven door de bewoner van het huis. Ik heb op de overlegpagina van het artikel ruim een maand geleden gevraagd om een onafhankelijke bron voor deze theorie te vermelden Tot op heden is daar niet op gerageerd. Ik stel het op prijs als ook anderen hier eens kritisch naar willen kijken.

De discussie vindt plaats op Overleg:Huize De Rechthoek

Is een model een voorbeeld van iets dat onecht is?[bewerken | brontekst bewerken]

Is een model een voorbeeld van iets dat 'onecht' is? Marrakech (overleg) 20 dec 2019 19:19 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Onecht

Theaterencyclopedie.nl[bewerken | brontekst bewerken]

De website theaterencyclopedie.nl wordt op dit project momenteel op vrij grote schaal als bron gebruikt. Het is echter een vrij bewerkbare wiki, waarop in minimaal één geval nota bene de Nederlandstalige Wikipedia als bron wordt opgevoerd. Is het op nl:wiki als bron gebruiken van die website wenselijk? Uw reactie is van harte welkom op Overleg Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen#Theaterencyclopedie.nl. Wutsje 23 dec 2019 19:06 (CET)

Concept opiniepeiling arbcom/modlijst[bewerken | brontekst bewerken]

Er staat een concept-opiniepeiling klaar op Wikipedia:Opinielokaal/Toegang arbcom tot moderatorinformatie. Ik wil graag de mogelijkheid bieden om feedback te geven op de duidelijkheid van de stelling, voordat de peiling opengaat. Effeietsanders 24 dec 2019 05:18 (CET)

Noindex van álle gebruikersnaamruimte-(sub)pagina's?[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van deze eerdere oproep is intussen het idee gerezen om zoekmachines in beginsel buiten álle (sub)pagina's in de gebruikersnaamruimte te houden. Uw mening daarover is wederom van harte welkom op Overleg Wikipedia:Kladblok#Noindex. Wutsje 26 dec 2019 23:04 (CET)

Sjabloon om te sorteren op een onvolledige datum[bewerken | brontekst bewerken]

Zie mijn overlegpagina Overleg gebruiker:Handige Harrie#Sjabloon voor onbekende datum Handige Harrie (overleg) 29 dec 2019 20:24 (CET)

Schrijfwedstrijd 2Wiljoen[bewerken | brontekst bewerken]

Voor de uitreiking van de 2Wiljoen-prijzen worden nog juryleden gezocht. Wie dit leuk lijkt, geregistreerd is en op 30 januari minstens 100 bewerkingen gedaan heeft, mag zich hier aanmelden! Ook andersoortige hulp en feedback is welkom. Mvg, Encycloon (overleg) 28 jan 2020 12:13 (CET) / 30 jan 2020 23:33 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Project:Twee Miljoen

Lemma Julius Caesar, onder 'Huwelijkspolitiek'[bewerken | brontekst bewerken]

Huwelijkspolitiek kan niet slaan op één persoon. Betere kop is simpelweg: 'Huwelijken'. En het moet zijn '... DE confarreatio': het woord is vrouwelijk.

Geografische benamingen in Wallonië en Friesland[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een m.i. niet goed verklaarbaar verschil tussen de benoemingsregels voor de spelling van Nederlandstalige toponiemen in Wallonië en die in Friesland. Uw visie hierop is welkom op Overleg Wikipedia:Buitenlandse geografische namen#Geografische benamingen in Wallonië en Friesland. Wutsje 31 dec 2019 21:30 (CET)

Pagina Ravelsberg is eigenlijk Ravensberg...[bewerken | brontekst bewerken]

Ravensberg is wat er langs de weg op het straatbordje is geschreven. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Camulio (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ravelsberg

Nationaliteit Lando Norris[bewerken | brontekst bewerken]

Om een verdere bewerkingsoorlog te voorkomen zoek ik concensus over de nationaliteit van Lando Norris, aangezien de Belgische nationaliteit steeds bronloos wordt toegevoegd en bewerkingen (zelfs bebrond) die het terugbrengen naar de originele enkele Britse nationaliteit worden verwijderd. Mvg, ABPMAB 6 jan 2020 11:42 (CET).

De discussie vindt plaats op Overleg:Lando Norris

Herkomst (naam) Batavia stad[bewerken | brontekst bewerken]

Ik plaats die verzoek voor overleg aangezien de naam van de fashion outlet Batavia Stad naar 2 dingen kan verwijzen en er geen (duidelijke) bronnen zijn die hiernaar verwijzen. Alvast bedankt! Mvg, Backupje (overleg) 6 jan 2020 13:36 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Batavia_Stad

Wat is taalkundig wenselijker?[bewerken | brontekst bewerken]

Op het artikel Foutpositief en foutnegatief is een bewerkingsoorlog aan de gang over de vraag welke formulering in de eerste alinea taalkundig wenselijker is. Is er iemand die dit uit de impasse weet te krijgen? Erik Wannee (overleg) 9 jan 2020 17:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Foutpositief en foutnegatief

Onbesproken splitsing Auschwitz[bewerken | brontekst bewerken]

Twee collega's hebben het artikel Auschwitz (concentratiekamp) zonder serieus overleg gesplitst in een drietal artikelen: Auschwitz I, Auschwitz-Birkenau en Auschwitz-Monowitz. Voor een zo ingrijpende ingreep op een zo gevoelig onderwerp is dat nogal vreemd. Gaarne zou ik meningen van anderen horen of deze splitsing zinvol en gewenst is. The Banner Overleg 12 jan 2020 16:33 (CET)

De uiterst persoonlijke interpretatie van The Banner (Voor een zo ingrijpende ingreep op een zo gevoelig onderwerp is dat nogal vreemd. hoort vanzelfsprekend niet thuis op deze neutrale pagina. Ecritures (overleg) 12 jan 2020 16:44 (CET)
Het hier al voeren van de discussie hoort hier ook niet thuis. The Banner Overleg 12 jan 2020 16:57 (CET)

Er is een voorstel om artikel Lijst van Nederlandse restaurants met een Michelinster te splitsen in twee kleinere artikelen met betere laad- en opslagtijden. The Banner Overleg 13 jan 2020 13:41 (CET)

Koning Fahddijk of King Fahd Causeway?[bewerken | brontekst bewerken]

Uw mening is welkom op Overleg:Koning Fahddijk#Naam (2). Wutsje 13 jan 2020 20:49 (CET)

Verwijderde links naar zusterprojecten op Apocrief[bewerken | brontekst bewerken]

Op Apocrief heeft gebruiker:Renevs onlangs (opnieuw) de links naar zowel een overeenkomende pagina op Commons als die naar wikt:apocrief verwijderd. De discussie hierover loopt momenteel op de betreffende OP, meer input van anderen zou wenselijk zijn. De Wikischim (overleg) 14 jan 2020 11:01 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Apocrief

Zen pagina bevat veel incorrecte informatie[bewerken | brontekst bewerken]

Na dit meerdere malen proberen aan te kaarten, is geen van de moderatoren op het materiaal ingegaan.

Graag dus overleg gewenst.

2A02:A210:2901:C300:15C6:16B3:691C:B8E7 15 jan 2020 09:34 (CET)

Oprichting My Baby[bewerken | brontekst bewerken]

Over de oprichting van de band My Baby gaan er verschillende verhalen rond. Hoe moet hiermee omgegaan worden in het artikel? maarten|overleg 11 feb 2020 17:48 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:My Baby (band)

Tekst "Gronings Gas" bevat foutieve info.[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel Gronings gas geeft een waarde voor de stookwaarde van Gronings gas, dit is echter de Wobbe-index, zoals ook blijkt uit de artikelen waarnaar verwezen wordt. Correcte waarde voor bovenste verbrandingswaarde is 35,17 MJ/Nm3 en 31,65 MJ/Nm3 voor onderste verbrandingswaarde, zie bijvoorbeeld het Wiki-artikel over verbrandingswarmte – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 93.117.234.222 (overleg · bijdragen)

De discussie vindt plaats op ...

externe verslaggeving[bewerken | brontekst bewerken]

De vraag die ik ter discussie stel is of de externe link die hier na mijn verwijdering teruggeplaatst werd, en die verwijst naar een website die kennelijk door deze persoon wordt beheerd, wel acceptabel is.
Tevens de vraag of de gebruikersnaam die opvallend veel op deze exlink lijkt, wel toelaatbaar is. (Zie ook deze bewerking). Erik Wannee (overleg) 15 feb 2020 16:56 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:ExterneVerslaggeving

Kadaster als bron, 'eigen of origineel onderzoek' en aantoonbaarheid van plaatsnaam[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruiker:Wutsje beweerd dat het gebruik van het Kadaster leidt tot eigen onderzoek. Informatie is vrij toegankelijk en makkelijk doorzoekbaar waardoor het makkelijk nat kijken is. Het kadaster geeft informatie die makkelijk herleidbaar zijn en zonder al te diep te gaan bruikbare informatie kunnen zijn voor een artikel. Wutsje zegt echter dat eigen onderzoek is. Wutsje verwijderd echter veel meer dan alleen informatie uit die bron, het verwijderd ook informatie uit de Naamkunde. Verder beweerd Wutsje bij hoog en laag dat niet aangetoond kan worden Zwarte Beien een gebruikte naam is. Echter zowel Gildemacher als het Kadaster (te zien via tijdopreis.nl) melden deze naam heel duidelijk. Graag meer input gewenst om dit probleem op te lossen en eventuele helpende inzichten te geven. Dagdeel (overleg) 23 jan 2020 19:11 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Zwarte Beien

Discutabele lijst van marokkanen[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel Marokkanen_in_Nederland bevat een twijfelsjabloon vanwege de "Lijst van Marokkanen in Nederland" onderaan het artikel. Er ligt een voorstel om deze lijst te verwijderen, omdat onduidelijk is wie "marokkaan" genoemd wordt, de benaming stigmatiserend en ongewenst kan zijn (vergelijk: "jood") en omdat verreweg de meeste namen bronloos zijn opgenomen c.q. in hun hoofdartikel eveneens bronloos zijn (WP:BLP). Tot dusver zijn geen argumenten genoemd hoezo de lezer met deze lijst zodanig geholpen is, dat deze ondanks de bezwaren moet worden behouden. Een oproep in de kroeg afgelopen maand leverde geen nieuwe reacties op.

Bij het uitblijven van discussie zal ik de lijst verwijderen. Afhankelijk van de discussie is wellicht een peiling nastrevenswaardig. Bij voorbaat dank voor reacties op de OP. Zwitser123 (overleg) 16 feb 2020 14:06 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Marokkanen_in_Nederland

Voorbeelden van voorbeelden van beledigingen[bewerken | brontekst bewerken]

Heb ik hier waardevolle informatie laten verdwijnen? Encycloon (overleg) 4 mrt 2020 23:39 (CET)

zie Overleg:Bibliografie Michiel043 (overleg) 5 mrt 2020 10:19 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bibliografie

WikiLove-functie invoeren?[bewerken | brontekst bewerken]

Er is voorgesteld de WikiLove-functie op de Nederlandstalige Wikipedia in te voeren. Reacties zijn welkom. Encycloon (overleg) 29 feb 2020 19:55 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:De kroeg#Voorstel

Dobbelspelletjes[bewerken | brontekst bewerken]

Toevallig kwam ik op Democratie (spel). Lijkt me best een geinig gezelschapsspelletje, maar op basis van welke bron is dit geschreven? Googelen op democratie dobbelspel levert van alles op, maar niks over dit spel. Vinvlugt (overleg) 13 feb 2020 17:33 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Democratie (spel)

Is Breesaap een voormalige Nederlandse gemeente?[bewerken | brontekst bewerken]

Is Breesaap een voormalige Nederlandse gemeente? Volgens het lemma wel, maar op de Lijst van voormalige Nederlandse gemeenten ontbreekt ie. JoostB (overleg) 19 feb 2020 18:41 (CET)

Groot-Brittannië[bewerken | brontekst bewerken]

Moet de naam Groot-Brittannië (eiland) gewijzigd worden naar Groot-Brittannië? Ecritures (overleg) 16 jan 2020 19:38 (CET)

De discussie vindt plaats op OP van Groot-Brittannië (eiland)

Sjabloon coronavirussen[bewerken | brontekst bewerken]

Horen links naar de artikelen over de geografische verspreiding van COV-2019 juist wel of juist niet op het navigatiesjabloon over coronavirussen? Elly (overleg) 20 mrt 2020 12:41 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Navigatie coronavirussen

Aanpassing hoofdpagina ivm COVID-pandemie[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, graag zou ik willen overleggen of we het kader "Actueel" op de hoofdpagina bovenaan kunnen zetten: daar staat onze informatie over het COVID-19 virus. Ciell 15 mrt 2020 17:53 (CET)

Moet de titel zo blijven, verplaatst worden naar Uitbraak coronavirus in 2019, naar Uitbraak SARS-CoV-2 (al dan niet met jaartallen), of naar nog iets anders? Meer inbreng is welkom. Encycloon (overleg) 3 mrt 2020 12:14 (CET)

Ik wil een gedeelte van dit lemma flink opschonen, ben benieuwd of dat niet tè rigoureus is. Davv69overleg 28 mrt 2020 12:08 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Philips-Duphar

Ik wil een gedeelte van dit lemma flink opschonen, ben benieuwd of dat niet tè rigoureus is. Davv69overleg 28 mrt 2020 12:08 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Philips-Duphar

Overleg:Voss (doorverwijspagina) naar Voss[bewerken | brontekst bewerken]

Moet Voss (doorverwijspagina) verplaatst worden naar Voss?

De discussie vindt plaats op Overleg:Voss (doorverwijspagina)

Sensatiezoeken, of romanfiguur & maatschappelijk debat? Vysotsky (overleg) 17 jan 2020 22:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Willem Gerrit Klooster

Internationale sjablonen[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat we geen centrale overlegplek hebben voor sjablonen volgens mij, even hier een bericht dat er internationaal gewerkt wordt aan het ontwerp van standaard sjablonen, die projectbreed hetzelfde opgemaakt zijn. Een samenvatting is gegeven op mediawiki, waar ook de uitgebreide inventarisatie staat van de onderwerpen die men verwacht tegen te komen en waar op discussiepagina en de overlegpagina input gegeven kan worden door iedereen. Ciell 27 jan 2020 12:22 (CET)

Feedback over vandalismedetectietools[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo allemaal,

Het Anti-Harassment Tools-team van de Wikimedia Foundation heeft een aantal ideeën naar voren gebracht op een projectpagina op Meta over tools die we kunnen bouwen om te helpen bij het verbeteren van vandalisme detectie en mitigatie op Wikimedia-projecten. Ze willen graag hulp met het brainstormen over deze ideeën.

Wat zijn enkele kosten, baten en risico's die we misschien over het hoofd zien? Hoe kunnen we deze ideeën verbeteren? Wat klinkt spannend, wat klinkt er suboptimaal? Ze willen alle bedenkingen horen. Laat je commentaar achter op de overlegpagina.

Of als je privé feedback wilt geven via e-mail, kun je contact opnemen met Sydney (spoore-at-wikimedia.org) of Niharika (niharik-at-wikimedia.org).

Via de wikimedia-l maillijst,
Sydney Poore

Ciell 27 jan 2020 21:18 (CET)

Regio's van Noorwegen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik tref net het artikel Regio's van Noorwegen, dat gaat over de samenvoeging van Noorse provincies (sic) tot nieuwe regio's (wederom: sic). Beide worden in de Noorse talen aangegeven met de term fylke. De Noorse interwiki's spreken van Regionreformen, maar in het kader van gebiedshervorming. Hier is het echter aanleiding om vertaling de term fylke te veranderen van provincie naar regio. Waarom noemen we dit provincie en waarom zouden we de term anders gaan vertalen? Kunnen we niet beter de Noorse term gebruiken, zoals we ook de Poolse term gebruiken voor Woiwodschappen van Polen? Regio's van Noorwegen gaat niet over een apart type indeling, dus hernoemen naar regionale herindeling van Noorwegen zou beter passen en klopt op met de interwiki's. (Ik zou sowieso het artikel al kunnen hernoemen en een rits hernoemingen kunnen aanvragen ik wilde vooral even overleggen.) Zijn hier (andere) ideeën over? - - (Gebruiker - Overleg) 29 jan 2020 10:37 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Regio's van Noorwegen

Inspectie Leefomgeving en Transport[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt een hoofdstukje "Ministeriële beïnvloeding" toegevoegd aan het artikel dat gebaseerd is op een journalistiek stuk uit het NRC (in een reactie van het ministerie er onder het NRC stuk wordt ontkent dat het hier een "relletje" betreft).

Naar mijn idee betreft het hier een onevenwichtige (grote) toevoeging aan het artikel gebaseerd op 1 stuk in 1 krant. Het betreft hier geen grote "politiek rel" die groot de publiciteit heeft gehaald.

Het betreft deze toevoeging aan het artikel. Graag meningen hierover op Overleg:Inspectie Leefomgeving en Transport. Vr groet Saschaporsche (overleg) 11 feb 2020 00:32 (CET)

De discussie vindt plaats op ...

Belgische kampioenschappen meerkamp (atletiek)[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel Belgische kampioenschappen meerkamp (atletiek) is nu twee keer verplaatst, eerst naar "Belgische kampioenschappen meerkamp" (met argumentatie) en daarna terug naar "Belgische kampioenschappen meerkamp (atletiek)" (zonder argumentatie). The Banner Overleg 11 feb 2020 19:31 (CET)

Is er behoefte aan een overlegruimte voor zaken als film, theater, cabaret/kleinkunst, musicals, ...? Laat het weten in het Redactielokaal. ♠ Troefkaart (overleg) 16 feb 2020 11:28 (CET)

WP:BGN ook voor 'binnenland'?[bewerken | brontekst bewerken]

Er is voorgesteld om WP:BGN ook op (anderstalige) plaatsnamen binnen Nederland en België te betrekken. Meningen zijn welkom. Encycloon (overleg) 20 feb 2020 23:20 (CET)

Hulpmiddelen voor het omgaan met vandalisme, pesterijen en spam[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo allemaal,

In augustus heeft de Wikimedia Foundation het volgende gepost [1] over de verbetering van de privacy en de beperking van misbruik.

De regels over het gebruik van persoonlijk identificeerbare informatie op het internet komen meer en meer onder toezicht te staan, en we moeten uitzoeken hoe we reageren op deze veranderingen, zonder dat het dit degenen die de wiki's van de Foundation vrij te houden van vandalisme, pesterijen en spam lastig maakt.

Er zijn drie voorgestelde ideeën die zouden profiteren van jouw feedback op de overlegpagina.
Wat zijn sommige voordelen, kosten en risico's die we over het hoofd zien? Hoe kunnen we deze ideeën verbeteren? Wat klinkt er goed, wat klinkt er suboptimaal?

Je wordt uitgenodigd om de projectpagina te vertalen of te delen met anderen, die misschien geïnteresseerd zijn. Je kunt ook privé feedback geven per e-mail aan Sydney Poore.

Hartelijke groeten, Sydney

Vanaf de wikimedia-l mailinglijst, door Ciell 22 feb 2020 14:38 (CET))

Externe links in lopende tekst[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een vraag gesteld over de regel dat je geen externe links in de lopende tekst van een artikel mag plaatsen.

Moet de titel zo blijven, verplaatst worden naar Uitbraak coronavirus in 2019, naar Uitbraak SARS-CoV-2 (al dan niet met jaartallen), COVID-19-pandemie, coronapandemie of naar nog iets anders? Meer inbreng is welkom. Encycloon (overleg) 3 mrt 2020 12:14 (CET) / Encycloon (overleg)

Verhinderen bijdragen met magische woorden[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een verzoek geplaatst om sommige soorten bewerkingen, waarbij magische woorden worden toegevoegd, te verhinderen. Er is input nodig van meer mensen om te bepalen of dit wenselijk is. Sum?urai8? 2 mrt 2020 20:07 (CET)

Opheffing blokkade artikel Louis Flion[bewerken | brontekst bewerken]

Graag zou ik een bijdrage willen leveren door een artikel te publiceren over zanger Louis Flion. Ik zie dat een gebruiker 4 jaar geleden een pagina over hem aanmaakte maar dat de bijdrage toen werd verwijderd. Vermoedelijk was hij op dat ogenblik nog onbekend waardoor die pagina bijgevolg voor onbepaalde duur werd beveiligd. Het afgelopen jaar bracht deze zanger eigen nummers uit die momenteel vooral in het studentencircuit opgepikt worden. Door de groeiende populariteit van zijn feestmuziek lieten de Nationale radiozenders MNM (radio), NRJ België en Radio 2 (Vlaanderen) hem reeds optreden live op antenne. Zijn nummer 'Pief Poef Paf' behaalde vorig jaar een notering in de Ultratop Vlaamse top 50. Intussen worden zijn liedjes, waaronder 'Pief Poef Paf' en 'Vol Met Alcohol', vooral bekender doordat dj's het draaien op studentenfeesten en door de verspreiding ervan via het live-circuit zodoende ze uitgroeien tot culthits. Alle singles van Louis Flion werden getipt bij Ultratop (België). Tevens behaalde Louis Flion met zijn single 'Jodelkampioen' in 2020 ook een notering in de hitlijst van de Vlaamse digitale commerciële televisiezender MENT TV. Begin 2020 gaf hij samen met Bart Kaëll en Sam Gooris een show op het grote après-skifestival Snowbreak in Andorra. Louis Flion presenteerde van oktober 2018 tot november 2019 zijn eigen radioprogramma bij de Vrije Brugse Radio-Omroep. Volgens mij is hij intussen voldoende relevant om een eigen artikel te krijgen. Wat is jullie opinie? Kan hij nu in aanmerking komen voor een pagina? Zo ja, kan iemand alvast de blokkade van het artikel 'Louis Flion' opheffen of wensen jullie eventueel eerst een voorbeeld van het gemaakte artikel goed te keuren? JohanVerstraete (overleg) 15 apr 2020 17:04 (CEST)

Hendrik II van Nassau-Siegen, Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb een aantal bewerkingen teruggedraaid op de pagina's Hendrik II van Nassau-Siegen, Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg, Lijst van heersers van Nassau en Nassau-Siegen. De terugdraaiing heb ik op de overlegpagina's van de eerste twee artikelen toegelicht, alsmede in de bewerkingssamenvattingen van de laatste twee artikelen. Als reactie kreeg ik geen inhoudelijke reactie, maar slechts een persoonlijke waardoor ik mij zodanig geschoffeerd voel dat ik per direct iedere medewerking aan Wikipedia staak. Ik wens geen deel uit te maken van een gemeenschap waar dit soort ongeciviliseerd gedrag voorkomt. Ik laat het aan de Wikipedia-gemeenschap over of zij het nodig vindt om de inhoudelijke kwaliteit van de genoemde artikelen te waarborgen. Met andere woorden, artikelen die gebaseerd zijn op betrouwbare en verifieerbare bronnen. Of dat zij de voorkeur geeft aan artikelen die slechts de visie van de auteur weergeven en waarbij bronnen die diens mening tegenspreken voor het gemak verwijderd worden. Op reactie mijnerzijds hoeft niet meer gerekend te worden. Mvg, Royalty & Nassau Expert (overleg) 1 apr 2020 18:27 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hendrik II van Nassau-Siegen en Overleg:Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg. Zie ook bewerkingssamenvatting van laatste wijziging van Lijst van heersers van Nassau en Nassau-Siegen

Ex-Jehova's getuigen[bewerken | brontekst bewerken]

Graag het oordeel van collega's over het nut / de encyclopedische waarde van het artikel Ex-Jehova's getuigen. Bertrand77 (overleg) 14 apr 2020 22:36 (CEST)

Om een reden die ik niet ken vindt 1 gebruiker dat Jesse Klaver per se snotaap genoemd moet worden op het artikel Snotaap. Er is 1 bron die meldt dat iemand Klaver ooit een snotneus heeft genoemd. Graag meer ogen die meekijken.

Het lijkt me dat hier geen overleg nodig is. Dit een zuiver gevalletje vandalisme. Michiel (overleg) 6 mei 2020 18:41 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg:Snotaap

Acteur die tevens eigenaar van een productiebedrijf is[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een opvatting dat beide feiten vermeldenswaard zijn, maar ook een opvatting dat het ondernemerschap niet vermeldenswaard is. Apdency (overleg) 8 mei 2020 16:10 (CEST)

Lokaal uploaden[bewerken | brontekst bewerken]

Het is weer eens tijd om de mogelijkheid tot lokaal uploaden van bestanden in twijfel te trekken. –bdijkstra (overleg) 3 mrt 2020 16:09 (CET)

Zwaagwesteinde of De Westereen?[bewerken | brontekst bewerken]

In zeven maanden tijd is de titel van dit lemma al drie keer gewijzigd. Ooit is er een afspraak Wikipedia:Benoemen van een pagina#Friesland gemaakt, maar voor deze plaats geldt een uitzondering? JoostB (overleg) 6 mrt 2020 21:55 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:De Westereen

Aanpassing procedure nominatie etalageartikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is overleg gestart om de regelgeving voor nominaties van etalage-artikelen ana te passen. The Banner Overleg 8 mrt 2020 21:27 (CET)

Rote Armee Fraktion[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben een discussie gestart over het wel of niet vervangen van kwalificaties als terreurgroep en terroristen door het eufemistische strijdgroep/stadsguerrilla en revolutionairen op het artikel Rote Armee Fraktion en op artikelen over afzonderlijke RAF-leden. GeeJee (overleg) 8 mrt 2020 22:31 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Rote Armee Fraktion

Afbeelding van een borstbeeld van de beschreven persoon in een infobox[bewerken | brontekst bewerken]

Vandaag werd de afbeelding van het borstbeeld van Jan Naarding uit de infobox verwijderd met als argumentatie "In de infobox hoort een afbeelding/foto van de persoon te staan, niet van een (borst)beeld". Is dit cf eerder gemaakte afspraken of is dit slechts een persoonlijke voorkeur? Graag reacties. Gouwenaar (overleg) 9 mrt 2020 21:13 (CET)

Er is op die OP geen overleg te vinden over dit onderwerp... Ecritures (overleg) 9 mrt 2020 21:21 (CET)
Ja, dat bleef helaas bij mij hangen. Inmidddels is dit hersteld. Gouwenaar (overleg) 9 mrt 2020 21:54 (CET)
De discussie vindt plaats op Overleg:Jan Naarding

Graag nodig ik gebruikers uit om mee te doen aan overleg of dat het plaatsen van een zie ook met vermelding van het Noorderkwartier en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in het artikel over de Kop van Noord-Holland nodig is. Dqfn13 (overleg) 11 mrt 2020 11:54 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kop van Noord-Holland#Zie ook

Uitbraak Corona in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Is Wikipedia de plaats om per dag het aantal (bevestigde) Corona-slachtoffers bij te houden, of is deze site daar niet veel beter geschikt voor? Ik weet het, op Wikipedia vinden we het leuk om de actualiteit bij te houden, maar is dat de taak van een encyclopedie? Wij zijn hier toch om "de grote lijn" te beschrijven? Vinvlugt (overleg) 11 mrt 2020 22:37 (CET)

Verwijderen van personen uit -voorbeeld- de "Lijst van Maastrichtenaren" met beroep op Wikipedia:BLP en de Algemene verordening gegevensbescherming[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruiker JoostB is van mening dat hij deze wijzigingen kan doen. Ik maak bezwaar omdat ik de correcte motivatie en "wettelijke" grond voor zijn handelen niet zie. Saschaporsche (overleg) 17 mrt 2020 19:58 (CET)

Van de Curaçaose muzikant en componist Doble-R, staat als 'echte' naam Rignald Silvestre Recordino vermeld. Echter op internet komen op betrouwbare bronnen twee naamsvarianten voor: Rignald Recordino en Rignald Ricordino. Welke is de juiste? JoostB (overleg) 20 mrt 2020 11:23 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Doble-R

Naamgeving regentschappen Indonesië[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben van plan om een aantal pagina's over regentschappen te gaan hernoemen. Ik ben benieuwd of er nog mensen zijn die hier een mening over hebben. Multichill (overleg) 21 mrt 2020 19:44 (CET)

WP:BTNI aanpassen/verduidelijken[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt gewerkt aan een verduidelijking van de huidige richtlijn; meer input is welkom. Encycloon (overleg) 24 mrt 2020 21:10 (CET)

Er is discussie over de opzet van dit artikel, meer inbreng gewenst. JanB46 (overleg) 25 mrt 2020 07:29 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bombardement op het Bezuidenhout

Over het boek Daniël wel ondermijning maar geen tegenargument toegestaan?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik becommentarieerde een edit van Bertrand77 met de volgende stelling: "Analyse van het boek Daniël toont aan dat de hoofdrolspeler niet als historisch persoon moet worden begrepen".

Ik noemde een kleine reeks historische overeenkomsten die in het boek Daniël voorkomen die de geloofwaardigheid van dit boek ondersteunen. Op deze manier stelde ik een kanttekening bij de bovengenoemde stevige stelling.

De oorspronkelijke maker van de bovengenoemde edit verwijderde vervolgens mijn contra-edit.

Ik merk bovendien dat wanneer ik op mijn definitieve edit van "25 mrt 2020 10:42" klik mijn edit onzichtbaar blijft, het lijkt er dus op dat Bertrand77 bovendien mijn geschiedenis heeft gewist.

Ik denk dat Bertrand77 zich misdraagt en het schrijvers met info die hem niet goed uitkomt eenvoudig blokkeert. Hoe is jullie mening hierover?83.80.216.115 28 mrt 2020 14:03 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Daniël_(Hebreeuwse_Bijbel)

Linken naar de kunstenaarswebsites van Simonis & Buunk[bewerken | brontekst bewerken]

Kas Simonis Buunk is bezig in diverse artikelen over beeldende kunstenaars externe links aan te brengen naar artikelen over kunstenaars op de website van de kunsthandel Simonis & Buunk. Gelet op de bijdragen van deze gebruiker worden systematisch in alfabetische volgorde de desbetreffende links toegevoegd. Omdat dit op gespannen voet staat met ons beleid mbt externe links heeft Sonty dit aan de orde gesteld. Mij lijkt deze pagina de geëigende plek om reacties van collega's te vragen. Vandaar mijn verzoek om reacties. Gouwenaar (overleg) 30 mrt 2020 14:22 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Kas Simonis Buunk

Bloemencorso Zundert[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb nog geen overleg gestart, maar zouden er eens mensen mee willen kijken op Bloemencorso Zundert? Heb een eerste snoei gedaan, maar hier is bijna niet tegenop te redigeren. Het is misschien geen expliciete reclame, maar erg veel distantie kan ik niet ontdekken. Bij voorbaat veel dank! Vinvlugt (overleg) 30 mrt 2020 22:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bloemencorso Zundert

Henri Bogaerts[bewerken | brontekst bewerken]

Is het relevant om in een biografisch artikel over de persoon Henri Bogaerts te vermelden dat er drie kunstenaars in het bedrijf Peinture Bogaerts werkzaam zijn geweest in de periode, dat Bogaerts zelf geen leiding meer gaf aan het bedrijf? Gouwenaar (overleg) 31 mrt 2020 13:04 (CEST)

Groningen-Stad onzin?[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens Peter b is "Groningen-Stad" een bedenksel. Dat er voldoende bronnen te vinden zijn op Google overtuigt hem niet, omdat hij Google niet serieus neemt. Wat nu? The Banner Overleg 31 mrt 2020 16:49 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Groningen (stad)#Bedenksel

Graag het oordeel van collega's over de inhoud van het artikel over Jo Zanders, burgemeester van Venlo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn voorstellen gedaan om het artikel beknopter te maken, maar daar is de schrijver het niet mee eens.Gouwenaar (overleg) 5 apr 2020 20:50 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jo_Zanders#Evacuatie

Abbey of Our Lady of the Assumption[bewerken | brontekst bewerken]

Voorstel voor verplaatsing. The Banner Overleg 11 mei 2020 11:52 (CEST)

Voorstel voor verplaatsing. The Banner Overleg 11 mei 2020 11:53 (CEST)

De discussie vindt plaats op Buslijn 75 (Rotterdam)#Verplaatsen

Pagina Bij1 veranderen in BIJ1 (dus met hoofdletters)[bewerken | brontekst bewerken]

Discussie over of de naam van pagina Bij1 in hoofdletters geschreven dient te worden. Overleg gewenst op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Bij1

EmilyJ77 (overleg) 10 mei 2020 19:21 (CEST)

Het nieuwe bier Zulte gebrouwen door Alfred heeft met uitzondering van de naam geen verbintenis met het historische bier. Het is geen overname, geen zelfde brouwerij, geen zelfde recept. Op het nieuwe lemma staat ook geen informatie die het onderwerp van Zulte (Anglo Belge) verbeterd. Waarom zou de lezer dan daar verder moeten lezen? Graag feedback op dit overleg om met de gemeenschap tot een consensus te komen of om mijn mening bij te schaven. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 13 mei 2020 22:30 (CEST)

Neurenburger processen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een wijziging gedaan op dit artikel, waarbij de lijst van 24 gedaagden is omgezet naar een tabel met 23 mannen. Een oplettende lezer wees ons erop dat Alfred Jodl uit de tabel is gevallen. Ik heb de informatie uit de lijst op de overlegpagina gezet, misschien kan iemand met kennis over het onderwerp deze op de juiste plek in de tabel invoegen? Ciell 22 mei 2020 13:58 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Proces van Neurenberg

Verplaatsvoorstel 61e Reservekorps (Wehrmacht)[bewerken | brontekst bewerken]

Verplaatsvoorstel. The Banner Overleg 13 mei 2020 11:14 (CEST)

Naam van Amerikaanse militair[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van de man, en dus ook van het artikel, is m.i. onjuist. Wammes Waggel (overleg) 25 mei 2020 21:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Terry S. Dewitt

Infobox podia[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwe infoboxtitel is m.i. benodigd, maar wil graag eerst overleg en overeenstemming alvorens het wordt aangemaakt. Graag lees ik jullie bijdrage aldaar.

Evaluatie deelblokkades[bewerken | brontekst bewerken]

Na een halfjaar ben ik wel benieuwd naar meningen over de toepassing van deelblokkeren tot nu toe, met als doel tot een vaster beleid te komen. Encycloon (overleg) 25 apr 2020 12:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Deelblokkade#Evaluatie

Gestorven in Hilversum[bewerken | brontekst bewerken]

Graag meer meningen over de vraag of in een lemma over een plaats een paragraaf overleden in een zinvolle toevoeging is. In dit geval gaat het om Hilversum, maar de uitkomst kan ook relevant zijn voor andere plaatsen.Peter b (overleg) 28 apr 2020 21:18 (CEST)

De discussie vindt plaats op hier

Steinerschool, Afwijkende eindtermen en ontwikkelingsdoelen[bewerken | brontekst bewerken]

Graag meer meningen over de vraag of een stukje tekst kan worden ingekort. Lidewij (overleg) 30 apr 2020 21:38 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Steinerschool

Indeling naar werelddeel in Sjabloon:Navigatie coronapandemie[bewerken | brontekst bewerken]

Ymnes vindt dat Suriname en de Guyana's niet tot Zuid-Amerika moeten worden gerekend maar tot de Caraïben, en dat de Caraïben een aparte categorie behoren, naast de werelddelen. Verder is mij een raadsel waarom sommige landen (zoals Zweden en Egypte) als rode link in het sjabloon zouden moeten staan en andere (zoals Polen en Marokko) niet. Erik Wannee (overleg) 2 mei 2020 23:02 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Navigatie coronapandemie

Neerslag 1857 en 1858[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:1857 mijn vraag al gesteld, maar omdat ik er niet op geantwoord is plaats ik hem hier weer.

De discussie vindt plaats op Overleg: 1857

Uiteraard is het eerste criterium dat iemand (aantoonbaar) overleden moet zijn; ten tweede dat het een 'wikipediaan' was. Maar vermelden we hier iedereen die overleden is en al is 't maar één bewerking heeft gedaan? Of, in dit specifieke geval: vinden we een overleden POV-pusher die de Nederlandse taal niet machtig was, ook vermeldenswaardig? Lastige materie; er zijn nu (nog) geen criteria geformuleerd. Erik Wannee (overleg) 9 mei 2020 18:11 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Overleden Wikipedianen

Het nieuwe bier Zulte gebrouwen door Alfred heeft met uitzondering van de naam geen verbintenis met het historische bier. Het is geen overname, geen zelfde brouwerij, geen zelfde recept. Op het nieuwe lemma staat ook geen informatie die het onderwerp van Zulte (Anglo-Belge) verbeterd. Waarom zou de lezer dan daar verder moeten lezen? Graag feedback op dit overleg om met de gemeenschap tot een consensus te komen of om mijn mening bij te schaven. Groet Vdkdaan (Gif mo sjette) 13 mei 2020 22:30 (CEST)

Stemvoorstel deelblokkeren[bewerken | brontekst bewerken]

Na de eerder gehouden peiling heb ik op Wikipedia:Stemlokaal/Deelblokkeren een stemvoorstel opgezet; feedback is welkom. Encycloon (overleg) 4 jun 2020 16:43 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Stemlokaal/Deelblokkeren

Artikelnamen Thaise provincies[bewerken | brontekst bewerken]

Welke vorm heeft voor Thaise provincies (changwats) de voorkeur, Chiang Rai (provincie) of Changwat Nakhon Phanom? Encycloon (overleg) 30 mei 2020 11:58 (CEST)

Ik vraag me af of deze toevoeging in dit artikel encyclopedisch-biografische relevantie heeft. Encycloon (overleg) 15 jun 2020 10:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pieter Klok

Sortering binnen categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

AGL gebruikt een persoonlijke stijl voor het sorteren van artikelen binnen categorieën. Hij is van mening dat zo kort mogelijk een betere sortering oplevert dan het uitschrijven van de volledige titel (voorbeeld). En dat Belgische namen gesorteerd moeten worden op de wijze van Nederlandse namen. The Banner Overleg 1 jun 2020 11:56 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg_gebruiker:AGL#Sortering

Een zekere gebruiker geeft zijn mening. Ik denk dat de mening van meer mensen moet worden gehoord.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 18 mei 2020 10:27 en ingekort door Mar(c) (overleg · bijdragen) 18 mei 2020 12:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kruispunt

Op Buttplug staat een wel heel expliciet filmpje, blijkbaar hebben we nu ook pornofilmpjes op Wikipedia. Dit gaat mij iets te ver. Ik geloof niet dat we onze jongste lezers hiermee moeten confronteren. Joris (overleg) 20 mei 2020 16:08 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Buttplug

Gesproken artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Iemand is bezig in hoog tempo en grootschalig gesproken artikelen te verwijderen, omdat ze niet meer helemaal reflecteren wat het tekstuele artikel in de huidige staat is. Ik heb daar geen overleg over gezien, en ik vraag me ook af of dat gewenst is? Edoderoo (overleg) 26 mei 2020 12:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:VanBuren

Groepen van medicijnen - enkelvoud of meervoud in de titel?[bewerken | brontekst bewerken]

Voor wie hierover mee wil denken: geven we artikelen over groepen medicijnen een enkelvouds- of een meervoudstitel?

Zou iemand met inzicht in de Vlaamse politiek eens de wenselijkheid willen beoordelen van wat er de laatste weken in dit artikel gaande is? Zie Talk:Geert Noels. Wutsje 2 jun 2020 17:38 (CEST)

Aanvulling: het is nog steeds niet rustig op dit artikel. Zijn er nog meer geïnteresseerden die er wat over willen zeggen? Wutsje 5 jun 2020 22:28 (CEST)
@Smile4ever: kun jij misschien helpen hier? Ciell 5 jun 2020 23:03 (CEST)
Ciell: zie het artikel en de overlegpagina aldaar. Met vriendelijke groeten, 4ever(Overleg) 6 jun 2020 09:46 (CEST)

Universal Code of Conduct[bewerken | brontekst bewerken]

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de invoeringsdatum is nu concreet: op 30 augustus a.s. wordt wikiwijd een Universal Code of Conduct van kracht, zie hier en hier. Deze UCoC zal ook moeten worden geïmplementeerd op deze Wikipedia, wat ergens zal moeten worden besproken - en dan niet op WP:K (heeft iemand een voorstel?). U kunt ondertussen op Meta uw mening over deze resolutie hier kwijt. Specifieke kritiek op de datum en de wijze van invoering vindt u hier. Wutsje 3 jun 2020 19:22 (CEST)

Zie Overleg Wikipedia:Universele gedragscode. Encycloon (overleg) 3 jun 2020 19:27 (CEST)
Ah, dank. Het was wel handig geweest als het bestaan van die pagina ook even hier was gemeld: lang niet iedereen volgt de Kroeg. Wutsje 3 jun 2020 19:30 (CEST)

Wat moet er bij de huidige stand van zaken in dit artikel wel en niet over hem worden vermeld? Uw visie is welkom op Talk:Dood van George Floyd. Wutsje 7 jun 2020 18:34 (CEST)

Wel of geen haakjes: een eenvoudige vraag[bewerken | brontekst bewerken]

Wie het antwoord weet, is van harte welkom op Overleg Wikipedia:Benoemen van een pagina#Wel of geen haakjes: een eenvoudige vraag. Wutsje 7 jun 2020 23:12 (CEST)

Waren The Crystals, The Marvelettes en The Pointer Sisters meidengroepen? Uw mening over dit vraagstuk is gewenst op Overleg:Meidengroep#Meidengroep?. Wutsje 9 jun 2020 02:38 (CEST)

Lijst met publicaties van wetenschappers[bewerken | brontekst bewerken]

Via het Outbreak Management Team kwam ik op Annelies Verbon en Ann Vossen, waar ik een enorme lijst aan publicaties aantrof. Naar mijn mening hoort dit niet in een bibliografie van een wetenschapper. Ben benieuwd naar de mening van anderen. Vinvlugt (overleg) 9 jun 2020 09:52 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg_gebruiker:Ellywa#Annelies_Verbon

artikel Frank de Graaff[bewerken | brontekst bewerken]

Onlangs werd mijn bijdrage in het artikel van Frank de Graaff verwijderd door gebruiker Gasthuis. Ik vind dat hij ten onrechte dingen verwijdert die hem onwelgevallig zijn, met als argument dat de bijdrage te uitgebreid is. Graag een reactie. Peter Koolaard (overleg) 11 jun 2020 14:52 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Frank de Graaff

Welvaartstheorie en Welvaartseconomie samenvoegen?[bewerken | brontekst bewerken]

De beschrijvingen op de pagina's Welvaartstheorie en Welvaartseconomie lijken veel op elkaar. Een maand geleden heb ik voorgesteld beide pagina's samen te voegen, maar heb nog geen reactie gehad. Twee vragen hierover:

  1. Kan iemand hierop svp nog inhoudelijk reageren?
  2. Hoe lang moet je wachten als er geen discussie volgt, voordat je een voorstel onbediscussieerd mag uitvoeren? (In WikimediaCommons is dat minimaal twee weken, hier heb ik geen termijn gevonden.)

JopkeB (overleg) 14 jun 2020 10:56 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Welvaartstheorie

Dit lemma is een eenvrouwsproject geworden, bijna alle bewerkingen, vele honderden, zijn van User:Abigaïl47. Het wordt me te veel om na te gaan wat ze allemaal heeft bewerkt, maar het is lang niet allemaal goed. Zo lees ik dat kaboutertjes schade hebben aangericht en dat er in de 19e eeuw al semafoons bestonden. Wat moeten we ermee? Volledige revert? Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:27 (CEST) Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:29 (CEST)

Beste Harrie, ik doe mijn best om uit te leggen hoe het komt dat de Adder zonk. Ik gebruik hiervoor het verslag uit 1882 en delpher. Escher als saboteur aanwijzen kan niet omdat hij hiervoor niet is veroordeeld, daarom noem ik de klabouter als het op de techniek aankomt. Inmiddels heb ik deze verwijderd. Dat het door mij aangehaalde verslag aan de Koning vol tegenstrijdigheden zit is interessant. Semafoons werden toen al wel gebruikt en spelen een hoofdrol in de communicatie. De Adder was zoek op de dag dat hij zonk. De oude pagina er weer op zetten doet de waarheid geen recht. Hierin lijkt het alsof de Adder zinkt door het weer, maar dan benoem je niet de oorzaak van de ramp.Abigaïl47 (overleg) 15 jul 2020 16:11 (CEST)Abigaïl~47Abigaïl47 (overleg)

Dit lemma is een eenvrouwsproject geworden, bijna alle bewerkingen, vele honderden, zijn van User:Abigaïl47. Het wordt me te veel om na te gaan wat ze allemaal heeft bewerkt, maar het is lang niet allemaal goed. Zo lees ik dat kaboutertjes schade hebben aangericht en dat er in de 19e eeuw al semafoons bestonden. Wat moeten we ermee? Volledige revert? Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:27 (CEST) Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:29 (CEST)

Overleg vindt plaats op Overleg:Zr.Ms. Adder (1875)#Wat moeten we hiermee?.

Dit lemma is een eenvrouwsproject geworden, bijna alle bewerkingen, vele honderden, zijn van User:Abigaïl47. Het wordt me te veel om na te gaan wat ze allemaal heeft bewerkt, maar het is lang niet allemaal goed. Zo lees ik dat kaboutertjes schade hebben aangericht en dat er in de 19e eeuw al semafoons bestonden. Wat moeten we ermee? Volledige revert? Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:27 (CEST) Handige Harrie (overleg) 15 jul 2020 12:29 (CEST)

Overleg vindt plaats op Overleg:Zr.Ms. Adder (1875)#Wat moeten we hiermee?.

Musée Marguerite Yourcenar > Museum Marguerite Yourcenar[bewerken | brontekst bewerken]

Aangezien er tot op heden nog weinig reacties zijn binnengekomen plaats ik hierbij voor alle zekerheid ook nog een oproep voor eventuele reacties. Ik dank u hartelijk voor de te nemen moeite. LeonardH (overleg) 3 jul 2020 11:02 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Musée Marguerite Yourcenar

Socialistische Jeugd van Nederland (1960-1972)[bewerken | brontekst bewerken]

Op OTRS hebben we een artikel over deze jongerenorganisatie ontvangen, van iemand die de tekst graag vrij wil geven voor Wikipedia. Hoewel de tekst volgens mij goed geschreven is, moet er nog een en ander aan gebeuren, zoals de bronvermelding. Is er iemand die dit een interessant onderwerp vind en het op zou willen pakken? Ik breng je graag in contact. Ciell 16 jun 2020 17:10 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Ciell

Sophie Wilmès[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb de indruk dat iemand zijn/haar (negatieve) visie op Sophie Wilmès en de Belgische aanpak op de coronapandemie wil doordrukken, maar ik word er eveneens van opinie doordrukken beschuldigd door het bewuste stuk te betwisten. Wil iemand in alle neutraliteit even meekijken? MichielDMN 🐘 (overleg) 13 jul 2020 20:10 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Sophie Wilmès

Verwijdering van afbeelding op basis van ongefundeerde vermoedens over copyrightschending[bewerken | brontekst bewerken]

In het artikel van Axel en Helena van der Kraan wordt zonder enige opgave van reden een drietal afbeeldingen, die al acht jaar onder CC licentie online staan op YouTube. Hierbij verzoek ik om nader overleg en herstel van de bijdrage op. Mdd (overleg) 18 jun 2020 00:07 (CEST)

Een gevoelig onderwerp, ik weet het. Er is een (lange) paragraaf met geweld door kolonisten. En terecht. Andersom zijn er aanslagen geweest op de nederzettingen. Het zou goed zijn een (korte, neutrale) paragraaf toe te voegen over geweld tegen de nederzettingen. Daarmee komt het artikel meer in balans. Het geeft de neutrale lezer immers een beter beeld van het conflict. Ik heb een zo neutraal mogelijke paragraaf toegevoegd. Echter deze toevoeging wordt telkens door een enkele gebruiker teruggedraaid. Ik heb de paragraaf aangepast, maar het lijkt wel of deze toevoeging er niet in mag komen. Gevolg was een bewerkingsoorlog en een blokkade. De blokkade is afgelopen. Ik heb een nieuwe paragraaf toegevoegd als voorstel, maar ben bang dat deze direct weer wordt verwijderd. Het lijkt me goed als er meerdere mensen vanuit de Wikipedia-gemeenschap over oordelen. Stipenstoer (overleg) 19 jul 2020 21:26 (CEST)

Jos Heijmans is sinds 2011 burgemeester van Weert. Op 12 juni werd dit nog in kort geding bevestigd door de rechtbank. Een ontslagprocedure starten kan pas wettelijk vanaf 19 juni en een ontslag wordt verleend per koninklijk besluit. Desondanks past SH'64 de tekst steeds aan naar dat Heijmans geen burgemeester meer is. Overleg voeren doet hij niet. Op zijn OP is door mij een overleg gestart, met verwijzingen naar een andere OP met meer informatie over de wettelijke regeling om een burgemeester te ontslaan en naar de uitspraak van de rechtbank. Bij die uitspraak staat onder het kopje "Feiten", bij punt 2.1.: " [de heer X] is sinds 2011 burgemeester van de gemeente." In het begeleidende persbericht van rechtspraak.nl staat: "De rechter heeft vastgesteld dat de vordering is ingesteld door een natuurlijke persoon die burgemeester is." Het is niet bij te benen om de bewerkingen van SH'64 terug te draaien. Gaarne input op de OP van SH'64 (hier). Als ook deze poging niets uithaalt, rest mij niets anders dan een verzoek in te dienen op Regblok om een (deel)blokkade. HT (overleg) 15 jun 2020 09:45 (CEST)

Allahabad of Prayagraj (3x) ?[bewerken | brontekst bewerken]

Moeten de Indiase stad, het district en de divisie Prayagraj terughernoemd worden naar de Allahabad-spelwijzen? Het overleg daarover wordt gevoerd op Overleg:Prayagraj (stad)#Allahabad (3x). Wutsje 15 jun 2020 19:06 (CEST)

Splitsing pagina biomassa[bewerken | brontekst bewerken]

Biomassa is een begrip dat zowel in de biologie als in de economie wordt gebruikt, waarbij de nadruk op verschillende aspecten ligt. Op de huidige pagina over Biomassa wordt het begrip vanuit beide disciplines door elkaar beschreven, wat in mijn ogen zorgt voor een rommelig en verwarrend artikel. Graag zou ik de informatie op deze pagina splitsen in twee aparte pagina's, zoals reeds in 2014 werd voorgesteld op de overlegpagina maar nooit werd uitgevoerd. WimAndersson (overleg) 16 jun 2020 16:50 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Biomassa

Voorstel voor uitgangspunten van categorisatie en de sortering van categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Na een discussie, bewerkingsoorlog en helaas een korte (deel)blokkade, is er nu een beperkte steun voor een voorstel voor uitgangspunten mbt categorisatie, en ook over de sortering (default sort) van categorieën. Mocht er nog input zijn van mensen die nog niet eerder bij de discussie betrokken waren, is dit zeker gewenst. Ciell 17 jun 2020 11:14 (CEST)

Tijdslimiet voor consensus[bewerken | brontekst bewerken]

Een tijdslimiet voor consensus kan handig zijn. Cerkeliste (overleg) 31 jul 2020 12:49 (CEST)

Gebruik van Volkse namen of Latijnse namen voor kerken en heiligen in Frans-Vlaanderen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste medegebruikers, Naar aanleiding van een uitvoerige discussie op mijn overlegpagina zou ik graag de hulp willen inroepen van de gebruikers van het Overleg gewenst over het volgende onderwerp: Gebruik van Volkse namen of Latijnse namen voor kerken en heiligen in Frans-Vlaanderen Graag uw eventuele reacties op mijn overlegpagina om de discussie centraal te kunnen houden. Alvast heel erg hartelijk bedankt voor uw eventuele bijdragen.LeonardH (overleg) 20 jun 2020 11:00 (CEST)

Beste medegebruikers, Het overleg over dit onderwerp is nog steeds gaande en bijdragen aan het overleg zijn wat dat betreft meer dan welkom. Wie kan hierover nadere informatie aandragen; het betreft met name het gebruik van de naam Sint-Omaarskerk in Frans-Vlaanderen versus de meer in België en Nederland tegenwoordig gebruikelijkere naam van Sint-Audomaruskerk. Bijdragen kunnen worden gedaan op mij OP waar het overleg plaatsvindt. Alvast heel erg hartelijk bedankt voor de te nemen moeite.LeonardH (overleg) 24 jun 2020 21:48 (CEST)

Er is m.i. overleg nodig over de wenselijkheid van deze nieuwe categorie, o.a. vanwege de potentieel zeer grote impact op de nu gangbare categorisatie van vliegvelden. Bob.v.R (overleg) 25 jun 2020 04:55 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg categorie:Luchthaven

Geografische namen Friesland[bewerken | brontekst bewerken]

Als onderdeel van het plan om Wikipedia:Buitenlandse geografische namen uit te breiden naar Wikipedia:Geografische namen is voorgesteld om voor Friese geografische namen de Basisregistratie Adressen en Gebouwen te volgen (voor de duidelijkheid: 'Friesland' blijft daarbij gewoon 'Friesland'). Onderbouwde meningen zijn welkom. Encycloon (overleg) 28 jun 2020 12:03 (CEST)

Er staat als je het 1 x hebt gehad, dat je de rest van je leven Immuun bent. NIET WAAR. Ik heb het 2 x in mijn ook gehad. 1e keer geen juiste behandeling. ( geen : Prednison ( waar ik weer staar aan heb overgehouden en geen Eusaprim) dus kreeg TP voor de 2e keer. Symptomen: Geen Griepgevoel, maar 24 uur per dag, Vreselijke Hoofdpijnen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 86.83.127.131 (overleg · bijdragen)

Wikipedia volgt bronnen. Als jij een goede bron hebt dat 1x niet klopt en meerdere keren wel, kun je het aanpassen. Dat jij zelf ervaring hebt is geen bron, zie WP:GOO. Edoderoo (overleg) 28 jun 2020 18:57 (CEST)


De discussie vindt plaats op

Betrouwbare bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Op Wikipedia:Verzoekpagina_om_commentaar#Betrouwbare_bronnen is een discussie/verzoek om commentaar gestart teneinde Wikipedia:Betrouwbaarheid van bronnen te kunnen verbeteren. The Banner Overleg 28 jun 2020 19:52 (CEST)

Voorstel voor uitgangspunten van categorisatie en de sortering van categorieën (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Het overleg hierover is vastgelopen. Assistentie noodzakelijk. The Banner Overleg 29 jun 2020 14:18 (CEST)

Kan uit het artikel het artikel van Cornelis Verhoeven in Trouw d.d. 16 november 2000 al dan niet afgeleid worden dat Simon Stevin zelf de term wijsbegeerte heeft bedacht c.q. geïntroduceerd? Gouwenaar (overleg) 29 jun 2020 23:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Simon_Stevin#'Wijsbegeerte'

Zou Verzoekpagina om commentaar niet beter hernoemd kunnen worden? (Geen wereldprobleem, maar een correct Nederlandse naam staat wel zo professioneel.) Encycloon (overleg) 1 jul 2020 11:38 (CEST)

Op zijn OP loopt een voorstel om tot afspraken te komen. Graag aldaar feedback. Vdkdaan (Gif mo sjette) 2 jul 2020 12:28 (CEST)

Gelijkenis of parabel[bewerken | brontekst bewerken]

Spreekt men in Bijbelse context over gelijkenis of parabel? Handige Harrie (overleg) 20 jul 2020 19:08 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Parabels van Jezus

Veroordeling van acteur Guy Van Sande[bewerken | brontekst bewerken]

Discussie over waar (wel of niet in de inleiding van het artikel) en hoe uitgebreid een veroordeling wegens bezit en verspreiding van kinderporno moet worden vermeld in het artikel over acteur/politicus Guy Van Sande. GeeJee (overleg) 22 jul 2020 12:41 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Guy Van Sande

Onnodig weghalen hoofdletter bij interne links[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipediaan Muijz verandert structureel de hoofdletter aan het begin van een interne link naar een kleine letter. Van bijvoorbeeld [[Sokkel (beeld)|sokkel]] maakt hij [[sokkel (beeld)|sokkel]] en van bijvoorbeeld [[Rail (spoorwegen)|spoorrail]]s maakt hij [[rail (spoorwegen)|spoorrail]]s. In de weergave brengt dat geen verandering, kijk maar: sokkel (met hoofdletter) en sokkel (met kleine beginletter). In december vorig jaar wees ik hem er al op dat zijn aanpassingen onnodig en daarmee overbodig zijn. In een van die lemma's paste hij toen in één bewerking liefst zo'n 36 keer een hoofdletter aan in een kleine letter (hier). En voorlopig gaat hij vrolijk daarmee verder. De bewerkingen zijn irritant, aangezien ze op iemands volglijst terechtkomen, terwijl ze volkomen zinloos zijn. Ik hoop dat iemand hem kan overtuigen om met die bewerkingen te stoppen, die een duidelijke overtreding van de WP:BTNI-regeling zijn. Mocht dat niet lukken, dan overweeg ik ten zeerste een gang te maken naar het Regblok wegens projectverstorend gedrag. Zie voor de discussie van december vorig jaar zijn OP: hier. HT (overleg) 5 jul 2020 14:39 (CEST)

Reactie Muijz en daaropvolgende discussie verplaatst naar Overleg gebruiker:Muijz#Hoofdletters in interne links. Verdere reacties graag ook daar geven. Encycloon (overleg) 12 jul 2020 11:49 (CEST)

"Deadname" of voormalige naam van transgender artieste[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik zou graag wat meningen horen over wat ik op de volgende pagina heb geschreven: Overleg:Against Me!. Het betreft discussie over het weghalen van de geboortenaam van een artiest, die als transgender uit de kast is gekomen en een nieuwe naam heeft omarmt. Mvg, AnarchistiCookie Overleg 9 jul 2020 20:41 (CEST)

Shamirs Secret Sharing[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel wiskundig onderlegd, weet ik te weinig over getaltheorie. Toch heb ik sterke twijfel over de kwaliteit van dit artikel. vis →  )°///<  ← overleg 12 jul 2020 13:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shamirs Secret Sharing

Het overleg vindt vooral plaats op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20200621. Elly (overleg) 12 jul 2020 16:47 (CEST)

Dit artikel is erg eenzijdig vanuit één standpunt geschreven. Op 10-01-2019 heb ik geprobeerd er een overleg to openen, maar niemand reageerde. Toen ik vandaag zelf iets over de inhoud probeerde uit te zoeken op het internet, trof ik deze tekst aan die 4 jaar geleden op het internet is gedeeld en deels identiek is aan de tekst in het artikel. Het artikel Curaçaose slavenopstand van 1795 is mogelijk voor een groot deel gecopieerd van deze tekst. Dus: copyvio. oSeveno (overleg) 12 jul 2020 14:47 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Curaçaose slavenopstand van 1795
Ook even gemeld bij de werkgroep WP:WGC. Ciell 12 jul 2020 16:59 (CEST)

Dit artikel kent een aantal grote problemen. Uw visie daarop is welkom op Talk:Marianne Bastiaens. Wutsje 14 jul 2020 19:56 (CEST)

Ik twijfel eraan of de beschrijvingen van de korrelcellen altijd wel juist zijn. De aanmaker meent dat er geen (overduidelijke) inhoudelijke problemen zijn. Wimpus (overleg) 15 jul 2020 15:27 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Korrelcel

Aangepaste hoofdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Na voornamelijk het in lijn brengen van de mobiele versie met de desktopweergave van de hoofdpagina, en het ervoor zorgen dat beide op smalle schermen (in smalle vensters) er redelijk uitzien, zijn er nog enkele keuzes te maken. Elke opbouwende input is welkom! Met vriendelijke groeten — Mar(c). [O] 15 jul 2020 20:32 (CEST)

Dreigend conflict[bewerken | brontekst bewerken]

Er dreigt een bewerkingsconflict op Kinder- und Hausmärchen en Bijwoordelijke bijzin. User:Oviao236 en daarna User:Tuniae hebben (of heeft?) zich als doel gesteld om op alle wikipedia's de link naar een bepaalde website ([2] te verwijderen. Het is een conflict met meerdere gebruikers, User:Guss en mijn persoon en er zjn vast nog wel meer medestandes. Kan hier, voor de NL wiki, iets structureels worden gedaan om dat te verhinderen? Handige Harrie (overleg) 16 jul 2020 15:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Handige Harrie

Peiling sortering categorieën[bewerken | brontekst bewerken]

Op Wikipedia:Opinielokaal/Sortering in categorieën (en bijbehorende overlegpagina) wordt een peiling voorbereid. Met name aan meer ervaren categoriseerders het verzoek argumenten op de peilingpagina aan te vullen, met name aan minder ervaren gebruikers de vraag of de uitleg voldoende helder is. Encycloon (overleg) 16 jul 2020 20:05 (CEST)

Een gevoelig onderwerp, ik weet het. Er is een (lange) paragraaf met geweld door kolonisten. En terecht. Andersom zijn er aanslagen geweest op de nederzettingen. Het zou goed zijn een (korte, neutrale) paragraaf toe te voegen over geweld tegen de nederzettingen. Daarmee komt het artikel meer in balans. Het geeft de neutrale lezer immers een beter beeld van het conflict. Ik heb een zo neutraal mogelijke paragraaf toegevoegd. Echter deze toevoeging wordt telkens door een enkele gebruiker teruggedraaid. Ik heb de paragraaf aangepast, maar het lijkt wel of deze toevoeging er niet in mag komen. Gevolg was een bewerkingsoorlog en een beveiliging voor een week. De beveiliging is afgelopen. Ik heb een nieuwe paragraaf toegevoegd als voorstel, maar ben bang dat deze direct weer wordt verwijderd. Het lijkt me goed als er meerdere mensen vanuit de Wikipedia-gemeenschap over oordelen. Stipenstoer (overleg) 19 jul 2020 21:26 (CEST)

IP: Strenger blokkeerbeleid[bewerken | brontekst bewerken]

Voorstel van een strenger blokkeerbeleid tegenover IP’s Cerkeliste (overleg) 21 jul 2020 13:07 (CEST)

Gebruiker:Melsaran: “Wikipedia is geen democratie” – interpretatie[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg over de interpretatie van “Wikipedia is geen democratie” Cerkeliste (overleg) 29 jul 2020 09:41 (CEST)

Portalenbalk alfabetisch geschikt met uitzondering van één element[bewerken | brontekst bewerken]

De portalenbalk op de hoofdpagina is volledig alfabetisch geordend behalve het element "wetenschap & technologie". MrLeopold (overleg) 29 jul 2020 10:23 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hoofdpagina

Toni Morrison[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg over het gebruik van de woorden 'wit' versus 'blank' en 'slaven' versus 'tot slaaf gemaakte personen' of 'in slavernij geboren personen'. Laurier (overleg) 28 aug 2020 14:17 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Toni Morrison

Afgeleide termen op een doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Horen op een doorverwijspagina ook termen te staan die afgeleid van, maar niet gelijkluidend aan de hoofdterm van de dp zijn? Apdency (overleg) 8 aug 2020 11:07 (CEST)

Vlag van de Arabische Democratische Republiek Sahara[bewerken | brontekst bewerken]

Bemiddeling gezocht omtrent de inhoud van dit artikel. Quistnix (overleg) 8 sep 2020 18:32 (CEST)

Invoegen van een opiniestuk van Dalilla Hermans in het artikel over Reuzegom[bewerken | brontekst bewerken]

Er is discussie over het invoeren van een opiniestuk van Dalilla Hermans in het artikel van studentenclub Reuzegom. Akadunzio (overleg) 2 aug 2020 23:10 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Reuzegom (studentenclub)

Er is gedegen, specialistische en uitgebreid onderbouwde kritiek op de inhoud van dit artikel. Uw mening daarover is welkom op Talk:Friezen. Wutsje 3 aug 2020 18:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Friezen#Rationale voor herschrijving

Er vindt al enige tijd discussie plaats over hoe en of dit artikel op een neutrale manier uitgebreid kan worden, en welke bronnen daar dan geschikt voor zijn. Inbreng van derden lijkt gewenst om het overleg vooruit te brengen. Encycloon (overleg) 3 aug 2020 20:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Het Apostolisch Genootschap

Dit artikel kent een aantal grote problemen. Uw visie daarop is welkom op Talk:Niko Schuurmans. Wutsje 4 aug 2020 05:39 (CEST)

Hier commentaar gevraagd. Wickey (overleg) 7 aug 2020 12:20 (CEST) Verplaatst vanaf Wikipedia:Verzoekpagina om commentaar. Encycloon (overleg) 8 aug 2020 00:01 (CEST)

Overleg over de haakjes in de titel. JP001 (Overleg)  8 aug 2020 10:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shere Khan (Kipling)#Titel

De geschiedenis van negen jaar geleden herhaalt zich. Uw mening is welkom op Talk:Ilse_Uyttersprot#Objectieve_feiten. Wutsje 9 aug 2020 00:24 (CEST)

soorten tolken: doventolk, schrijftolk en tolk gebarentaal[bewerken | brontekst bewerken]

Daar wil aangegeven: doventolk heeft andere gescheidenisbeschrijving dan tolk gebarentaal. Daarom wil ik verzoeken dat tolk gebarentaal echt alleen gebarentolk. Geen doventolk in pagina tolk gebarentaal. maar pagina doventolk heeft genoeg uitleg over doventolk en geschiedenis. Ook staat er beschrijving dat in eerste jaren is doventolk vaak aan gebarentolk,maar schrijftolk is ook doventolk. het creëert verwarring voor horenden EN doven. het is heel andere geschiedenis. het gaat erom status van overheid voor alle soorten tolken. het is vergoedingsregeling voor alle tolken. Edwtie (overleg) 10 aug 2020 00:11 (CEST)

Aanvullend: wie zich wil inlezen, kan volgens mij het beste beginnen op Wikipedia:Samenvoegen/202007. Encycloon (overleg) 10 aug 2020 21:32 (CEST)

Conner Rousseau[bewerken | brontekst bewerken]

Ik merk dat iemand al een paar keer info probeerde toe te voegen over het schenden van coronamaatregelen door deze politicus. Ik heb het al meermaals gewist omdat ik het niet relevant en onder de geplaatste vorm vooral niet neutraal vind, maar omdat het steeds terugkeert (wellicht door dezelfde anonieme gebruiker) zie ik misschien het verkeerd. Graag jullie mening dus. MichielDMN 🐘 (overleg) 10 aug 2020 11:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Conner Rousseau

Categorieën voor planten die in een bepaald land voorkomen[bewerken | brontekst bewerken]

Erik Wannee stelde de vraag of de recent aangemaakte categorie:Flora van Suriname een wenselijke loot aan de categorieboom is. Vijf bewerkers hebben hun gedachten geuit, waarna er een reeks onbeantwoorde vragen aan Ymnes is overgebleven. Er ligt inmiddels een voorstel voor een lijst met planten die in Suriname voorkomen. Gedachten over deze categorie en de lijst zijn welkom in het categoriecafé. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 12 aug 2020 13:19 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Categoriecafé#Flora van Suriname

"Mantispa styriaca" of bidgaasvlieg?[bewerken | brontekst bewerken]

Onlangs is er voor het eerst een Mantispa styriaca ontdekt in België en sindsdien wordt er bidgaasvlieg als Nederlandstalige naam gesuggereerd door Natuurpunt. De vraag hier is of het artikel op Wikipedia ook die naam moet krijgen. Met vriendelijke groeten - TomZeppelin (overleg) 12 aug 2020 17:15 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mantispa styriaca

Meningsverschil over hoe de vlag er aan één kant uitziet. Wickey (overleg) 8 sep 2020 11:32 (CEST)

Er is twijfel over de juistheid van het artikel over de rivier Flatsum. Bestaat deze rivier wel? - Dinx (overleg) 27 aug 2020 23:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Flatsum

Wolfert van Borsselen, voorouders ter duscussie[bewerken | brontekst bewerken]

De voorouders van Wolfert van Borsselen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolfert_I_van_Borselen zijn niet correct danwel staan ter duscussie: Zie daarvoor https://books.google.nl/books?id=zenBLGCXe6IC&pg=RA12-PA4&lpg=RA12-PA4&dq=Anna+Ruychrok+van+de+Werve&source=bl&ots=IItuvaF2yS&sig=ACfU3U1YS9P-huSiN6CSejeO38m8KbwKGw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiaxcudyZrsAhXhsaQKHTMPBY44HhDoATAGegQICBAC#v=onepage&q=Borsselen&f=false

en https://books.google.nl/books?id=cJNMAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=nl#v=onepage&q=borsselen&f=false

Ik stem ervoor om de ouders van Wolfert te verwijderen! Krommetje3108 (overleg) 5 okt 2020 14:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]

Lijst van langste vrouwen[bewerken | brontekst bewerken]

Inbreng gewenst omtrent criteria voor opname in deze lijst. Gezien deze wijziging moet de titel daar mogelijk ook voor aangepast worden. Encycloon (overleg) 20 aug 2020 18:19 (CEST)

Westelijke Sahara wel of niet op het kaartje van Marokko[bewerken | brontekst bewerken]

Een keer in de zoveel tijd wordt het kaartje van Marokko in de infobox op het artikel over dat land vervangen door een kaartje waarop de Westelijke Sahara, een gebied dat is geannexeerd door Marokko, in wordt gekleurd als zijnde deel van dat land, of in een lichtere kleur om het als geannexeerd weer te geven. Deze annexatie wordt echter niet internationaal erkend en door het internationaal gerechtshof zelfs een bezetting genoemd. Ik zou mensen met verstand van zaken willen verzoeken hun licht over deze zaak te laten schijnen op de overlegpagina van dat artikel. Bedankt. - netraaM22 aug 2020 16:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Marokko#Kaartje_aangepast

Is een incidentele benaming ingeburgerd en dus encyclopedisch?[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn munten die met twee verschillende metalen zijn gefabriceerd, denk aan de 1- en 2-euro munten. Een gangbare Nederlandse benaming hiervoor is tweemetalige munt. Het komt voor dat de benaming bimetalen munt of ook bi-metalen munt wordt gebruikt. Dit lijkt op de Engelse benaming en:bimetallic coin en zou daarom als anglicisme opgevat kunnen worden. Een bimetaal is echter iets heel anders. Kunnen we op basis van incidenteel gebruik van de naam 'bimetalen' of 'bi-metalen' voor munten concluderen dat het een ingeburgerd begrip is in de numismatiek en als equivalent beschouwen van 'tweemetalig'? VanBuren (overleg) 22 aug 2020 22:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bi-metalen munt

Ramp in Beiroet aanduiden als 'explosies' of 'explosie'?[bewerken | brontekst bewerken]

Kan in de titel van het artikel over de ramp in Beiroet de gebeurtenis beter met 'explosies' worden aangeduid of met 'explosie'? Apdency (overleg) 29 aug 2020 20:58 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Explosies in Beiroet 2020#Explosie(s)

Stelling: De gemeenschap van Wikipedia werkt democratisch[bewerken | brontekst bewerken]

Stelling: De gemeenschap van Wikipedia werkt democratisch. Wijziging van richtlijn. Cerkeliste (overleg) 1 sep 2020 10:36 (CEST)

Hernoeming naar Sint-Omaarskerk (Zermezele)[bewerken | brontekst bewerken]

Kortheidshalve verwijs ik naar het overleg op bovengenoemd pagina m.b.t. het voorstel om de naam van deze pagina te hernoemen naar "Sint-Omaarskerk (Zermezele)".

De discussie vindt plaats op <Overleg:Sint-Audomaruskerk (Zermezele)>

Overleg:CEMT-transport[bewerken | brontekst bewerken]

Op OTRS kwam een opmerking over het gebruikte voorbeeld in het artikel. Kan iemand met verstand van internationaal vrachtwagenvervoer dit misschien verwerken? Ciell 5 sep 2020 23:12 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:CEMT-transport

Vlaamse naam voor plaatsen in de Franse noordwesthoek[bewerken | brontekst bewerken]

Recent is een reeks Nederlandse/Vlaamse/Frans-Vlaamse plaatsnamen verwijderd uit artikelen over plaatsen in de Franse Noordwesthoek. In mijn ogen is dat niet netjes gebeurd en ook op oneigenlijke gronden. Ik hoop dat we, als gemeenschap, tot een besluit kunnen komen of de vermelding van deze plaatsnamen (naast de Franse naam) toegelaten is en dat we een besluit kunnen nemen over de wijze waarop dat zou moeten. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 19 aug 2020 21:45 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bainghen

Stelling: Bij overname van één of meer zinnen dient de naamsvermelding opgenomen te worden in het artikel (als onderdeel van de appendix). Cerkeliste (overleg) 14 okt 2020 10:04 (CEST)

Is deze categorie inzichtelijk ingedeeld? Uw visie op dit vraagstuk is welkom op Overleg_categorie:Huis_Nassau#Categorieboom_=_stamboom?. Wutsje 9 sep 2020 21:21 (CEST)

Is het wenselijk dat in deze lijst honderden keren het Sjabloon:Michelinster wordt gebruikt? Uw mening daarover kunt u geven op sOverleg:Lijst van Belgische restaurants met een Michelinster#Overbodige sjablonen. Wutsje 9 sep 2020 22:11 (CEST)

Dit sjabloon is al bijna drie maanden niet meer bijgewerkt. User:Albertoleoncio, een pt:wiki-gebruiker, heeft (al in juni) aangeboden om dat met zijn bot te gaan doen. Wat vindt u daarvan? Reacties graag op Overleg sjabloon:Zijbalk tabel uitbraak SARS-CoV-2#Bot. Wutsje 10 sep 2020 06:09 (CEST)

Ik heb het lemma Twaalfuurtje aangemaakt. De bebronning is echter niet optimaal. Ook is niet zeker of het nog een bloeiend bestaan leidt of wellicht aan het wegkwijnen is na de opkomst van italiaanse bollen, clubsandwiches, wraps e.d. Wie weet meer? mvg HenriDuvent 11 sep 2020 12:57 (CEST)

Op Overleg:Socratische methode ben ik een wat vreemde discussie begonnen over de juiste terminologie bij Plato's ideeënleer: een medewerker vindt 'Idee' maar niets en wil dit vervangen door ondingen als 'prototypen' en 'grondvormen'. Ik heb geen zin in een bewerkingsoorlog om zoiets absurds. Mijn argumenten zijn gegeven, maar ik vrees dat de kersverse medewerker Hermann1992 een punt wil maken en blind blijft voor wat voor de hand ligt. Alvast bedankt, J.G.G. (overleg) 12 sep 2020 20:34 (CEST)

Is deze gebruikersnaamruimtelijst zinvol, of anders gezegd, hoe serieus nemen "we" WP:NIET/GW? Uw mening is welkom op Wikipedia:Te_beoordelen_pagina's/Toegevoegd_20200911#Gebruiker:Simer/Oudste_Nederlanders. Wutsje 12 sep 2020 23:08 (CEST)

Namen bij Annemarie Gualthérie van Weezel[bewerken | brontekst bewerken]

Dienen we naar Annemarie Gualthérie van Weezel te verwijzen als Gualthérie van Weezel of als Van Weezel? Encycloon (overleg) 15 sep 2020 16:06 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Annemarie Gualthérie van Weezel

Biografie Max Verstappen[bewerken | brontekst bewerken]

Mijn bewerking van de biografie van Max Verstappen werd bruutweg verwijderd, terwijl de bronnen kloppen en betrouwbaar zijn. Graag overleg hierover. Jeroen1961 (overleg) 2 nov 2020 23:46 (CET) Jeroen1961 (overleg) 2 nov 2020 23:46 (CET)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]

Er lijkt consensus te zijn over hernoemen, maar nog niet duidelijk over het 'waarheen'. Encycloon (overleg) 23 okt 2020 13:08 (CEST)

Tot mijn verbazing is de discussie over Edo, zijn lintje en de betekenis voor de waardering van wikipedia weer opgelaaid. Er wordt driftig geschoven en weinig overlegd, graag input, bvd mvg HenriDuvent 6 nov 2020 16:51 (CET)

Tabellen en sjablonen uit een anderstalige Wikipedia kopiëren[bewerken | brontekst bewerken]

Is het een probleem als je door het kopiëren van tabellen en sjablonen een notenapparaat krijgt dat er rommelig uitziet, of is dat gedeelte van een pagina niet belangrijk? Apdency (overleg) 3 nov 2020 18:50 (CET)

Geboortedatum eerste vrouw Joe Biden (Neilia Hunter is niet correct; 1966)[bewerken | brontekst bewerken]

Geboortedatum eerste vrouw Joe Biden (Neilia Hunter is niet correct; 1966)

artikel over Antoon Mortier kunstschilder is bijgewerkt met exacte gegevens[bewerken | brontekst bewerken]

Vivrein (overleg) 11 nov 2020 17:37 (CET)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]

Authority control[bewerken | brontekst bewerken]

Er is verzocht dit sjabloon uit te breiden met Discogs. Er zijn wel drie voorstemmen nu, maar op die plek zal niet veel overleg komen. Daarom hier het verzoek je mening te geven. Edoderoo (overleg) 20 sep 2020 18:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Authority control

sjabloon infobox politicus Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Het sjabloon infobox politicus Nederland wordt vooral gebruikt bij de biografielemma's van Nederlandse burgemeesters. Nu is er discussie of de gegevens in de velden huidige functie en sinds ook moeten staan in het veld politieke functies (ook weer met functie en tijdvak), die m.i. bedoeld zijn voor de functies/ ambten in het verleden. Pas als een functionaris aftreedt, dan pas schuiven de gegevens van huidige functie en sinds naar onderen naar politieke functies. M.i. moet je in een infobox niet twee keer dezelfde gegevens willen zien. JoostB (overleg) 28 sep 2020 13:44 (CEST)

Wolfert van Borsselen, voorouders ter discussie[bewerken | brontekst bewerken]

De voorouders van Wolfert van Borsselen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolfert_I_van_Borselen zijn niet correct danwel staan ter duscussie: Zie daarvoor https://books.google.nl/books?id=zenBLGCXe6IC&pg=RA12-PA4&lpg=RA12-PA4&dq=Anna+Ruychrok+van+de+Werve&source=bl&ots=IItuvaF2yS&sig=ACfU3U1YS9P-huSiN6CSejeO38m8KbwKGw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiaxcudyZrsAhXhsaQKHTMPBY44HhDoATAGegQICBAC#v=onepage&q=Borsselen&f=false

en https://books.google.nl/books?id=cJNMAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=nl#v=onepage&q=borsselen&f=false

Ik stem ervoor om de ouders van Wolfert te verwijderen! Krommetje3108 (overleg) 5 okt 2020 14:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wolfert I van Borselen

De nominaties van de oudste mensen zijn niet uitgevoerd. De moderator wenst eerst een consensus te bereiken over de meetlat. Mikalagrand (overleg) 8 okt 2020 17:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Oudemensen

Hoofddeksels: alleen voor mannen en sekseneutraal?[bewerken | brontekst bewerken]

Ik kom op het artikel Hoofddeksel, en ik heb wat moeite met de introductie. Deze is heel erg ruim: "een kledingstuk op het hoofd". De voorbeelden die opgesomd staan en een zelfstandig artikel hebben, gaan echter allemaal over mannelijke varianten (die eventueel ook als sekseneutraal gedragen kunnen worden). Het hoofdkapje, zoals mijn oma hem droeg in de kerk, de niqaab waar erg veel om te doen is geweest de afgelopen jaren ivm de wetgeving omtrent gezichtsbedekking, en de witte of bijvoorbeeld zwarte sluier en de tradities hieromtrent bij bijvoorbeeld huwelijk, en begrafenissen, en niet te vergeten de symboliek vanuit Azië, zoals bijvoorbeeld Mata Hari en de Dans van de Zeven Sluiers. Zijn dat allemaal geen "hoofddeksels"? Zijn "deksels" alleen de voorgevormde varianten misschien?

Even een ping naar Matroos Vos vanwege zijn kennis van etymologie, maar ik ben heel benieuwd naar een ieders input. Ciell 9 okt 2020 15:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hoofddeksel

Onenigheid over invulling van deze pagina, voornamelijk over de (ir)relevantie van een recente rechtszaak. Encycloon (overleg) 11 okt 2020 20:39 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ab Gietelink

Pierre Langerock: link naar familiewebsite[bewerken | brontekst bewerken]

Voegt, bezien in het licht van WP:EL, een link naar de website van de familie Langerock iets toe aan de biografie van deze Belgische architect (1859-1923)? Uw visie daarop is welkom op Talk:Pierre Langerock. Wutsje 16 okt 2020 12:13 (CEST)

Categorie:Sprookjesverfilming[bewerken | brontekst bewerken]

Is het beter om de categorie te verplaatsen van Categorie:Film naar genre naar Categorie:Film naar oorsprong (vanwege sprookjesverfilming) of om de titel te veranderen in "Categorie:Sprookjesfilm"? ABPMAB 16 okt 2020 17:01 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg categorie:Sprookjesverfilming

Bibliografie Lode Vereeck[bewerken | brontekst bewerken]

Hoeveel en eventueel welke categorie publicaties zou(den) er in Vereecks bibliografie vermeld moeten worden? Encycloon (overleg) 21 okt 2020 17:34 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lode Vereeck#Bibliografie

Ontsnapte slaaf, of vluchteling[bewerken | brontekst bewerken]

Twee gebruikers met een tegengestelde mening hebben een discussie over of er gesproken moet worden over ontsnapte slaven of over vluchtelingen. Het gaat hierbij om vluchtende mensen via de Underground Railroad. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2020 14:06 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Toni Morrison

Herzien biografisch artikel bekende Belg[bewerken | brontekst bewerken]

Op OTRS komt het verzoek binnen van iemand die ontevreden is met zijn biografisch artikel. Het is verouderd en vraagt om bijwerking. Gezien het (hele kleine!) aantal beschikbare OTRS-agenten en de wachtrij van meer dan 30 mails, vraag ik in overleg met de mailer of iemand hier het artikel voor hem onder handen wil nemen. Hij heeft een tekst klaar, maar hij weet ook dat wij daarbij vooral geïnteresseerd zijn in de secundaire bronnen. Hij heeft toestemming gegeven voor het doorsturen van zijn verzoek, en het in contact brengen van een van onze bijdragers met hem. Wil je graag helpen, hoor ik het graag op mijn overlegpagina. Ciell need me? ping me! 18 nov 2020 19:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Ciell (en ticket:2020092510013724 in OTRS)

Is dit artikel (al) neutraal genoeg? Encycloon (overleg) 28 nov 2020 17:29 (CET)

Cyberpesten als nuweg-reden[bewerken | brontekst bewerken]

In de richtlijnen voor moderatoren is nu niet opgenomen dat een pagina direct verwijderd mag worden vanwege cyberpesten, hoewel dat in de praktijk wel gebeurt. Het voorstel is om dit ook formeel in de richtlijnen vast te leggen. Uw reactie is welkom op Overleg_Wikipedia:Richtlijnen_voor_moderatoren#Cyberpesten. Wutsje 25 okt 2020 18:56 (CET)

Het Apostolisch Genootschap[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb grote moeite met deze edit. Weliswaar komt die tekst overeen met de gegeven bron maar naar mijn mening was de oude tekst afdoende en minder negatief dan deze tekst.

Meningen? The Banner Overleg 2 nov 2020 16:38 (CET)

Tot mijn verbazing is de discussie over Edo, zijn lintje en de betekenis voor de waardering van wikipedia weer opgelaaid. Er wordt driftig geschoven en weinig overlegd, graag input, bvd mvg HenriDuvent 6 nov 2020 16:51 (CET)

Hoe zou deze lijst eruit moeten zien? Mede omdat hier ook externe personen een mening over hebben (voorzichtig gesteld), lijkt het me gewenst dat meer gebruikers hierover meedenken. Encycloon (overleg) 28 nov 2020 12:08 (CET)

Er lijkt consensus te zijn over hernoemen, maar nog niet duidelijk over het 'waarheen'. Encycloon (overleg) 23 okt 2020 13:09 (CEST)

Recent is voorgesteld om de huidige naam van dit klooster gelegen net over de Nederlandse grens te hernoemen naar een Duitstalige naam. Graag uw mening(en) hierover. Het hernoemingsverzoek is afgewezen met als motivatie dat er eerst overleg gevoerd dient te worden.LeonardH (overleg) 24 okt 2020 10:39 (CEST)

Overleg vindt plaats op Overleg:Klooster 's-Gravendaal.

Dit sjabloon wordt op vrij grote schaal in allerlei artikelen geplaatst. Zou het niet zinvol zijn om afspraken te maken over wat erin wordt gelinkt en met welk doel? Uw mening daarover is welkom op Overleg_sjabloon:Bibliografische_informatie#Vraag. Wutsje 2 dec 2020 17:09 (CET)

Mijn bewerking van de biografie van Max Verstappen werd bruutweg verwijderd, terwijl de bronnen kloppen en betrouwbaar zijn. Graag overleg hierover. Jeroen1961 (overleg) 2 nov 2020 23:46 (CET) Jeroen1961 (overleg) 2 nov 2020 23:46 (CET)

KNRM: redders in de orde van Dorus Rijkers[bewerken | brontekst bewerken]

Via OTRS kwam het bericht binnen van iemand die bronmateriaal en een tekst heeft over iemand die Redder is in de orde van Dorus Rijkers. Hij vraagt hulp bij het op Wikipedia zetten van deze informatie. Ciell need me? ping me! 4 nov 2020 21:54 (CET)

Encyclopedische waarde van muzikale werken[bewerken | brontekst bewerken]

Enige tijd geleden heb ik artikelen over muziekalbums wegens NE ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. De albums leken alleen vermeld in databases, maar niet beschreven in andere bronnen zoals recensies. Toch zijn de artikelen per de betreffende sessie behouden. Naar aanleiding hiervan heb ik een overleg gestart in het Muziekcafé. Graag jullie twee centen. hiro the club is open 5 nov 2020 22:10 (CET)

Streekgebonden namen in Noord-Frankrijk[bewerken | brontekst bewerken]

De Taalunie, door deze Wikipedia aangewezen als scheidsrechter voor de gangbaarheid van buitenlandse geografische namen in het Nederlands, heeft een nieuwe lijst met namen toegevoegd waarvan ze zelf aangeven dat de gebruikelijke naam in het Nederlands de plaatselijke, Franse naam is. Het voorstel is deze lijst te negeren voor de richtlijn WP:BGN, ♠ Troefkaart (overleg) 11 nov 2020 11:03 (CET)

StuivertjeWisselen[bewerken | brontekst bewerken]

JaelaCole (overleg) 14 dec 2020 11:14 (CET)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]

Beste, ik kreeg uw mail maar ik kan niet reageren. Bovendien zie ik dat u nog maar 2 maanden actief bent op Wikipedia. Ik ben zelf nieuw en ik zou het niet durven. Mijn intentie is niet van reclame te maken. Hoe kan ik bijdragen?

Grijze wolven[bewerken | brontekst bewerken]

{{Overleg gewenst|waar=Overleg:Grijze Wolven|bericht=De pagina staat op slot en er wordt niet meer overlegd. Vlak daarvoor heeft een inmiddels verbannen gebruiker een sjabloon op de pagina geplaatst dat de neutraliteit wordt betwist. Ik heb geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke [[3] te maken want het is geen overzichtelijk conflict. De beveiliging eindigt over twee weken en dan begint het gedoe waarschijnlijk weer van voor af aan. Tenzij iemand het overleg weer op gang weet te krijgen. Bijdenhandje (overleg) 20 dec 2020 17:09 (CET) }}

Grijze Wolven[bewerken | brontekst bewerken]

De pagina staat op slot en er wordt niet meer overlegd. Vlak daarvoor heeft een inmiddels verbannen gebruiker een een NPOV sjabloon op de pagina geplaatst zonder te verduidelijken waarom de neutraliteit wordt betwist. Ik heb geprobeerd om een zo duidelijk mogelijke samenvatting te maken want het is geen overzichtelijk conflict. De beveiliging eindigt over twee weken en dan begint het gedoe waarschijnlijk weer van voor af aan. Tenzij iemand het overleg weer op gang weet te krijgen. Bijdenhandje (overleg) 20 dec 2020 17:14 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Grijze Wolven

Formulering voorkeur voornaamwoorden[bewerken | brontekst bewerken]

Onenigheid over een formulering, met name wat betreft tot op welke hoogte je een Engelse zin kunt/mag interpreteren. Encycloon (overleg) 23 dec 2020 22:35 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Tash Sultana

Oudste personen[bewerken | brontekst bewerken]

Zo af en toe kijk ik eens bij de artikeltjes over oudste mannen en vrouwen. Alhoewel ik aanneem dat er in het verleden al eens discussie over is gevoerd stel ik de volgende vraag: Waarom al die individuele artikelen? Over een groot deel van de personen is niet meer vermeld (en waarschijnlijk ook niet te melden) dan dat ze erg oud werden, soms aangevuld met wat nutteloze trivia. Over een paar is meer te vertellen. Naar de artikeltjes over de oudste vrouwen heb ik nog niet gekeken, maar ik verwacht een soortgelijke evaluatie.

Het lijkt mij goed om eens wat meningen en ideeën te verzamelen, wat misschien t.z.t. kan uitvloeien in een peiling en/of stemming. Ik ben benieuwd. Ken Tukkie (overleg) 15 nov 2020 10:46 (CET)

Russische nationaliteit[bewerken | brontekst bewerken]

Een ongeregistreerde gebruiker heeft nu al meermaals de vermelding van de nationaliteit in de inleiding en de categorie gewijzigd van "Russisch (Oekraïens)" naar "Oekraïens". Op zich heb ik niks tegen de vermelding van Oekraïne in het artikel van deze actrice, maar zij overleed in 1919, toen Oekraïne nog lang niet bestond (wel een voorloper ervan). Het lijkt me wat discutabel om "Russisch" uit het artikel te schrappen, zeker gezien het merendeel van haar leven en carrière in Moskou lijkt te hebben gewoond. Ik had het twee keer teruggedraaid, maar nu wordt het weer weggehaald met als motivatie "maar er waren Oekraïners". Ik heb niet veel zin in een BWO, dus vraag ik maar meer meer meningen. Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 16 nov 2020 00:07 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Vera Cholodnaja

Lijsten zonder meerdere items[bewerken | brontekst bewerken]

Hoe om te gaan met lijsten die minder dan twee items bevatten? Encycloon (overleg) 18 nov 2020 18:38 (CET)

Ontsnapte slaaf, of ontsnapte vrouw[bewerken | brontekst bewerken]

Twee gebruikers met een tegengestelde mening hebben een discussie over of er gesproken moet worden over ontsnapte slaven of over ontsnapte personen/vrouw. Het gaat hierbij om vluchtende mensen via de Underground Railroad. Dqfn13 (overleg) 24 nov 2020 14:06 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Toni Morrison

Er is onenigheid over de vraag of de huidige introductie goed genoeg is, of verbeterd zou moeten worden (en zo ja: op welke manier dan). Encycloon (overleg) 26 nov 2020 10:55 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Houtsoort

URL op Twitter als bron?[bewerken | brontekst bewerken]

De officiële URL van ROOD, jong in de SP zou zijn aangepast. Dat is niet makkelijk te verifiëren. Ik weet niet of mensen er bezwaar tegen hebben dat Twitter gebruikt gaat worden als bron? Als dat bezwaarlijk is dan hoor ik het graag. Op http://rood.sp.nl staat linksonder een link naar het officiële Twitter-account van ROOD. Op dat Twitter account wordt de nieuwe URL vermeld. Bijdenhandje (overleg) 6 dec 2020 17:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:ROOD,_jong_in_de_SP

in de tekst over het retrovirus staat een grote fout. Er wordt gesteld dat viraal RNA door ribosomen wordtvertaald naar DNA. Dat is niet correct. Ribosomen kunnen van viraal RNA alleen proteinen maken. DNA wordt alleen gemaakt in de celkern door speciale enzymen aldaar. Deze fout ondergraaft de geloofwaardigheid van de tekst en draagt nodeloos bij aan de vele broodjes Aap complot verhalen. 2001:981:F38C:1:711B:A6BF:6E95:6564 31 dec 2020 12:14 (CET)