Wikipedia:Overleg gewenst/Archief 2018

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Joop M. Joosten

Wat is de gewenste naam voor het lemma? Joop M. Joosten of Joop Joosten ? de overleden kunsthistoricus staat bij de RKD [1] bekend als "Joop Joosten" maar publiceerde onder "Joop M. Joosten"

De discussie vindt plaats op Overleg:Joop M. Joosten

Op Overleg:Ketamine is een vraag gesteld over de wenselijkheid van videos van Drugslab op drugsgerelateerde lemma's. Itsme (overleg) 2 dec 2017 17:23 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ketamine#Drugslab

Titelwijziging basketbal België[bewerken | brontekst bewerken]

Bob van R. heeft op Wikipedia:Sportcafé#Basketbal een voorstel tot titelwijziging gedaan van een tweetal basketbal-artikelen. Niet iedereen is het daarmee eens. The Banner Overleg 3 dec 2017 15:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Sportcafé#Basketbal

Doorgeschoten categorisering in steeds specifiekere en diepere subsubcategorieën[bewerken | brontekst bewerken]

In het categoriecafé stel ik de vraag of de manier waarop op dit moment gecategoriseerd wordt in steeds diepere en zeer specifieke subcategorieën wenselijk is, of dat we op die manier artikelen juist moeilijker vindbaar maken? Eenieder mag aldaar zijn mening kenbaar maken. LeeGer 4 dec 2017 03:16 (CET)

Gravitatie en zwaartekracht[bewerken | brontekst bewerken]

Ik meen dat Ad Hooyer hier een nieuwe theorie presenteerde en daar graag commentaar op wil hebben. The Banner Overleg 4 dec 2017 11:22 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Ab Hooyer/Kladblok

Sedert vijf jaar hebben wij een kasteel te Guigoven volledig in privé eigendom en hernoemd naar Kokima eventkasteel omdat de benaming Rood Kasteel een zeer slechte associatie had met drugs, faillissementen, ... . Nu wilt men de naam Rood Kasteel op Wikipedia behouden terwijl deze naam niet in gebruik is (nergens op het kasteel zelf alsook geen wegmarkeringen). De officiële benaming is Kasteel heren van Guigoven (https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/32241).Yannickvdw (overleg) 6 dec 2017 16:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Rood_Kasteel

Alcoholmisbruik Juncker[bewerken | brontekst bewerken]

Anoniem wordt telkenmale hierover tekst geplaatst. Toevoeger is gewezen op WP:BLP maar persisteert. Graag meekijkers gevraagd. MoiraMoira overleg 8 dec 2017 09:57 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jean-Claude Juncker

Objectief met vaste brandpuntsafstand[bewerken | brontekst bewerken]

Het blijft onrustig bij dit overleg, dus als er mensen zijn die mee willen denken? JanB46 (overleg) 10 dec 2017 10:51 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Objectief met vaste brandpuntsafstand

Slag bij Rocourt[bewerken | brontekst bewerken]

De slag is terdege wel E maar veel van de feiten genoemd wijken af van de versies op ENWP, FRWP en DEWP. Door het gebrek aan bronnen zijn die feiten niet te controleren of te corrigeren. Vanwege de onbetrouwbaarheid heb ik er een twijfelsjabloon opgezet, maar iemand is het daar niet mee eens. The Banner Overleg 10 dec 2017 22:32 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Slag bij Rocourt

Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt verbetering gezocht voor Sjabloon:Navigatie concentratiekampen Tweede Wereldoorlog, dat nu vol staat met fouten en inconsequenties. Overleg is [...] en meer meningen zijn erg welkom. The Banner Overleg 12 dec 2017 23:40 (CET)

Schip versus affaire[bewerken | brontekst bewerken]

Verdienen dit en dit artikel een eigen artikel in deze encyclopedie, of moeten ze opgaan in één artikel?

Ander inzicht t.a.v.schijnkrachten[bewerken | brontekst bewerken]

De discussie vindt plaats op Gebruiker:A Hooyer/Kladblok

Graag wat input over het al dan niet vermelden van de naam van een niet-bekende partner en twee externe links, zijnde overlijdensberichten over de overleden vader. Ik verwijderde de info intussen, maar ik vermoed dat er discussie zal volgen. MichielDMN 🐘 (overleg) 22 jan 2018 16:51 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Yver Leterme

Boves Luci Brussel[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb de pagina 'Boves Luci Brussel' geschreven en ik zou deze graag zo snel mogelijk verwijderd zien. Is dit mogelijk? Dank bij voorbaat. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Albertwo (overleg · bijdragen) 24 jan 2018 15:09‎ (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Boves Luci Brussel

Jezus en Queen[bewerken | brontekst bewerken]

Ik wil geen link vanuit Jesus naar de popgroep Queen waarvan de geaardheid van Freddie de zanger, homo is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Qzagnix (overleg · bijdragen) 4 feb 2018 22:08 (CET)

De discussie vindt plaats op welke pagina?

Omdat "De algehele meerderheid van mensen in Nederland benoemd een pepernoot als zodanig. Er zijn maar een paar (culinaire, dan wel taalkundige) mensen die pepernoten kruidnoten noemen omdat het (voor hun) beter de lading dekt. Maar omdat de rest van Nederland het nog gewoon over die pepernoten heeft die elke jaar nog in elke hoek worden gestrooid is het noodzakelijk dit lemma 'kruidnoot' te laten vervallen en dit lemma aan te passen" – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Rode raaf (overleg · bijdragen) 15 dec 2017 11:43‎ (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pepernoot

Twijfel aan de juistheid van Hangman's fracture[bewerken | brontekst bewerken]

Ik constateerde een groot en opmerkelijk verschil tussen de Nederlandstalige en de Engelstalige versies van dit artikel, waar de een het heeft over een breuk bij ophanging en dat deze nagenoeg altijd tot de dood leidt, daar gaat het Engelstalige artikel vooral over een breuk met weliswaar dezelfde naam Hangman's fracture, maar dan een die vooral veel voorkomt in verkeersongelukken, en de behandeling ervan. Een verschil bijna van dag en nacht. Maar aangezien ik niet medisch geschoold ben, hoop ik dat anderen met meer deskundigheid er eens naar kunnen kijken. LeeGer 20 dec 2017 12:37 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hangman's fracture

Hoe Lang is een Chinees. En hoelang is Perr Schuurs? Volgens de opgegeven bronnen 1.93m, maar volgens drie gebruikers stond er 1.91m en kan hij nooit meer gegroeid zijn. Het artikel staat op slot, dus ik denk dat we er maar over moeten gaan stemmen. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 21 dec 2017 15:04 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Perr Schuurs

Doel beoordelingslijst[bewerken | brontekst bewerken]

In de afgelopen weken heeft iemand de nominatiesjablonen om pagina's ter verwijdering voor te dragen aangepast waarbij iedere verwijzing naar "verwijderen" vervangen werd door "beoordelen". Dit zorgt volgens mij niet voor duidelijkheid over de verwijderprocedure en is mogelijk ook een aantasting van die procedure. Daarom lijkt het me goed als er meer gebruikers meekijken. Zie Overleg_Wikipedia:Te_beoordelen#Doel_beoordelingslijst. Romaine (overleg) 25 dec 2017 22:28 (CET)

Eduard Janssens (burgemeester)[bewerken | brontekst bewerken]

Artikel wordt de laatste maand uitgebreid door een zeer betrokken naast familielid. Graag een kritisch oordeel van anderen of hierdoor geen grenzen (origineel onderzoek) overschreden worden en de balans tussen hoofd- en bijzaken wel voldoende in acht wordt genomen. Gouwenaar (overleg) 27 dec 2017 17:50 (CET)

Nogmaals aandacht gevraagd.Gouwenaar (overleg) 11 jan 2018 16:40 (CET)
De discussie vindt plaats op Overleg:Eduard Janssens (burgemeester)

Is het onderwerp schaamschot relevant voor de encyclopedie als uit de enige bron die er specifiek betrekking op heeft alleen blijkt dat het bestaat en als er verder geen secundaire gezaghebbende bronnen zijn die het met een minimum aan diepgang behandelen? De discussie vindt hier plaats. Marrakech (overleg) 29 dec 2017 14:57 (CET)

Opmerking Opmerking Er is net een beoordelingsprocedure met uitgebreide discussie hierover geweest, en daarbij is het artikel behouden. Erik Wannee (overleg) 29 dec 2017 15:41 (CET)
De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:MatthijsWiki#Schaamschot

Creationisme/emanationisme[bewerken | brontekst bewerken]

Vooral een discussie tussen mij en een collega over hoe een stuk over emanationisme mag/moet opgenomen worden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door MichielDMN (overleg · bijdragen) 29 dec 2017 21:45‎

De discussie vindt plaats op Overleg:Creationisme#Emanationisme

Navigatie uitwendige delen van het menselijk lichaam[bewerken | brontekst bewerken]

Vraag over de zin van het sjabloon 'Navigatie uitwendige delen van het menselijk lichaam'. Graag suggesties en argumenten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Erik Wannee (overleg · bijdragen) 30 dec 2017 22:40 (CEST)

De discussie vindt plaats op het Medisch café.

Nieuw voorstel sjabloon concentratiekampen[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een voorstel gelanceerd voor de vervanging van het huidige sjabloon door een nieuw sjabloon in een poging uit de huidige impasse te komen. The Banner Overleg 1 jan 2018 15:03 (CET)

Graag enige aandacht voor Validisme met 5 bronnen, namelijk Yvette den Brok, Yvette den Brok, Yvette den Brok, Yvette den Brok en Yvette den Brok. Statements als "In de Westerse cultuur ... zien mensen liever niet onder ogen dat beperkingen bij het leven horen" behoeven wel iets meer bronnen, ook liefst van iemand met een wetenschappelijke opleiding ipv een HBO kindercoach aan een opleiding die verder grossiert in studies als kruidentherapie, Reiki Master en magnetiseren.

Weg mag ook. Joepnl (overleg) 1 jan 2018 18:21 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Validisme

Ook graag aandacht voor Audisme waarin de oraal opgevoede doven koppig weigeren zichzelf hun doofheid als identiteit aan te meten. Activisme hoort m.i. niet thuis op WP. Joepnl (overleg) 1 jan 2018 20:03 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Audisme

Deborah en haar fotograaf hebben een andere/nieuwere foto ingestuurd, en wilden graag dat deze foto de oude zou vervangen. Een gebruiker wil per se allebei de foto's op het artikel tonen, en hangt er aan vast dat een onderwerp nooit iets over een artikel te zeggen mag hebben, en de andere foto daarom getoond moet worden. Omdat ik zelf geen reden zie om die tweede foto per se te tonen, en via OTRS wel meermalen is verzocht om de foto niet meer bij het artikel te tonen, vraag ik via deze weg om input van andere gebruikers. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 2 jan 2018 12:44 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Deborah De Ridder

Is François van Orléans (overleden 31 december) vermeldenswaardig op de Lijst van personen overleden in december 2017?[bewerken | brontekst bewerken]

Is François van Orléans (overleden 31 december) vermeldenswaardig op de Lijst van personen overleden in december 2017? Het gaat om een overleden telg van omlaaggevallen adel zonder regeringsmacht en zonder maatschappelijke functie die door de familie als vermeende opvolger benoemd is. Zoiets als chef lege dozen. Mag ik u uitnodigen om daar te lezen en te reageren? JoostB (overleg) 4 jan 2018 18:03 (CET)

Pvt Pauline heeft, na een uitspraak van de ArbitrageCommissie de nodige beperkingen met betrekking tot de hoofdnaamruimte. Malinka1 probeert nu ook haar rechten op de overlegpagina's te beperken, wat mijns inziens onjuist is. The Banner Overleg 6 jan 2018 22:19 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Pvt pauline#Jean Mesritz

Plezier of juiste links[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ga het nu toch eens hier vragen. Wat is belangrijker: dat een link naar een persoon naar de juiste persoon gaat, en de link naar een stad naar de juiste stad. Of vinden we het prima dat zo'n link uit komt bij een heel andere persoon/stad/etc, of als je iets meer geluk hebt, bij een doorverwijspagina. Ik vind zulke "willekeurige links" niet getuigen van kwaliteit, maar ik krijg steeds vaker te horen dat ik niet moet zeuren, want kwaliteit kost te veel tijd. ed0verleg

Reacties op verzoek verplaatst naar Overlegpagina. Dqfn13 (overleg) 7 jan 2018 21:11 (CET)
De discussie vindt plaats op overleg_gebruiker:Daka

Recensie op Wikinieuws[bewerken | brontekst bewerken]

We linken via Wikidata naar een voor verwijdering voorgedragen categorie. In die categorie zit de recensie waarvan ik vind dat we hier vanuit Wikipedia niet naar moeten willen linken: een recensie van een redacteur van Wikinieuws. Aangezien hij en ik niet echt on speaking terms zijn, heb ik besloten de kwestie niet op Wikinieuws aan te kaarten. Op Wikidata is al een paar keer door Woodcutterty geprobeerd de link te verwijderen, maar die wordt telkens teruggezet, door een andere Wikinieuwsredacteur. Kunnen we hier tot consensus komen dat we vanuit WP niet willen linken? Bij voorbaat veel dank voor de input! Vinvlugt (overleg) 8 jan 2018 12:06 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Dunkirk (2017)

Epos van koning Gesar[bewerken | brontekst bewerken]

Door Gebruiker:10Guillot is het artikel Epos van koning Gesar recent in omvang vertienvoudigd. Die bijdrage bestaat geheel uit een navertelling van slechts een van de minimaal vier Tibetaanse versies van het epos. Daarnaast bestaan er Chinese en Mongoolse versies en uit Gilgit-Baltistan en Ladakh. Ieder van die versies heeft een te onderscheiden ontstaansgeschiedenis en een maatschappelijke, culturele en soms ook politieke rol gespeeld in de regio's waar die zijn ontstaan. Ik heb aangeboden om die aspecten in het artikel te plaatsen. Dit kan echter alleen op een uitgebalanceerde en verantwoorde manier als er een wat andere structuur van het artikel zou komen. Gebruiker:Hannolans heeft daarvoor op Overleg:Epos van koning Gesar een paar prima suggesties gedaan. 10Guillot maakt echter met zijn persoonlijke opvatting dat informatie uit primaire bronnen bovengeschikt dient te zijn aan die vanuit vakliteratuur die beoogde andere structuur onmogelijk. Ik acht een dergelijke opstelling niet te verenigen met de uitgangspunten van deze encyclopedie. Renevs (overleg) 11 jan 2018 14:33 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Epos van koning Gesar

Grootte van de lijst van grootste gemeenten in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg gewenst over hoe groot deze lijst moet zijn. Larshei (overleg) 14 jan 2018 16:33 (CET)

Botfout op artikels amfibieën en reptielen[bewerken | brontekst bewerken]

In de nacht van 14 op 15 februari introduceerde Joopwikibot per ongeluk fouten op een groot aantal artikels over amfibieën en reptielen. Een deel hiervan is hersteld, maar duizenden artikels hebben nog steeds verminkte stukken tekst en referenties. Het is aangegeven op de OP van Joopwiki, maar we zijn nu bijna vier dagen verder... heinnlein'' 18 feb 2018 18:44 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Joopwiki#Botfout

Mijn eerste worp 'Azimé' genomineerd voor verwijdering (20180220).[bewerken | brontekst bewerken]

Goedendag, graag had ik uw coaching ingeroepen. Ik ben volslagen maagd als Wikipedia-auteur. Mijn eerste worp werd genomineerd voor verwijdering. Ik heb nochtans geen commerciële bedoelingen maar vind gewoon dat de persoon in kwestie een artikel waard is omwille van de bijzondere verdiensten in dit niche-vakgebied. Pnorro ip adres 37.230.123.34

De discussie vindt plaats op Overleg:Azimé
Geachte gebruiker, deze pagina is niet bedoeld voor discussies over artikelen die op de "te beoordelen pagina's" staan, daarvoor moet u hier zijn. Nochtans zal ik uw vraag proberen te beantwoorden. Ten eerste is helemaal niet zeker dat het artikel verwijderd gaat worden, alleen dat het in zijn huidige vorm (waarschijnlijk) niet aan de standaarden voldoet. Degene die het daar heeft geplaatst, heeft dat duidelijk onderbouwd met twee argumenten: ten eerste dat het niet neutraal geschreven is, waardoor het dus overkomt als reclame of althans als iets wat duidelijk geschreven is vanuit het oogpunt van een fan, en dat er geen bronnen worden opgevoerd waaruit het een en ander blijkt. Houdt u er vooral rekening mee dat dit een encyclopedie is en geen bedrijvensite, boekingsbureau of iets dergelijks. Dat ze les geeft en optreden heeft, is dan ook volkomen irrelevant. Wat het artikel vooral mist, is iets waaruit blijkt dat dit niet gewoon een mevrouw met een baan is, maar iemand over wie uit onafhankelijke, gezaghebbende bronnen blijkt dat ze van encyclopedisch belang is. Met vriendelijke groet,  IJzeren Jan 21 feb 2018 16:56 (CET)

Ander inzicht t.a.v. schijnkrachten[bewerken | brontekst bewerken]

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door A Hooyer (overleg · bijdragen) 19 jan 2018 14:48 (CET)

De discussie vindt plaats op Gebruiker:A Hooyer/Kladblok

Is professioneel worstelen de juiste naam voor Professioneel worstelen?[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van het verzoek tot hernoemen van de categorie Professioneel worstelevenement naar jaar begon ik mij af te vragen waar de benaming "Professioneel worstelen" vandaan komt, en of het de juiste benaming is voor deze activiteit. LeeGer 22 jan 2018 02:37 (CET)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Sportcafé#Professioneel worstelen?

Graag wat input over het al dan niet vermelden van de naam van een niet-bekende partner en twee externe links, zijnde overlijdensberichten over de overleden vader. Ik verwijderde de info intussen, maar ik vermoed dat er discussie zal volgen. MichielDMN 🐘 (overleg) 22 jan 2018 16:51 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Yves Leterme

Op overleg:Hoofdpagina maakte een engelstalige gebruiker een opmerking. Ik ken de hiervoor relevante software niet, maar ik heb een sterk vermoeden dat de gemaakte opmerking wel hout snijdt. Bob.v.R (overleg) 22 jan 2018 18:17 (CET)

De discussie vindt plaats op overleg:Hoofdpagina

Eduardus48, een nieuwe medewerker, blijft steeds maar dezelfde tekst toevoegen over een Belgisch onderzoeker van leylijnen, en geeft als referentie de website van de auteur zelf op. Hij voert het op als 'wetenschappelijke' theorie terwijl dit duidelijk een vorm van pseudogeografie is. Kortom: een van de vele gelijklopende newagetheorieën die de ronde doen. Niet e-waardig volgens mij, maar de bijdrager is hardnekkig en stuurt aan op een bewerkingsoorlog, ondanks mijn verzoek op zijn overlegpagina om eerst consensus op overleg af te wachten. Graag hulp dus op overleg. J.G.G. (overleg) 2 feb 2018 11:20 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Leylijn

Links naar commerciële bestelsites[bewerken | brontekst bewerken]

Gebruiker:Ellywa nodigt in haar laatste artikel onmiddellijk uit tot bestelling van een boek via een commerciële site. Mijns inziens is dit als expliciete reclame uiterst ongewenst. Er zijn bibliotheekcatalogi voor titelgegevens die niet commercieel zijn. Vooralsnog verwijder ik haar links. Zie Overleg:Lieve Prins voor overleg. Paul Brussel (overleg) 2 feb 2018 16:19 (CET)

Natuurlijk nodig ik niemand uit. Ik geef een bron van boek met titel en verschijningsdatum. Ik verzoek Paul Brussel wat zorgvuldiger te formuleren. EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 2 feb 2018 16:21 (CET)
Inderdaad een volstrekt onnodige link naar nota bene bol.com. Alle links naar bol.com zijn ongewenst, alleen niet bij het lemma van bol.com zelf. Happytravels (overleg) 8 feb 2018 16:42 (CET)

Hengelen in Parijs[bewerken | brontekst bewerken]

Is een vermelding van een wedstrijd hengelen uit 1959 relevant op het lemma over Parijs? Graag meningen hier. Peter b (overleg) 4 feb 2018 23:23 (CET)

Waar hengel je naar? Happytravels (overleg) 8 feb 2018 16:43 (CET)

Toekomst Schrijfwedstrijd[bewerken | brontekst bewerken]

Een analyse van het aantal inzendingen bij de Wikipedia Schrijfwedstrijd suggereert dat het evenement een aflopende zaak is. Iedereen die de schrijfwedstrijd een warm hart toedraagt wordt opgeroepen mee te doen aan een gedachtewisseling over de opzet ervan. Het overleg wordt hier gevoerd. Met vriendelijke groet, Sylhouet contact 8 feb 2018 10:56 (CET)

Tabellen vs. tekst[bewerken | brontekst bewerken]

Op het artikel over een televisieserie had ik in tekst personagebeschrijvingen toegevoegd. Een andere gebruiker vervangt dat steeds weer door een rijtje tabellen. Graag op het bijbehorend overleg reacties wat hier de voorkeur heeft. LeeGer 8 feb 2018 15:34 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Chicago Fire (televisieserie)

Via OTRS kregen we een wijzigingsvoorstel voor deze pagina. Ik wil deze niet zonder meer neerzetten, en heb het daarom op de overlegpagina gezet (twee subkopjes). Graag input van anderen of dit zo in het artikel zou kunnen. ed0verleg 9 feb 2018 19:12 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:ZonMw

Destijds heb ik een uitgebreide discussie gehad met Gebruiker:Haagschebluf over de juiste naam van dit artikel. Omdat de naam me nog steeds niet bevalt, graag input van anderen zodat de naam gemotiveerd gewijzigd kan worden. Michiel (overleg) 10 feb 2018 09:56 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Gerard van Antoing

Er is discussie (en een editwar) tussen twee gebruikers met betrekking tot de kandidatuurstelling voor dit nationaal park ter erkenning als UNESCO werelderfgoed. De ene vindt dat dit proces relevant genoeg is om met enige mate van detail beschreven te worden, de andere wilt dit beperken tot een zin. 2A02:1811:43D:60F0:BC4B:2D99:D043:AC0C 11 feb 2018 11:36 (CET)

Is het 'zij is een vlogger' of 'zij is een vlogster'?[bewerken | brontekst bewerken]

Famke Louise maakt vlogs, maar is een vrouwelijke vlogger een vlogster? Ciell 13 feb 2018 18:01 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Vlogger#Vlogster?

Oscar Timmers en J. Ritzerfeld[bewerken | brontekst bewerken]

Oscar Timmers en J. Ritzerfeld; Bij de bekendmaking van hun overlijden zijn twee lemma's aangemaakt. Maar hier gaat het over één en dezelfde persoon! (de echte naam resp. het pseudoniem). Over de wenselijkheid om twee aparte lemma's aan te houden of om pseudoniem en echte persoonsnaam in één lemma samen te voegen wordt overlegd op Overleg:J. Ritzerfeld. JoostB (overleg) 8 mrt 2018 18:41 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:J. Ritzerfeld

Sterfgevallen griep versus hongerwinter[bewerken | brontekst bewerken]

Past een vergelijking tussen sterfte aan griep in 2018 met het aantal doden tijdens de Hongerwinter in het artikel griep? EllyoverlegLet's bridge the gendergap together 13 apr 2018 17:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Griep#Hongerwinter

Shinsaku Kimoto[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel Shinsaku Kimoto is onlang behouden na een verwijdernominatie. De persoon schijnt E te zijn vanwege zijn publicatie maar er is niet te vinden over de persoon zelf. Het artikel is nu weinig meer dan een lijst publicaties versiert met een infobox en een naam. The Banner Overleg 15 feb 2018 19:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:IJzeren Jan#Shinsaku Kimoto

Henk Angenent[bewerken | brontekst bewerken]

de volgende vermelding lijkt mij irrelevant (omdat het zeer verre familie is) in het lemma over Angenent: "De vader van Angenent is een achterneef van de voetballer Henk Angenent (1930-1977), die in 1957 eenmalig voor het Nederlands elftal uitkwam." – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Saschaporsche (overleg · bijdragen) 23 feb 2018 12:53‎ (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Henk Angenent (schaatser)

Er is een enkele gebruiker die langzaam maar zeker het hele artikel kaal sloopt. Ongeacht of dit nu klopt of niet, lijkt het me raadzaam dat er in ieder geval meegekeken wordt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen) 24 feb 2018 11:55‎ (CET)

De discussie vindt plaats op GeenStijl

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Iemand vind dat dit een betere, minder rommelige, bronvermelding is. The Banner Overleg 25 feb 2018 01:09 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Thomas Hardy (rugbyspeler)

Op de lijst werden naar mijn mening (POV) ongewenste situatie gemaakt door in de plaats van de eindbestemming de plaats waar lijn de grens oversteekt te noteren, zelf als er geen station is. Ik ben van mening dat ene buitenlandseindstation wel mag vermeld worden, Vunz blijkbaar niet. Graag feedback van andere gebruiker welke richting dit best dient uit te gaan ia Overleg:Lijst van opgeheven spoorlijnen in België . Ik hou er vanaf nu in elk geval mijn handen van af om geen bwo te hebben. Vdkdaan (Gif mo sjette) 26 feb 2018 16:36 (CET)

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant?[bewerken | brontekst bewerken]

Zijn Amerikaanse uitzenddata relevant op de Nederlandstalige Wikipedia? Op Chicago Fire (televisieserie) wordt stelselmatig een tabel teruggezet met Amerikaanse uitzenddata. Op het overleg vraag ik mij af of dit hier wel relevant is, en of dat uitzenddata uberhaupt relevant zijn? LeeGer 28 feb 2018 14:32 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Chicago Fire (televisieserie)

Werkwijze van onderzoeksjournalist[bewerken | brontekst bewerken]

Is het wenselijk en relevant om in een artikel over een onderzoeksjournalist haar onderzoeksjournalistieke aanpak als bijzonder te presenteren? Marrakech (overleg) 2 mrt 2018 10:27 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jutta Chorus

Toegang tot stations[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een meningsverschil over het toevoegen van de perrontoegang, een optie die al enkele jaren beschikbaar is in het sjabloon "Infobox spoorwegstation Nederland". De een noemt het zinvol, de ander "cruft". The Banner Overleg 6 mrt 2018 12:08 (CET)

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel?[bewerken | brontekst bewerken]

Hoe het beste de situatie in België omschrijven in dit artikel? En mag het sjabloon over wereldwijde gezichtspunt weg? Turtletuc (overleg) 6 mrt 2018 23:20 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Lhbt-studentenvereniging

vetgedrukte tekst in tabel[bewerken | brontekst bewerken]

De aanmaker van Luchthaven Brač wil dat de woorden 'Seizoensgebonden' en 'Charter' in de tabel vetgedrukt blijven. Mijn uitgangspunt is dat er zeer terughoudend moet worden omgegaan met vetgedrukte tekst, en daarom draaide ik het terug. Dat resulteerde in een edit war, met nu de verwijzing naar andere artikelen waarin deze tekst inderdaad ook vetgedrukt blijkt te zijn, vandaar mijn verzoek om inbreng van anderen. Erik Wannee (overleg) 7 mrt 2018 18:00 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Luchthaven Brač

Mariakaakje-overleg[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vraag me af of dit wel een eigen artikel verdient. Drees' zuinigheid komt aan bod op Willem Drees, inclusief vermelden van het mariakaakje, maar de historici lijken het erover eens dat er niet zoiets is als een speciaal overleg waar dat kaakje geserveerd zou moeten zijn. Vinvlugt (overleg) 8 mrt 2018 13:40 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mariakaakje-overleg

Bronvermelding deel 2[bewerken | brontekst bewerken]

Iemand vind dat dit een betere, minder rommelige, bronvermelding is. Helaas begint de discussie nu ernstig te verzuren en is aan het verzanden in stemmentellerij en het negeren van WP:BTNI en Wikipedia:Bronvermelding. The Banner Overleg 18 mrt 2018 21:18 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Thomas Hardy (rugbyspeler)

Buster Keaton: Pantomime-speler of acteur in stomme films?[bewerken | brontekst bewerken]

Buster Keaton staat in het artikel pantomime vermeld als (bekende) pantomime-speler, maar was hij dat wel? Was hij niet gewoon een acteur in stomme films die geen andere keuze had dan sterkere mimiek te gebruiken (totdat hij ook in films met (gesproken) geluid speelde)? Dezelfde vraag mogelijk voor andere namen in hetzelfde rijte. Met vriendelijke groet, - martix (overleg) 24 mrt 2018 20:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pantomime

Er is een bewerkingsoorlog gaande. Een bewerker wil helemaal geen zelf zeer algemene tariefbeleidzaken in het artikel. Hij gaat volgens mij te ver en heeft een andere interpretatie van wat encyclopedisch is.Smiley.toerist (overleg) 28 mrt 2018 17:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Beneluxtrein

CDA-congres in 2010[bewerken | brontekst bewerken]

Visies gevraagd over het betitelen van het CDA-congres uit 2010 over deelname aan een nieuw kabinet.

Checkuser-reglement[bewerken | brontekst bewerken]

De checkusers verschillen van mening met de AC over het combineren van functies. Graag input van de gemeenschap hoe hierover gedacht word. Akoopal overleg 1 apr 2018 10:50 (CEST)

Polaroid Corporation[bewerken | brontekst bewerken]

Het verdere overleg – en met name het ondernemen van actie – is zo rond 2 maart gestokt met weinig participanten. Het gaat met name over het splitsen en hoe (omdat dit artikel nu meerdere producten én bedrijven op een wat merkwaardige manier combineert) en waar dus nu al enige tijd geen schot meer in zit. - martix (overleg) 8 apr 2018 19:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Polaroid Corporation

Geboorteplaats Arno Frankfort[bewerken | brontekst bewerken]

Ik heb twijfels bij de in het artikel genoemde geboorteplaats van Arno Frankfort.

Groet, --RenéV (overleg) 15 apr 2018 12:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Arno Frankfort

Incapacitantia, toevoegen van onjuiste (speculatieve) info[bewerken | brontekst bewerken]

Op dit artikel wordt de volgende zin: " In april 2018 kwam dit middel in het nieuws doordat minister Lavrov van Rusland zinspeelde dat "het westers zenuwgas BZ" gebruikt zou zijn in de zaak van de vergiftiging van Sergej en Joelia Skripal." toegevoegd.

Informatie die -naar mening- niet in het artikel thuishoort. groet Saschaporsche (overleg) 15 apr 2018 17:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Incapacitantia

Op mosterd was vorige week een claim geplakt dat het goed is voor je stofwisseling. Hier was door mij een bron voor gevraagd, en die is nu op een dusdanige manier gegeven, dat ik eigenlijk vind dat dit geen bron is, maar een stukje eigen onderzoek met een eigen conclusie, ingegeven door een grootmoederswijsheid. Het eeuwenoude truukje wordt gebruikt: de suggestie dat iedereen er van profiteert, terwijl er alleen is aangetoond dat er een stofje in zit, die ook positief effect heeft bij 1 bepaalde specifieke ziekte. Ik ben benieuwd hoe anderen hier mee om willen springen. Een echte plek voor overleg is er nog. Edoderoo (overleg) 16 apr 2018 07:24 (CEST)

Overleg:mosterd lijkt me een geschikte plek voor overleg. –bdijkstra (overleg) 16 apr 2018 09:40 (CEST)

Op Overleg gebruiker:Zwitser123 zag ik storend overleg. Ik lees nu op Mosterdolie de zelfde slecht bebronde nonsens als op mosterd. Deze staat er al heel lang (zeker sinds 2009) Het gaat om een tekst van Gebruiker:Itsme (universitair geschoold voedingskundige ). Maar geen bericht op de overlegpagina van Itsme, mosterd of mosterdolie. Lidewij (overleg) 16 apr 2018 14:37 (CEST)

Onafhankelijk Rijswijk[bewerken | brontekst bewerken]

Op Onafhankelijk Rijswijk is verschil van inzicht over gebruikte formuleringen en over het noemen van andere lokale partijen. Zie de bewerkingsgeschiedenis. Overleg vindt plaats op Overleg:Onafhankelijk Rijswijk. - Bob.v.R (overleg) 8 mei 2018 13:49 (CEST)

Mijn bescheiden mening is dat deze pagina hernoemd moet worden naar J.F. Kunst, omdat dat de naam is die algemeen gebruikt wordt. Zie voor verdere argumenten de overlegpagina. Omdat dit een inhoudelijk verzoek is en waarschijnlijk niemand die overlegpagina leest, doe ik een verzoek hier. Floortje Désirée (overleg) 18 jun 2018 08:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Frits Kunst

gastheer/gastvrouw noemn in een artikel over een restaurant?[bewerken | brontekst bewerken]

Zanaq is van mening dat het noemen van de naam van een gastheer/gastvrouw volledig NE en promo is. The Banner Overleg 25 jul 2018 21:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Castor (restaurant)

Clubnamen vs. plaatsnamen[bewerken | brontekst bewerken]

De zomerperiode komt eraan. De tijd dat de terreur begint, waarbij Europese voetbalclubs op diverse pagina's worden afgekort tot de plaats waar ze zich bevinden. Zo wordt Valencia CF afgekort tot Valencia en FC Kopenhagen als Kopenhagen. Het zijn gewoon twee totaal verschillende dingen; een stad en een club. Wat is hier nou de richtlijn voor? Fawiki (overleg) 21 mei 2018 22:33 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Zotteteen1

Op het overleg bij Spaans is er een discussie gaande hoe de taal in Spanje zelf wordt genoemd. Ik heb aldaar links gegeven naar oa. de Real Academia Española en de Spaanse grondwet waar duidelijk uit blijkt dat in (in delen van) dat land die taal aan wordt geduid met castellano. Dit wordt afgedaan met een simpel "nee hoor, dat blijkt niet uit die bronnen" en in mijn ogen is dat onjuist. Zouden er wat collega's naar willen kijken ajb? Kennis van het Spaans zou handig zijn. - netraaM24 mei 2018 14:34 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Spaans

Panamakanaal: aantal kubieke meters grondverzet[bewerken | brontekst bewerken]

De cijfers in het artikel Panamakanaal m.b.t. de (daadwerkelijke) hoeveelheden kubieke meters grondverzet in het uiteindelijk, daadwerkelijk gerealiseerde werk lijken niet te kloppen, en de uitsplitsing naar de hoeveelheden die de Fransen resp. de Amerikanen hebben afgegraven daarmee nog minder. Ik meende een verklaring te hebben/de vergissing gevonden te hebben, maar helaas stroken de cijfers dan nog niet vergeleken bij de cijfers die in het Engelstalige artikel worden genoemd. Het is al in 2012 door Tûkkã opgemerkt/aangekaart op de betreffende en hier gelinkte OP, ik heb het onlangs nog ter sprake gebracht in het Geschiedeniscafé, tot op heden helaas zonder reacties of correcties. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 28 mei 2018 19:57 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Panamakanaal#Klopt natuurlijk niks van

Discrepantie in cijfers over onthoofdingen tijdens het naziregime[bewerken | brontekst bewerken]

In de artikelen "Guillotine" en "Onthoofding" worden aantallen onthoofdingen tijdens het naziregime genoemd die niet met elkaar (lijken te) stroken; in het laatste artikel wordt een totaal aantal van 12.500 genoemd (gesuggereerd lijkt door middel van guillotine, maar dat is niet expliciet gemeld – het kan ook op andere manieren zijn gebeurd), terwijl in het artikel "Guillotine" het aantal van 16.500 (door guillotine alleen al) – tijdens het naziregime – wordt gemeld. Beide beweringen kunnen niet tegelijkertijd waar zijn (tenzij misschien "door de nazi's" een andere, langere tijdspanne omvat dan "tijdens het naziregime"?). De duiding van verschillen en de (numerieke) problemen ermee staan ook nagenoeg letterlijk uiteengezet in het Geschiedeniscafé, waar wel enkele bijdragen zijn geplaatst, maar waar de fout zit is nog niet geduid geloof ik, en dus ook niet gecorrigeerd. Ik hoop dat deze oproep – ondanks het wellicht lugubere onderwerp – kan helpen om de fout op te sporen en te verhelpen. Met vriendelijke groet -- martix (overleg) 30 mei 2018 15:38 (CEST)

Sobibór of Sobibor[bewerken | brontekst bewerken]

heet het voormalige vernietigingskamp Sobibór of Sobibor? Wimmel (overleg) 30 mei 2018 22:02 (CEST)

keuze van artikelnaam ter vervanging van Elektrificatiesysteem[bewerken | brontekst bewerken]

Tien jaar geleden werd gezocht naar een betere naam voor dit artikel, maar de discussie is blijkbaar doodgebloed. Ik wil pogen om tot een besluit te komen en vraag daarom aandacht voor dit item. Erik Wannee (overleg) 9 jun 2018 11:45 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Elektrificatiesysteem

Uniforme bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Zin of onzin van uniforme bronvermelding. The Banner Overleg 13 jun 2018 01:46 (CEST)

Station Centenaire[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw van het station van Centenaire is gesloopt. Maar het enige bewijs is een satellietfoto op Google Maps. Vraag is of het nu wel in het artikel kan KlokkoVanDenBerg (overleg) 16 jun 2018 16:00 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Métro Léger de Charleroi

Auto Train of Autotrein[bewerken | brontekst bewerken]

Er is onenigheid over de vraag of de autotrein die Amtrak aan de Amerikaanse oostkust laat rijden, hier Auto Train moet heten of Autotrein (met hoofdletter, dus als eigennaam). Wij gaan er met zijn tweeën niet uitkomen. Overleg vindt plaats op Overleg:Autotrein (Amtrak). Paul B (overleg) 17 jun 2018 13:29 (CEST)

Is bedrijfsnaam altijd reclame? (Rolls-Royce, Beneteau, Hallberg Rassy)[bewerken | brontekst bewerken]

Zojuist plaatste ik een overleg-bericht aan Erik Wannee. Hieronder het bericht. Ik plaats dit omdat ik het een vrij fundamentele kwestie vind die ik hieronder uitgebreid toelicht. Ik vraag jullie hulp hierin. Het valt mij op, dat sommige wiki moderators vrij puriteins zijn in hun ijver om bijdragen te verwijderen. En dan bedoel ik eigenlijk dat sommigen te ver gaan en teveel varen op hun eigen "gevoel" of subjectieve oordeel, zoals ik dat hieronder beschrijf. Ik maak daarbij vergelijkingen met bestaande automerken en zeilbootbouwers, want daar gaat het in deze om. Ik vraag jullie om jullie mening in deze.
Het bericht:

Beste Erik,

je stelt dat een link naar een bedrijf als reclame wordt opgevat. Dat is echter heel arbitrair. Vooropgesteld dat ik geen enkele band heb met de werf Kuiper in Sneek, moet je toch met me eens zijn dat Wikipedia -terecht- vol staat met bedrijven. Ik noem er een aantal:

Mercedes Benz
Rolls-Royce
BMW
Spyker
Spyker Cars

En dan nu een aantal zeer bekende scheepsbouwers, want daar gaat het om:
Bénéteau: [2]
Hallberg Rassy [3]
Nautor Swan [4]

Je ziet dat de botenbouwers vaak op de wiki worden geplaatst in de taal van het land waar de werf gevestigd is. Ik zie echter geen reden, waarom die pagina's niet ook op wiki's in andere talen zouden kunnen worden vermeld.

Nu kan ik me voorstellen, dat je zegt: "Ja maar dat zijn grotere bedrijven van (inter)nationale bekendheid." Ik vind dat wel erg subjectief. Er zijn tal van kleine merken van speciale producten die in hun branche zeer relevant zijn maar waar jij en ik nog nooit van hebben gehoord.

Waar het nu om gaat Even terug naar Werf Kuiper. Ik kwam ze tegen in mijn zoektocht naar informatie over de IF-boot, een internationale zeilbootklasse. Deze boot heeft specificaties die streng bewaakt worden om de eenheid te bewaren. De boten worden alleen onder licentie gebouwd en Werf Kuiper heeft toestemming om deze te bouwen. Zo valt op hun IF-boat-site te lezen: "Producent Peter Gronlund uit Berlijn heeft toestemming van de erfgenamen van Tord Sunden om de boot opnieuw te laten bouwen, hetzelfde ontwerp in een verbeterd jasje. Jachtwerf Kuiper van Karel Kuiper uit Sneek heeft het dealerschap voor de IF-Boat new edition in Nederland."

Dat lijkt mij een serieuze zaak en niet zomaar een werfje van "om de hoek" die even zijn eigen modelletje in de markt wil zetten. Nogmaals, ik heb geen enkele relatie met de werf of deze mensen, ik ben gewoon een zeilliefhebber en ik trof op buitenlandse Wiki's informatie aan over de IF-boot die op de Nederlandse Wiki nog niet voorhanden was. Ik vond dat een gemis en ik heb dat aangevuld. Vermelden van deze werf lek me zeker nuttige informatie.

Verder stelde je dat op de site van de Marieholmvereniging deze info te vinden is. Dat is niet zo. Marieholm was een Zweedse werf, die dit type ooit bouwde. Het ligt niet direct voor de hand dat de Marieholmvereniging dit gaat vermelden, al zou het kunnen. Dat is aan hen.

Verzoek Ik verzoek je vriendelijk je oordeel te herzien op basis van bovenstaande. Reclame voor een klein bedrijf zoals en bakker om de hoek is toch iets anders dan een werf die een internationaal erkende zeilbootklasse bouwt?

De discussie vindt plaats op IF-boot

Met vriendelijke groet,
Rolloos
rolloos (overleg) 21 aug 2018 13:06 (CEST)

Nederlandse namen voor Fries plaatsen archaïsch?[bewerken | brontekst bewerken]

PDZ124169 voegt aan een tamelijk groot aantal artikelen over Friese plaatsen deze zinsnede toe: "De Nederlandse naam is te komen vervallen en kan in feite als archaïsch worden beschouwd". Ik heb hierop een reactie gegeven op zijn overlegpagina. Het lijkt mij verstandig dat ook andere collega's hier kennis van nemen en hun oordeel geven. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 20:59 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:PDZ124169

Boete op Boete[bewerken | brontekst bewerken]

Is het toegestaan om een overzicht te geven van de nu geldende bedragen van de geldboetes bij het artikel over boetes?

Kruzenstern of Kruzenshtern (schip, 1926)[bewerken | brontekst bewerken]

Het schip heet volgens het naambord: . Het artikel hernoemen? Zo ja, alle links zelf aanpassen? Stunteltje (overleg) 2 jul 2018 08:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kruzenstern (schip, 1926)

Sjabloon:Smiley Glimlach[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben benieuwd of anderen het toevoegen van unicode-varianten met display:none wenselijk vinden (aangezien dit sjabloon op erg veel pagina's staat). Dit zorgt o.a. dat smileys ook in zowel titel als TOC zichtbaar kunnen zijn en mogelijk toegankelijker voor mensen met bijv. spraaksoftware. Zie overleg voor meer info. Overleg daar geplaatst op 24 mei, maar nog geen reacties. Msj (overleg) 2 jul 2018 14:50 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Smiley

Burgemeester Aa en Hunze[bewerken | brontekst bewerken]

De burgemeester van de gemeente Aa en Hunze is ziek en wordt tijdens zijn ziekteperiode tijdelijk vervangen door een waarnemer. Er is op dit moment geen sprake van ontslag. Graag een reactie of het in deze situatie al dan niet gewenst is om de naam van de formele burgemeester te verwijderen uit het artikel over de gemeente. Gouwenaar (overleg) 5 jul 2018 12:15 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Aa en Hunze

Polaroid Corporation (reprise)[bewerken | brontekst bewerken]

Het overleg over (onder meer het voorstel en de vraag) welke delen eventueel af te splitsen naar Polaroid 600, Polaroid Film of "The Impossible Project" en/of samen te voegen met Polaroid Camera is weer of nog steeds gestokt, daarom zet ik deze opnieuw op de lijst. Magere Hein heeft geopperd het een en ander af te splitsen – en dat lijkt een logische/verstandige keuze –, maar dat kan op verscheidene manieren (zoals ik heb geprobeerd onder woorden te brengen en te vragen welke manier(en) het meest wenselijk zou(den) zijn). Maar ook vragen in de andere kopjes van de OP wachten nog op feedback (die kan helpen om te besluiten hoe de koe bij de hoorns gevat kan worden) -- martix (overleg) 7 jul 2018 08:44 (CEST)

Plaats Bergum sinds 1989 officieel Burgum[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 1989(!) is de officiële naam van Burgum het Friestalige Burgum, voorheen Bergum. Dit is een overheidsbeslissing geweest. We kunnen bijna het 30-jarg bestaan vieren dat we Burgum heten. Wie geeft de toestemming dat Bergum in tekst mag worden gewijzigd in Burgum? Nu wordt een wijziging in Burgum steeds teruggedraaid. -- sneuper (overleg) 10 jul 2018 09:18 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bergum

Lotgevallen grootouders vermelden in een biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Verdient het oorlogslot van iemands grootouders een plaats in een biografie over die persoon? Apdency (overleg) 14 jul 2018 19:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Barry Hay#Oma

Is Staverden een stad?[bewerken | brontekst bewerken]

Oogstweg, een gebruiker die vreemd genoeg ondertekent met Gerhardius, zegt niet uit te zijn op een bewerkingsoorlog, maar dat is nou precies wat er gebeurt op het artikel over Staverden. Ik kom nogal wat pagina's op het internet tegen die stellen dat Staverden de kleinste stad van Nederland (zelfs Benelux) is. Terwijl ik het in het artikel al met een bron had onderbouwd, heb ik het ook nog maar met een artikel van Trouw (extra) onderbouwd. Maar dat is blijkbaar ook niet betrouwbaar genoeg (dat werd uit het artikel gehaald). Tegenbronnen worden niet gegeven, maar wel een hoop persoonlijke verwijten. Er is inmiddels ook een anonieme gebruiker aan het editwarren, zucht.... Ymnes (overleg) 20 jul 2018 22:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Staverden

Naam gastheer/gastvrouw noemen in een artikel over een restaurant?[bewerken | brontekst bewerken]

Een gebruiker is van mening dat het noemen van de naam van een gastheer/gastvrouw volledig NE en promo is. The Banner Overleg 25 jul 2018 21:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Castor (restaurant)

Bestaat 'Nennoe' wel in de Egyptische religie?[bewerken | brontekst bewerken]

Collega Ben Pirard schreef in 2008 een artikel over de Egyptische godin Nennoe. Deze lijkt in de primaire bronnen echter niet voor te komen. Wellicht is sprake van verwarring met de Egyptische goden Noet en/of Noen. Zijn hier experts aanwezig voor een eindoordeel? Groeten, Kiro Vermaas 30 jul 2018 17:01 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Nennoe

Executie of liquidatie?[bewerken | brontekst bewerken]

De artikeltitel vermeldt executie, waar het gaat om een groep van krijgsgevangen genomen Duitsers, die naar mijn idee geliquideerd zijn omdat er geen rechtspraak was en het doden achteraf werd goedgekeurd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dqfn13 (overleg · bijdragen) op 30 jul 2018 20:27 (CEST)

Neolithische revolutie[bewerken | brontekst bewerken]

In meerdere artikelen zijn zinnen geschreven met een morele ondertoon. Die zinnen zijn verwijderd en weer teruggeplaatst. Ik heb mijn argumenten tegen in de OP geplaatst. Smiley.toerist (overleg) 1 aug 2018 12:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Neolithische revolutie#Moraliteit

Twee artikels over de symboliek van slangen[bewerken | brontekst bewerken]

Momenteel hebben we twee artikels over de symboliek en culturele context van slangen, namelijk Slang (symbool) en Slangen in de cultuur (een afsplitsing van Slangen)). Feitelijk is er sprake van overlap, en dat zou ook het logische gevolg zijn van een gedegen beschrijving van de cultuurhistorische context van slangen, waar symboliek een deel van uitmaakt. Is samenvoegen daarom een optie? Groeten, Kiro Vermaas 2 aug 2018 16:53 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Slang_(symbool)

Op alle dag- en jaarpagina's moet er ooit afgesproken zijn geweest dat de "verbuiging-e" om de een of andere reden altijd wegvalt, maar het is toch sowieso een ongeschreven wet om overal te consequent te zijn, dus heb ik bij "Zweedse prins" de "e" verwijderd (n.a.v. al de rest, in het bijzonder de vier soortgelijke personen op die pagina), maar dat is niet naar de zin van een paar gebruikers, terwijl dit nochtans voortdurend gebeurt (lees: ook vaak door anderen gedaan wordt, maar hun bijdragen worden dan niet teruggedraaid). Persoonlijk vind ik ook wel dat er toch een "e" moet staan, maar dan zou dat op al die pagina's overal moeten veranderd worden: aan u de eer! 62.235.180.101 9 aug 2018 20:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:31 augustus (begonnen op mijn eigen "OP": zie aldaar voor nog meer informatie!)

Zie de overlegpagina van Overleg:Mark Omvlee. Edoderoo (overleg) 21 aug 2018 14:56 (CEST)

Bronnen en Klavarskribo[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien is mijn opvatting over "onafhankelijke bron" nogal strikt maar naar mijn mening is "een artikel geschreven op verzoek van een betrokken organisatie met een journalist tussen organisatie en artikel" geen onafhankelijke bron. Daarnaast zijn meer onafhankelijke bronnen natuurlijk van harte welkom. The Banner Overleg 25 aug 2018 20:29 (CEST)

Titelwijziging lemma De Nachtwacht[bewerken | brontekst bewerken]

Voorgesteld is om de lemmatitel te hernoemen naar Nachtwacht. Reacties gaarne aldaar. mvg. HT (overleg) 26 aug 2018 14:56 (CEST)

The date of birth is also wrong. Source: [5]. But I do not speak your language to add this information to the article myself. -- Dschungelfan (overleg) 27 aug 2018 00:33 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd 81.11.219.10 27 aug 2018 02:20 (CEST)

In het kader van de schrijfweek: Antilleanistiek[bewerken | brontekst bewerken]

Ik vraag me af of dit een courante term is. Google levert erg weinig op, maar dat is natuurlijk niet de maat der dingen. Vinvlugt (overleg) 5 sep 2018 21:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Antilleanistiek

Naar aanleiding van het gebruik van hoofdletters in de titel. JP001 (Overleg)  6 sep 2018 18:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:OSE

In het artikel wordt zowel verwezen naar Visé als naar Wezet, daarmee wordt dezelfde plaats bedoeld. Eén dezelfde aanduiding binnen het artikel heeft de voorkeur, maar wat is dan het beste? In afwachting van een algemene oplossing voor alle artikels, wordt hier overlegd over hoe dit het best voor dit artikel kan worden opgelost. 77.172.193.128 8 okt 2018 21:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Maastricht

Station Utrecht Centraal (tot 2016)[bewerken | brontekst bewerken]

Een jaar geleden ben ik als maker (terecht) gewezen op de ongelukkige titelkeus. Ik heb een simpele oplossing maar ondanks het benaderen van wat mensen is er nog geen overleg geweest. Graag input, en technische tips voor als ik de titel/naan van een lemma wil veranderen. Christian-2 (overleg) 8 nov 2018 14:48 (CET)

Naar aanleiding van het gebruik van haakjes in de titel. JP001 (Overleg)  6 sep 2018 18:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shere Khan (Kipling)

Effen en oneffen als het over getallen gaat[bewerken | brontekst bewerken]

Advies omtrent de vertaling van Evil number en Odious number - Daaf Spijker (overleg) 11 sep 2018 19:16 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Café Exact

Eerdere relaties met E personen[bewerken | brontekst bewerken]

Over het al of niet vermelden van de eerdere relaties van Eva Jinek is (weer) een editwar ontstaan. Helaas lijkt niet iedereen te zoeken naar een werkbaar compromis. Overleg vindt plaats op Overleg:Eva Jinek. - Bob.v.R (overleg) 12 sep 2018 22:44 (CEST)

Op deze pagina ben ik in discussie met gebruiker Rwbest over wat voor bronnen zijn toegestaan op biografieën. Ik ben van mening dat deze niet-primair en betrouwbaar dienen te zijn, Rwbest vindt dat te streng. De discussie zit in een steeds vervelender wordende spiraal, dus graag input van derden. CaAl (overleg) 13 sep 2018 07:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mark Z. Jacobson

Niet erg encyclopedisch ingericht artikel zonder onafhankelijke bronnen. Wie weet raad? JanB46 (overleg) 16 sep 2018 12:40 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg: Gelijkvormigheid van scheepsmodellen

Graag discussie welke naam we gebruiken. Akadunzio (overleg) 16 sep 2018 23:00 (CEST)

parameter parvorde van het sjabloon taxobox[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo,

Ik heb een kleine analyse toegepast hoe het sjabloon taxobox wordt gebruikt en ben zo vrij geweest wat wijzigingen aan te brengen omdat er evidente fouten in de parameters bleken te zijn.
Wat nu o.a. nog rest is dat er 109 woorden zijn waarin staat: parvorder = Aeolidida.
Nu is parvorder een onbekende parameter bij het sjabloon taxobox en er verschijnt dan ook niets op het scherm.
De parameter parvorde bestaat wèl en dus bestaat het vermoeden dat hier slechts sprake is van een schrijffout.
Nu heb ik totaal geen verstand van taxonomie en laat dus graag eventuele wijzigingen over aan meer deskundige personen.
De parameter parvorde treedt alleen op samen met de waarden: Aeolidida Dendronotida Euarminida

Het zal inderdaad een verschrijving zijn. Overigens is het gebruik van zoveel rangen dubieus: normaal zou zijn alleen de voornaamste rangen, klasse, orde, familie, etc. - Brya (overleg) 17 sep 2018 20:21 (CEST)
Maar waar moet de discussie plaatsvinden? –bdijkstra (overleg) 18 sep 2018 21:38 (CEST)
Het is opgelost, de typfouten zin de genoemde artikelen (in 2 ervan niet aangetroffen) zijn verbeterd. Wel eens met Brya, trouwens. Lymantria overleg 22 sep 2018 14:53 (CEST)

Regels rondom privacy van levende personen[bewerken | brontekst bewerken]

Onder dat kopje werd van gedachten gewisseld over ondermeer het wel of niet met naam en toenaam opnemen van relaties van de betrokkene. Dit is een veel besproken thema en de discussiedeelnemers hebben sterke meningen. De duiding van de relevante richtlijnen (WP:BLP en WP:NPOV) lijkt dit keer maar een conclusie toe te laten (t.w.: niet opnemen). Met deze oproep hoop ik dat die conclusie nog breder kan worden gedragen (of weerlegd kan worden). Zwitser123 (overleg) 18 sep 2018 21:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Eva_Jinek#BLP

Nederlandse namen voor Friese plaatsen archaïsch?[bewerken | brontekst bewerken]

PDZ124169 voegt aan een tamelijk groot aantal artikelen over Friese plaatsen deze zinsnede toe: "De Nederlandse naam is te komen vervallen en kan in feite als archaïsch worden beschouwd". Ik heb hierop een reactie gegeven op zijn overlegpagina. Het lijkt mij verstandig dat ook andere collega's hier kennis van nemen en hun oordeel geven. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 20:59 (CEST)

Belangrijke toevoeging is hier dat het plaatsen uit de gemeente Dantumadiel betreft, welke zelf aangeeft dat de Nederlandstalige namen zijn komen te vervallen (Bron hiervoor staat in de betreffende artikelen vermeld). We spreken dus niet van zowel een Nederlandse als Friese naam met laatstgenoemde als officiële, maar van een (officieel gezien) uitsluitend Friese naamgeving. PDZ124169 (overleg) 20 sep 2018 21:05 (CEST)
Discussie graag op de gelinkte overlegpagina. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 21:07 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:PDZ124169

Het artikel van London Loy is iets uitgewerkt en van bronnen voorzien, waar zelf recentelijk in Wikipedia:Artikelen van de dag/Opknappen naar gevraagd is. Er is gewerkt met informatie uit betrouwbare bronnen als Trouw, De Telegraaf en Losse Veter.nl. Maar deze data wordt met het argument promo en irrelevante verhalen verwijderd. Gaan we nu data uit Trouw en De Telegraaf als promo en irrelevant bestempelen. Dat lijkt een brug te ver. Graag reacties ter plekke. Mdd (overleg) 23 sep 2018 01:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:London Loy

Artikel Alfrink[bewerken | brontekst bewerken]

Overleg gewenst Overleg:Bernard Alfrink. Er is een verschil van inzicht over het artikel over kardinaal Alfrink. Graag reacties op mijn item op de overlegpagina bij dat artikel. (Hoe tot consensus te komen.) Alvast bedankt! – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Titinkaatje (overleg · bijdragen)

Hoort Braamt nu bij de Liemers of de Achterhoek? En als daar twijfel over bestaat hoe gaan we daar dan mee om in de Lemma’s Braamt, Achterhoek en Liemers? Alvast bedankt voor de reacties, 77.172.193.128 29 sep 2018 09:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Braamt
Wat zeggen bronnen? Hoe was het historisch bezien? Edoderoo (overleg) 29 sep 2018 09:43 (CEST)
Goede vraag, ik vond een aantal bronnen die waarin staat dat de grens onduidelijk is. Graag verder overleg op de overleg pagina, 77.172.193.128 29 sep 2018 10:54 (CEST)
Overleg op Overleg:Braamt niet hier. Dqfn13 (overleg) 29 sep 2018 11:03 (CEST)

Het artikel NGO Monitor is een - naam mijn mening als auteur - neutraal artikel maar toch wordt de neutraliteit betwist. The Banner Overleg 1 okt 2018 10:26 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:NGO Monitor#Neutraliteit betwist

Goedendag. Als geboorteplaats van Pim Fortuyn zie ik overal staan dat hij in Driehuis is geboren. Maar dat klopt volgens mij niet. Hij is in Velsen-Zuid geboren. Pim Fortuyn is geboren op de Stationsweg, Velsen-zuid. Ongeveer waar nu de loge staat (nr. 95). Volgens mij staat dat ook in zijn boek "dagboek van een babyboomer". – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 213.233.101.177 (overleg · bijdragen) 7 okt 2018 14:01‎ (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Pim Fortuyn

NPOV versus vastgoed[bewerken | brontekst bewerken]

Op deze pagina van een vastgoedbedrijf lijkt een betaalde IP aan het werk die onder meer met bronloos plagiaat de zaak de hemel in prijst. Specifiek is er reeds tweemaal recente informatie verwijderd over een ter ziele gegane dochteronderneming, de sociale huisvestingsmaatschappij Vitare. Wakari07 (overleg) 8 okt 2018 11:26 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Matexi Group

Uit het artikel wordt informatie en een link verwijderd. Verzoek aan enkele medewerkers om even mee te kijken Saschaporsche (overleg) 8 okt 2018 14:41 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mariënhof (Amersfoort)

De enigste bijdrage van de aanmaker. Heeft dit ritueel echt bestaan? Kan iemand daar iets over vinden? Hobbema (overleg) 9 okt 2018 00:46 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Het naakte vragenvuur

Aanpasvoorstel hoofdpagina[bewerken | brontekst bewerken]

Hier is een voorstel gedaan om de hoofdpaginarubriek over 'deze dag in de geschiedenis' uit te breiden.

Vrijeschoolonderwijs[bewerken | brontekst bewerken]

Er woedt een ideologische oorlog. Gebruiker Ramon (geen begruikerspagina), die al eerder actief was en via allerlei media een kruistocht tegen antroposofie en vrijeschoolonderwijs voert, plaatst tendentieuze inhoud, vaak met verwijzing naar verouderde bronnen en met weglating van recente ontwikkelingen. Meer neutrale bewerkingen worden teruggedraaid. Zie discussies op de overlegpagina vanaf het kopje Overleg:Vrijeschoolonderwijs#Controversiële_leermethode Abubakker (overleg) 14 okt 2018 12:04 (CEST)

Mark Z. Jacobson[bewerken | brontekst bewerken]

Het overleg inzake Mark Z. Jacobson op Overleg:Mark Z. Jacobson is opnieuw vastgelopen. In de hoop een doorbraak te forceren, is er nu een minipeiling over de inhoud van het artikel. The Banner Overleg 14 okt 2018 14:38 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mark_Z._Jacobson#Minipeiling

E-waarde voetballers[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een discussie gestart in De Kroeg over het verhogen van de normen voor de E-waarde van voetballers/voetbalsters. The Banner Overleg 15 okt 2018 17:11 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:De kroeg#E-waarde voetballers

Regeling geheim stemmen[bewerken | brontekst bewerken]

Beste allemaal. Ik ben van plan tzt een stemming te organiseren om geheim stemmen mogelijk te maken. Maar voordat ik dat ga doen, lijkt het mij noodzakelijk om het eens te worden over een technische procedure daarvoor. Daarvoor heb ik een concept Regeling geheim stemmen opgesteld. Eind augustus heb ik opgeroepen voor commentaar daarop. Verschillende mensen hebben toen gereageerd. Het resultaat is in het huidige concept verwerkt. Graag hoor ik nogmaals jullie gedachten hierover Elly (overleg) 17 okt 2018 20:09 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Regeling geheim stemmen

Burcht Hohneck[bewerken | brontekst bewerken]

Op 22 december j.l. constateerde ik een fout in het artikel Burcht Hohneck. Omdat ik wel weet dat het fout is, maar niet wat wel juist is, heb ik dat op de overlegpagina aangegeven. Tot nu toe is daar geen reactie op gekomen. Hopelijk weet een van de lezers hier de oplossing. Mvg, HRvO (overleg) 19 okt 2018 22:31 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Burcht Hohneck

Pagina verwijderen[bewerken | brontekst bewerken]

Stichting Freriks

De Wiki pagina Stichting Freriks dient te verdwijnen. Voor de opvolger Het Museum Winterswijk is een nieuwe pagina aangemaakt. Hoe verwijder ik een pagina? Als ik alleen de tekst verwijder krijg ik een waarschuwing met de dreiging dat ik geblokkeerd kan worden. Graag uw advies in deze. Jos Pierik (overleg) 29 okt 2018 20:26 (CET)

Antwoord op Overleg gebruiker:Jos Pierik. — Zanaq (?) 29 okt 2018 20:34 (CET)

Bejan almazov[bewerken | brontekst bewerken]

Als dit, zoals ik vermoed, gaat over bg:Бежан Алмазов dan is dit niet de goede Wikipedia voor een klacht. Ik kan u de overlegpagina van dat artikel aanraden. Met vriendelijke groet, Magere Hein (overleg) 26 nov 2018 13:24 (CET)
De discussie vindt plaats op

Guillaume lo-a-njoe[bewerken | brontekst bewerken]

Wijzigingen bij Guillaume lo-a-njoe voor een deel verdwenen. 28 nov 2018 10:51 (CET) Vraag verplaatst

De discussie vindt plaats op Overleg:Guillaume Lo A Njoe

(nepnieuws verwijderd door Encycloon op 1 dec 2018 12:41 (CET)) Aangezien een doorverwijspagina een hulpmiddel is om bij het juiste artikel uit te komen, lijkt de toevoeging mij correct. Herstel van de links lijkt mij daarom een goed plan maar een aantal anderen is het daar niet mee eens. The Banner Overleg 1 dec 2018 09:58 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Dubbelkapel#Toevoeging

Over de etymologie van Zoutkamp. "Sol komt van sel" staat er. Mijn punt is: (1) algemeen: etymologie is een glibberig vak waar je makkelijk de mist in gaat; in zulke gevallen wil ik dus minimaal genoemd zien: taal, tijd, bron met etymologie; (2) ik vermoed -- in dit geval -- dat Soltkamp gewoon van Gronings zolt komt. (Waarbij je voor "Gronings" kunt lezen: de variant van nederduits die later zou uitmonden in het Gronings.)

De discussie vindt plaats op Overleg:Zoutkamp