Wikipedia:De kroeg: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
15 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
→‎Haringkaken: sp zonder dus
(Nieuw kopje aangemaakt: →‎Haringkaken)
(→‎Haringkaken: sp zonder dus)
Enkele verontruste Wikipedianen grijpen nu direct hun groene boekje, en [http://woordenlijst.org/zoek/?q=haring+kaken&w=w inderdaad]: de juiste spelling is mét een spatie. [[Haring kaken]] dus. Extra bewijs: dat is al sinds [http://www.spatiegebruik.nl/popup.php?id=734 2005]. Tenzij.. Een haring hééft natuurlijk ook kaken, namelijk "als deel van een haringschedel".
 
Kennelijk meer dan voldoende reden om de lezer eens flink de les te lezen op een DP met één boodschap: "die dingen met die tanden zul je wel bedoelen, kluns. Met je spatie. Pfff, dat is echt ZO 2004. Wacht, hier een mooi stukje over de kaken van de haring. In <s>[[Haring]]</s> [[Haring (soort)]]". Waar vervolgens de anatomiebeschrijving beperkt blijft tot lengte en gewicht, en verder in het geheel niet wordt gesproken over de schedel in het algemeen, laat staan de kaken in het bijzonder. Maar waarin wel een paragraaf staat over [[Haring (soort)#Haringkaken|haringkaken]]. Niet dé kaken, maar hét kaken. Wel iets verkeerd gespeld, maar de bereidwillige lezer stapt daar vast overheen.
 
Van de herhaling van zetten ("ja, maar je zult maar kaakchirurg zijn en je op een mooie zondagmiddag zitten af te vragen hoe dat nou eigenlijk met de geleedpotigen en de straalvinnigen zit, en dan kom je dus opeens op een artikel waar je dus helemaal niet naar aan het zoeken was want anders had je wel een spatie getypt, en trouwens Google dus als het al een probleem is, nou dan is het dus al opgelost, en daarnaast, daarboven, bovendien en vooral, als we alle verkeerd gespelde woorden gaan zitten redirecten dan kunnen we aan de gang blijven, toch? En gemeenschap x en uitspraak y, en alwéér oprakelen en je zou zelf 's dit want jij doet zus, en inderdaad twijfelgeval hier, maar belangrijk één lijn te trekken daar, en tevens ernstig gevaar voor mooie boel. Dat moeten we niet willen.") word ik nu al moe. Ik wil daarom alleen iets kleins opmerken over de DP-sekte. ("Ja maar ik reken mezelf ook tot die wat jij dan noemt sekte en dat is dus eigenlijk een belediging maar goed ik ga je niet eens laten blokkeren en dit geval ja daar zou ik dan ook weer niet voor zijn want dit is weer iets heel anders, maar kijk 's naar het lemma Amsterdam, dat is toch ook gewoon een schande of niet dan? Het is toch ook gewoon discriminatie van de tafeltennisclub uit 1978? Die héét toch Amsterdam? Ben ik nou gek? Stel nou bijvoorbeeld, stel even want dat kan gewoon heel goed, dat je op een mooie zondagmiddag op zoek bent naar de tafeltennisclub waar je moeder nog.."). Het gaat me niet eens om de DP-sekte an sich, daar kan ik nog prima mee overweg. Ik wil alleen even wijzen op één klein steekje van de DP-sekte. Daar is iets mee. [[Gebruiker:Joepnl|Joepnl]] ([[Overleg gebruiker:Joepnl|overleg]]) 27 jun 2014 03:35 (CEST)
2.877

bewerkingen

Navigatiemenu